Jump to content

cemaate girdiğimde sanki o adamlar dünyanın en iyi insanlarıydı!


Recommended Posts

ben cemaatte kalıp 5 vakit namaz kılan biriyken sebep ve sorularla ve araştırıp okumakla en büyük etki ve an itibariyle tanrısız olduğum an turan dursundur.

asıl konu cemaate ilk girdiğimde inanılmaz bir sevgiyle karşılanıyorsunuz herkes çok iyi çok mütavazi görünümlü insanlar ilk an görünüşte yani ilk gördüğün ve tanıdığında o insanların asla kötü birisi olamayacağını düşünüyorsun.

islam üzerinden prim yapan insanları görünen iyi bir yüz yapmışlar maskee herkes onlara o maskeye bakıp islamcı insanlarında onlar gibi olması gerektiği kanısını insanlara empoze ediyorlar..

görünmeyen gösterilmeyen yüzü var islamın şiddet ikinci sınıf kadın ayetlerdeki saçmalıklar hiç taşınmıyor.

bence görünmeyen yüzleride burada açılsın ve herkes bir pay eklesin gerçek adına.

örneğin :

bakara/2/191. onlari buldugunuz yerde oldurun. sizi cikardiklari yerden siz de onlari cikarin. fitne cikarmak, adam oldurmekten daha kotudur. mescidi haram`in yaninda, onlar savasmadikca siz de onlarla savasmayin. sizinle savasirlarsa onlari oldurun. inkar edenlerin cezasi boyledir.

allah yapamıyorda kullarından öldürmesinimi istiyor bu nasıl sınavdır

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam'ın ilk yayılma döneminde, Medine'de olup da gazaya gitmeyen, tarafsız kalan insanların 'gönlünü İslam'a ısındırmak' için onlara savaşa gitmişler gibi kazanılan ganimetlerden pay verilmiştir.

Başlığı açan arkadaşın sözünü etmediği husus, günümüzdeki cemaatlardan birine girenlere hemen ilk elde 'maddi anlamda' bir sıkıntısı olup olmadığı soruur, eğer varsa para veya mal olarak makul bir miktarda hemen bulup buluşturulup karşılanır.

Yani, yüzyıllar sonra aynı 'akıllı/kurnaz' taktik uygulanmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

aynen bir insana para vey bir çok şeyle yaptıramadığını minnet duygusuyla yaptırabilirsin.

birine yardım ettiğinde onun sana minnet borcu kalır ve islam empoze edilirse beyne bu dünya geçici cennete gideceğim hevesiyle öldürmek bile sevap halini alıyor. yani birde minnet borcun varsa işi için bile bir çok şey yapabilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her zaman söylediğim gibi islam bazı zaman iyi şeyler yapabilir mesela düşkünlere yardım eder açları doyurur vs (tabi bunları islam değil iyi insanlar yapıyor aslında) ama totalde sonu felakettir bataktır zararlarları yararlarından çok fazladır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...