Jump to content

Ey yobaz oğlu yobaz!


Recommended Posts

Bu sözler üniversitemizin Cumhuriyet döneminde ilk Rektörü olan Prof.İsmail Hakkı Baltacıoğlu'na (1923-1925) ait olup 1951 yılında Yeni Adam dergisinde yaymlanmıştır. Üniversitemiz Atasının verdiği görevi her koşulda ve her zaman başarı ile yerine getirmektedir. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve ulus egemenligine dayalı barışçı, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerini sonuna kadar savunmak hepimizin birincil ve kutsal görevi olup gerekli güç damarlarımızdaki asil kanda vardır.

Softa Başkaldırmış,ortalığa saldırıyor!

Softa Türk İnkılabına saldınyor, softa Kemalistlere saldırıyor, softa Mustafa Kemal'e saldınyor! Softa laiklere dinsiz diyor, Kemalistlere Komünist diyor, Atatürk'e bozguncu

diyor!

Dini, iman?, Müslümanlığı, ticaret metaı imiş gibi kullanan, kendi çalışmayıp asalaklar gibi başkalarının sırtından geçinen, kendinden olmayan herkese "Dinsiz, gavur, komünist" diyen din düşmanı, iman avcısı, Müslümanlık vurguncusu, komünist yardakçısı softa!

Padişahlarm dalkavuğu, halifelerin kölesi, medreselerin gediklisi, yosun kafalı, baykuş suratlı, şom ağızlı softa!

Kuvvet görünce sinen, meydan bulunca baş kaldıran, İnkılap çağlarının yaltak köpeği, bunalma çağlarının bozgunculan ardmdan giden, leş yiyen softa! Sağa bastın günah, yedin günah, içtin günah, resim yaptm günah, musiki dinledin günah, tiyatro seyrettin günah diyen zevk ve sanat düşman? softa!

Türk'ü Türk olarak, ayrı ve ulu bir ulus olarak tanımayan, Türk'ü Araptan aşağı görüp, Araplaştırmak isteyen, Türk'ü ve Türkçe'yi aşağılayan, her yerde Türkçe yerine Arapça koyan, Türkçe'yi Arapça gibi söylemek için ağzını burnunun çarpıtan, Türklükten çıkıp Araplaşarak soysuzlaşan, Türk ve Türklük düşmanı, soysuz softa!

Softa! Komünist, nasyonalist ne demek olduğunu bilmeyen, öğrenemeyecek kadar kalın kafalı olan softa! Türk oğlu Türk, Müslüman oğlu Müslüman Alevilere " Dinsiz, gavur, zındık" diyen, bu din ve soy kardeşlerimizin vicdanına, hürriyetine saldıran vicdan ve hürriyet düşmanı softa!

Kadın düşmanı, gençlik düşmanı, ilim düşmanı, fen düşmanı, makine düşmanı, medeniyet düşmanı, ilerilik, yenilik düşmanı softa!

Softa! Sen aşağılık bir ruh değilsin, hem de aşağılık bir soysun! Bilmez olduğun zaman da, bilir olduğun zaman da softasın, dinli olduğun zaman da softasın, dinsiz olduğun zaman da

softasın!

Ey gerilik ve kulluk tarihmin tek başına kahramanı olan yobaz! Ey bilgisizliğin, görgüsüzlüğün, cansızlığın ve ölüluğün en büyük timsali! Ey yobaz oğlu yobaz! Başkalarının sırtından geçinmek için yaratıldın. Başkalarının derisine yapış ve derisini em!

Softa em, şiş, patla! Yalnız Ulu Atatürk'e, Türk Ulusunun Kutsallaşmış hatıralarına dil uzatma, İnkılap tarihine karşı köpek gibi uluma!

Dinlilerin arıklığı ve açıklığı vardır. Sende arıklık da açıklık da yoktur. Sende yalnız ikiyüzlülük ve sinsilik vardır. Ey halk düşmaı, hürlük düşmanı softa! Hala yüzün kızarmadıysa al başını, git Anıtkabir'in taşlarına çarpa çarpa parçala!"

İsmail Hakkı Baltacıoğlu

Yeni Adam Dergisi

1951

Link to post
Sitelerde Paylaş

İsmail Hakkı Baltacıoğlu bütün toplum kurumlarının, geleneği meydana getiren din, dil ve sanat kurumlarından doğduğunu, geleneklerin toplumun en önemli gerçeği olduğunu söyledi. Milli kaynaklardan kopmadan batılılaşmayı savundu.

Kur’an Tercümesi hazırladı. Dini konularda hazırladığı yazılarında aşırı ve reformist fikirleri savundu. Dini eğitimin gereksiz olduğunu savunmuştur. Hayatının son zamanlarında dini konulara tekrar dönerek Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde ve Din Yolu Dergisi’nde dini konularda yazılar yazdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İsmail Hakkı Baltacıoğlu hayatının son zamanlarında dini konulara tekrar dönerek Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde ve Din Yolu Dergisi’nde dini konularda yazılar yazdı.

Şok oldum.

tarihinde mondiego tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hulki Cevizoglu'da Aziz Nesin'i konuk ettigi programinda "ilerde tekrar dine egilme gibi bir tutumunuz olabilir mi" gibisinden bir soru sormustu, Nesin'de su an adini hatirlamadigim bir dusunurun söyle söyledigini söyleyerek aciklama yapmisti; "gencligimdeki fikirlerimle yasliligimdaki fikirlerim catisirsa siz gencligimdeki fikirlerimi ciddiye alin, insanlar yaslandikca belki daha cok duygulari ile yönlendiriliyordur".

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...