Jump to content

Tanrının tanrı olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?


Recommended Posts

Tanımı gereği tanrı evrnin kuralları ile sınırlandırılmamış bir varlıktır. Yaratıcıdır. Öncesi sonrası vs. yoktur.

Öldünüz. Bir şekilde dirldiniz. Karşınızda bir varlık var ayan beyan gördüğünüz ve o kadar sınırsız olduğu halde algılayabildiğiniz. Teknik ayrıntıları da geçelim tanrı olduğunu iddia ediyor. Ancak siz şüphelendiniz. Onun gerçekten tanrı olduğunu nasıl anlarsınız? Ya tanrı değil de son derece teknolojik bir uzaylı ise? Son derece zeki bir yaratıksa? Yaratıcı mı yaratık mı olduğunu nereden bileceksiniz?

Bunun bir yolu var mı siz sevgili müslüman arkadaşlarım?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 51
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Diyanet çevirisi kalem suresi 42, 43.

Baldırların açılacağı ve kâfirlerin secdeye çağrılıp da gözleri düşmüş ve kendilerini zillet kaplamış bir halde buna güç yetiremeyecekleri günü (Kıyamet gününü) düşün. Halbuki onlar sağlıklarında secde etmeye çağrılıyorlar(ve buna yanaşmıyorlar)dı.

şimdi de Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1 de yazılı bir hadis.

"Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”

konu ile ilgili elmalının tefsirinin linki ekte.

http://www.kuranikerim.com/telmalili/kalem.htm

kalem 42. ayet için elmalılı tefsirinden alıntı.

O gün hakkın emri şiddetlenip iş büyümeye başlar. Âyette geçen "sâk" kelimesi, lügatte, topuktan baldıra doğru bacağın incik yerine denir. Bundan ağacın gövdesi gibi herhangi bir şeyin aslına da denir. Burada "Sâk" mutlak olarak zikredilmiş olup herhangi bir şeye nisbet edilmemiştir. Fakat Buhârî, Müslim, Nesaî, İbnü Münzir ve İbnü Merduye, Ebu Saîd (r.a)'den şöyle bir hadis rivayet etmişlerdir:

Peygamber (s.a.v) Hazretleri'ni dinledim, şöyle diyordu: "Rabbimiz sâk'ını(baldırını) açar, derhal ona her mümin erkek ve kadın secde eder. Dünyada görsünler ve duysunlar diye secde eden kalır. O da secde etmeye gider, fakat beli tutulur kalır". Bu hadiste ise Sâk kelimesi, "onun sâkı" şeklinde zamirle bir tamamlama halinde zikredilmiştir. Bundan başka İshak b. Raheveyh Sened'inde, Taberâni, Darkutni Kitabu'r-rü'yet'inde ve Hakim sahih diye ve İbnü Merduye ve diğerleri de İbnü Mes'ud'dan Hz. Peygamber (s.a.v)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmişlerdir:

"Allah kıyamet günü insanları toplar ve buluttan gölgeler içerisinde iner de bir seslenici şöyle seslenir: "Ey insanlar! Sizi yaratan, size şekil veren, sizi rızıklandıran Rabbiniz, sizlerden herbir insana dünyada taptığı, kendine veli tanıdığına gitsin." der. Ve dünyada ilâh tanıdıkları şeyler onlara görünür, şekilleriyle karşılarına dikilirler. Hz. İsa'ya tapanlara İsa (a.s.)'ın Şeytanı görünür. Uzeyr'e tapanlara da keza, hatta ağaç, odun ve taşa varıncaya kadar herbirinin taptığı kendilerine gösterilir. Müslümanlar da diz çökmüş, göğsüne doğru yaslanmış bir durumda kalır. Onlara da yüce Allah görünür ve kendilerine: "Siz niye herkesin gittiği gibi gitmiyorsunuz? denilir. Onlar, "Bizim, derler, bir Rabbimiz vardır ki henüz görmedik". O vakit buyurur ki: "Siz Rabbinizi görseniz ne ile tanırsınız?" "Onunla bizim aramızda bir alâmet vardır, görsek onu tanırız." derler. "O nedir?" buyurur. Derler ki: "Sak'tan açar". O vakit Rahman, Sâk'ını (baldırını) açar, müminler hemen secdeye kapanırlar. Münafıklar ise sırtları tabak tabak içlerine şişler saplanmış gibi olur.

Bu hadis şunu anlatıyor. Kıyamet kopuyor ve gökyüzünden bir ses geliyor.Bu durumda Tanrının var olduğuna şüphe kalmıyor ama hangi tanrı- kimin tanrı inancı doğru belli değil henüz. Gökyüzünde Tanrıya ait olan ses "kendinize tanrı olarak bellediğinize koşun" diyor. herkes tanrı olarak bellediği şeye koşuyor. Bizim saf müslümanlarda ööle saf saf gökyüzüne bakıyorlar. Yukarıdaki ses "siz niye koşmuyorsunuz" deyince, müslümanlar "bizim tanrımız böyle değildir" diyorlar. Ses " siz tanrınızı nasıl tanıyacaksınız" deyince müslümanlar "bizim allah baldırdan açar" diyorlar.Yukarıdaki de baldırını bir açıyor pir açıyor, müslümanlar "ahanda pu pizum Tanrimizdur daa" deyip secdeye yatıyorlar. diğer din sahipleri ve biz ateistler tanrının baldırını görünce apışıp kalıyoruz lakin iş işten geçmiş oluyor.

İslam öğretisinde hem ayetlerde hemde hadislerde yer alan ortak konulardan şüphe duyulmaz. Ama bu baldır konusunda aklın isyanı var .

Allahın baldırı olur mu?. Bu nasıl inançtır. Çağımızın modern islam alimleri doğal olarak ayeti ve hadisleri tevil ederek müteşabih duruma sokmakta

allahın baldırını gösterdiğine dair hadisleri de ya red etmekte yada farklı yorumlamaktadırlar. Elmalılıda tefsirinde sonradan ayetin müteşabih olduğunu söyler.

Ama ilk zaman islam alimlerinin bazılarının "allah aynı benim gibi bu kürsüden iner ve yeryüzünde dolaşır" şeklindeki görüşleri ile bildiğimiz anlamda bir bedene sahip allah fikrine sahip olduklarını görüyoruz. Bunun kaynağıda kimi ayetler ve hadislerdir.

Bu Ayet ve buna bağlı hadislerin verdiği mantığa göre İslamın Allahının Baldırı var.Allah baldırı ile kendisinin Rab olduğunu ispat ediyormuş.

Birde utanmadan biz ateistlere allaha küfr ediyorlar derler.

Ne münasebet. Biz sizin ayet ve hadislerinizi yorumluyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Xislam,

Durum bu kadar vahim yani.

Evet sevgili CharlesDarwin.

Aslında bu seninde farkettiğin gibi baya bir sorun.

Öldük ve karşımıza birisi çıktı ben allahın dedi nasıl onun allah olduğunu anlayacağız, daha önce hiç allah görmedikki.

Bir konuşmadan benden olsun.

Bazanda eğlenelim değilmi?

Allah: ey kulum bana inanmıyordun ama işte bak karşındayım.

Ateist: sen allahmısın?

Allah: evet ben oyum.

Ateist: nereden bileyim senin allah olduğunu belkide sen başka birşeysin.

Allah: bak işte sana baldırımı gösteriyorum şimdi inandınmı?

Ateist: o baldırın allahın baldırı olduğunu nereden bileyim? onu baldırın allahın baldırı olduğunu anlamam için daha öncede onu görmem gerekiyordu ama bu baldırda senin allah olduğunu ispatlamaz..

Allah: sen ne biçin insansın be şimdi cehenneme atayımda gör bakalım allahmıyım değilmiyim.

Ateist: neden inandırmak için baldırını gösteriyorsunki?.

Allah: ne yapmalıyım peki?

Ateist: ol demen yeterli.

Allah: ulan hakkattenbe nasıl düşünemedim bunu hayretya!!!

Ateist: senden bıkmıştım zaten hep aynı şeyleri yapıyorsun. herşeyi kendinin yaptığını söylüyorsun, sonrada bizi cehenneme atıyorsun.

hiç bir şey yokken herşeyi sen yaratıysan, herşeyinde sorumlusu sen olmuyormusun??. ben heryerdeyim diyorsun kullarıma şah damarından daha yakınım diyorsun ama insanlara seslenmek için elçi yolluyorsun neden..?

Allah: sizi deniyorum imtihan ediyorum.

Ateist: sen herşeyi bilmiyormusun? hem herşeyi bildiğini söylüyorsun hemde deniyorsun. biz bildiğini deneyene başka şeyler deriz..

işin gücün muhammede karı bulmak. ona annesi kız kardeşi dışındaki tüm bayanları helal kılıyorsun.

Allah: aaa bak orada hakkımı yeme muhammed bende daha fazlasını istedi ama ben olmaz dedim...

Ateist: ne dahadamı fazlasını istedi geriye kim kaldıki??....

Allah: orasını karıştırma..

Ateist: onun 9 yaşında bir kızla gerdeğe girmesine, ve kendi evletlığı ile evlenmesine nasıl izin verdin?.

Allah: ya sus hep o şeytan beni kandırdı..

Ateist: peki neden ademle havvayı yanlız gönderdin dünyaya?. neden onları kardeşlerinin biribiriyle ilişkiye girmelerine izin verdin.? sen herşeye gücü yetensin, hiç aklına başka bir çare gelmedimi??..başka insanlarda yaratamazmydın?. bu care bizim dünyamızda 4 yaşındaki bir çocuğun bile aklına geliyor...

Allah: ya sus bundan bende çok utanıyorum ama oldu birkere..

Ateist: sen ademi yaratıyorsun sonrada şu ağaca yaklaşma diyorsun peki o ağacı oraya neden koydun?. bilmiyormuydunki adem o ağaçtaki meyvayı yiyecek, bilemedinmiki şeytan onu kandıracak, ayrıca sen heryerde değilmisin şeytan ademi senin cennetinde kandırıyor o sırada sen nerede idin.??.

Allah: ah o şeytan benim bir anlık dalgınlığımdan yararlandı..ve ademi kandırdı. ama bende ona ceza vereceğim.

Ateist: neden cezasını hemen vermedinde erteledin? onun insanları azdırması için fırsat verdin. ayrıca allahın cennetinde allahın peygamberini kandıra bilen bir varlık dünyada diğer insanlara neler yapar hiç düşünmedinmi??

Allah: ya ben zamandan münezzeh olduğum için düşünemiyorum.

Ateist: o muhammedle yolladığın kuran denen kitabın hali nedir öyle hertarafı çelişki, sadistlik, palavralarla dolu. hiç yakışıyormu sonsuz bilgi sahibi bir allaha o kitap.?.

Allah: aaaa neden canım nesi varmış kitabımın? lütfen eleştiriken insaflı olalım.

Ateist: ne insafı be sende insafmı varda istiyorsun?. dileseymişsin her benliğe hidayetini verirmişsin. sen dilemesen onlar puta tapmazlarmış.

eee sen dilemiyorsan onların ne suçu var??!!. hem herşeyi sen yaparmışsın senin dileğin yani isteğin dışında birşey olmazmış hemde yaptıklarımızdan ötürü bizi cezalandırılacakmışız. sen dünyayı bunlar içimi yaratın??

Allah: yok be ben birgün baktım varım, sonrada canım sıkıldı bari dedim şuraya insanlar yaratayımda canımın sıkıntısı gitsin.

Ateist: e peki nasıl var oldun hiç düşündünmü? "ya ben bukadar güç bilgi beceri ile nasıl oldum" "yoksa benide bir yaratan varmı" diye..

Allah: yok canım beni birisi neden yaratsınki?.amacı ne ola beni yaratanın... ya bak şimdi içimede bir kurt soktun haaa. yoksa varmıdır len benide gözetleyen birisi.? yok canım neden gözetlesinki beni denetlesinki salakmı bu varlık? ayrıca ben kendim bizzat ateistimdir..

Ateist: senin nasıl bir vijdanın var? dünyada bukadar kötülükler oluyor insanlar yirmi lira için öldürülüyor, insanlar açlıktan ölüyor,

küçücük çocuklara tecavüz ediliyor, bizim elimizde senin gücünün milyarda biri bile yokken bunları yapanı görsek engel olmak isteriz. buna vizdanımız el vermez. sen nasıl bukadar şeye seyirci kalıyorsun??....

Allah: ne yapayımya hanginize yetişeyim hepinizde salaksınız. sizi yaratığım güne lanet olsun ya yazıklar olsun size verdiğim emeğe tam 6 gün uğraştım sizleri hayata getirmek için aklıda verdim özgür irade verdim sizler..

Ateist: ne özgür iradesi be senin kitabında allah dilemezse siz dileyemezsiniz diyor. bunlar senin ayetlerin değilmi.?

Ey Muhammed! Rabbin dileseydi, yeryüzünde insanların hepsi inanırdı.10/Yunus/99

Biz dilesek herkese hidayet verirdik.32/Secde/13)

Üstün delil, allahın delilidir. O dileseydi, hepinizi doğru yola eriştirirdi de! Enam/149):

Ayetlerimizi yalanlayanlar karanlıklarda kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu saptırır ve kimi dilerse onu doğru yola koyar.

6/Enam/33: 6/39.

*Allah'ın Saptırdığı Yola Getirmek Mı İstiyorsunuz, Allah Her Kimi Saptırırsa Artık Sen Onu Yola Getiremezsin.

/Nisa Suresi 88. Ayet

* Eğer Allah Dileseydi, Onlardan Sonraki Milletler Kendilerine O Açık Deliller Geldikten Sonra Birbirlerinin Kanına Girmezlerdi. Fakat Anlaşmazlığa Düştüler, Kimi İnandı, Kimi İnkar Etti. Yine Allah Dileseydi, Birbirlerinin Kanına Girmezlerdi. Ne Var Ki Allah, Dilediğini Yapar./ Bakara Suresi 253. Ayet

bunlar senin ayetlerin değilmi?????????????????

Allah: evet benim ayetlerim bana bak ben ne dilersem onu yaparım!!!!!!!!!!!!!

Ateist: şimdi bunlardan sonra kimin cehenneme girmesi lazım seninmi benimmi??

Allah düşünür ve cevaplar eyyyyy insan tabiyki senin girmen lazım cehennemime. ben seni bunun için yaratım.Araf/ 179. Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.

hatırladınmı bu ayetide??

hem ben yemin etmiştim sizi cehenneme atacağım diye şimdi birde yalancı durumunamı düşeyim yani? hadi bakalım yürü alın şunu zebanilerim cehennemime!!!!!!!! ve allah o sırada cehenneme sorar doldunmu diye cehennemdende cevap gelir daha yokmu diye..

KÂF SÛRESİ(30) O gün cehenneme, "Doldun mu?" deriz. O da, "daha var mı?" der.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Uydurulmuş bir konuşma neyi ifade ederki ?

İnsanın kendisini allah yerine koyup onun düşünce sistemi ile konuşması mümkün değildir...

Üstelik yazdığın konuşmadaki taraflarında yanlı bir konuşma oldugu açık.

Böyle bir konuşma yapabilmek için yada tanrının tanrı olduğunu anlayabilirmiyiz diye bir soru sormak için ortaya bi tanrı koymalısın.

Tanrı nedir kimdir ? Tanrı diyince kafanda canlanan nedir ? Tanrının kafanda canlanan gibi olmasımı gereklidir ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Offspring,

Mesele burada başlıyor. Tanrının hiçbir tanımı yok. Tanrıyı tanımlayamazsın. Tanımlamak için kullanacağın herşey onu sınırlandırır. Dolayısı ile tanımlayaamacağın bir varlıkla karşılaşma durumu ortaya çıkıyor.

Eğer bir gün ben Allah'ım diye birşeyler karşına çıkarsa bil ki yalancının Allahıdır O. Ölsen ve sonra dirilsen bile öyle birşeyin olamayacağı bilinmelidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Offspring,

Mesele burada başlıyor. Tanrının hiçbir tanımı yok. Tanrıyı tanımlayamazsın. Tanımlamak için kullanacağın herşey onu sınırlandırır. Dolayısı ile tanımlayaamacağın bir varlıkla karşılaşma durumu ortaya çıkıyor.

Eğer bir gün ben Allah'ım diye birşeyler karşına çıkarsa bil ki yalancının Allahıdır O. Ölsen ve sonra dirilsen bile öyle birşeyin olamayacağı bilinmelidir.

O yarattıklarından her yönden hiç birisine benzemez.Daha doğrusu bunu kavrayabilecek akıl sınırlıdır insanda.Boşa debelen dur ölmeden perdeler kalkmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahta bi sapıklık olduğunu anlamıştım . Ben cennet ve cehennemi neden yarattığını biliyorum aslında. Bu müslümanlar ceza ve mükafat için yaratıldı sanıyor ama değil .

Cenneti yaratıp Sadece erkeklere istediği kadar huri veriyor neden ? Hiç sordunuz mu bu soruyu ? Sormazsınız . Ben yanıtlayayım . Cennette insanlar birbririni sınırsızca düzerken allah bi kenarda abaza ergen gibi oturup mastürbasyon yapmayı planlıyor .

Cehennemi de insanlarla doldurmak için yarattım diyor . Anlasanız bre gafiller herif o kadar insanla cehennem gibi sıcak , ateşli bir mekanda ne yapacak sanıyorsunuz ? Onları yakıp yakıp sadizmin doruğuna mı varacak ?

Tamam bu allah sapık ama onun sapıklığı cinsel yönde . Cinsi neyse artık bunun , o kadar insanla cehennemde grup yapmayı planlıyor . Eeee loş bir mekan . şömine de yanan odunlar ( veya insanlar ) karşısında düşünün ne fantezi olur ama .

Şimdi diyeceksiniz ki Peki o kadar süre neden bekliyor ?

Yahu eleman uyanık . Kendi atıyor tek hücreyi ortaya , e beceremiyor ya kendine göre bir seks oyuncağı yapmayı , Ortamı yaratıyor kendi kendine güzel güzel evrim geçirsin diyor . Nasıl olsa ortaya çıkan bana uygun en güzel canlı türünü ayırırım diyor .

Pek zamanımız kalmadı arkadaşlar . Sanırım bu allah seçimini yaptı . Daha da beklemez çünkü insanlar daki nüfus artışı eskisi gibi hızlı değil . Sanırım ona en uygun canlı türü olduğumuzu da anlamışsınızdır .

Öldükten sonra cehenneme gitmemeye gayret göstermek lazım . Yok ben tanımadığım , şeklini şemalini bilmediğim bir varlıkla gurup yapmaya razıyım diyorsanız eyvallah .

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne perdesi imiş bu.

Dediğin gbi bir Allah olsa onu algılayabilecek bir yaratık da olamaz. Çünkü bahsettiğin Allahın bir tanımı yok, şekli yok, hiçbir özelliği yok. Böylesi tanımsız bir varlığı tanımlandıracak bir beyin var olamaz. Tanımsızlık tanımlandırılamaz.

Ben bunun imkansızlığından bahsediyorum sen perde vs den. Oldu olacak bu perde stor tarzı mı diye sorayım ben de...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Darwin süper bir soruyu gündeme taşımış.

Baldır açmak sırların açılması anlamına geliyor.

Nüyük resimde Allah'ın zatının bilinemeyeceğini, düşünülemeyeceğini bas bas bağıran; sadece esmasıyla, sıfatlarıyla bilineceğini belirten islam dinine baldır açma deyimini yanlış alıp saldırmak hoş olmamış.

O münafıkların kirli çamaşırları ortaya döküldüğünde dese çamaşırmı arayacaktınız? Bu mertçe bir yaklaşım olmamış.

Ayrıca birçok çeviri şu anlamı yansıtmış:

Kalem 42:

Gün gelecek, onların içyüzleri açığa çıkarılacak, secdeye çağrılacaklar; ancak buna güçleri yetmeyecektir.

Ateizm neye dayanır? Bilime. Bilim nedir? Maddenin davranışı.

Madde nedir? Enerji. Enerji nedir? İş yapabilme yeteneği.

O halde madde nedir? Yapılmış bir iş. Kim yaptı? Enerji. Enerji nedir? Madde.

Ne kadar komik ve kısır bir döngü.

Bu alemden olmayan hakkında bilgimiz sınırlandırılmış, perdelenmiş, Allah'dan olan ruhlarımız gibi. Beyinle bağlantılı ama izi yok. Özü bilinmezlik, karmaşıklıkla perdelenmiş.

Allah'da kendini insanlara misal vererek anlatmış. Ve hemen her ayette esmasını sıfatlarını anlatmış. İnsana yön veren iki duyguyu da sürekli ateşlemiş: Korku ve ümit.

İsra 85:

Sana ruh hakkında soru sorarlar. De ki: Ruh, Rabbimin emrindendir. Size ancak az bir bilgi verilmiştir

Nur 35:

Allah, göklerin ve yerin nurudur. Onun nurunun misali, tıpkı içinde lamba bulunan bir kandile benzer. O lamba bir cam fanus/cam sırça içindedir. Cam fanus ise, sanki inci gibi parlayan bir yıldızdır. Bu lamba ne doğuya ne de batıya mensup olmayan mübarek bir zeytin ağacından tutuşturulur. Bu öyle bir ağaç ki, neredeyse ateş değmeden de yağ ışık verir. Nur üstüne nurdur/pırıl pırıldır. Allah, dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah -gerçeği anlamaları için- insanlara misâller verir. Allah her şeyi bilir.

"Madde nedir enerji enerji nedir madde" kısır döngüsüne tapınmadan önce

Bunları fişekleyen, 13.72 milyar yıl önce tekillik anından 5.10^-44sn lik ilk zaman kuantasına Adil esmasınca tecelli ederek herşeyi kuralla, hikmetle yürüten varlığı anlamak lazım.

nerden anlayacağız? Özümüzden. "Kendini bilen rabbini bilir" (Rabbani.)

Sebep içindeki sebepin içindeki sebep diye giderken Neredeyse ateş dokunmadan diye sebebin son halkası.

Aslını hiç bilmediğimiz madde gibi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hakka 44-46

Eger o (Muhammed), Bize karsi, ona bazi sozler katmis olsaydi, Biz onu kuvvetle yakalardik, sonra onun sah damarini koparirdik.

Bir de işin bu boyutu var.

Boşa dememişler hayatta en hakiki gerçek imandır diye.

İman etmezsen şüphe eder kalırsın.

Şüphelerini telkinle bastırırsan yine Allah'ın koyduğu bilim kanunlarıyla dünyada 2 tane 10 yıl güzel geçirebilirsin.

İman edene göre ise:

Allah kendi adına uyduranların şah damarını koparacağını söylüyor.

Nitekim sahte sözler söyleyenlerin beslenmeleri zayıftır. Çoğu takipsiz olduğu gibi takipli olanların da etkinliği azdır.

Bir de kendinin yerine geçecek bir yaratığı hem yaratacak, hem izin verecek öylemi!

Bu işte iman edenin sorunu değildir. İman edenin gönlünde şüphe varsa da sırlar açılır, şüpheler gider, esenlik gelir.

Cennet en önce güven ve esenlik yeridir.

Sonsuz güvene kavuşunca dünyada arzusunu çektiğin her şeye ulaşmaktan çok daha mutlu bir ruh haline bürünürsün.

Dünyada en sevmediğim şey en mutlu anıma bile ufak da olsa kaygı bulaşmasıdır. Çünkü bu daim değil geçicidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Ateizm neye dayanır? Bilime. Bilim nedir? Maddenin davranışı. Madde nedir? Enerji. Enerji nedir? İş yapabilme yeteneği. O halde madde nedir? Yapılmış bir iş. Kim yaptı? Enerji. Enerji nedir? Madde.

Olay baştan aşağı hata, yanlış, yalan. Ateizm bilime filan dayanmaz.

Bu laflar, kendi garabetlerini örtmek isteyen dincilerin tipik bir hedef şaşırtma operasyonudur. Teist der ki, allah var, birisi çıkar nerden biliyon der, teist geveler, adam kabul etmez, olur ateist.

Ateist, tanrı var vs. diyenlerin bunu hiç bir şekilde somutlaştıramaması, bir masaldan, bir zırvalıktan daha öteye götürememesi nedeniyle ateisttir. Olayın bilimle filan alakası yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanımı gereği tanrı evrnin kuralları ile sınırlandırılmamış bir varlıktır. Yaratıcıdır. Öncesi sonrası vs. yoktur.

Öldünüz. Bir şekilde dirldiniz. Karşınızda bir varlık var ayan beyan gördüğünüz ve o kadar sınırsız olduğu halde algılayabildiğiniz. Teknik ayrıntıları da geçelim tanrı olduğunu iddia ediyor. Ancak siz şüphelendiniz. Onun gerçekten tanrı olduğunu nasıl anlarsınız? Ya tanrı değil de son derece teknolojik bir uzaylı ise? Son derece zeki bir yaratıksa? Yaratıcı mı yaratık mı olduğunu nereden bileceksiniz?

Bunun bir yolu var mı siz sevgili müslüman arkadaşlarım?

Evrenin kuralları ile sınırlandırılmış bir algı sistemi yerine, şüphe içermeyecek netlikte kendisini tanıtacak bir donanımla bizleri diriltebilir herhalde bu tanrı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrenin kuralları ile sınırlandırılmış bir algı sistemi yerine, şüphe içermeyecek netlikte kendisini tanıtacak bir donanımla bizleri diriltebilir herhalde bu tanrı...

Umarım dilediğiniz gibi olur. Çünkü farkedileceği üzere çaresiz bir dilekten başka bir şey değil bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrının tanrı olduğunu asla anlayamayız, asla ne bir tanrı göreceğiz ne de gücünü hissedeceğiz...

Ben tanrıyım diyen bir tanrı zaten tanrı olamaz...

tanrı konuşursa olmaz dili var demektir , tanrı müdahale ederse olmaz bir adaleti var demektir, tanrı severse olmaz kalbi var demektir, kızarsa olmaz öfkesi var demektir, görünürse olmaz silüeti var demektir, hissedilirse olmaz somut bir enerjisi var demektir...bu işin felsefesi bitmez, sonsuza dek sürer... yarattıysa merhameti var demektir... tanrı böyle bir şey olamaz...

tanrı tanrıyı da yaratandır.... şimdi bu ne dedi diyeceksiniz, ama anlayan anladı sanırım...

tarihinde Afrodit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Darwin süper bir soruyu gündeme taşımış.

Baldır açmak sırların açılması anlamına geliyor.

Nüyük resimde Allah'ın zatının bilinemeyeceğini, düşünülemeyeceğini bas bas bağıran; sadece esmasıyla, sıfatlarıyla bilineceğini belirten islam dinine baldır açma deyimini yanlış alıp saldırmak hoş olmamış.

O münafıkların kirli çamaşırları ortaya döküldüğünde dese çamaşırmı arayacaktınız? Bu mertçe bir yaklaşım olmamış.

Ayrıca birçok çeviri şu anlamı yansıtmış:

Kalem 42:

Gün gelecek, onların içyüzleri açığa çıkarılacak, secdeye çağrılacaklar; ancak buna güçleri yetmeyecektir.

Siz "sırların açılması" olarak anlamışsınız diyanet ise "işlerin zorlaşacağı" olarak anlamış. Ne hikmetse hadis yazarları arapçada "baldırı açmak" deyiminin olduğunu bile bilmiyorlar. Evelallah arapçayı, arap kültürünü araplardan daha iyi biliriz biz :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...