Jump to content

Kuran’ın Sütten Çıkmış Ak Kaşık Peygamberleri - 2 (NUH)


Recommended Posts

Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat, olayları büyük bir dikkat ve özenle aktarır. Anlattığı öyküler bütünlük içindedir: başı, gelişmesi ve sonuçları bellidir. Olaylar birbirine zincirleme bağlıdır. Mümkün olduğu kadar tanıklar ve referanslar göstermeye çalışır. Hiç kimseye, hatta kendi peygamberlerine bile arka çıkmaz, torpil geçmez. O zamanın koşulları içinde ne kadar tarafsız ve objektif kalınabilecekse, o kadar tarafsız ve objektiftir. Kısacası Tevrat, bir ‘kutsal kitap’ için iyi bir örnek ve gerçek anlamda takdire değerdir.

Söylemeye hiç gerek yok ki Kuran, bu niteliklerin hiçbirine sahip değildir. Bütün derdi gücü, tam bir Arap zihniyetiyle Muhammed’i övmek, haklı çıkarmak ve günahsız göstermektir. Müthiş bir sorumsuzlukla, en basit gerçekleri bile tersyüz ederek aktarmakta hiçbir sakınca görmez.

Bunlardan birisi peygamberler konusudur. Muhammed dışında tamamı İsrailoğullarından olan peygamberler, Kuran’a göre günahsız olup hiçbir hata yapmamışlardır; hep en doğruyu, en haklıyı milim şaşmadan yerine getirmişlerdir. Elbette Muhammed de, peygamberlik zinciri gereği ve hatta 'Peygamberlerin Mührü' olarak bunlardan biri olacaktır.

Halbuki İsrailoğulları Tevrat’ta, kendi ırkdaşları olan peygamberleri kıyasıya eleştirmişler, yaptığı hataları gözler önüne sermişler ve doğruya doğru, eğriye eğri deme çabası içinde olmuşlardır. Bunları aktarıyoruz. (Bunları Kuran’da boşuna aramaya kalkmayın, çünkü bulamazsınız.)

……………………………………………………………………………………

TEVRAT – 1.Bölüm: Yaratılış (9/18-29)

‘Gemiden çıkan Nuh'un oğulları Sam, Ham ve Yafet idi. Ham Kenan'ın babasıydı. Nuh'un üç oğlu bunlardı. Yeryüzüne yayılan bütün insanlar onlardan üredi. Nuh çiftçiydi, ilk bağı o dikti. Şarap içip sarhoş oldu, çadırının içinde çırılçıplak uzandı. Kenan'ın babası olan Ham babasının çıplak olduğunu görünce dışarı çıkıp iki kardeşine anlattı. Sam'la Yafet bir giysi alıp omuzlarına attılar, geri geri yürüyerek çıplak babalarını örttüler. Babalarını çıplak görmemek için yüzlerini öbür yana çevirdiler. Nuh ayılınca küçük oğlunun ne yaptığını anlayarak, şöyle dedi:

"Kenan'a lanet olsun,

Köleler kölesi olsun kardeşlerine.

Övgüler olsun Sam'ın Tanrısı RAB'be,

Kenan Sam'a kul olsun.

Tanrı Yafet'e bolluk versin,

Sam'ın çadırlarında yaşasın,

Kenan Yafet'e kul olsun."

Nuh tufandan sonra üç yüz elli yıl daha yaşadı. Toplam dokuz yüz elli yıl yaşadıktan sonra öldü.’

tarihinde Satsuma54 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...