Jump to content

PALAVRACI ALLAH

Recommended Posts

Placebo takipçinim bundan sonra ibretlik paylaşımlar yapıyorsun kardeşim subanallah :lol:

Peygamber olabilecek yeteneğim varsa neden olmiim dimi?..Madem hayırlı ve karizmatik bi meslek.Ben de olucam....

Zaten bunlar peygamberlere meraklıdırlar..Peygamberi an çomağı hazırla.Hemen hazır ola geçerler....

tarihinde placebo tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 178
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

tez=antitez bidaha tez=bidaha antitez sonuç=0 anlatmak istediğim varlık yokluk olayı placebo kardeşim..ateistlerin en büyük dayanak noktası bilim bu belli..bende bilime diyorum ki bana yoktan var et diyorum..oturup bana bilmediğim canlı yarat..mesela bi gezegen yarat..güneş sistemine hükmet dünya değil güneş dünyanın etrafında dönsün..böyle bişey yapsın bilime göre Allah yok kanıtlar ortada ama dünya big bangten sonra ortaya çıkmışsa.milyonlarca canlı türü nerden geldi aga..

Sitelerde Paylaş

tez=antitez bidaha tez=bidaha antitez sonuç=0 anlatmak istediğim varlık yokluk olayı placebo kardeşim..ateistlerin en büyük dayanak noktası bilim bu belli..bende bilime diyorum ki bana yoktan var et diyorum..oturup bana bilmediğim canlı yarat..mesela bi gezegen yarat..güneş sistemine hükmet dünya değil güneş dünyanın etrafında dönsün..böyle bişey yapsın bilime göre Allah yok kanıtlar ortada ama dünya big bangten sonra ortaya çıkmışsa.milyonlarca canlı türü nerden geldi aga..

Senin aklın ta baştan İslamla zehirlendiği için illaki "Evrende madde varsa muhakkak birileri yaratmış demektir" diye çıkıyorsun yola..Hani sen bir eylemde bulunmadan ortaya elle tutulur bir madde çıkmıyor ya,"bu dünyayı da benim gibi hatta benden daha büyük ve ulu biri yaratmış olmalı" diyerek, kendi micro evrenini macro evrene uyarlamaya çalışarak çıkıyorsun işin içinden..Ama dar açıdan bakarak düşünüyorsun ve bu seni yanlışa götürüyor .. Bir yandan Kuran'da yazılan çoğu saçmalıkları farkediyor "Ulan hangisi doğru ? Kuran'a baksam başka türlü saçma,Evrim'e baksam başka türlü saçma diyerek " kıvranıyorsun..Hani zihninde birisi aydınlığa kavuşsa oraya meyledeceksin ama olmuyor...Bir türlü bilimsel düşünce yapısıyla bakamıyorsun olaya..

Arada derede sıkışıp kalıyorsunuz ..Bir kavrasanız olayı hepiniz bizden beter dinsiz olursunuz gibi geliyor bana... :lol:

Tutturmuşsun bir de "bana canlı yarat diye"..Neden bir canlı yaratayım sana yahu..O canlı dediğin şeylerin tam bir varlık oluncaya kadar binlerce sene geçmesi lazım.Tabi sen Allah ol dedi oldu sanıyorsun hala ama işin aslı öyle değil..O da öyle atıp tuttuğu gibi bir kıl bile yaratmadı aslında..Hiç mi evrim denen haltı okumadın ? Hadi okudun diyelim anladın mı?

Bak sana bir yazı asayım da oku..Senin düşünce yapın aynı burada anlatılana benziyor..Çok kere asmışımdır ama, senin için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyor, bulup buluşturup getiriyor ve tekrar asıyorum....Hizmet aşkı işte..Mühim olan bir şeyler öğrenin..Teşekkkür etmesen de olur yani..

""...Aletler, bizim amaca yönelik düşünmemize, nesneler yapmamıza, bize daha iyi uyacak bir dünya yaratabilmek için bir şeyler yapmamıza olanak sağlamıştır. Şimdi mutlu bir alet yapma gününün ardından, çevresini incelemekte olan ilk insanı hayal edin. Etrafına bakıyor ve onu çok mutlu eden bir dünya görüyor: Arkasında içinde mağaralar olan dağlar -dağlar önemlidir, çünkü gidip mağaralarda saklanabilir, yağmurdan korunur ve ayılar ona ulaşamaz- önündeyse orman -içinde kabuklu yemişler, böğürtlenler ve lezzetli yiyecekler olan- vardır. Yakından geçen nehir suyla doludur -su içilebilir, içinde teknesini yüzdürebilir, türlü çeşitli işler yapabilir. İşte kuzen Ug, görünüşe göre bir mamut yakalamış -mamutlar çok önemlidir, etlerini yiyebilir, postlarını giyebilir, kemiklerini silah yapmak için kullanıp başka mamutlar yakalayabilirsiniz. Demek istediğim bu müthiş bir dünya. Ama bizim ilk insan düşünüp taşınacak bir vakit bulmuştur, kendi kendine der ki, "Peki, içinde bulunduğum bu dünya ilginç bir yer," sonra kendi kendine onu arkadan vurabilecek, bütünüyle anlamsız ve yanıltıcı bir soru sorar. Doğası gereği, böyle biri olarak evrimleştiği ve böyle düşünerek geliştiği için bu soruyu sorar. Alet yapan ilk insan dünyasına bakar ve şöyle der: "Peki, o zaman, kim yaptı bunu?" Kim yaptı? -Bunun neden kalleşçe bir soru olduğunu görebilirsiniz. İlk adam düşünür: "Eh, eşya yapan sadece bir tür varlık tanıdığıma göre, bütün bunları yapan her kimse, benim gibi ama çok daha büyük, çok daha güçlü ve mutlaka görünmez biridir, bütün aletleri yapan, güçlü olmaya yatkın olan kişi ben olduğuma göre, o da muhtemelen bir erkektir!"

Böylece Tanrı düşüncesine varırız. Bir alet yaptığımızda, onunla bir şey yapmayı amaçladığımız için ilk insan kendi kendine şunu sorar: "Eğer bunu o yaptıysa, ne amaçla yaptı?" İşte tuzak burda kapanır, çünkü ilk insan şöyle düşünür: "Bu dünya bana çok uyuyor. Bana destek olan, beni doyuran, bana bakan her şey burda. Evet, bu dünya tam bana göre," ve kaçınılmaz sonuca varacaktır, dünyayı yapan her kimse, onu kendisi için yapmıştır.

Şimdi hayal edin, bu durum bir su birikintisinin bir sabah uyanıp düşünmeye başlaması gibidir: "Bulunduğum bu dünya ilginç bir yer -bulunduğum bu delik ilginç bir delik- tam bana göre, öyle değil mi? Aslında bana şaşılacak kadar uyuyor, beni içinde barındırmak için yapılmış olmalı!" Bu öyle güçlü bir düşüncedir ki, güneş gökyüzünde yükselip hava ısınırken, su birikintisi de giderek buharlaşıp küçülür, küçülür ama o telaş içinde her şeyin iyi olduğuna inanmaktadır, çünkü bu dünyanın amacı kendisini içinde barındırmaktır, onu içinde barındırmak için kurulmuştur. Bu yüzden, su birikintisinin kaybolma noktasına geldiği an onu çok gafil avlar...""

Douglas Adams "Otostopçunun Galaksi Rehberi"

Bu girişti..Evrimle alakalı konuları da bilim forumundan takip et,iyice kavrayana kadar oku..

Sorucam sonra bak..:)

Göreyim seni...Hadi şimdilik kolay gelsin..

tarihinde placebo tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Peygamber olabilecek yeteneğim varsa neden olmiim dimi?..Madem hayırlı ve karizmatik bi meslek.Ben de olucam....

Zaten bunlar peygamberlere meraklıdırlar..Peygamberi an çomağı hazırla.Hemen hazır ola geçerler....

Bir dakika bu yazıdan beni müslüman sandığını farzettim biran geyiğine yazdım onu müslüman değilim :lol: yazılarını beğendim cidden yani :lol:

Sitelerde Paylaş

Ben baktım hörgüçlü 4 ayaklı bir binek hayvanı şeklinde yaratılmış.Konunun uzmanı zoologlar ve biyologlar benden daha fazla bakıp daha fazla detaylar görebilir.Etrafını incelemeye çağıran birkaç vurgudan palavracı Allah sonucuna gidilmesi komik olmuş.

Sitelerde Paylaş

aga derler insan sudan yaratıldı topraktan yaratıldı..dünya üzerinde ortaya çıkan ilk mikroorganizmaların akıllı bir varlığa dönüşüp bugünkü hayvan insan bitki formlarına dönüştüğü mantıklı gelmiyor açıkçası.bazı canlıların dönüşüme uğrayıp başka bi forma bürünmesi bi yanda bazı organizmalarında hiç değişmeden bugüne kadar gelmesi kafa kurcalıyor.evvela timsah bugüne kadar herhangi bi evrim geçirmemiş.sivrisineğin de milyonlarca yıl önceki fosillerinde de aynı form üzerindeler(ben öyle biliyorum)..e dinazorlarında kuşların atası olduğu söyleniyor..sevimli bir muhabbet kuşu bir TREX'ten mi evrimleştiği.tonlarca ağırlıkta ve bi o kadar da vahşi olan yaşam formu tükeneceğini anlayınca ha ben bir kuş olayım türümü böyle devam ettireyim mi diyor.yapmayın Darwin aşkına.eğer kuşlar dinazorlardan türeseydi daha başarılı bir yaşam formu ortaya çıkması gerekmezmiydi.otçul bir kertenkele olan Sauropodalar 24 metre uzunluğunda 10 ton ağırlığında bi canlı formu..şimdiki bukalemon komodo ejderi dediğimiz belgesellerde sık gördüğümz canlılar birde 9.990 ton kilo verip şimdiki ağırlığı 500 gramı geçmeyen canlılara dönüşmesi kafa karıştırıyor..ha bu arada sen çok yaşa.güldürdün beni sonra sorucam bak demen keyfimi getirdi..sağolasın aga herşey için..ha bi de şunu diycektim..arkadaşın birine kuşlar dinazordan türemiş dedim.adam bana diyo ki kaç kere dinazor gördün diyo aklı sıra dalga geçiyo.

Sitelerde Paylaş

Bir dakika bu yazıdan beni müslüman sandığını farzettim biran geyiğine yazdım onu müslüman değilim :lol: yazılarını beğendim cidden yani :lol:

zerath, geyiğine yazdığını anladım..

Teşekkür ederim..

Sen ,ibretlik paylaşım subhanallah yazınca, cevaben; 'ibretlik paylaşımlar yapabiliyorsam ben de peygamber olabilecek yetenek var demektir' diye düşünüp yazdım onu..

Sitelerde Paylaş

hakaret etmesiniz olmaz zati

hakaret mi ediyorum arkadaşım.soruyorum sadece.allah denen herşeyi yoktan var eden bir yaratıcıya inanıyorsunuz ama onun da yaratılmış olabileceği fikri neden absürd geliyor?

Sitelerde Paylaş

aga derler insan sudan yaratıldı topraktan yaratıldı..dünya üzerinde ortaya çıkan ilk mikroorganizmaların akıllı bir varlığa dönüşüp bugünkü hayvan insan bitki formlarına dönüştüğü mantıklı gelmiyor açıkçası.bazı canlıların dönüşüme uğrayıp başka bi forma bürünmesi bi yanda bazı organizmalarında hiç değişmeden bugüne kadar gelmesi kafa kurcalıyor.evvela timsah bugüne kadar herhangi bi evrim geçirmemiş.sivrisineğin de milyonlarca yıl önceki fosillerinde de aynı form üzerindeler(ben öyle biliyorum)..e dinazorlarında kuşların atası olduğu söyleniyor..sevimli bir muhabbet kuşu bir TREX'ten mi evrimleştiği.tonlarca ağırlıkta ve bi o kadar da vahşi olan yaşam formu tükeneceğini anlayınca ha ben bir kuş olayım türümü böyle devam ettireyim mi diyor.yapmayın Darwin aşkına.eğer kuşlar dinazorlardan türeseydi daha başarılı bir yaşam formu ortaya çıkması gerekmezmiydi.otçul bir kertenkele olan Sauropodalar 24 metre uzunluğunda 10 ton ağırlığında bi canlı formu..şimdiki bukalemon komodo ejderi dediğimiz belgesellerde sık gördüğümz canlılar birde 9.990 ton kilo verip şimdiki ağırlığı 500 gramı geçmeyen canlılara dönüşmesi kafa karıştırıyor..ha bu arada sen çok yaşa.güldürdün beni sonra sorucam bak demen keyfimi getirdi..sağolasın aga herşey için..ha bi de şunu diycektim..arkadaşın birine kuşlar dinazordan türemiş dedim.adam bana diyo ki kaç kere dinazor gördün diyo aklı sıra dalga geçiyo.

Teşekkür ederim fatih,

Sen bırak o çok bilmiş arkadaşını..Kendisiyle dalga geçsin..Gelen arkadaş giden arkadaştan fikir alacak değilsin..Bu konularda fikrini alacağımız kişiler sadece bilim adamlarıdır..

Bilim forumunda bu soruların cevapları olmalı..Bulamazsan başka bilimsel kaynaklardan oku..National geographic te çok güzel belgeseller oluyor onları seyret...

Oku oku oku...:)

Sitelerde Paylaş

Birden bire dinazordan evrilmiyor hiçbir canlı türü binlerce yıllık bir süreç bu fatih kulaktan dolma bilgilerle geliyorsun öğren önce neye karşı olduğunu ondan sonra gel çıkarım yap muhabbet kuşları mesela papağanlarla aynı familyadandır dinazor kökenli olduğu düşünülen türde papağanlardır muhabbet kuşları değil zaten senin trex diye bildiğin büyük dinazor türleri buzul çağında hayatta kalamadılar sadece bazı kuş türleri, böcekler, bazı bitkiler, toprak altında yaşayan bazı canlılar ve bazı su canlıları hayatta kaldı bunların çoğu dinazor değillerdi hayatta kalmayı başaranlarda yeni iklim sistemine ayak uyduramayıp evrim geçirdi veya nesli tükendi yani önce araştır cidden ha ingilizce bilmiyorsan tarafsız sitelere bak eğer buraya da güvenmiyorsan vikipedi mesela...

placebo :lol:

Sitelerde Paylaş

GAŞİYE:

17 - Bakmıyorlar mı o develere, nasıl yaratılmış?

18 - Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiş?

19 - Bakmıyorlar mı dağlara, nasıl dikilmiş?

20 - Yere bakmıyorlar mı, nasıl yayılmış?

Hakikaten allah deveyi nasıl yaratmış? Göğü nasıl yükseltmiş? Dağları nasıl dikmiş? Yeri nasıl yaymış?

Deveden başlayalım...

Bu ayetleri anlamak için arapça bilgimizin biraz olması gerekiyor.Ben cevabı vereceğim artık anlamak size kalmış.

Ayetlerde geçen "keyfe" (nasıl) sorusu, insan aklını araştırma ve kainattaki bitkileri, cansız varlıkları, oluşumları keşfetme için kullanmaya davettir.

Sitelerde Paylaş

Bu ayetleri anlamak için arapça bilgimizin biraz olması gerekiyor.Ben cevabı vereceğim artık anlamak size kalmış.

Ayetlerde geçen "keyfe" (nasıl) sorusu, insan aklını araştırma ve kainattaki bitkileri, cansız varlıkları, oluşumları keşfetme için kullanmaya davettir.

allah dil özürlü değil mi türkçe kuran yazazamış :D ayrıca bu meret evreni falan kusursuz biçimde yaratıyor ama iki cümleyi bir araya getirip bir kitap yazmaktan aciz öyle mi ?

Sitelerde Paylaş

allah dil özürlü değil mi türkçe kuran yazazamış :D ayrıca bu meret evreni falan kusursuz biçimde yaratıyor ama iki cümleyi bir araya getirip bir kitap yazmaktan aciz öyle mi ?

Eğer Kur'an Türkçe olsaydı bu seferde niye ingilizce değil niye almanca arapça değil diye sorardık.Kur'an'ın arapça inmesinin bir sürü sebepleri var. tek tek yazayım.

1.Kur’an, Allah’ın diğer kitap ve suhufları gibi elbette belli bir yerde, bir muhitte, bir çevrede gelmek zorundaydı. Yani, bütün insanlara birden hitap edecek şekilde, bütün dillerde birden gökten yağar gibi yeryüzüne inmesi sünnetüllah’a aykırıdır. Sözgelimi İbranice konuşanlara Tevrat o dilde geldiği gibi, Kur’an’ın da ilk muhatapları olan Araplara Arap lisanıyla gelmek durumundaydı.

2.Kur’an-ı Kerim, diğer semavi kitaplardan farklı olarak ifade tarzıyla, lafzıyla da bir mucize olmasıdır. İlk muhatapları olan Araplarca, Kur’an’ın bu harika belagatı, eşsiz fesahati, benzersiz bedi’ sanatının anlaşılması için, ilahi hikmet tarih içersinde Arapça’ya –diğer dillerden farklı- bir özellik, bir genişlik, kazandırmıştır. Bu bağlamda Arapları da ümmi bir millet olarak hazırlayıp, tarihî iftihar tablolarını yazıya dökemedikleri için hafızalarına yazmak zorunda bırakmıştır. Tarihlerini kafalarına kazımak için veciz sözler, kinaye, mecaz, istiare, teşbih gibi bedi dil sanatlarını kullanmak mecburiyetinde kalmışlardır.

Bu sistem Araplarda şiir ve belagatı insanlık camiasında eşsiz bir zirveye taşımıştır. Bu husus, Arapların Kur’an’ı beşer üstü bir kelam olduğunu anlamalarını sağlamıştır. Bu sebepledir ki, yüz binlerce insan Kur’an’ın belagatına secde etmek zorunda kalmıştır. Büyük çoğunluğu Kur’an’ın bu eşsiz üslubu karşısında fazla dayanamayıp İslam dinine girmiştir. Siyasî, sosyal, kültürel, ekonomik gibi sebeplerden ötürü, İslam’ın hakikatlerine kulağını kapayanlar bile Kur’an’ın bu eşsiz ifade tarzının güzelliğini itiraf etmek zorunda kalmışlardır. Babalarının dinlerini terk etmeme adına bu mucizeye “sihir” demekle işin içinden sıyrılmaya çalışmışlardır.

Bu açıklamalardan anlaşılıyor ki, Kur’an’ın Arapça olarak inmesinin bir hikmeti de –akli/manevi ve lisani bir mucize olan Kur’an’ın harikalığını yansıtma kabiliyetinde olan- Arapça dilinin bu özel konumudur.

3.Bütün insanlara hitap eden, kıyamete kadar yürürlükte olmaya devam eden Kur’an’ın kullandığı lisanın konumu büyük önem arz eder. Sözcüklerinin değişik manalara gelebilecek şekilde geniş kapsama, az sözle çok manaları ifade edebilecek şekilde veciz üsluba, mecaz ve hakikati, mantuk ve mefhumu, delalet ve mazmunu, sarahat ve işaratı yansıtabilecek şekilde incelikleri barındıran estetik sanata sahip olmasıyla Arapça –böyle cihanşümul bir vahiy olan- Kur’an’ın dili olmaya hak kazanmıştır.

Sitelerde Paylaş

Hemen bir üstte Kuran'ın neden Arapça indiğini belirtir lafların hepsi üfürüktür, Arap olmayan müslümanları kandırma amacı taşır.

Oysa ki bu üfürüklere gerek yoktur. Çünkü Kuran'ın neden Arapça olduğunu Kuran'ın kendisi açıklar;

Şura-7 Böylece biz sana Arapça bir Kur'an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke'de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir.

Görüldüğü üzere İslam evrensel bir din değil, Araplar için uydurulmuş bir Arap dinidir...

Sitelerde Paylaş

Hemen bir üstte Kuran'ın neden Arapça indiğini belirtir lafların hepsi üfürüktür, Arap olmayan müslümanları kandırma amacı taşır.

Oysa ki bu üfürüklere gerek yoktur. Çünkü Kuran'ın neden Arapça olduğunu Kuran'ın kendisi açıklar;

Şura-7 Böylece biz sana Arapça bir Kur'an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke'de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir.

Görüldüğü üzere İslam evrensel bir din değil, Araplar için uydurulmuş bir Arap dinidir...

o değilde ben senin nikini hep maydanoz diye okuyorum...

Sitelerde Paylaş

meal yanlışlığı cardır :D o kadar büyük gaf olmaz herhalde..

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...