Jump to content

""KISA BİR SORU""


Recommended Posts

herkesin hayatında bir kırılma noktası mutlaka vardır..benim oldu zamanında ve şimdi müslümanım çok şükür..peki sizin kırılma noktalarınız var mı? Bu toplumda büyümüşseniz mutlaka islami bir ortamda yetişmişsinizdir..uzak veya yakın farketmiyor sonuçta bu ortamda büyüdünüz çocukken..peki sonra ne oldu da Ateizmi seçtiniz arkadaşlar? kesinlikle art niyetli olarak sormuyorum..size tebliğ yapacak da değilim..hepiniz dini iyi bilen insanlarsınız buna gerek de yok zaaten.. sadece kırılma noktanızın ne olduğunu merak ediyorum..çok yakınımda müslümanken ateist olan oldu,, ateistken müslüman olan da oldu.. şimdi ki görüşünüz belli bir birikimin veya farkındalığın ürünü olsa gerek..

paylaşırsanız sevinirim...

saygılar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öncelikle sünni olan ama dindar olmayan geleneksel bir ailede yetiştiğimi söyleyeyim.

Benim kırılma nokta 4 HAK mezhep olduğu iddia edilen mezheplerin ciddi olarak birbiriyle çelişmesi ve yine bu mezheplerin Kuran ile olan çelişkileri (örneğin recmin kuranda olmayışı vs-haram olan birçok şeyin aslında haramlaştırılmasının şirk olduğunu öğrenmek) neticesinde bu işte bir düzmece olduğunu anlamama sebep oldu.

Ve ortaya çıkan sonuç ,mistizme ve halüsinasyona mahkum,rivayetler ve hurafeler dini mensubu olduğumu anladım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Özel kişisel konular inanç üstüne bir değerlendirme konusu olmamalı bende bunlardan konuşmayı sevmem ama

Ben çocukken tarihe sosyal konulara vs çok meraklı idim mesela okulda yıl boyunca okunan tarih coğrafya din vb kitapları sene başında alındığı zaman bir kaç günde okur sene boyunca konuları neredeyse kitap açmadan kafadan takip ederdim :) Fazla uzatmadan, ama ne yaparsam yapayım ne yapamassam yapamayım ne düşünürsem düşüneyim her zaman içimde bir ses vardı, bir şeyler yanlış bir şeyler yanlış bir şeyler yanlış diye daha sonra özel sorunlar vs para gerekiyordu çalışma yaşamı vs. Sonra tarafsızlığı bırakıp direk strong (keskin sert) ateizme geçtim.

tarihinde Protagoras tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

başka insanlar başka inançlar başka görüşler ile karşılaştıkça kendi inancımı görüşlerimi sorgulama ihtiyacı hissettim...

hala da her şeyi sorgularım...

emin olduğum tekşey hiç bir şeyden emin olmadığım...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan,çıplak doğa yaşamına sahip bir hayvan değil.Kültürel evrim yani toplumsal kalıtımın bir sonucudur "dinler".

Tanrı inancı bir yana dini kimlikler, mevcut sistemin maddi koşulların üzerine oluşturduğu kodlar bütünüdür.Binlerce yıl önce toplumda iç tutunum sağlayabilmek ancak "iman kardeşliğiyle"mümkün oluyordu.İsa kardeşliği,mümin kardeşliği de bu şekilde ortaya çıkmıştır.Daha sonraki dönemlerde iç tutunum farklı kültürel kimliklerle de sağlanmak istenmiştir.Örneğin Atatürk,islam kimliğini bırakıp "türk kimliğini"ortak kültürel kimlik olarak tanımlamıştır.Atatürk'ün dinsiz ya da milliyetçi(türkçü)bir tavır takındığını söylemek saçmalığın dik alasıdır.Çünkü O dönemi ve toplumu çok iyi analiz edebilecek yetiye sahip olup en uygun adımı atmıştır.Türk kimliğinde toplumu birleştirmek Atatürk'ün dinsiz olmasıyla alakalı değil..gerçekte inançlı veya inançsız olabilir.

Dinler,insan ürünüdürler.Kuran'da tıpkı diğer kutsal metinler gibi insan yazmasıdır.Hiç şüphe yok ki böyledir :D

Sosyal bilimler özellikle de sosyoloji,kurumlaşmış din öğretilerini olabilecek en bilimsel bakışla analiz ediyor zaten.

Ben yaratıcı bir güce inanıyorum.Müslüman bir toplum içerisinde yaşam sürdüğüm için kültürel olarak müslüman olmam çok normal.Bazı arkadaşların diğer din öğretilerini neden incelemiyorsun neden müslüman kalmakta ısrarlısın gibi soruları da bana anlamsız geliyor.Çünkü dinlerin hemen hepsinin oluşum sürecini biliyor ve özünde birbirinden hiç farklı olmadıklarını görüyorum.Bir geleneği bırakıp yenisini almak da ne demek?Alana mani olmayalım tabii..

kırılma noktası "vahyi çöpe atmaktır".

tarihinde zensen tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan aslında çok karmaşık bir yapıya sahiptir.. yeni doğan bir bebeği 7-8 yıl hiç konuşmadan sadece yemeğini vererek bir odada büyütürseniz o çocuğun hiçbir dili konuşamadığını ve insansı davranmadığını tesipit edebilirsiniz..sosyolojide bunun örneği olan gerçek olaylar mevcuttur.. Bir insan nasıl bir çevrede yetişirse öyle büyür ve gelişir,öyle öğreni ve ebeveynleri veya onu yetiştirenler gibi davranır.. toplumuzun çoğu sosyal öğrenmeyle dini öğrenmiş ve uygulamakta.. bunun sonucunda çok olumsuz ters tepmeler yaşanabilmektedir..çok dindar bir ailenin çocuğu idiyseniz ve aleniz dini aslında kulaktan dolma yaşıyorsa doğal olarak dini sadece onların diniymiş gibi öğrenirdiniz..bunun sonucunda belli bir yaşa gelince dinin tersi bir yaşam sürme eğilimi başlar.. yakın çevremde hatta akrabalarımda böyle olan çok yakınım var..

ben dinimi kişilere bağlamıyorum,kişilerden de öğrenmedim..dindar bir çevrede yetişmediğim için sizinle empati kurabiliyorum..bana baktığınız gibi ben de bir zamanlar müslümanlara bakıyordum..bu nedenle sizi kınamıyorum..ancak durum öyle değilmiş..bunu anlatmak hele sizlere anlatmak imkansız gibi birşey..ama size olan saygımdan denemekte fayda olduğunu düşünüyorum.

saygılar..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...