Jump to content

Yeni nesil gençlere canlı örnek: Din halkın afyondur.


Recommended Posts

Son araştırmalara göre ( Bu araştırmaya ne kadar güvenilir, siz karar verin) gençler muhafazakarlaşmış.

Bu araştırmayı duyunca çevremdeki genç, yeni genç olmuş insanlara baktım ve sanki bu araştırmanın verileri pek yanlış değilmiş gibi geldi.

20'li yaşlardayım ve 3-4 sene sonra 30'lu yaşlara basıcam :blink: Yaşıtlarımda muhafazarların sayısının, yeni gençlere göre daha az olduğunu görüyorum. Yani toplum daha da muhafazakarlaşıyor. İstanbul'un çeşitli semtlerinde cüppeli gençleri görmek artık sıradanlaştı sayılır. Bakalım, göreceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Boşa şükretme cübbeli kimse muhafazakarlaşmıyor. Gençlerde azalma var. İslamiyetin geçerli olduğu ülkelerin bazı semtlerinde artma var bu doğru. Ama batıda dinden kopmalar arttı. Kısaca müslümanlar kendileri çalıyor kendileri oynuyor. Ama müslüman sayısında gençlere bakarsak bir azalma var. Bazı semtlerde artmış bu doğru. Ama o semtlerden birisi İstanbul değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

gençler dindarlaşıyor,onların evlatlarıda öyle olacak dünya müslümanalrın olacak,gül bahçesi olacak.. vaaddir bu başladı elh..

Bacım sen ot falan mı çekiyorsun? Hani ottur günahı yoktur falan? Sulu takılamıyoruz bari kuruyla mı kafa yapalım diyorsun :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

nere dindarlaşıyor ya ben gençlerden çok umutluyum türkiyenin suudi arabistanı diye bilinen bir yerinde oturuyorum burada açık gezen kadınları daha fazla görmeye başladım açıkçası ayrıca tanıdığım neredeyse dinsiz bir çok arkadaşım var okulunda tamamiyle seküler bir eğitim veriliyor öğretmeniyle falan

burada yaşamasak burayı mekke zannedicez yoksa durum öyle değil yani özellikle dinci ailenin çocukları bile dinle pek araları olmuyor

erdoğan en az 3 çocuk diyerek aslında kendi kendini devirecek haberi yok... DİNCİ ve MUHAFAZAKAR ailelerin çocukları sandığınız gibi ailelerini örnek almıyorlar çoğu.

Ayrıca bu suudi arabistanda CHP %30 oy aldı bilmenizi isterim.

Türkiyenin dindarlaşan bir tarafı yok, ha şu var kürtler dağdan inip yeryüzünde daha çok görünmeye başladı gerek batıya yaptıkları göçler gerek anadoludaki faaliyetleri falan kürtlerden kurtulduğumuz gün akp de muhafazakarlıkta muhalefete inecektir ve Kemalizm sonsuza kadar iktidar olacaktır

tarihinde VahsisBack tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

gençler dindarlaşıyor,onların evlatlarıda öyle olacak dünya müslümanalrın olacak,gül bahçesi olacak.. vaaddir bu başladı elh..

Sana üzücü bir haber vereyim Mechule. Türkiyenin en gerici illerinden biri olan Rize'de bile ateizm yayılmaya başladı. Ben ilkokuldayken ateizm ne demek o bile bilinmezdi. Şuan 13-15 yaş aralığı ateizm aşığı olmuş durumda. Dinden çıkmadılar ancak dine sosyal hayatlarında yer vermemeye başladılar. Bu yabana atılamayacak bir durum çünkü Rize o kadar gerici bir şehirdir ki burada müslüman olmamak suç sayılır. Müslüman olmayana öyle bir baskı uygularlar ki barınamazsın bu şehirde. Ve burada ateizm yayılmaya başlamış durumda.

13 yaşındaki kuzenim ateislere aşığım diye ortada dolanıyor. Ona ateizmi anlatmamı söylüyor oda arkadaşlarına anlatacakmış. Bende onun sayesinde farkına vardım. Bu yaş aralığı tamamen böyle ve birbirlerini etkiliyorlar. Ha bunları yönlendiren biri de yok çünkü yaşlı kesim tamamen muhafazakar. Hep internetten öğreniyorlar bunları.

Rize'de bu durumun yaşanıyor olması çok önemli. Çünkü burası görebileceğin en yobaz şehirlerden biri.

Gençlerin muhafazakarlaştığı falan yok gün geçtikçe dinden arınıyorlar.

tarihinde quantum tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

gençler dindarlaşıyor,onların evlatlarıda öyle olacak dünya müslümanalrın olacak,gül bahçesi olacak.. vaaddir bu başladı elh..

İster inan, ister inanma ama kesinlikle yanılıyorsun.

En dindar müslüman gençler bile artık dinleriyle dalga geçebiliyorlar.

"Sırat mı? Ulan incecik köprüden eşekle geçilir mi?", "Oğlum oruç felan hikaye, allah 9 gün tutun demiş bizimkiler 30 gün anlamış",

"İçki günah felan değil, öyle olsa cennette de günah olurdu, dinciler uyduruyor bunları" vs.

Tanıdığım nerdeyse bütün müslümanlar İslam ile benden fazla dalga geçiyor.

Kafayı kullanan gençlik dinsizleşiyor. Müslüman kalanlar da zaten bir işe yaramayan kısım.

Zaten islam ülkelerinin geri kalmasının nedeni bu değil mi?

Amerikanın bayrağı ayda iken sizin hala "diş fırçalamak orucu bozar mı" muhabbetleri yapmanız bunu en büyük kanıtı değil mi?

tarihinde -Secret- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistliği artistlik sanıyorlar da gençlik hevesatlarıyla akıma dahil oluyorlar,kendiniz söylüyoruz işte,ne kadar cahilce,yobaz dediğin şehirde ateistliğin yaygınlaşmasıda cabası,neden acaba (:

elbet böyle vakalar olacak,efendim (asm) zamanında dahi varken,olmaması imkansız,türkiye ile sınırlı kalmayın dünyadan bahesdiyorum ben..ufak bi araştırma yapın göreceksiniz,bu vaaddir biz göremesekte olacak bu elbet bi gün..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistliği artistlik sanıyorlar da gençlik hevesatlarıyla akıma dahil oluyorlar,

Evet, aynen senin söylediğin gibi ateizmi artistlik gördükleri için bu akıma kapılıyorlar. Ve bu artistlik yarışında herkes diğerlerinden önde olmak için ateizm hakkında daha fazla bilgi edinmeye çabalıyor böylelikle bir şeylerin farkına varıyorlar. Önceden ateist olmak vebalı olmak gibiyken şimdi ateist olmak diğerlerinden önde olmak anlamına geliyor. Gelişmeye bak sen. Merak ederek, özenerek bir şekilde ilgilenmeye başlıyorlar. Böyle böyle yer ediyor gençler arasında ateizm.

Ve ilginç olanda ateizmin muhafazakar, yobaz şehirlerde yayılmaya başlaması. Bak gör işte dininiz insanları dinden çıkarıyor. :)

türkiye ile sınırlı kalmayın dünyadan bahesdiyorum ben

Ben Türkiye dışında yaşamadım. Sana dünyadan örnekler veremem. Ama Türkiye'de dünyada bir yer değil mi? Hem de çoğu müslüman olan bir ülke. En iyi örnek olacak ülkelerden biri burası. İslam burada dahi gerilemeye başlamışken nerede artış gösterecek.

Sen iyi biliyorsun dünyayı galiba. Getir verilerini de görelim.

kendiniz söylüyoruz işte,ne kadar cahilce,yobaz dediğin şehirde ateistliğin yaygınlaşmasıda cabası,neden acaba (:

Bu sözünden hiçbir şey anlamadım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Televizyonlarınızı açın. Birisinin cenaze namazı kılınıyor. Atmosfere bakın..Başbakanımız bile orada. Basın orada. Din orada.

En iğrencide dini kanallarda demogoji yapıp ağlamaları.

Yok efendim çok barışçıymış.. Kimseye zarar vermemiş..

Darbe dönemlerinden önce ellerinde satır, sopayla komünüst gebertecem diyerek Taksime yollananları kim yönlendirmiş acaba?

Ortadan kaybolan trilyonları ödeyenler zarar görmemiş mi?

Cidden kör ölür badem gözlü olur lafı iki yüzlülükten başka bir şey değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Din halkın afyondur"

bu söz hiç etik olmayan bir biçimde cımbızlanarak kullanılıyor, marx üstada büyük haksızlık yapılıyor. cümlenin uzun hali:

"Din, can çekişen bir yaralının nefes alışı, kalpsiz bir dünyanın kalbi, ruhsuz bir dönemin ruhudur. O halkın afyonudur."

kalpsiz dünyanın kalbi..

bir ölçüde gerekli yani..

Link to post
Sitelerde Paylaş

quantum bu artislik yarışmasının sonucu ahirette belli olacak ,bakalım hanginiz birinci olacak ve artis olmayı hak kazanacak (:

O artistlik yarışmasını açık ara farkla Muhammet alacak. Farklı olmak için din yarattı daha ne olsun. :)

Bana neden dünyada müslüman nüfusun artışıyla ilgili örnekler getirmedin Meçhule. Çok bekledim. :(

tarihinde quantum tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benden başka forumun tüm ateistleri pollyanna kesilmiş mübarek!

Belki ben üniveristeye kazanana kadar Karadeniz'in hiç de tutucu olmayan bir kentinde yetişip 3-4 yıldır şehir dışında yaşayıp, ülkeninin her tarafından insanlarla yeni yeni tanışmaya başladığım için, bu değişimin farkında değilim.

Kolay değil, Atatürk'ü sevmeyen, açık açık şeriat isteyen, açık açık AKP'li olduğunu söyleyen ve alakalı alakasız her yerde savunan vs....gibi bilimum insanlarla 3-4 yıldır konuşmaya, tanışmaya daha doğrusu bu ülkede yaşadıklarının farkına varmaya başladım.

Büyük travma gibiydi ama atlattım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...