Jump to content

'Ateistken Dindar Olma' Haberlerindeki Yanılgı.


Recommended Posts

“Falanca kişi ateistken birden bire Allah’ın varlığını keşfetti” haberlerini arada bir görüp okuyorsunuzdur. Bunları aktaran bizim Müslümanların keyiften ağzı kulaklarına varıyor. Aynen “Avrupa akın akın İslam’a koşuyor” haberlerinde olduğu gibi, sanki dünyada ne kadar ateist, agnostik, deist vb. varsa önümüzdeki birkaç gün, hadi olmadı birkaç hafta içinde imana geleceklermiş gibi görünüyor. Onlar sevinmesin de kim sevinsin?

Halbuki aynı süreçlerde birçok kişi de dindarken ateizm vb. akımlara kayıyor. Yüzler, binler mertebesindeki gidiş-gelişlerin milyonlarla ifade edilen kitlelerin genel yapısında yaptığı değişikliğin ‘devede kulak’ bile olmadığı kesindir.

Doğrusu şu ki: Birkaç kişinin terk etmesiyle ateist kitlenin gövdesi aşınmıyor. Aynen dindar kitlelerde olduğu gibi..

(Meraklısına: Bu bağlamda, Avrupa ve hatta Dünya da akın akın İslam’a koşmuyor. Haberiniz olsun!)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Misyonerlik faaliyetleri çok pahalıdır!

Çünkü insanları olmayan birşeye parmaklarınızı şıklatarak inandıramazsınız.

Hedefinizdeki insan profili kafasında islama yada diğer dinlere karşı bir takım zıt görüşler beslediğinin sinyallerini veriyorsa bu insan cemaatteki söyleyişe göre "çorak toprak"tır ve kalbi mühürlenmiştir bu insan için emek ve para harcamak ta gereksizdir.

Ancak kötü bir hıristiyan, müslüman yada bilinçsiz ve ilgisiz bir insan ise işler değişir bu sefer üzerine herşeyin işlenebileceği bir levha benzetmesi yapılır ve bütün misyonerlik faaliyetleri bu nokta da hız kazanır.

Yeri gelir maklube ve çiğ köfte partileriyle uygun muhabbet ortamı oluşturulur , bu ortamlarda insanın egosu öylesine okşanır ki sanırsınız cemaat sizi lider yapmak istiyor . Yeri gelir bağlantılar ile ticari bir ilişki kurulur, sadece kar sebebiyle gruba dahil olmak istersiniz .

Sonuç olarak size Allahın yüceliğinden dinin mucizeviliğinden ve diğer inanılması zor fikirlerin kabul ettirilmesinden önce yıkama yağlama yapılır.Bu iş için bolca para harcanır. Sonra müslüman oldunuz mu da össyi kazandırmış dersane edasıyla reklamınızı yapar nasıl müslüman olduğunuzla ilgili videolar çekip isminizi değiştirirler(ismin volkansa ensar olur enes olur mesela sadece yabancı isimler gelmesin aklınıza).

Velhasıl ateist olmanız için para harcayan kimse yoktur varsada ucuza gittik :huh:

Oysa müslüman olduğunu söyleyen birisiyle karşılaşırsanız nasıl ihya olduğunu da görebilirsiniz. Bu bir menfaat ilişkisidir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Karşıma Allah çıksa,

Ve ben Tanrıyım dese,

Gene de kendisinin Tanrı olduğunu bana ispatlamasının imkanı olmadığını biliyorum.

Bunu bile bile,

Bu şüphe ile,

Allah karşıma çıksa da,

Ben Tanrıya asla inanamam.....

doğru söze ne hacet değil mi :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunu okurken aklıma geçen TV'de izlediğim bir program geldi. Program Serdar Turgut ile bir kadının programı. Konu da Stephen Hawking'in yeni kitabı.

Şimdi asıl merak ettikleri Hawking'in Tanrı hakkında ne dediği. Programa soruları yanıtlamak için kimi çağırmışlar peki? Taşkın Tuna.

Taşkın Tuna Müslüman'ın önde gideni ve Allah ve peygamber hakkında bir sürü kitabı var. Fizikle İslam'ı açıklamaya çalışan birisi.

İşin ilginci kendisi teorik fizikçi değil, atmosfer üzerine uzmanlaşmış bir fizik mühendisi.

Program bir hayalkırıklığıydı.

Taşkın Tuna Hawking'in Allah'a inanan biri olduğunu kitaplardan alıntılarla "gösterdi".

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...