Jump to content

Tanrının tanrı olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?


Recommended Posts

Tabi ALLAH seni kaale alacak değilde varsayalım sana dünyada göründü ve sen ona sorabildin(bu imkansız çünkü öldükten sonra sadece cennete girenler onun cemalini görebilecekler).şunu istersin ölmüş olduğunu kesin bildiğin biriniş kanlı canlı karşımda göster onunla konuşabileyim.

Senin aklın bu kadar işte.

Ölüyü ben diriltsem, bana da tanrı diye taparsın sen.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 51
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

adam tapacak bişeyler arıyor yoksa hayatın ne anlamı olur ki ? , işi fahişeliğe döndürdü resmen.

düzecek fahişe arıyorum yoksa rahat edemiyorum.

sen david copperfield'e tap :D adam uçuyor :D

tarihinde Zerdüşt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Dirilt tapayım.

Şimdi değil ama daha sonra diriltebileceğimi iddia edebilirim.

400 yıl sonra seni dirilteceğim. Çok samimiyim.

Allahın da aynını yapmıyor mu? Diriltmiyor ama dirilteceğini iddia ediyor. Ben tarih bile veriyorum. Gel sen bana tap....

tarihinde CharlesDarwin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

dostum senin ibret alacağın bir tanrı varsa o da bereket tanrısı olsa gerek , allahtan daha fazla süper güçleri var bak :D

allah'ın yarattığı sonlar hep hüsran-helak olma ..

ama bereket tanrısının yarattığı sonlar ise hep mutlu bitiyor :D

tarihinde Zerdüşt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi sen inanmadığın durum için bir önermede bulunarak soru soruyorsun. Ben ise inandığım değerde önermene cevap veriyorum. Yani sen bana bakınca söylediklerim senin için uydurma benim için realite oluyor.

Senin önermenin olasılıksızlıkları var. Örneğin dirilme olayı, bu durumda biz bizden eksik değil bizden fazla olacağız.

Ama sen bu fazlalığı aynı olacağız ile birleştirince (akıl, duygu vs) ve mekan olarakta sadece hayal edebildiklerimizle de birleştirince esasen dirilmeden Allah ile karşılaşmak gibi bir duruma eşit bir önerme oluyor.

Ben diyorum ki, bizim reele geçince mevcuttan daha gelişmiş aklımız ayırt kabiliyetine de sahip olacak.

Bu sanal dünyaya denk bir önermende şuan şimdi; Olağan üstü bir şekilde yeri göğü yırtarcasına bir yaratık çıkıp ben tanrıyım bile dese Müslüman onun tanrı olmadığını düşünür çünkü, hiçbir kritere uygun değildir, kriterine uygun değildir. Ama bu kritere sahip olmayanlar için Tanrı sın, diyebilir.

Bazı filmlerde kötü ruh, insanın içine girip insanları öldürüp öldürdüklerinin yerine geçiyor. Sevdiğin bir insanın da kötü ruhun ele geçirdiğini fiziki olarak sevdiğin biri görünmesi durumunda o insan onun gerçekten o olup olmadığını nasıl anlayabilir? Bak bu soru varlığımızın şartlarına dayanıyor. Aynı senin sorun gibi.

Şeytana gelince şeytan bizden zekidir ama bizden akıllı değildir.

Ne güzel uydurmuşsunuz.

Gören de sizlerin gidip gördüğünüzü sanacak.

Benim sorumun niteliğini anlamamışsınız ve önkabullerle doldurmuşsunuz.

Tekrar sorayım madem. Diyelim ki uzaylı bir manyak var, kendisini tanrı olarak lanse etmek hoşuna gidiyor. TEknolojiyi geliştirdi ve sen öldükten sonra senin bir kopyanı çıkardı ve kendi kurduğu ortamda seni canlandırdı. Tam da aradığın herşey orada. Huriler, melekler vs. Ama bunların hepsi o uzaylı manyağın ürettiği şeyler. KArşına çıkmış ben tanrıyım diyor. Burada ölmeyeceksin diyor ama söyledikleri hikaye. Onun gerçekten tanrı olup olmadığını anlayabilir misin?

Ya da aslında TAnrı ile şeytan arasında gizli bir anlaşma oldu. Tanrı şeytana bazı yetkiler verdi. Öldükten sonra insanları dirilt ve cennet cehennemi göster dedi. Aralarından hala beni arayanlar çıkarsa onları seç bana gönder, seni tanrı sananları da cehenneme atıver dedi.

Tanrının tanrı olduğunu sizler hiçbir şekilde anlamazsınız. Hele bu kafayla. Siz, size sunulacakları bekliyorsunuz. Ama çok beklersiniz.

Sizi gidi menfaatçiler sizi......

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yani sen bana bakınca söylediklerim senin için uydurma benim için realite oluyor.

İşin içinde inanmak kelimeis varsa hiçbir önerme veya durum realite, gerçek, doğru olamaz.

İnanmak kelimesinin kullanımı buna izin vermez.

Nasıl mahkemede zanlı kelimesiyle birini suçlu veya mahkum ilan edemezsen, inanmak kelimesi kullanılarak sunulan hiçbir önermeyi de realite, gerçek, doğru diye tanımlayamazsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi değil ama daha sonra diriltebileceğimi iddia edebilirim.

400 yıl sonra seni dirilteceğim. Çok samimiyim.

Allahın da aynını yapmıyor mu? Diriltmiyor ama dirilteceğini iddia ediyor. Ben tarih bile veriyorum. Gel sen bana tap....

400 yıla kadar ölmüş olacaksın.Dirlitemeyeceksin ama diriltileceksin öldükten sonra.Ve Allaha şirk koşmak burnundan gelecek artık ondan sonraki dönemde.
Link to post
Sitelerde Paylaş

400 yıla kadar ölmüş olacaksın.Dirlitemeyeceksin ama diriltileceksin öldükten sonra.Ve Allaha şirk koşmak burnundan gelecek artık ondan sonraki dönemde.

Olley artik ordaki diger yanan ruhlarla parti falan yapariz. Siz de bize hic acimadan orda hurilerle kendinizden gecersiniz. Artik orda da huri mi olur yoksa onun ruhu mu olur ne olursa.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanımı gereği tanrı evrnin kuralları ile sınırlandırılmamış bir varlıktır. Yaratıcıdır. Öncesi sonrası vs. yoktur.

Öldünüz. Bir şekilde dirldiniz. Karşınızda bir varlık var ayan beyan gördüğünüz ve o kadar sınırsız olduğu halde algılayabildiğiniz. Teknik ayrıntıları da geçelim tanrı olduğunu iddia ediyor. Ancak siz şüphelendiniz. Onun gerçekten tanrı olduğunu nasıl anlarsınız? Ya tanrı değil de son derece teknolojik bir uzaylı ise? Son derece zeki bir yaratıksa? Yaratıcı mı yaratık mı olduğunu nereden bileceksiniz?

Bunun bir yolu var mı siz sevgili müslüman arkadaşlarım?

Uzaylı mı ? :))) karşımdaki kim olursa olsun kesinlikle tanrıdır çünkü beni geri diriltmiştir, müsümanlar kendilerini allah ın dirilteceğine inanır ahirette, yani o gün bizleri birisi diriltti ise o kesin tanrıdır, çünkü bizi diriltebilmiştir, buyursun bütün ölüleri biri diriltsin ben ona tanrı dicem... bütün ölüleri diriltebilme gücüne sahip olarak karşımda duran tanrıdır zaten....

şu senin uzaylına gelelim, inanmadığın birşeyden bahsediyorsun tanrıdan, varlığınıda kimse ıspatlayamaz diyorsun ve bu düşünceye sahip birisin ıspatlayabilen varsa çıksın diyorsun ve düşüncenin ürünü olarak az önce yukardaki yazıyı yazıyorsun tanrı varsa bile nasıl anlarsın diye :) sen hiç uzaylı gördünmü uzayladıdan kastın ne uzayda yaşam olduğunumu düşünüyorsun, hani şu göremediğimiz allah gibi, hiç uzaylı gördünmü bir uzaylı olduna delil varmıki uzaylıdan bahsediyorsun önce uzayda başka yaşam olduna dair kanıt getir... bak bu konu aslında ne güzel oldu değilmi ataistlerin içindeki başka bir çelişkiyi ortaya koymak için, uzayda yaşam varmıdır sizce desen çoğu bence vardır ben olduğuna inanıyorum der, olup olmadını kesin bilmez görmemiştirde ama görmediği birşeyin olabileceğine inanır ben olduna inanıyorum diye, işte bizde görmediğimiz allah ın var olduğuna inanıyoruz ben olduğua inanıyorum diye :)

CharlesDarwin mantıklı sorular sor illa farklı konulara değinicem diye saçmalama bence, bütün ölüleri diriltebilecek olan müslümanlara göre tanrıdır, o gün bütün ölüler dirildiğinde onları diriltmiş olarak karşılarında duran ney olursa olsun o müslümanlara göre tanrıdır zaten çünkü onları geri diriltebilmiştir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...