Jump to content

Ben Galiba Tanrıyım

Recommended Posts

• İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

sen tanrı olamazsın...

çünkü tanrı olabilmek için gereken bir çok asgari şartı taşımıyorsun...

mesela evreni genişletebilmek için gereken güç sen de yok...

evrenin genişlemesini birazcık yavaşlatabilirsen belki tanrı olduğunu düşünebilirm...

Sitelerde Paylaş

bir agnostik olsaydım.

şöyle cevap yazmam gerekirdi.

''kim bilir belki de tanrı sensindir...''

ateist olduğuma göre cevabım

''hayır değilsin.bunların hepsi senin uydurduğun yalanlar.''

olacaktır.

agnostikler böyle demezler, anlayamadınız gitti şu agnostikliği

Sitelerde Paylaş

Kendimi bazen öyle hissediyorum.

Hepinizi ben yaratmışım gibi geliyor.

Birşey sorucam.Günlük hayatınızda böyle Allah, kitap, tanrı, yaratıcı falan düşünüyormusunuz cidden? Bu foruma girmediğim sürece, normal hayatımda, sokakta, uyurken falan benim aklıma ne Allah gelir ne kitap.Çevremden de hatırlatan olmuyor.Hayatımdan tamamen çıkmış durumda.

Sitelerde Paylaş

Solipsist ol sen, daha tutarlı olursun.

Ötesi berisi şöyle dursun, ara sıra bende dış dünyamı kendi tasarılarım olarak görebiliyorum. Öyle ki, birkaç saniyeliğine bundan şüphe dahi duymuyorum. Şöyle ki, gün içerisinde kendi başıma birşeyler düşünüyorum, sonra birisiyle karşılaştığımda o kişiyi zihnimin bir ürünü, bir tasarısı, kurgumun bir örüntüsü olarak algılıyorum. Buna yalnızca canlı nesneler dahil de değil, tersi bir durum da söz konusu.

Yakın arkadaşımla bir konuşmamızda onun bilmediğini bildiğim bir deyim kullanmıştım. İçsesimle konuşurken "Bunu bilmiyordur kesin, ama konuşmamı durdurup anlamını sormadı!" dedim ve takiben o soru geldi: "Bu da ne demekmiş böyle" diye. Demek ki ben içsesimle konuşurken o da eşzamanlı olarak aynı eylemi yerine getirdi. Belki de tam tersi, herşey benim düşüncemle şekillleniyor. :) Bu yaşadığım çok küçük bir olay. Daha neler oldu bir bilseniz. Aklıma gelince buraya yazarım.

Sitelerde Paylaş

Birşey sorucam.Günlük hayatınızda böyle Allah, kitap, tanrı, yaratıcı falan düşünüyormusunuz cidden? Bu foruma girmediğim sürece, normal hayatımda, sokakta, uyurken falan benim aklıma ne Allah gelir ne kitap.Çevremden de hatırlatan olmuyor.Hayatımdan tamamen çıkmış durumda.

Kendi adıma konuşursam, evet düşünüyorum. Düşünmemek elde değil. Din her yerde. Çoğu tartışmalarda konuşmacı konumuna geçip konuyu din ekseni etrafında toparlıyorum. Bulduğum her açıkta dine saldırıyor, insanların inançlarının ne kadar çürük temeller üzerinde olduğunu yüzlerine vuruyorum ve bundan haz alıyorum. Ateist dostlarımın yanında ise iğneleyici konuşmayı bir kenara bırakıp "arap allahlarını .tiklerim" diye giriş yapıyorum.

Ben ateistim diyen herkes böyle olmalı. Zaaflarını buldukları anda kozlarını gömmeli. Ne kadar ertelerseniz şüphe duymalarını, o kadar karanlığa batarlar; ve bunun bilincinde bile olmazlar.

Sitelerde Paylaş

hissedebilirsin şaşırmışlığın sınırı yok,ama şunu ele veriyosun bi tanrı kavramına ihtiyacın var(: kendini bile koyabiliyosun o konuma,güneşi,ayı belkide,içten içe istiyosun,hadi itiraf et ^_^

Ne ihtiyacından bahsediyorsun sen dostum. Arkadaşın algısı bozuk değil; okuyan, bilen, bilinçli bir arkadaşımız. Sizinle en büyük dalgasını geçmiş hepsi bu. Hoşuma da gitmedi değil.

Sitelerde Paylaş

Yok kardeşim öyle şeylerim benim :)

Gırgır olsun diye açtım başlığı.

Sitelerde Paylaş

Ne ihtiyacından bahsediyorsun sen dostum. Arkadaşın algısı bozuk değil; okuyan, bilen, bilinçli bir arkadaşımız. Sizinle en büyük dalgasını geçmiş hepsi bu. Hoşuma da gitmedi değil.

af buyurda ne dalgasını geçmiş? evet ihtiyaç,ihtiyacınıda dışa vurma yöntemlerinden biri sadece bu

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...