Jump to content

siyasilerin güldüren gafları


Recommended Posts

Siyasetçilerin unutulmaz gafları!

Şortla asker teftiş eden, çay tokuşturan, kadehleri karıştıran ve...

23 Şubat 2011 Çarşamba, 12:52:15

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki "Yürüyen merdiven ve attan düşme" polemiği, siyasetçilerin ilginç olaylarını ve gaflarını gündeme getirdi.

Başbakan Erdoğanın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun yürüyen merdivene ters binmesini eleştirmesi ve Kılıçdaroğlundan da "Sen de 4 kişinin tuttuğu attan düştün cevabını alması, siyasetçilerin başından geçen ilginç olayları ve gafları gündeme getirdi.

Başbakan Erdoğanın rahatsızlanarak makam aracından mahsur kalması ve balyoz ile kurtarılmasının yanı sıra, şortla askeri birlik teftiş eden Turgut Özal´ın Benim memurum işini bilir, Bir koyup üç alacağız, Biraz da küçük Turgutla oynasınlar´ lafları ise hala hafızalarda yer ediyor.

Süleyman Demirel, mayo ile denize girerken, fotoğrafının çekildiğini anlayınca, elleriyle göğüslerini kapatmış, yüzme bilmeyen İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu da, otomobil lastiği ile denize girmişti. Aksu, Ferro Krom Tesisleri için de Kırro Ferom Tesisleri demişti.

ÇAY TOKUŞTURAN BAKAN

Çernobil faciası sırasında ise dönemin Sanayi Bakanı Cahit Aral çay bardağı tokuşturup Bizim çaylarda radyasyon yok diyerek çay içmiş ve adı Bekerel Cahit kalmıştı. Özal döneminin Enerji Bakanı Cemal Büyükbaş ise memleketi Eskişehirde petrol bulunduğunu açıklamıştı. Ancak bakanın petrol çıktığını söylediği yerin hemen yakınındaki benzin istasyonundan sızıntı olduğu belirlenmişti.

KADEHLERİ KARIŞTIRDI

Demokrat Partinin tek başına iktidarda olduğu yıllarda, Adnan Menderesin Odunu bile koysam milletvekili olur sözü epeyce tepki çeken gaflardan birisi olmuştu. Bülent Ecevit ise Çankaya köşkündeki bir yemekte kadehleri karıştırıp konuğunun kadehini almıştı. Ecevit Afganistan Başbakanına 'Afgan Genel Müdürü' dedi. Medeni Kanun yerine 'Medeni Hatun diyerek güldürdü. Ecevit, Eylül ayının ortasında 30 Ağustos'u da kutladı.

MERHABA ASKER

Gaf denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Tansu Çiller ise Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun, Allahı size emanet ediyorum gibi sözleriyle hatırlanıyor., Kırat yerine Beyaz At diyen Çiller, Haydar Aliyeve 'Haydar Ali Bey' demiş, belediyedeki zabıta memurlarını da 'Merhaba Asker' diye selamlamıştı.

Süleyman Demirel ise Dün dündür bugün bugündürYollar yürümekle aşınmaz, Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl değildir sözleriyle hatırlanıyor. Deniz Baykal da, Aşık Veyseli anma gecesinde Çorumdan çıkıp geldi diyerek, Sivaslıları hem üzdü, hem güldürdü.

ÇİÇEK SULADI

Erdal İnönü, Seni sevmeyen ölsün diyen vatandaşa Aman ölme bir oy gider cevabını verirken, SHP eski Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan da Kızılcahamam mitinginde vatandaşlara Sevgili Kızılderililer deyince meydan, kahkahaya boğulmuştu.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise kendisini gece 03.00de telefonla arayan ve Sayın Başkanın inşallah uyumuyordunuz diyen yakın bir arkadaşına Yok uyumuyorum, 3-5 nöbetçisiyim cevabını vermişti..

AKPli Turizm eski Bakanı Atilla Koç ise Uyuyan Bakan olarak tarihe geçti. CHP Tunceli milletvekili Kamer Gençin çapkınlık yaparken yakalandığı iddiasına karşılık, Ben çiçek sulamaya gitmiştim cevabı ise Türk siyasi hayatına kazındı

habertürk alıntı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Süleyman Demirel bu konuda tam bir fenomendir.

"genelevleri kapatalım da millet bizi mi sevsin ?"

"turkiye'de petrol vardi da, tankerlerin hortumuna agzimizi dayayarak biz mi

ictik? "

Millete plan değil pilav lazım"

"Ya neresini sıksaydım ?" (Ecevit'in elini sıkmasıyla ilgili bir soruya cevabı)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tansu çiller bir sergide Kanunui Sultan Süleymana Lawyer Sultan Süleyman diyor ve salonu gülmekten kırıp geçiriyor.Lawyerın kanun yapan anlamının dışında müğstehcen bir ifade de içerdiği bir gerçek çünkü.

Tansu çiller Macar bir bakana "ne kadar güzel macarca konuşuyorsunuz,macarcayı nerede öğrendiniz"

Tansu çillerin zeytinburnululara "zeytinburunlular" demesi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tansu çiller bir sergide Kanunui Sultan Süleymana Lawyer Sultan Süleyman diyor ve salonu gülmekten kırıp geçiriyor.Lawyerın kanun yapan anlamının dışında müğstehcen bir ifade de içerdiği bir gerçek çünkü.

Tansu çiller Macar bir bakana "ne kadar güzel macarca konuşuyorsunuz,macarcayı nerede öğrendiniz"

Tansu çillerin zeytinburnululara "zeytinburunlular" demesi...

cervantes beni de şşaşırttın lawyer'ın başka anlamı yok.lover la karıştırdın sanırım.telaffuzları farklı ama onların da.ama hatırladığım kadarı ile semra özal ingilterede bu tür bir pot kırmıştı.law'u love anlamına gelen lav şeklinde söylemişti rezil olmuştu. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...