Jump to content

yaw bakın hele


Recommended Posts

1 ben lutufu kabul etmiyorum arkadasım zorla dayatılan bırsey lutuf olmaz.

2 insanlıgım elbetteki devam edecek fikirlerim benım insan olmamı degiştirecek seyler degıllerdir.

3 denizin dalgalanmasının basit fizik kuralları oldugunu nie kabul edemiyorsunuz

4 insan dısı mahluk derkne tanımladıgın canlıların aklının olmadıgını nasıl söylebiliyorsunuz anlamış değilim

5 bir hyoid kemik size bunları söyletebiliyor diye insanı farklı görüyorsunuz ben bunu anlamıyorum k bakmayın siz anlayın

6 tekrar basa dönecek olursak tercih yapabilmem benı sınava sokturuyor diyorsun bu düşünceni anlıyorum ama katılmıyorum

Lütuf dayatılmaz lütfa gayretle erilir.

Katılmayabilirsin kardeşim

Link to post
Sitelerde Paylaş

şükrettiğini bana nasıl gösterecekseniz? bende diyorum benım dini kitabımda ahmedul kuranda uydurdum hayvanların şükretmediği yazıyor onlar robot?bunu nasıl ispatlayacaksnız?

sana gökyüzünden kapıda açılsa şüphesiz bu bi büyüdür dersin diyor Rahman,ne kadar haklı .. ^_^

Link to post
Sitelerde Paylaş

hadi diyelim sükrediyor tericih hakkı var mı şükretmeme gibi? yoksa benıde böle roboto baglasaydı diyorum sükredip toprak olup gitseydim nie bu sınava giriyorum diyorum gene basa döndük?

İmtihan tabiki ağır bir yük zorluğunun farkındayız. Yaratan o sınayan o . Yaratılan boşuboşuna yaratmadı ? Allah kendine halife kıldı insanı. Meleklerden üstün nitelikte yarattı. Kimin daha iyi iş yapacağını sınıyor. Meleklerden üstün de olabilir hayvandan aşağıda. İyi ve kötü imtihanla ancak orataya çıkar Allah bunu murat etmiş ve yaratmıştır. Malikül mülk olan O dur ve bizden söz de almıştır. Yoktan var edilen ve sonsuz nimet verilen insana gereken şükürdür. Hayvanlar şükrünü kendilerine öğretilen şekilde biz de kendimize öğretilen şekilde yerine getireceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

senin haberin yokken bile yaratılman yüceler yücesi güçlü bi Allah'a kanıt değil mi??

Hayır şekerim. Değil. Bu sadece annenle babanın uygun bir zamanda keyfine baktığına kanıt.

Allah'la ne âlâkası var? Siz onu babanız sanıyorsunuz ama sizi kandırmışlar.

Onun bu işte ve diğer hiçbir işte bir parmağı yok. O yok çünkü.

Sen bana güven bu kerelik.. Hem ben sana tuzak filan da kurmam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır şekerim. Değil. Bu sadece annenle babanın uygun bir zamanda keyfine baktığına kanıt.

Allah'la ne âlâkası var? Siz onu babanız sanıyorsunuz ama sizi kandırmışlar.

Onun bu işte ve diğer hiçbir işte bir parmağı yok. O yok çünkü.

Sen bana güven bu kerelik.. Hem ben sana tuzak filan da kurmam.

aman almayalım açıklamanı gölge etme yeter

tarihinde sahi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

aman almayalım açıklamanı gölge etme yeter

neyi açıklasın ki ? sen kaale almayabilirsin, zaten kimsenin sana açıklama yapmak gibi bir tasası yok. Sen devam edebilirsin ama çocuğunu özgür düşünmeden alıkoymaya ne hakkın var ?

Elbette ki birgün dinin hükmetmediği ezici çoğunlukta bir nesil gelecek, o zaman bakalım sizin gibiler böyle işkembeden sallayabilecekler mi .

Link to post
Sitelerde Paylaş

daha önce tartışılmış olabilir bilemiyorum ama şimdi tanrı tüm canlılığı yarattı hepsine kaş göz ağız kol el ayak verdi bir şekilde:)neden sadece insanları sınava tabi tutuyor? yani arkadaş göz verdin diye niye sadece ben şükrediyorum kedilerde ibadet etsin insanı ayrıcalıklı kılan ne? şimdi bir takım çevreler direk insanı farklı algıladıklarından insanın aklı var en muhteşem yaratık vs. diye laf salatasına girmesin lütfen hayvanlarda akıl mantık gibi şeylerin olmadığını düşünüyorsanız alın bir hayvan evde besleyin:)) bilmem yanlış mı düşünüyorum?

sorun su ki bu tartışmada bize bir şey kazandırmayacak biliyorum insanı hep farklı yere koyanlar homo cinsinin sapiens türüyüm diyemeyenlere göre acayip saçma bir soru gibi de gelebilir lakin keşke bende aslan olsaydım da üç günlük dünya hayatı yaşayıp sonra yok olsaydım neden insan oldum da sonsuza kadar bir hayat (ki cennette var cehennemde) sansım var bu iyi bir şey mi ben bu riski almak istemezdim bilmem anlatabildim mı:) yada genişlik kazandırmak adına neden doğum anında ölen bebekler gibi cennete gitmedim ya onları ayrıcalıklı yapan neydi beyler:))

* İnsanların ibadet etmesi öyle aman aman bir şey değil. 5 vakit namaz ve sünnetler, dini kulanan hakim güruhun dikte ettirdiği şeyler. İbrahim'den sonra 3 vakit ikişer rekat namaz vardır. 30 gün de oruç. Ondan önce ara sıra, güneş doğarken filan Tanrı'ya secde etmek (eğilmek) vardı. Belki hayvanlarda bile rastlanabilecek, doğal şartlarda farkına bile varılmayacak basit eğlemlerdi. Hala da öyle. Hayvanlarda basit ritüellere rastlanabilir.

*Dini kavrayışa göre, aslanların üç günlük ömür yaşayıp yok olması diye bir durum yok.

*Dini metine göre, ölen bebeklerin gittiği yer ile bir ömür salih amellerde (dini terim kullanayım ki fiyakalı olsun) bulunmuş insanın gideceği yer aynı değil. Hatta bebek, bildiğin Araf'a gider. Cennetin ise katları ve farklı mekanlar vardır: firdevs, aden, sabıkun, naim vs.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...