Jump to content

Evlendim


Recommended Posts

Arkadaşlar ağustos itibari ile evlendim ve uygun birini bulunca evlenmenizi tavsiye ederim. Evlenmem gerçekten sıkıntılı idi , maddi zorlukları aşmak her babayiğidin de harcı değilmiş. bekarlara tavsiyen iyice planlayın öyle evlenin.çünkü herkes herşeyi yaparım diyor ama sonra fark ediyorsun ki herkes tribünlere oynamış. Anadolu da hala kız ile erkek eşit olmadığı için kız tarafında pek yardım görmedim. Benim tarafım ise senin koluna bileziği taktık havasında. Eşim de doğa icabı zayıf birisi olması sebebi ile herşeyi ben üstlendim. Bnunlar kısaca iki düğünün bütün maddiyatı ( düğün arabasının benzini, misafir arabalarının benzinleri, düğün arabasından atılacak paralar, düğünde oynayanların başına atılacak paralara kadar herşey benden çıktı ve epey maddi külfetin altına girdim. 1 sene de çıkamam sanırım). unutmadan babamın hakkını ödeyemem. bana en çok yardımcı olan kişi idi kendisi.

Düğünde bana koyan şeylerin en büyüğü ise düğün öncesi şuna buna yardımcı oluruz diyenlerin beni yalnız bırakması idi. ve yardım etmemelerinin sebebi ise çekemeyenlerin sözde akrabalarımı dürtüp onlarla arama mesafe sokması idi. evlenmeden önce etraf ne der, şu bu diye düğün isteyenler hadi yapıyoruz dediğim de başka dertleriyle uğraşmaya başladılar. kimseden maddi beklentim olmadı ama manevi olarak yalnız olmam beni çok yaraladı. bu zaman da sadece iki kişnin gerçek ve samimi olduğuna inandım babam ve eşim. diğer akrabalarım mı ne yaptı. çocuklarında daha çok önemsedikleri kardeşlerinin sıkıntıları ile haşır neşir oldular, ev aldılar, araba aldılar, abzürüt aletler aldılar. şimdi ise bu akrabalar bana çocuk istiyoruz biz bakarız diyorlar ( yersen )

Bir daha şunun farkına vardım ki herkes dil müslümanı olmuş. icraata gelince yok ama lafa gelince dünyalar kadar iş yapıyorlar. herkes bir mal hırsı devam ediyor. bir kişi için en önemli şey erkek kardeş sonra kız kardeş anne baba amca teyze çocuklar en son geliyor. erkek çocuklar bir adım önde kız çocukların hiç değeri yok. kız olmadığıma şükrediyorum

Bür düğünde böyle gelip geçti. Bütün olumsuzluklara rağmen rüya gibi düğün yaptım. herşeyine kadar ben ve eşim ve babam uğraştık. ama çok ta yorulduk ama binlerce kez değdi buna.

Link to post
Sitelerde Paylaş

offf millet evleniyor ben öleyim valla türküsünü dinliyorum niye böyle şerefsiz bir kaderim var benim

http://www.youtube.com/watch?v=rvOjGCdabqo

ha bu arada ömür boyu mutluklar dilerim konu sahibine

madiyattı sorun etme para mutluluk getirmez sakıp sabancı kadar zengin olsam ne olacak o sarı saclı nazlı yarin dizinde yatamadıktan sonra

neyse

Link to post
Sitelerde Paylaş

offf millet evleniyor ben öleyim valla türküsünü dinliyorum niye böyle şerefsiz bir kaderim var benim

madiyattı sorun etme para mutluluk getirmez sakıp sabancı kadar zengin olsam ne olacak o sarı saclı nazlı yarin dizinde yatamadıktan sonra

neyse

ahh ahh aynı durumdayım

maximusa mutluluklar dilerim

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahut hadi evlendin . Şu düğün dernek saçmalığı ne ki . Hiç anlamıyorum . Zaten zor olan bir işi daha da zorlaştırmak çok saçma geliyo bana . Buradan tüm evlenmeyi düşünen arkadaşlara sesleniyorum . Evlenmeye karar verdiyseniz düğünü aklınızdan çıkarın . Şöyle aile arasında basitçe toplaşmak en iyisi . Bu kadar boş masrafa hiç gerek yok . Yapılan masraflarla bir araba alınır be .

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mutluluklar dilerim Sevgili Maximus. İnsanın sevdiği ve istediği kişiyle birlikte yaşama şansı bulması çok güzel bir şey.

Size tavsiyem, evlendiğinizi unutun, evlilik cüzdanınızı saklayıp ortalıktan kaldırın, flörte devam edin. Bekarken ne yapıyor idiyseniz, yine onları yapın ama birlikte.. Serserilik yapın.. Klasik evlilik zırvalarını bir kulağınızdan sokmayın bile.

Peki karın daha önce sözünü ettiğin o küçükhanım mı? Hani tayin olup gittikten sonra nişanlandığın ama evlilikten birazcık korktuğunu anlattığın o başlıktaki küçükhanım?

Galiba o..

Çok sevindim...

Düğünde olan biteni de boşver, unut gitsin. Ailelerinizin ne yaptığı yapmadığı da artık önemli değil. Birbirinizi aileleriniz yüzünden incitmeye, lafını etmeye bile değmez..

Önemli olan bundan sonrası. Kimseye kırılmaya, üzülmeye, kızmaya değmez.

Siz şimdi keyfinize bakın, geri kalanı boşverin.

O garip gelenekler, beklentiler, empozeler falan insanı yorar. Eskiler onları esiri olmuş, arada köylü kurnazlığı falan yaparlar ama siz hiç düşünmeyin bile. Oturup dalga geçin, onlardan farklı olduğunuzun bilinciyle de onları bağışlamayı deneyin.

O vakit onları bile siz idare etmeye başlarsınız, kavgasız gürültüsüz, birlik içinde yaşar gidersiniz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

aşk evliliği olacak merdudcum :D

eskiler ne demişler verende O alanda O

allah senin güzel gönlüne baksın öyle versin

vermeyle eksilmez ya

len nerden cıktı bu musluman cümleler eee senelerce musluman toplumun icinde durursan kuracagın cümlede böyle islamik olur

sevsinler benim gibi ateistin ateistligini :lol: :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...