Jump to content

Penguen çizeri Bahadır Baruter e karşı açılan linç kampanyasını kınıyorum.


Recommended Posts

Penguen karikatür dergisinin çizerlerinden Bahadır Baruterin bir karikatüründen hareketle dinci basın linç kampanyası başlatmıştır. Bu kampanyayı başlatanları şiddetle kınıyorum. Ateistforum olarak da kınamamız, protesto etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Sevgiler.

Penguende yayınlanan bir karikatür üzerine gerici basının yaygara koparması ve doğrudan hedef göstererek yayın yapması, Türkiye'de dini dogmalarla mücadelenin yıllardır nasıl bir baskı ile karşılaştığını bir kez daha hatırlattı.

Bahadır Baruter'in Penguen'de yayınlanan bir karikatürü üzerine gerici basının yaygara koparması ve hedef göstererek yayın yapması, Türkiye'de dini dogmalarla mücadelenin yıllardır nasıl bir baskı ile karşılaştığını hatırlattı. Bir çok aydın bu uğurda ya öldürüldü, ya da saldırılara ve tehditlere maruz kaldı.

İşlerine geldiğinde demokratlık taslamaktan hiç çekinmeyen gerici basın, din eleştirilince bir kaşık suda fırtına koparmaktan geri durmuyor. En ufak bir eleştiri yazısı, küçük bir hiciv bile hedef tahtasına oturtulmak için yeterli bir neden olarak görülüyor. Kitleler yazılarla provoke ediliyor ve dogmaları sorgulayanlar hedef gösteriliyor.

Bugün Baruter'e ve Penguen dergisine karşı başlatılan saldırı kampanyasının çok benzerleri geçmişte Türkiye'nin önemli aydınlarını hedef almış, bu kişileri saldırıların hedefi haline getirmişti.

Aziz Nesin: Eşine az rastlanır bir mizah gücüne sahip kalemini emekten ve aydınlanmadan yana kullanan, sözünü esirgemeden söyleyen, ilerici bir yazardı Aziz Nesin. Bu özelliklerinden dolayı her zaman tehdit altında geçen hayatı Sivas olayları sırasında az daha son buluyordu. Sivas'ta katledilen aydınların arasından şans eseri kurtulmuştu. Yobazlar onu orada yakmak, sesini kesmek, kalemini kırmak istemişlerdi.

Aziz Nesin'in Sivas'ta katılacağı etkinlikler daha başlamadan, oraya gelmemesi yönünde tehditler başlamıştı. Aynı günlerde, o zaman muhafazakâr bir sermaye grubuna ait olan TGRT kanalında yayınlanan bir röportajı üzerine tam olarak hedef haline getirildi. Röportajı yapan kişinin tahrik edici soruları üzerine sözünü esirgemeyen Aziz Nesin'in cımbızlanarak çekilen lafları dilden dile dolaştırılarak İslam'a hakaret edildiği öne sürülmüş, bu sürecin sonunda Aziz Nesin'i bahane ederek Sivas'taki Madımak Otelini ateşe veren yobazlar 37 kişiyi katletmişlerdi.

Turan Dursun: Uzun bir süre boyunca müftülük yapan Turan Dursun, hayatının ilerleyen yıllarında fikirlerindeki radikal dönüşüm üzerine dine yönelik eleştirel bir tutum aldı. Hayatının geri kalanını dinsel dogmalarla mücadeleye adayan, bu konuda geride önemli bir külliyat bırakan Turan Dursun 1990 tarihinde öldürüldü.

2008 yılında Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alınan Cumnhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk o gün şöyle demişti:

"Turan Dursun, aydınlanma yolunun Türkiye'ye döşenmesi için çalışan fikir emekçilerinden biriydi. Bu yüzden öldürüldü. Eski din adamının aydınlanmasından ve çevresini aydınlatmasından korkan karanlıkçı güçler, çapraz ateşe tuttular eski vaizi..." 7 Eylül 1990 / Cumhuriyet

Bugünlerde demokratlık bayrağını kimseye bırakmayan Zaman Gazetesi'nin yazarı Hekimoğlu İsmail ise bir aydının fikirleri nedeniyle katledilmesinin arkasından şu satırları kaleme aldı:

"Bu şahıs müftülük gibi vazifelerde bulunmuş, sonra sola kaymış, oradan dinsiz olmuş ve İslam'a olan iftiralarını itim adı altında işlemişSola kayınca din düşmanı olmasının altını çizmek gerek. Turan Dursun, ilmi, inkârına alet ettiği için insanlık adına suç işlemişti. Nasıl ki, gübreden bağlar ve bahçeler neş vü nema oluyorsa." 7 Eylül 1990 / Zaman

Ahmet Taner Kışlalı: Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Taner Kışlalı aydınlanmanın önemli savunucularından biriydi. 13 Mayıs 1999 tarihli 'Vakit' gazetesinin birinci sayfasında resmiyle ve resminin üzerinde 'Yuh pişkin zorba' ifadesi yazılarak ve çarpı işareti konularak hedef gösterildi. Kışlalı, hedef gösterilmesinden 162 gün sonra 21 Ekim 1999 günü, saat 09.40'da Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Konca Kuriş:Katliamların tek hedefi ateistler ya da dine mesafeli insanlar da değil. İnanmasına rağmen İslama kendilerinden farklı bir yorum getiren insanlara karşı da son derece saldırgan olabilen bu zihniyet, İslamcı feminist yazar Konca Kuriş'i de vahşice öldürdü. Hizbullah tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan Kuriş'in, İslam'a "çağdaş" bir yorum getirmeye çalışması katledilmesinin nedeni oldu.

Kuriş'in katledilmesine sebep olacak fikirlerinden bazıları şöyle: ''İbadet Türkçe yapılmalıdır. Kadın adet dönemindeyken namaz kılıp oruç tutabilir. Kuran kadınların sadece göğüslerini kapatmasını emrediyor. Kuran'da çarşaf yok. İnsanlar; erkeklerin Kuran'da daha üstün olduğu mesajının verildiğine inanıyorlar. Ama böyle bir ayet yok. Kadınlar ve erkekler cuma ve cenaze namazını birlikte kılabilirler.''Geçtiğimiz gün yaşanan son örnekte ise karikaturist Bahadır Baruter'in bir karikatürü, hakkında linç kampanyası başlatılması için yeterli görüldü. Pek çok sosyal paylaşım sitesinde hedef gösterilen Baruter hakkında gerici Habervaktim internet sitesinde "Penguen İslam'a saldırdı!" başlığı ile bir haber yayınlandı. Haberde, "Karikatürde 'Allah yok, din yalan' ibaresi gizlice yazılmış, caminin lambaları prezervatif şeklinde tasarlanmıştı" ifadelerine yer verildi.

(soL -Haber Merkezi)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hepimiz kınıyoruz Dr. Ekinci. Baruter'in en küçük bir hakareti bile yok üstelik. "Allah yok, din yalan" yazdığı için bu kadar ayaklandılar. Eskiden olsa kimse görmez, dikkat etmez, görse de takmazdı. Bahadır her zaman dinlere eleştiri getiren çizimler yapmıştır.

Ayrıca bu toplumun nasıl iki yüzlü, nasıl kokuşmuş bir ahlak anlayışına sahip olduğunu bir kere daha gördük bu olayla.

Bahadır öyle uç, hatta bazen "bayağı" bile denebilecek cinsel içerikli çizimler ve espriler yapar ki, insan keyif bile almaz.. Çok azdır böyle saçmaladığı çizimler ama vardır. Her karikatüristin vardır. Her zaman şahane espriler çıkaramazlar ki..

Orada gururları incinmiyor muydu acaba? Orada halkın duygularıyla oynanmıyor muydu onlara göre? Madem o kadar dindarlar, o kadar ahlaklılar, o çizimlere neden gülüyor, hatta hoşlanıyorlardı?

En önce onlar alıp okuyordur eminim.

Dinsizlere karşı başlatılan toplumsal linç kampanyasının örneğidir bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

adamlar inatla iddaa ediyorlar prezervatif şeklinde diye cami lambaları karikatürdeki. bunlar camiye de gimiyorlar belli. şimdi rte çıkar seçim öncesi bu karikatür krizi ağzından salyalar akıta akıta 2-3 kınama cümlesi kurar. hop oylar yine gideceği yeri bulur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

adamlar inatla iddaa ediyorlar prezervatif şeklinde diye cami lambaları karikatürdeki. bunlar camiye de gimiyorlar belli. şimdi rte çıkar seçim öncesi bu karikatür krizi ağzından salyalar akıta akıta 2-3 kınama cümlesi kurar. hop oylar yine gideceği yeri bulur.

Hiç gerek yok.

Kılıçdaroğlu ne yaparsa oy kazandırıyor zaten.

Herif bugün de yürüyen merdivene ters binmiş.

CHP resmen AKP'nin ayak paspası görevi görüyor yahu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiç gerek yok.

Kılıçdaroğlu ne yaparsa oy kazandırıyor zaten.

Herif bugün de yürüyen merdivene ters binmiş.

CHP resmen AKP'nin ayak paspası görevi görüyor yahu.

chp akpleştiriliyor. abd akpden istediğini aldı. en fazla 1 seçim daha başta tutabileceğini biliyor. bunun yanında chp'yi de yeni partisi olarak hazırlamayı ihmal etmiyor. zamanı geldiğinde chp başa geçecek ama yine abd sömürmeye devam edecek. yaşasın ülkemdeki özgür siyaset!

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Allah yok, din yalan" yazdığı için bu kadar ayaklandılar. Eskiden olsa kimse görmez, dikkat etmez, görse de takmazdı. Bahadır her zaman dinlere eleştiri getiren çizimler yapmıştır.

Evet, acaba neden şimdi bu kadar büyütülüyor bu olay, biraz da ateistlerin yardımı ile?

Teokratik devlet anlayışı yeteri kadar güçlendi mi yoksa?

Bu sebeple eskiden olsa itiraz etmeyecekleri, en azından bu denli büyütülmeyecek bir olay neden bu kadar abartılıyor?

Cevap çok basit; çünkü seçim arefesindeyiz..

Şöyle dindar medyayı bir taratın, ne göreceğinizi söyleyeyim:

Karikatür olayı, üç yıl evvel türbanlı öğrencisine bira aldıran üni. hocası, Kamil Koç firmasının Ataşehir terminalindeki mescidi güya Hristiyanlara haksızlık oluyor diye kapatması...Ergenekon ve orduyu küçük düşürecek haber bulamaçları fix menü şeklinde, ama eskisinden daha yoğun..

Şimdi de dekolte üzerinden türbana girilecek, zira türban her seçim yemeğinin vazgeçilmez çeşnisi..

Zaten bugüne kadar çözülmemesi de bunu gösteriyor..

Vs vs..

Aslında bu bizim için iyi bir fırsat..

Gündemde tutarsak çok iyi olur..

Evet çok iyi olur..

Böylece gelecek dönemde, din karşıtı siyaset yapma fırsatını kaybetmemeyi garantilemiş olursunuz.. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

BU delikanlı hareketi sonuna kadar destekliyorum, detaydaki ''Allah yok, din yalan'' söylemi müthiş bir zeka örneği, kendi kültürlerinden bihaber Müslümanların bir çok camiide örneği görülen mum konulan kapları prezervatif sanmalarını ise dervişin firi ile açıklarım ancak.

Buradan Sayın Ali Nesin'in sizler (Müslümanlar) her gün beş defa propoganda yaparken bizlerin bir defa yapmasını neden nefretle karşılıyorsunuz cevabını ayakta alkışlıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haberde, "Karikatürde 'Allah yok, din yalan' ibaresi gizlice yazılmış, caminin lambaları prezervatif şeklinde tasarlanmıştı" ifadelerine yer verildi.

camilerde kullanılan ampüller

627_small.jpg

hıyar s.ke benzediği için kadınlar tarafından satın alınmasını yasaklayan zihniyet elbette cami ampülünüde kondoma benzetir. Dindar müslümanların en belirgin özelliği aşırı şekilci olmalarıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Baruterde rahat dursun. Aslında bir temiz dövseler iyi olur. Fikir özgürlüğünü seviyor ise, maçası sıkıyorsa gitsin hindistanda inek kessin, yada cumartesi günü israilde mangal yakıp eğlensin.Sen insanların dini değerleri ile dalga geç, sonra hoşgörü bekle. Haddi lan derler, adama. Baruter gibi yavşaklar, saygıyı haketmez..Bu adamın

hapis cezası ile cezalandırılmasını ümid ediyorum.

baruter o kairkatürle belki de sadece kendi inançsızlığını değl aynı zamanda dincilerin samimiyetsizliğini ortaya koydu.bunların çoğunun allah dilinde sadece..

Ateistleri savunmaktan bıkmadınmı guenn..Bazı gerçekleri ne zaman göreceksin?

Dinciler samimi olmayıp napmış? Bu ülke müslümanları çok sabretti bu ateist- dinsiz takımına. Başka yerde olsa, çoktan kelleleri gitmişti bu neydüğü belirsiz tayfanın..

Buradan Sayın Ali Nesin'in sizler (Müslümanlar) her gün beş defa propoganda yaparken bizlerin bir defa yapmasını neden nefretle karşılıyorsunuz cevabını ayakta alkışlıyorum.

Ali NESİN kim. Otoritemi bu zaat. Yemişim Ali NESİN`inide, fikir özgürlüğünüde.

Bu kampanyayı başlatanları şiddetle kınıyorum. Ateistforum olarak da kınamamız, protesto etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Yav doktor. Sorması ayıpta, neyi kınıyorsun? Tamam bilinen bir haberde, insan bir link yapıştırır buraya. Neyse, sen kendi kendine kına. Kınamaya devam et. Hadi eyvallah

tarihinde Yolcu_34 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yolcu ben gerçekleri savunuyorum!!!!!

senin gözlerin kapalı ise benim meselem değil bu

yalan mı peki??

unutma ki şuan hala görünürde de olsa laik bağımsız bir ülke isek buna olanak kılan dinci yobaz hain takım değil atatürkçü kesimdir

ben insanlarımızı ate müslüman diye ayırmam

gerçek bir vatansever millyetçi böyle olmalıdır

ayıran hainler ülkeyi karıştırıyor her gün

on yıldır pkk kudurdu iyice bak

asıl sen anla bir millyetçi dinci pisliklerle bir olmamalıdır

sen zaten öyle değilsin biliyorum işte, ona göre davran

o namaz kılanların çoğu neye inandığını bilmeyen salaklar

orada o yazı yazsa bile görmez çoğu yalan mı o karikatür

dilinde 24 saat allah lafı olan insanlar midemi kaldırır

çünkü dilinde varsa başka hiçbir yerinde olmuyor

hewr türlü kazık onlardan gelir zaten hayatta

alayı gelebilir hiçbirini gerçek inanır olarak görmüyorum hepsini suya götürür susuz getiririm

sen çok samimi aklı başında birisin sözlerim seni kastetmiyo yolcu

tarihinde queenofhearts tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...