Jump to content

kime kafa tutuyoruz?


Recommended Posts

Boşverin bu forumdaki müslümanlara, müslümanımsılara yada diğer din mensubu insanlara kutsal kitaplarının saçma, peygamberlerinin yalancı hiç yaşamamış, tanrılarınınsa gerçek olmadığını anlatmayı. mücadelemiz bunlarla mı?

asıl mücadelemiz dindarları etrafına toplamış ve merkezlerinde barınan ateistler,agnostikler,deistler. bir kutsal kitabı düstur kabul etmek ahlaklı olmaya yetmediği gibi bir kitabı redetmek yada herhangi bir tanrıya inanmamak da sizi ahlak yada vicdan sahibi yapmaz. insan doğasında varoluşundan getirdiği özelliklerden ötürü bencil,çıkarcı ve tembeldir.

neyse giriş cümlelerini bir kenara bırakmak en iyisi. birkaç somut örnek vereyim. ilk okul öğrencisini kızını türbanla okula sokmak isteyen bir babayı izledim bugun tvde. cehaleti paçalarından akıyor. şimdi bu babayı ne yapalım? suç bu insanda mı? alıp karşımıza muhammedin kadın düşkünlüğünden yada kurandaki matematik hatasından mı bahsedelim? ne kadar etkili olur? tabiki olmaz.

1) bu ülkede birçok insan yeteri kadar eğitim alamıyor ve cahil bırakılıyor.

ülkenin eğitime ayırdığı para belli. doğuda yada ücra köşelerdeki okullardan yapılan eğitimler karma sınıflar, giden öğretmenler, malzeme yetersizliği vb. sorunlar hep vardı ve hep var olacak. sistem nerede devreye giriyor? sistem senin ülkeni sömürüyor ve senin ülken eğitime yeteri kadar bütçe ayıramıyor. bu sistemde bazı yerler elektrikle tanışamıyorken bazılarının çocuklarının gemiciği oluyor.

2) çocuk iyi okudu akademik kariyet yaptı. profesör oldu, yabancı üniversitelerden burs kazandı ve şuan türkiyenin en büyük üniversitelerinden birinde mühendislik fakültesinde ders veriyor.

hocaya bakıyoruz cuma günü namazını asla ihmal etmiyor. şimdi arkadaşlar şu soruyu soracaklar bana hemen "e abi yukarda bir dünya laf salatası yaptın bak okuyunca da aynı şey" evet okuyunca da aynı şey oluyor. nasıl? çocuğun yetişme ortamından falan zaten bahsetmiyorum zaten çocuk boş bir levhadır ne istersen onu işleyebilirsin ona, biz de işlendik zamanında.

hocamıza geri dönelim. hocamız ilk okulda 3. sınıfta daha körpecik beyni bilgiye açken din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile tanışıyor. orda okulda ve lisede biyoloji dersinde evrimle tanışıyor. hoca evrimi anlatabiliyor mu? anlatamıyor. derse giriyor "çocuklar bu sadece bir teori" dersten çıkıyor "çocuklar bu sadece bir teori" felsefeyle tanışıyor. felsefe hocası derse girdiğinde "hadi bakalım çocuklar bugun de tanrı varmı yok mu bir düşünelim" diyebiliyor mu? diyemiyor. beyin yıkama sürekli devam ediyor. biyolojici yada felsefeci allah kitap aleyhinde konuştuğunda noluyor? hop açığa alınıyor yada sürülüyor. alın size sistem.

biraz hayal kuralım. gün oldu parti kurduk biz ateistler. biraz abartalım hayali. iktidar olduk. dedik ki biz çocuklarımızı gelecek neslimizi zihinleri parlak yetiştireceğiz din kültürü dersini kaldırıyoruz. hop sistem dışardan sana müdahale ediyor. halk ayaklanıyor. sen artık iktidardan kanlı mı indirilirsin kansız mı bilinmez. bu isyanlar karşıt görüşler maddi ve manevi olarak desteklenir. maddi desteğe örnek HY gibi insanlar kitap bastırır dağıtırlar, tv figürü olurlar, cübbeli gibiler türer, fettullahlar amerikan dreami yaşarlar bir yandan da seni eleştirirler özgürlükler ülkesinden.

sen diyorsun ki dur bir de ben şu sistemin içindeki devletlere bir çomak sokayım. "ey a devletindeki insanlar sizin çocuklarınız dinsiz yetişiyor, hani dindardınız?" bakıyorsun insanlar belli bir eğitim düzeyinde ayrıca dini eğitim almak isteyenler ağırlıklı dini eğitimin verildiği okullarda çocuklarını eğitiyorlar. diğer okullarda beyin yıkamadan çok özgür düşünce öğretiliyor. (tabi belli bir yere kadar.)

sistem sana diyor ki profesör dahi yetiştirsen namazında niyazında olacak. elin bilim adamı cernde tanrı zerreceğini ararken seninki cuma namaza gitmeyi eksik etmeyecek. bende arada ona burs verecem. etrafına örnek olacak. namazında niyazında profesör. bak örnek al sende öyle ol.

3) çocuk okumadı babadan parası var dükkan açtı.

hadi biraz daha hayal kuralım. çocuğun kafasında kuran yatmaz. soru işaretleri vardır. yada abartmayalım dine pek düşkün değildir. namaz falan kılmaz. cemaat? cemaat seni görmezse cuma namazda senin dükkanından alış veriş yapmaz. para kazanmak için ne yapıcaksın? içinden gelmese de namaz kılmalısın. (not: ben gündüz dükkanında kuran okuyup yan dükkana kuranla giden gece oldu mu da pavyondan çıkmayan adamlar gördüm bu ülkede)

4) çocuğun babadan yana da talihi gülmedi. işçi oldu.

güzel birde burdan bakalım. bizim gibi din yardımıyla sömürülen ülkelerde insanların yaşayışı genelde bellidir. doğar->büyür->okur-okumaz->askerlik->iş->evlilik->emeklilik->ölüm. burdan birde yoklama yapmak gerek, kaç adet ateist 1 kere eline geçirdiği yaşamı başkasının oğlu gemicik sahibi olsun yada akşam üstü st tropez sahillerindeki villasında martinisini yudumlasın diye harcar? varmı böyle bir ateist arkadaş? varsa tanışmak istiyorum. ee bizim ahmet,mehmet,hüseyin niye harcıyor? bu konu açıldığında cem yılmazın espirisinden başka söylenecek hiçbirşey yok. (o showunda hindularla dalga geçiyor aslında ama yaşar nuri öztürk çok zeki bir din adamı olduğu için olayı hemen anladı ve cem yılmazın özür dilemesi gerektiğini söyledi)

+ abi ben köle gibi çalışıyorum? neden?

- çalış oğlum ya öbür dünyada kralsın

+ e abi senin niye fabrikan var?

- allah beni öle sınıyor ya öbür dünyada eşitiz.

+ hee tamam ozmn. la ilahe illallah.

bu arkadaş niye bırakamıyor işi birde oraya bakalım. evde çoluk çocuk bekler. iş sahibi oldu ya allahın emri peygamberin kavliyle kız istenir. sonra çocuk yapılır, torun sevilir. bizim genç hayatını harcamış 3 kuruşa. boşver öbür dünyada kral. kılsın namazını tutsun orucunu.

birde bu ülkenin başbakanı çıkar der ki "en az 3 çocuk yapın". şaka gibi değil mi?

yani işin özü senin dinle olan bağını sağlam tutmak için sistem içerden yada dışardan sürekli dindarları maddi ve manevi olarak destekler ve iktidara dahi getirir. amaç seni sömürmek, seni 5 çocuklu işçiye yada kravatlı takım elbiseli profesöre, müdüre, bakana, vekile dönüştürmek. çünkü seni o şekle soktuktan sonra daha kolay yönetir daha kolay sömürür.

edip yüsek gibi AMERICAN DREAM yaşayan insanlar da gelir, dünyayı kurtaran adamın oğlu edalarıyla bu tarz forumlarda reformculuk oynar, "ben amerikayı eleştirdim ben sömürgeci dedim ben öle yaptım böle yaptım" diye zırvalar durur. sen amerikaya sömürgeci desen ne olur? emperyalist desen ne olur? sen islamı savundukça bak yukarıdaki maddelerden dolayı onun ekmeğine zaten yağ sürüyorsun. seni bu yüzden topraklarında bakıyor besliyor. var mı ötesi sayın edip yüksel?

(yanlış anlamayın yazımda edip yüksele falan yüklenmiyorum. sadece bu forumun kahramanı o olduğu için onu örnek verdim. fettullah falan da yazılabilir yanına. yada son zamanlarda kafayı sıyıran harun yahya.)

peki sistem ne? sistem emperyalizm. maddi ve manevi olarak sömürmek. başkalarının iç işlerine karışırken kendi işlerini dengeli ve sağlam tutmak. kendi huzurunu dirlik ve düzenini sağlam tutarken başkalarını geri bırakmak, çomaklamak.

ve bu sistemin ortasında neden ateistler,deistler,agnostikler var dediğime gelecek olursak bunu dawkins tanrı yanılgısı kitabında muazzam bir şekilde anlatıyor. boş bir vaktimde yazıyı editleyip devam edeceğim.

ama esas buradaki ateist,deist ve agnostik arkadaşlara sorum? mücadelemiz kimle? hacı sormuş bir başlıkta sorun ne diye? sorun bizim gibi ateist,deist,agnostik insanların doğasından getirdiği çıkarcılık,bencillik gibi özellikleri nedeniyle yeterince ahlaklı ve vicdanlı olamaması.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 154
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sorunu kişilere, insan karakterine indirgemek doğru değil bence.

Bunlar çok normal.

Bütün mesele toplumsal evrimleşmedir.

Ve biz konumumuz gereği daha geç evrilmekteyiz.

İnsanlık, dinlerle mücadelenin daha henüz başındadır. Bu uzun bir süreçtir ve başlarda yaşananlar gayet doğaldır.

Zamanla şartlar giderek değişecek ve süreç ivme kazanacak, insanlar da buna uyumlu olarak daha cesur, daha aktif olacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ma esas buradaki ateist,deist ve agnostik arkadaşlara sorum? mücadelemiz kimle? hacı sormuş bir başlıkta sorun ne diye? sorun bizim gibi ateist,deist,agnostik insanların doğasından getirdiği çıkarcılık,bencillik gibi özellikleri nedeniyle yeterince ahlaklı ve vicdanlı olamaması.

valla bugüne kadarki beğendiğim tek tük lafından biri sanırım..yıldızlı pekiyi aldın benden..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sorunu kişilere, insan karakterine indirgemek doğru değil bence.

Bunlar çok normal.

Bütün mesele toplumsal evrimleşmedir.

Ve biz konumumuz gereği daha geç evrilmekteyiz.

İnsanlık, dinlerle mücadelenin daha henüz başındadır. Bu uzun bir süreçtir ve başlarda yaşananlar gayet doğaldır.

Zamanla şartlar giderek değişecek ve süreç ivme kazanacak, insanlar da buna uyumlu olarak daha cesur, daha aktif olacaktır.

bizim gibi ülkelerde dinlerle mücadele edip onların etkilerini yok edemezsin. insanlık dinlerle mücadeleyi verse verse gelişmiş emperyalist ülkelerde verir ve kazanır. bizde dinlere karşı başkaldırı yapamazsın, yapsan da hiçbir işe yaramaz. eğitemiyorsun çünkü yeni neslini. eğitsen bile içlerinde hep allah kitap korkusu oluyor. nasıl savaşacaksın? kaç kişi yetiştireceksin? kaç insana doğruyu anlatacaksın?

kendi adıma etrafımdaki bu düzeni gördükçe giderek umutlarımı kaybediyorum. bir gün eflatun cübbeli diye bir din alimi çıkarsa piyasaya bilin ki benim :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben kimseye kafa tutmuyorum aslında; inanan neye inanırsa inansın bu onun en doğal hakkı ama inanç dünya yaşamına bariz bir şekilde zarar veriyor inanç kültürleri dalga dalga insanları kuşatıyor.

Bilim felsefe tıp politika doğu felsefeleri fizik metafizik toplum edebiyat sanat trafik ekonomi spor sex vs ne konuşursan konuş içinde bir kuran bir paygamber bir arap lafı bunlara bir atıf geçiyor yani bunları her şeyin içine sokuluyor.

Biyoloji profeserü genetik bilimci adam bilimsel konuşmasına kurandan örneklerle başlıyor iş burada kopuyor yoksa inanan neye inanırsa inansın.

Bu arada cem yılmaz bence sıkı bir agnostik F.Altaylı ile bir röportajında F.A lının biraz sufilik varmı sorusuna yok hiç alaksı yok bu topraklarda olan herkes kadar bu işlerle ilgileniyorum ve her şeyede şüphe ile bakıyorum dedi bir süre kısa bir sessizlik falan oldu.

tarihinde Protagoras tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ama esas buradaki ateist,deist ve agnostik arkadaşlara sorum? mücadelemiz kimle? hacı sormuş bir başlıkta sorun ne diye? sorun bizim gibi ateist,deist,agnostik insanların doğasından getirdiği çıkarcılık,bencillik gibi özellikleri nedeniyle yeterince ahlaklı ve vicdanlı olamaması.

Bence hiç ilgisi yok, hatta tam da tersi.

Sorun bizim yeterince doğasına dönememiş olmasında. Biz son derece kötü öğreti ve örneklerle büyütüldük. Kollektif bilinci İslam'la oluşmuş bir toplumda, İslam'ın şekillendirdiği ahlak örüntüsüyle büyüdük. Ateist olmakla bunlarda "pat" diye kurtulamaz insan. Aslında bu durumun farkına varmak bile çok zordur.

Bizim, özelde Türk ateistlerinin durumu hiç de parlak değil. Dünyanın pekçok ülkesinde ateistler bir araya gelmiş, örgüt kurmuş, ortak amaç ve ilkelerini belirtmiş ve onların etrafında toplanmayı başarabilmiş.

Bizim ateistimiz ise cin olmadan adam çarpmanın peşinde. Kimseler kızmasın.. Bu böyle..

Amanın da biz ateistiz, ateizmin hiçbir amacı ilkesi yoktur çünkü böyle olursa din olur, ateistlerin hiçbir ortak yanları olmak zorunda değildir, siz ateizmi kullanıyorsunuz vs vs..

Hayatımda duyduğum en kötü, en işe yaramaz, en tembelce, en zararlı sözler bunlar. Dünyanın bütün ateistleri aptal, bir bizim müslüman kökenli Türk ateistler her şeyi çözüp aşmış..

Senin sorduğun soruların nedeni bizim sahip olduğumuz rezil bilinç, ve tabii öğrenmiş olduğumuz düşünce biçimimizdir Sevgili Eflatun. Hepsinin kökeni İslam.

Ateist olmamız ve doğamıza dönmemiz falan değil...

Keşe doğamıza dönmeyi becerebilsek, azıcık kendimizi tanısak...

Link to post
Sitelerde Paylaş

evet ılk önce bılım adamları dınle bılımı ayıramıyor. geenlerde unıversıtenın biyoloji hocasına sordum bana sunu söyluyo evrım vardır hz ademden geldık. atalarımız maymundu kuranın her kelımesı dogrudur .. alın carpıcı sonuc :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizim ateistimiz ise cin olmadan adam çarpmanın peşinde. Kimseler kızmasın.. Bu böyle..

Amanın da biz ateistiz, ateizmin hiçbir amacı ilkesi yoktur çünkü böyle olursa din olur, ateistlerin hiçbir ortak yanları olmak zorunda değildir, siz ateizmi kullanıyorsunuz vs vs..

Hayatımda duyduğum en kötü, en işe yaramaz, en tembelce, en zararlı sözler bunlar. Dünyanın bütün ateistleri aptal, bir bizim müslüman kökenli Türk ateistler her şeyi çözüp aşmış..

Yarami kocaman dilimle yalayarak iyi etmeye calisiyordum gene üstüne kaya tuzu koydunuz hee...

...uffff acayip sizliyor.

Sadece ateistler degil sevgili IFeelGood, dinlerden özgür diger insanlarimizinda pek bilincli olduklarini söyliyemem.

Canli hayatta ayni bir müslüman gibi yasayan, agizlarindan dilimizi kaplamis dogmatik kelimeleri düsürmeyen, korkularla kurnazliklar peslerinde kosan riyakar insanlarla dinlerle mücadele edilmeyecegini artik cok iyi idrak etmis bulnuyorum.

Su forumlarda yazanlarin geneli klavye kahramanligi yaparak tatmin olmaya calisan soytarilardir...

...bir de yazmaya konusmaya dahi cesaret edemiyen ve kendilerini aydin olarak lanse edenler var ki, onlara soytari demekle iltifat etmis olacagimi düsünüyorum.

Bunlara önce soru sorup isleme tabi tutmali ki, ancak akillanacaklar.

-???

-"Ben tanriya dinlere inanmiyan bir ateistim""

-Eee baska?

-"hepsi o kadar"

-Bir dakika... su esegimi suya göndereyim sen biraz daha beri gel iyice yaklas bakayim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konu ile ilgili bir başlık açmıştım.

http://www.ateistfor...showtopic=41783

Kanımızı içmek isteyenlerin arasında cesaret gösterisi yapmamak soytarılık değildir.Cesaret gösterisi yapmak aptallıktır .

İnanan adam karşısında direnç gösteremezsin mesela terörist kurşunu yiyor aç bilaç gidiyor bir çalının dibine orda yaralı 2 -3 gün yatar sonra kalkar yürü gider normal insan olsa biraz bir yeri ağrısa hemen nakavt olur niye çünkü diğer adamın bir görüşü bir inanmışlığı var.

Dinde böyle bu adam kökten inanmışsa mümkün değil ona derdini anlatamassın.

Ama bunun yanında radikal dinin dümen suyuna giden hatta bilerek veya bilmeden ona hizmet eden mantıklı saf ılımlı bir kesimde var.

Bunların en büyük savunması kuran, islam yeterince anlaşılamamış bunlar aydın oldukları için daha iyi anlıyorlar.

Yani kuranın o yılda yazıldığı kültirdeki dildeki adamlar anlamamış bunlar arapça bilmedikleri halde daha iyi anlamış olanlar.

Bu adamların beyinleri daha az uyuşmuş algıları daha açık.

Basit örnekleri (kuran, felsefe, bilim, tarih, mantık gibi) sarcazm ve ironi yolu ile bunların kafasına vurmakta fayda var :)

Ben öyle yapıyorum çok da faydası görüyorum hatta saygı görüp ilgiyle dinleniyorum. Adamların çoğunun kafasında ulan acabamı diye fikirler çaktığına eminim

tarihinde Protagoras tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kanımızı içmek isteyenlerin arasında cesaret gösterisi yapmamak soytarılık değildir.Cesaret gösterisi yapmak aptallıktır .

Birilerinin firsatini bulursa kanini icecegini biliyorsun ve köse bucak saklanip kaciyorsun öyle mi?

Özgürce yasadigini nefes alip verdigini mi saniyorsun?

Yoksa kendini mi kandiriyorsun?

Insan olmanin erdemini kavrayabilmis birisi her gün fareler gibi kacip saklandigi icinde tir tir titreyerek yasayabilecegi bir delik aramaz.!

Bunu yasamak olarak algiliyanlarin vay haline.!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birilerinin firsatini bulursa kanini icecegini biliyorsun ve köse bucak saklanip kaciyorsun öyle mi?

Özgürce yasadigini nefes alip verdigini mi saniyorsun?

Yoksa kendini mi kandiriyorsun?

Insan olmanin erdemini kavrayabilmis birisi her gün fareler gibi kacip saklandigi icinde tir tir titreyerek yasayabilecegi bir delik aramaz.!

Bunu yasamak olarak algiliyanlarin vay haline.!

Cigi kusura bakma ama bu konularda çok aptalca davranışlar sergiliyorsun .

Cesaret tellallığı yapıp buradaki herkesin sorumluluğu olduğunu sürekli gündeme getiriyorsun.

Günlük yaşamda ise kimliğini manifest edemeyen kimselere de hakaretler ediyorsun .

Birgün boynuna pankartı as . '' Muhammed yalancıdır , Allah yoktur '' yaz .

Kıçından 2 litre kan alacaklarını bildiğin halde bunu yap.

Gelip buralarda insanları soytarılıkla şunla bunla suçlamadan önce.

tarihinde Crafterman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Canli hayatta ayni bir müslüman gibi yasayan, agizlarindan dilimizi kaplamis dogmatik kelimeleri düsürmeyen, korkularla kurnazliklar peslerinde kosan riyakar insanlarla dinlerle mücadele edilmeyecegini artik cok iyi idrak etmis bulnuyorum.

Su forumlarda yazanlarin geneli klavye kahramanligi yaparak tatmin olmaya calisan soytarilardir...

...bir de yazmaya konusmaya dahi cesaret edemiyen ve kendilerini aydin olarak lanse edenler var ki, onlara soytari demekle iltifat etmis olacagimi düsünüyorum.

Bunlara önce soru sorup isleme tabi tutmali ki, ancak akillanacaklar.

-???

-"Ben tanriya dinlere inanmiyan bir ateistim""

-Eee baska?

-"hepsi o kadar"

-Bir dakika... su esegimi suya göndereyim sen biraz daha beri gel iyice yaklas bakayim...

Tanıştığıma memnun oldum soytarının büyüğü.

Eğer bu forumda yazmak soytarılıksa mesaj sayısına göre sıralama yapmak gerekir.

Terbiyesizlik ettiğinin farkındamın acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnternetde gezen Müslümanların kafasına vura vura Ateist yapıp sonrada adamları beğenmiyorsunuz, hatta soytarılık damgası vuruyorsunuz. Ateizm birilerinin tekeline geçmiş anlaşılan. Tekelci Türkler sizi :)

Türkiyedeki Ateistleri beğenmeyenlerin amacı ne acep?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cigi kusura bakma ama bu konularda çok aptalca davranışlar sergiliyorsun .

Cesaret tellallığı yapıp buradaki herkesin sorumluluğu olduğunu sürekli gündeme getiriyorsun.

Günlük yaşamda ise kimliğini manifest edemeyen kimselere de hakaretler ediyorsun .

Birgün boynuna pankartı as . '' Muhammed yalancıdır , Allah yoktur '' yaz .

Kıçından 2 litre kan alacaklarını bildiğin halde bunu yap.

Gelip buralarda insanları soytarılıkla şunla bunla suçlamadan önce.

Bence sen kusura bakma ama konuyu en başından itibaren anlamamış, işi cesaretle ilişkilendirerek saçma sapan saldırıya geçmişsin.

Kimse burada -istisnasız tüm ateistlere- "ortaya çıkın, kendinizi belirtin" demiyor. Cigi de bunu söylemiyor. Biz şu anda forumdakiler de olmak üzere, genel dinsiz bakış açısını eleştiriyoruz.

Ateistlerin bir kısmı ateizmi üstün bir sıfat, bir ayrıcalık gibi görüyor ve anlayamıyor. Ateizm insanın yaşamında sadece bir basamaktır. O basamakta kalanların ne kendilerine ne de dünyaya beş kuruşluk faydası yoktur.

Ateistlerin, eğer ateizmi gerçekten yaşamlarına geçirmek ve bu anlamda dürüstçe yaşamak gibi bir amaçları yoksa, yobaz bir inanırdan daha değersizdir.

Ve bu forumda din eleştirmek gibi bir hakları da yoktur ama onlar buna aldırmaz, olayın farkında bile değildirler.

Gelir mastürbasyon yaparlar, biz de hiç karışmayız ama hepsi bu.

Ateistler dünyanın daha özgür, daha uygar ve daha temiz bir yer olmasını istemeli, bunun için de üstüne düşeni yapmalıdır. Bu forumun kuruluş amacı bile tek başına budur. Forum; amaçlar, hedefler ve ilkeler toplamına sahiptir. Çünkü burası gerçekten ateist bir forumdur.

Bizler burada insanlara ateizmi ve ateistleri anlatmak, tanıtmak istiyoruz. Çünkü ateizm en doğru, en gerçek, en yalın olandır.

Günlük yaşamında ateist olduğunu gizlemek, bayramlarda namaza gitmek, oruç tutmak, tutamasa bile tutuyor görünmek için çaba göstermek zorunda olanlar, iki kere daha düşünmelidirler.

En azından köstek olmasın, "ateistlerin ortak amaç ve ilkeleri yoktur" demesinler. Ateistler, bulundukları ülkelerin öncelikle yasalarıyla uğraşmak ve laiklik ilkesini tamamen yerleştirmek zorundadırlar.

Eflatun sormuş işte.. "Mücadelemiz kiminle?"

Bu foruma gelip de üç tane müslümana küfür etmekle, dinleri aşağılamakla, Kur'an'ı okuyup hatmekle ateist olduklarını sananlar var.. Ve en büyük duygu sömürüsünü onlar yaparlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Söylediklerine katılıyorum zaten ama , Ciginin öyle demediğini de net biçimde görüyorum .

Cigi bizi korkaklıkla , soytarılıkla , yan gelip yatmakla sürekli suçlandığı için üstteki ifadeleri kullandım .

Bunun da beni kızdırması doğal olarak normaldir . Zaten arkadaşlarda benim anladığımı anladıkları için onlarda tepki vermişler.

Sizin istediklerinizi bizler de toplum ve kendimiz için istiyor , toplumumuzun kültürel olarak kalkınması adınada mücadeleden kaçmıyoruz.

Ama mücadele olanaklarımız çok kısıtlı . Kendimizi bile kabul ettirmiş kimseler değiliz . Zamanla bu algıları elbette kıracağızdır.

Fakat yobazın gazabetinden korkarak da bunu yapamayacağımızı biliyorum . O yüzden toplum için de din gibi duyarlı bir konuyu

konuşmak hatta eleştirmek kolay birşey değildir . Bunu da yapmadığımız , yapamadığımız için de klavye delikanlısı olarak suçlanıp

soytarı ilan edilmek de canımı sıkıyor . Sürekli bu hareketler tekrar ediliyor . Ben yukarıda soytarılıkla suçlamadan önce

yapması gerekeni söyledm .

Saygılar

Bence sen kusura bakma ama konuyu en başından itibaren anlamamış, işi cesaretle ilişkilendirerek saçma sapan saldırıya geçmişsin.

Kimse burada -istisnasız tüm ateistlere- "ortaya çıkın, kendinizi belirtin" demiyor. Cigi de bunu söylemiyor. Biz şu anda forumdakiler de olmak üzere, genel dinsiz bakış açısını eleştiriyoruz.

Ateistlerin bir kısmı ateizmi üstün bir sıfat, bir ayrıcalık gibi görüyor ve anlayamıyor. Ateizm insanın yaşamında sadece bir basamaktır. O basamakta kalanların ne kendilerine ne de dünyaya beş kuruşluk faydası yoktur.

Ateistlerin, eğer ateizmi gerçekten yaşamlarına geçirmek ve bu anlamda dürüstçe yaşamak gibi bir amaçları yoksa, yobaz bir inanırdan daha değersizdir.

Ve bu forumda din eleştirmek gibi bir hakları da yoktur ama onlar buna aldırmaz, olayın farkında bile değildirler.

Gelir mastürbasyon yaparlar, biz de hiç karışmayız ama hepsi bu.

Ateistler dünyanın daha özgür, daha uygar ve daha temiz bir yer olmasını istemeli, bunun için de üstüne düşeni yapmalıdır. Bu forumun kuruluş amacı bile tek başına budur. Forum; amaçlar, hedefler ve ilkeler toplamına sahiptir. Çünkü burası gerçekten ateist bir forumdur.

Bizler burada insanlara ateizmi ve ateistleri anlatmak, tanıtmak istiyoruz. Çünkü ateizm en doğru, en gerçek, en yalın olandır.

Günlük yaşamında ateist olduğunu gizlemek, bayramlarda namaza gitmek, oruç tutmak, tutamasa bile tutuyor görünmek için çaba göstermek zorunda olanlar, iki kere daha düşünmelidirler.

En azından köstek olmasın, "ateistlerin ortak amaç ve ilkeleri yoktur" demesinler. Ateistler, bulundukları ülkelerin öncelikle yasalarıyla uğraşmak ve laiklik ilkesini tamamen yerleştirmek zorundadırlar.

Eflatun sormuş işte.. "Mücadelemiz kiminle?"

Bu foruma gelip de üç tane müslümana küfür etmekle, dinleri aşağılamakla, Kur'an'ı okuyup hatmekle ateist olduklarını sananlar var.. Ve en büyük duygu sömürüsünü onlar yaparlar.

Birilerinin firsatini bulursa kanini icecegini biliyorsun ve köse bucak saklanip kaciyorsun öyle mi?

Özgürce yasadigini nefes alip verdigini mi saniyorsun?

Yoksa kendini mi kandiriyorsun?

Insan olmanin erdemini kavrayabilmis birisi her gün fareler gibi kacip saklandigi icinde tir tir titreyerek yasayabilecegi bir delik aramaz.!

Bunu yasamak olarak algiliyanlarin vay haline.!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı fikirlerinize katılmıyorum sayın IFeelGood.

Ateistlerin, eğer ateizmi gerçekten yaşamlarına geçirmek ve bu anlamda dürüstçe yaşamak gibi bir amaçları yoksa, yobaz bir inanırdan daha değersizdir.

Ve bu forumda din eleştirmek gibi bir hakları da yoktur ama onlar buna aldırmaz, olayın farkında bile değildirler.

Gelir mastürbasyon yaparlar, biz de hiç karışmayız ama hepsi bu.

Ateizmi neden kendi tekelinizde görüyorsunuz bu anlaşılır gibi değil, madem bu forumda her Ateistin dinleri eleştirmesine tahammül edemiyorsunuz, o zaman dinleri eleştirecek kişileri sınavdan geçirip elemeniz gerekiyor.

Ateistler dünyanın daha özgür, daha uygar ve daha temiz bir yer olmasını istemeli, bunun için de üstüne düşeni yapmalıdır. Bu forumun kuruluş amacı bile tek başına budur. Forum; amaçlar, hedefler ve ilkeler toplamına sahiptir. Çünkü burası gerçekten ateist bir forumdur.

Bizler burada insanlara ateizmi ve ateistleri anlatmak, tanıtmak istiyoruz. Çünkü ateizm en doğru, en gerçek, en yalın olandır.

Ateistlere soytarı yakıştırması yaparakmı bu düşünceyi aşılayacaksınız? Ben şahsen sizin gibi Ateistler yüzünden din karşıtı videolar yapmayı bıraktım çünkü tek yaptığınız eleştirmek.

Günlük yaşamında ateist olduğunu gizlemek, bayramlarda namaza gitmek, oruç tutmak, tutamasa bile tutuyor görünmek için çaba göstermek zorunda olanlar, iki kere daha düşünmelidirler.

En azından köstek olmasın, "ateistlerin ortak amaç ve ilkeleri yoktur" demesinler. Ateistler, bulundukları ülkelerin öncelikle yasalarıyla uğraşmak ve laiklik ilkesini tamamen yerleştirmek zorundadırlar.

Günlük yaşamımda namaz ve oruç tutmasamda, Ateist olduğumu yerine göre gizlemek zorundayım, çünkü düşüncelerimden dolayı işlerimin alt üst olduğu günleri benden daha iyi kimse bilemez. Sırf Ateist olduğumu bildiği için işyerimden istifa eden Müslümanlar oldu.

Laikliği her ortamda Müslümanlarla Ateist olduğumuzu belli etmeden zaten savunuyoruz ve her Müslümanın Laiklik konusunda empati yapmalarını istiyoruz, illa Laikliği savunmak için Ateist olduğumuzu söylemeye gerek yoktur.

Son olarak hiç kimse, kimsenin nasıl Ateist olması gerektiğine karar veremez ve inançsızlık asla kimsenin tekelinde değildir. Burada gelipde bıyık altından Ateistleri kategorilendirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Ateizm kimsenin babasının malı değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...