Jump to content

Eğer herkes ayetlerin dediğini yapsaydı nasıl bir dünya olurdu?


Recommended Posts

Sevgili arkadaşlar,

Şu an ayetlerin hükmünü tartıştığımız ender anlardan birini yaşıyoruz. :) Genellikle bu sitede yapılan, ayetleri tartışmaktan ziyade, çeviri hataları konusunda inatlaşmak, hadis-mezhep etkisi altındaki müfessirlerin hatalarının ardına sığınarak İslam’ı lekelemek vs.

Evet, çok eşlilik çocukluğumuzdan beri alışageldiğimiz değer yargılarına, bize aşılanan ahlak sistemine, paradigmalarımıza paralel bir olgu değil. Ama böyle olmaması evrensel kurallara göre yanlış olduğu anlamına gelmiyor...

Bence öncelikle “ahlaksızlık” nedir ya da "ne ahlaksızlık olarak kabul görmelidir" onun tanımını netleştirmemiz gerek, çok eşliliğe “basbaya ahlaksızlık işte” deyip kestirip atmadan evvel.

Bence en basit tanımla ahlaksızlık kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmaktır. Örneğin hırsızlık bir ahlaksızlıktır... adaletsiz birşeydir... haksızlıktır... kimse eşyasının, parasının vs. çalınmasını istemez. Hal böyleyken bunu yapan ahlaksızdır. Yahut tecavüz ahlaksızlıktır, zorbalıktır... haksızlıktır... hırsızlıkla benzer mantıga sahip bir davranıştır. Yahut zina... ahlaksızlık olarak adlandırılması son derece mantıklıdır çünkü sokaklarda büyüme ihtimali olan çocukların doğmasına neden olur... masum yavrucakların annesiz-babasız aile ortamından uzak yetişmesine neden olur. Bu çocuklara sahip çıkılmazsa uzun vadede topluma başka zararlar da oluşabilir. Amiyane bir anlatım olacak ama özetle, iki sorumsuzun uçkuruna sahip çıkamaması tüm bu bahsettiğim şeylerle sonuçlanabiliyorsa buna ahlaksızlık denebilir. Haksız yere adam öldürmek; evet bir ahlaksızlıktır. Çünkü yukarıdaki kriterlere uyar. Adı üstünde haksızlıktır... elbette kendine yapılmasını asla istemediğini başkasına yapmaktır...

Gelelim çok eşliliğe...

Yukarıda sayılan şeylerle aynı kefeye konabilir mi? Ahlaksızlık mıdır?

Bu sorunun cevabını çok düşündüm. Ve sonunda cevabımdan çok eminim:

“Hayır değildir.”

Kadın programlarında şahit oldugumuz tarzda, karısının üzerine keyfi öyle istiyor diye kuma getirmek, aldatmacaya başvurup metres hayatı yaşamak vs. tabi ki de tartışmasız ahlaksızlıktır.

Ama Emre’nin de demek istediği, savunduğu çok eşlilik modeli bu değil zaten.

İnsanların evlenmek için tek nedenleri aşk-sevgi olmak zorunda değil. Bu tamamen bizim körü körüne (ben de dahil bir zamanlar) inandığımız bir saçmalık... Kendi doğrularımızı başkalarına dayatma çabamız. İnsanlar mantık evliliği yapabilir, görücü usulu evlenebilir. Bunları tasvip ettiğim için yazmıyorum ama tasvip etmeme hakkım olmadıgını kavradım. İnsanlar bunları yapmakta serbesttir. Kimsenin de “hayır aşk evliliği yapmak zorundasın” diye dayatmaya hakkı yoktur. Aşk evliliğinin ömür boyu süreceğinin, diğerinin 2 yılda biteceğinin garantisi de yoktur. Aşk denilen şeyin de ne olduğu böylesine tartışmalıyken.... ona neden olan hormonlar, salgılar vs. de içgüdülerle alakalıyken... Bir kadın IQ’su 200 olan bir adamla yahut Josh Holloway’e benzeyen bir adamla aynı mantıkla mantık evliliği yapabilir...

Burada önemli olan nokta çok eşliliklerde kadının buna onay vermesi ve rahatsızlık duymaması...

Allah insanları yaratmış onlara üreme ve çoğalma güdüleri vermiş. (Allah kelimesi yerine isteyen “evrim” kelimesini yerleştirsin) Bu insan denilen varlık cinsellikten haz duyuyor. E ortada zinanın neden oldugu yukarıda saydıgım olumsuz sonuçlar olmadıktan sonra kime ne, isteyen istediğini yaşasın, istediği gibi takılsın... Alan memnun veren memnunsa serbestliğin ne sakıncası var ki?

Yani kısacası Kuran çok eşliliği ahlaksızlık olarak nitelendirmiyor. Derinlemesine sorgulayınca görülüyor ki nitelendirmesi de mantıksız olurdu. Çünkü ortada herkes razı olduktan sonra kimseye gelen bir zarar yok...

Şimdi kadın için çok eşlilik konusuna gelince... Ahlak insani bir olgu; bu durumda çok eşlilik erkek için ahlaksızlık değilse kadın için de değildir-olmamalıdır. Ama ayetlerden anlıyoruz ki erkek için olan serbestlik kadın için geçerli değil. Bu da benim anladığım ahlaksızlık vs.den değil, biyolojik farklılıklardan kaynaklanmakta; kadının doğurganlığıyla ve annelik içgüdüleriyle ilintili. Cennet yaşamıyla ilgili ayetlerden ben kadınlar için de çok eşlilik varmış gibi algılıyorum. Çünkü cennet cinselliğin oldugu ama kadının doğurganlıgının olmadıgı bir mekan.

Selam ve sevgiyle...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 71
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ah Emre ah....

Boyle taklalar atmakla kurtaramazsin, aklayamazsin bu dini.

Cokeslilik bir ahlaksizliktir. Erkek acisindan dun gece birinin, bu gece digerinin, yarin gece baska bir kadinin koynunda cinsellik yasamak, gercek anlamda bir "ask, sevgi, vs..." degil, aksine doyumsuzluk, anormal ruh hali, acgozluluk, bencilliktir. Dusunsene bu erkek sevisirken kadina "seni seviyorum hayatim" diyebilir mi? Dun gece oburune soylemis, belki yarin gece de digerine soyleyecek!... Soyleyebilir mi?

Ayni durumu bir kadin acisindan bakalim. Sevdigi, asik oldugu erkegi ile el ele tutusmak, gezmek, hatta sevgilerinin bir doruk noktasi olan cinselligi yasamak isteyen bir kadinin yerine koy kendini. Ama bunlari yapamayacaksin, cunku bugun Fadime'nin sirasi. Yarin da olmaz, cunku yarin Hayriye gezecek tozacak koynuna girecek bu erkegin. Boyle bir yasam tarzi o kadinin kadinlik onuruna gururuna sigar mi Emre? O kadinin ruh hali yok mu?

Senin verdigin ornek "Birbirini sevmis, aci tatli hayati paylasmak, hayatin zorluklarini beraberce gogus germek icin birlesmis ve birbirlerine hayat arkadasi olmus, asklarinin sevgilerinin doruk noktasi olan sevismeyi insancil duygularla yasayan iki insan" ornegi olamaz.

Bu tur birlesmeler olsa olsa insancil duygulardan uzak, sadece seks uzerine endeksli "otomatik" bir birlesme olur.

Aynen evli bir erkegin bir baskasiyla gizli metres hayati yasamasi, veya geneleve gitmesi gibi.

Boyle bir erkegin ya karisiyla sorunlari vardir, sevgi yitirilmistir, ya da doyumsuz, kendi zevki sefasi pesinde bir kisilige sahiptir. Turkcesi "ahlaksizlik" tir.

Ama "Islam cok eslilige ruhsat veriyor!" deyip bunu onaylamak, ornekler verip ve bu ornekleri "ahlaksizliktir!" diyecegi yerde onu savunmak da ayri bir ahlaksizlik veya "zavalli bir ruh hali" gostergesidir.

2, 3, 4 kadin ile nikah maskesi altinda, bir gece birinin, obur gece diger kadinin koynunda sevisip bu sekile cinsellik yasayan bir erkek, bu ahlaksizligini Islam sayesinde yasallastirmis olur.

Bunun baska bir aciklamasi da olmaz.

Yok soyleydi boyleydi diyerek aklanmaz bu yasam tarzi. Hele hele aklamaya calisirken "sevgi", "ask" gibi sozcukleri kullanmaya da hic hakkiniz yok

Hayır, bunlar senin yobazca inandığın uydurma düşüncelerin sevgili Freewill.

Sen kendi sevgi ve ahlak anlayışını doğru birşey zannettiğin ve başkalarına böyle dayatmaya kalktığın sürece "molla Freewill" olarak kalmaya mahkumsun.

Sen modern giysiler giymiş bir molla zihniyetini, yasakçılığı temsil ediyorsun.

1- Birçok aşık kadın biliyorum, erkeğini başka kadınlarla paylaşmak onu çok mutlu ediyor.

Sakın kendi "aşk ve erdem" anlayışını ezbere savunmayı sürdürme. Bunlar senin uydurmaların. Yok böyle birşey.

O zaman karşı taraf ta aynı senin gibi molla zihniyette ise, onlar da tek eşliliği savunanlara "paylaşmayı bilmeyen, bencil, yobaz ve hasta karakterli" insanlar derler ve tek eşliliği yasaklatmaya kalkarlar.

Zaten biraz gücü eline geçiren, hemen kendi anlayışını diğerlerine zorla benimsetme yoluna gidiyor.

2- Kimi çocuk ailenin tek çocuğu olmayı ister.

Kimi çocuk da kardeşi olsun ve anne babasının sevgisini onlarla paylaşmak ister.

Gerçekte her ikisi de eşit derecede normal, helal ve de erdemlidir.

Ama bunlardan despot zihniyette olanlar, kendi anlayışını normal kabul eder ve diğerini aşağılamaya, yasaklamaya kalkar.

3- Aşkın ne olduğunu bilmediğin gibi cinselliğin ve normalliğin de ne olduğunu bilmiyorsun sevgili Freewill. Zaten bir molla zihniyetten başka birşey de beklenemez.

Cinsellik konusundaki çıkarımların da hastalıklı ve insanlıktan uzak.

Hayır, gerçekte bir kişinin bir kişi ile cinsel birliktelik yaşaması ile, birden fazla cinsel partneri olması açısından en ufak bir ahlaki fark yoktur.

Tersini savunan görüş, modern yasakçı zihniyetin, cinsellik düşmanı gerici zihniyetin uydurmalarıdır.

Bugünlerde başka bir modern hurafe daha var: "Aşk olmadan seks olmamalı" şeklinde bir yeni yobazlık gösterisi. Bu da aynı şekilde insanların uydurduğu bir kısıtlama. Cinsellik düşmanlığının yeni bir yüzü. Pis birşey olarak gördükleri seksi, aşkla yıkayıp aklamaya kalkma zavallılıkları.

Gerçekte ise bir insanın bire bir ile, bire birçok eşleşmesi veya aşk için veya haz için birlikte olması açısından hiçbir fark yoktur erdem açısından. Yeter ki insanlar dürüstlük içinde bunu gerçekleştirsinler.

Bu "bire bir eşleşmeye zorlama" ve "aşka tapınma" da aslında evrimci ruhçuluğun insanlara benimsettiği bir karanlık. Çaktırmadan nimetleri yasaklama hinliğinin başka karanlık ve sistemli bir yüzü.

Boşuna demiyoruz: "Kuran'a yönelmeden özgürlükçü ve insancıl olamazsınız" diye.

Selam ve sevgiler.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hayır, bunlar senin yobazca inandığın uydurma düşüncelerin sevgili Freewill.

Sen kendi sevgi ve ahlak anlayışını doğru birşey zannettiğin ve başkalarına böyle dayatmaya kalktığın sürece "molla Freewill" olarak kalmaya mahkumsun.

Yahu bu dediklerim neden benim kendi uydurma dusuncelerim olsun?

Kuran el-ayak kesip atma gibi cezalardan bahsetmiyor mu?

Kuran sopa ile deynek ile insan terbiye etmeyi emretmiyormu?

Kuran "baktin olmadi kadini dovebilirsin" demiyor mu?

Bu iddialar benim kicimdan mi cikiyor, yoksa dunya capinda yuz kusur farkli Kuran cevirisinde mi yaziyor?

Araplar kendi dilinde okuyup anlayamamis da, bu saatten sonra 3-5 kisi mi anlamis bu Kuran'i?

Yok "o dovmek degil, cikarmakmis", yok "el kesmek yok" mus da, yok herkes yanlis anlamis da, "aslinda o kesmek degil hapis cezasiymis da, ciziktirmekmis de"..... mis, mis,.....

Zaten bu Allah'in "apacik" dedigi kitabi herkes yanlis anlamis, ama bir tek sen ve Edip Akbayram dogru anlamis.

Bravo walla.

Allah'in kitabi 14 asir sonra anlasiliyor. (gerci o da yanlis anlasiliyor ama neyse...)

Link to post
Sitelerde Paylaş

bi ton karı alırdık, hanımlar dışarı çıkamazdı hatta onu bunu bırak insan yerine konmazdı, müslüman olmayanlarla dost olmaz, gördüümz yerde keser biçerdik falan. bi de hurilere özenip göğüsleri yeni tomurcuklanmş kız falan arardık.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

E be kardeşim, o zaman müslüman müslümanla neden savaşır? Müslüman müslümanı ticarette neden kazıklar? Daha neler neler. İslam dinini seçen bir toplumun kendi içinde olması gerektiğini iddia ettiğiniz düzen var mı? Varsa ben neden göremiyorum. Şeriat düzeninin örnekleri var. Emre ben anlamadım, sen şeriat düzeni mi istiyorsun? Ama bambaşka bir şeriat düzeni dersin şimdi. O uygulananlar yeterince doğru değil dersin. Ya bu zamanda bunları uygulamaya kalkışmak işin içinden çıkılmaz bir şeydir. Arap şeriatı biliyor ve uyguluyor. Görüp göreceğin bu. Sen Araplardan daha iyi bilemezsin bu dini. Ne diye bu kadar kıvranıyorsun ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Soru : Madem öyle İslam'ı tam anlamıyla yaşayan ülkelerde neden bu bahsettiğin hikaye yaşamından yok.?

Cevap : Ama onlar İslam'ı tam anlamıyla yaşamıyorlar ki.

Soru : Hee yaşam amacı din olan bi tane biliminsanı yokken binlerce dinadamı olan toplumlar anlayamamışken İslam'ı sen mi anladın.? Bravo...

Cevap : ... .???? (Bekliyorum)

(kendin sorup kendin cevaplamışsın deme soruya burada senin gibi onlarca insanın verdiği tek cevabı yazdım yoksa ilk sorunun da cevabını verebilirsin.!)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Iste böyleeeee

Sevgili Mürted bunlar,Muhammed öncesinde bir kadin 4 kocaya kadar alabiliyordu.

Muhammet sonrasi,bu ters döndü,bir erkek 4 kadin alabilmeye basladilar.

Dinin baslari aga olduhlarindan 500 kadar izin vardi.

Sultan Salamon(süleyman)2500 avrata sahipti.

Bir gecede 1000 karisini hamile birakabilmis bir keresinde.

Bunlar sözüm ona peygamber.Peygamber deyil mubarekler kömürle isleyen LOKOMOTIFLER.

Ümmetlerine namuslu olun TALKIMI verirken ,koca peygamber 1000 kariyi bir gecede isini bitiriyor.

Demek bunlarin tahtinda,kadin yalniz DÜDÜKLENMEK icin yaratilmis METAHLAR.

Vay sizi gurtlanasiniz.

Ne diyek.

SUCLU siz deyil,SIZE INANANLAR.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...