Jump to content

Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü görevden alındı


Recommended Posts

‘Şaşkın ve kırgınım’

Görevinden alınan Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri MerkeziMüdürü Ayşe Sucu üzüntüsünüyakın çevresiylepaylaşırken,kırgın olduğunuifade etti.Merkezinyönetimindekiisimler de topluistifa kararı aldı

26 Aralık 2010

ÖNDER YILMAZ Ankara

Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Ayşe Sucu’nun görevden alınması üzerine gözlerin çevrildiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nda hareketle günler yaşanıyor. Diyanet Vakfı Genel Müdürü Necati Akçeşme, Sucu’nun “yeni heyecan ve yeni anlayış” nedeniyle görevine son verildiğini açıkladı. Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yeniden yapılanma kapsamındaki atamaların sürdüğü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yeni üç yardımcısını belirlerken, 4 genel müdür atamasını gerçekleştirdiği öğrenildi.

Bunu hak etmedim

Türban konusundaki görüşleri ve başörtüsü takma biçimi nedeniyle görevden alındığı iddia edilen Sucu, görevine son verildiğine ilişkin yazının tebliğ edilmesinin ardından dün odasını topladı. Sucu’nun yakın çevresine, şaşkın olduğunu belirterek, “Hep çalışmalarıma odaklandım. Bir çok ilke imza attım. Ortada bu kadar büyük bir başarı var. Kadınlara dönük bu kadar büyük bir kitle oluşturulmuşken, bu yapılana çok kırıldım. Bunu haketmedim” dediği öğrenildi.

Toplu istifa kararı

Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut da herhangi bir kurum veya kişiyle kavgalı olmadıklarını belirterek, “Bu bir görev değişimidir. Gayet de normaldir. Ancak Ayşe Hanım layık olduğu yere getirilmeliydi. Daire başkanlığı, müşavirlik gibi taltifen başka bir görev verilebilirdi” diye konuştu. Karabulut, “Toplu istifa kararı aldınız mı” sorusuna, “Evet. Başkan alındıktan sonra yönetim kurulunun icra özelliği kalmaz. Bizi oraya getiren onlar. Pazartesi saat 11.00’de basın toplantısı yapacağız” dedi.

Adı bile anılmadı

Diyanet Vakfı Genel Müdürü Akçeşme ise yaptığı yazılı açıklamada, görevden almanın Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti’nin ortak kararı olduğunu belirtirken, Sucu’nun kişisel fikir ve düşünceleri veya yaşam tarzı ile bu kararın hiçbir ilişkisinin bulunmadığını kaydetti. Diyanet Vakfı’nın 16 yıldır kadın faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Akçeşme, şöyle dedi:

“Mütevelli heyetimizce benimsenen yeniden yapılanma çerçevesinde hizmetlerin yeni bir heyecan ve anlayışla daha kapsamlı ve yararlı yürütülmesi için Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürümüze şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edilmesi kararı alınmıştır.”

Akçeşme, kararın Sucu’nun kişisel görüş ve düşüncesi veya yaşam tarzı ile hiçbir ilişkisi olmadığını belirterek, “Objektif kriterlere göre hizmet veren bütün kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi Türkiye Diyanet Vakfında da personel kılık kıyafetlerine veya yaşam tarzlarına göre değil hizmetindeki başarısına ve kuşatıcılığına göre değerlendirilmektedir” dedi. Yazılı açıklamada Sucu’nun sadece unvanına yer verilerek isminin anılmaması dikkati çekti.

http://www.milliyet.com.tr/-saskin-ve-kirginim-/siyaset/haberdetay/26.12.2010/1331029/default.htm

Diyanete sızıyorlardı , kadın bölümüne sızmaya başlıyacaklar şimdide.

Devam etsinler bakalım.

tarihinde Zerdüşt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyanet Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri için zehirli demiş.Ayrı bir konu açmayım buraya yapıştırayım onuda.

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını zehirli aygıtlar olarak değerlendirdi.

Geçen ay Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğunu Ali Bardakoğlu’ndan devralan Mehmet Görmez, önümüzdeki döneme ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın izleyeceği politikalar hakkındaki ilk mesajlarını Diyanet Dergisi’nden verdi. Görmez’in mesajları şöyle:

MİNBERE SIKIŞMAK

Din hizmeti görevini sadece mihrap, minber ve kürsüyle sınırlandırmak bir yanılsamadır. Çünkü din, kişinin varlığını anlamlandıran ve ona hayata ve ölüme dair nihai anlam haritası sunan en doğru ve en yetkin kılavuzdur. Din, doğumundan ölümüne kadar insan hayatının her evresinde zorunlu olarak vardır.

SİYASETÜSTÜ

Cumhuriyet’le yaşıt olan Diyanet İşleri Başkanlığı, yerleşik geleneği, kurumsal devamlılığı, gündelik politikaların dışında kalan siyasetüstü duruşu ve herkesi kuşatan hizmet anlayışıyla daima milletimizin teveccüh ve takdirini kazanmıştır. Bu yöndeki ilkesel kararlılığı bundan böyle de devam edecektir.

SOSYAL SİTELER

Bugün her zamankinden daha fazla şefkat ve merhamete muhtaç bir dünyada yaşıyoruz. Daha çok maddi refah, daha ölümcül silahlar, daha çok gürültü, aşırı bilgi kirliliği; başta aile olmak üzere çocuk, kadın, gençlik ve toplumun diğer kesimlerini tahrip eden zehirli aygıtlar, ahlaki değerleri çürüten etkili ağlar ve acımasız menfaat savaşları günümüz insanını birbirine düşman ediyor, güçsüzleştiriyor ve yalnızlaştırıyor.

DÖVME HARAMDIR’

Gelenekler konusunu işleyen Diyanet Dergisi’nde Bursa Merkez Vaizi Selim Arık’ın yazısında ise son dönemde gençler arasında hızla yayılan dövme modasıyla ilgili değerlendirmeler yer alıyor. Cahiliye devrindeki kadınların vücutlarına iğne ile yaptırdığı dövme âdetini Peygamber’in yasakladığı belirtilirken “İnsanın vücudunu süs ve gösteriş olarak dağlaması haramdır. Nitekim bir başka hadiste ‘Güzellik için dövme yaptıran ve Allah’ın yarattığı güzelliği değiştirmeye kalkan kadınları Allah rahmetinden uzaklaştırsın’ buyurulmaktadır” deniliyor.

http://www.milliyet.com.tr/-facebook-ve-twitter-zehirli-/turkiye/sondakika/26.12.2010/1331120/default.htm?ref=facebookmypage

Komedi resmen yahu :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayşe Sucu hükumetin ideallerine tam anlamıyla hizmet etmeyen bir dindar. Bir tür reformist bile denilebilir. Saçlarını örtme biçimi ve bu biçimi savunmasıyla dikkatleri çekmişti. Ne Tayyip'in ne de A. Gül'ün karısına uyar bu model. Bütün ekip sıkmabaş. Kafalarında kocaman materyaller var onların. Bu kadın sade hem, hem de görüşleri onlara uymuyor.

251220100955245520456.jpg

Ali Bardakoğlu'nu da fazla Atatürk sevgisi yüzünden istifaya zorladılar. Adam bunların verdiği cumhuriyet balosuna bile gitmemişti çünkü cumhuriyet düşmanları olduklarını düşünüyor. Zaten o davetten kısa süre sonra oldu olanlar. Hükumeti desteklemeyen, Atatürk'ü her fırsatta sevgiyle anan bir Diyanet İşleri Başkanı işlerine yaramaz.

Bizim için hepsi bir, birbirlerinden farkları yok ama onlar için bu gibi ayrıntılar hayati.. Onlar kendilerinden olmayanı, dindar bile olsa istemezler. Onlara AKP savaşçısı lazım, dindar değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hükümetteki İslamcılar kendi içlerindeki reformist ve ılıman dincilere bile tahammül edemezken dinciye daha çok özgürlük verilmesini, türban özgürlüğünü ve şeriatçı demokrasiyi (muhafazkar demokrasi - artık ne demekse :)) savunan ahlaksızlara ne demeli...

Ne aşağılık insanlar var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...