Jump to content

Tanrı Var mıdır Yok mudur?


Recommended Posts

bu arada o iki çeşme olayına değiniyim. İnsanın iki memesi domuzların birden fazla memsi vardır. Bu konuyu pek araştırmadım. Ama mantıkla yanıt verebilirim. Bebek bir memedeki sütü emer sonra diğerine geçer. Birisinin dolmasına imkan tanır bu ve bizim atalarımız(ortak atamız ve eskileri) farklı bir hayvan türüydü. Bu yüzden birden fazla bebek yapılıyordu. Avcılar bazılarını telef ediyordu. Çok bebek yapmıyorlarmış ki iki tane memesi var. Eğer şu anki bebekler annelerinin sadece 1 memesiyle yetinebilirse 2.ci memeiz düşerdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 180
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

burası evrimi tartışma bölgesi mi konumuz tanrı var mı yok muydu. Bu yüzden islamın tanrısını kanıtlıor dediğiniz delillere geçiniz diyorum 2 posttur.

Peki evrimi de geçtik.

Sana bir soru sorayım.

Bir dağın arkasından duman çıksa sen orda ateş yanmaktadır dermisin veya

Duvarda asılı olan panoyu göstersem o panoyu hem oraya bir asan ve hem de oradaki resimi yapan bir ressam vardır dermisin

veya cevabın ne olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu arada o iki çeşme olayına değiniyim. İnsanın iki memesi domuzların birden fazla memsi vardır. Bu konuyu pek araştırmadım. Ama mantıkla yanıt verebilirim. Bebek bir memedeki sütü emer sonra diğerine geçer. Birisinin dolmasına imkan tanır bu ve bizim atalarımız(ortak atamız ve eskileri) farklı bir hayvan türüydü. Bu yüzden birden fazla bebek yapılıyordu. Avcılar bazılarını telef ediyordu. Çok bebek yapmıyorlarmış ki iki tane memesi var. Eğer şu anki bebekler annelerinin sadece 1 memesiyle yetinebilirse 2.ci memeiz düşerdi.

Buraya değinmeden geçemeyeceğim

Benim buradaki iki çeşmeden kastım memeydi ama şunu söylemek istedim.

Yeni doğmuş bir bebeğin dişi yok ve sadece süt gibi bir besinle beslenebilir. Annemizin karnı içindeki o kan ile irin arasından bebeğin ihtiyacı olan sütü annemiz mi ayarlıyor yoksa evrim mi? demek istemiştim.

Bu arada değişik bir lamba yandı kafamda köpekler bir doğurduğunda 5-6 yavru birden yapıyor ve onların memelerinin sayısıda herhalde 8-10 adet arasında enteresan demi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Var. Düşünebilen insandan itibaren olan her şey insanın seçim-sonuç sonuç-seçim ilişkisidir ve ben bunu ilk sayfadaki Dan Dennet'ın videosu bunu yanıtlıyor demiştim. Her şeyin bir tasarımcısı vardır teorini. Benimki farklı bir yorum. O videoyu tekrardan izleyin

Link to post
Sitelerde Paylaş

4 yılda bir gözü tamir etmek için 1000 lerce sayfa okuyoruz ve sadece tamir yapıyoruz, yeni baştan yapmak için kaç sayfa kitap okumak gerekir.

Ve ben sana o gözü bana sat desem kaç tl değer biçersin?

Şu oturduğun binanın mimarı yoktur. yüzyıllar önce biri oraya kum dökmüş, biri çimento, rüzgar gelmiş karıştırmış desem ne dersin?

Duvarda asılı olan pano: kendi kendine mi oraya asıldı. Yoksa linkindeki adamın dediği gibi tam biz durmadan oraya baktık diye mi böyle bir şey görüyoruz

Biz dağa bakıyoruz diyemi duman görüyoruz yoksa gerçekten ateş mi yanıyor?

Bu soruları da linkindeki mantıkla cevaplar mısın?

Her insanın yüzüne farklı bir sima ve eline parmak izi verilmiş aynı şu andaki bilgisayarının IP adresi gibi. Bu nu nasıl açıklarsın?

tarihinde ayferkaya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

aslında her insanın parmak izi aynı değil. Milyarlarca insan arasında 1 kişinin parmak izi diğerine benziyor. Tek yumurta ikizlerinin parmak izleri aynıdır. İnsanla(düşünebilen insan) alakalı her şey seçim-sonuç sonu-seçim ilişkisidir. Siz buna kader diyorsunuz. Evet tabloyu insan yapmıştır, tabloyu bir insan asmıştır. Ama dikkatinizi çekiyorum bir insan yapmıştır. Eğer var olan her şeyin bir yaratıcısı olduğuna gelecekse sonuç o zaman tanrıyı da birsi yaratmış olmalı, sonra onu yaratanı da biri yaratmış olmalı. Bu soru kısır döngüye giriyor. Ama bunu farklı şekillerdede yanıtlayabiliriz enerji hep vardı. Enerji form değiştirdi ve olanlar oluşturdu. Bu tanrısız evrendir. Enerji düşünmez sadece vardır. Enerji böyle olmak istememiştir. Zaman içinde olmuştur. Ama bu da kısır döngüye giriyor. O zaman enerji nasıl var oldu. Sizinki kısır döngüye girmiyorsa bizimkide girmiyordur. Dediğim gibi budizm tanrısız bir dindir(herşey tanrı olunca, hiçbir şey tanrıdır). Bu da sizinkine karşı bir olaydır. İllaki bir tanrının yaratması gerekmiyor kısaca. Yanlış olmasın budizmde tanrı yoktur. Sizi yaratan şeyin tanrı dediğiniz enerjinin(öyle bir enerji yok) yarattığını söylüyorsunuz da. O yüzden budizmdeki enerjiye tanrı dedim.

tarihinde MrAtheistPhilosopher tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

aslında her insanın parmak izi aynı değil. Milyarlarca insan arasında 1 kişinin parmak izi diğerine benziyor. Tek yumurta ikizlerinin parmak izleri aynıdır. İnsanla(düşünebilen insan) alakalı her şey seçim-sonuç sonu-seçim ilişkisidir. Siz buna kader diyorsunuz. Evet tabloyu insan yapmıştır, tabloyu bir insan asmıştır. Ama dikkatinizi çekiyorum bir insan yapmıştır. Eğer var olan her şeyin bir yaratıcısı olduğuna gelecekse sonuç o zaman tanrıyı da birsi yaratmış olmalı, sonra onu yaratanı da biri yaratmış olmalı. Bu soru kısır döngüye giriyor. Ama bunu farklı şekillerdede yanıtlayabiliriz enerji hep vardı. Enerji form değiştirdi ve olanlar oluşturdu. Bu tanrısız evrendir. Enerji düşünmez sadece vardır. Enerji böyle olmak istememiştir. Zaman içinde olmuştur. Ama bu da kısır döngüye giriyor. O zaman enerji nasıl var oldu. Sizinki kısır döngüye girmiyorsa bizimkide girmiyordur. Dediğim gibi budizm tanrısız bir dindir(herşey tanrı olunca, hiçbir şey tanrıdır). Bu da sizinkine karşı bir olaydır. İllaki bir tanrının yaratması gerekmiyor kısaca.

Aynı ADSL üzerinden internete bağlananların IP adreslerinin aynı olduğu gibi :)

Tanrıyı kimin yarattığı konusunu çözdük diye hatırlıyorum. Amerikadaki para babası emir verenler

enerji böyle olmak istememiştir. Kelimesi çok yanlış akıl ve irade sahibi olmayan bir şey bir şeyler istemez.

Bir şeyin farkındamısın biz sanki aynı tanrıya inanıyoruz da sen ona başka bir isim vermişsin ben başka bir isim. :)

İllaki bir tanrının yaratması gerekmiyor kelimesi illaki bir tanrının olmadığını kanıtlar mı?

veya şöyle diyeyim. Senin dediğin gibi olsa ve bir tanrı olmasa dahi bizim ölümden sonra ne olacağımızı gösteriyor mu?

Şu ana kadar tanrı şu yüzden yoktur gibi bir şey duymadım. Hep tanrıya ihtiyaç yok tur diyorsun. Ama form değiştiren enerjiden bahsediyorsun. Senin enerji tanrı olmasın?

Samimi cevaplamanı beklediğim bir soru=

Sence yüz üzerinden tanrının var olma ihtimali nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

0'dır. Ben budist değilim. Sadece farklı yanıtlayanlar da var diyorum. Sizinkini seçmek için hiçbir sebep yok. Öldükten sonra toprağa karışacaksın. Aslında bu bakımdan ölümsüsüz. Bedenimiz toprağa karışıyor ve başka bir şey oluyor. Ruh diye bir şey yok. Bedenimiz çeşitli fonksiyonların birbirini tetikemesiyle bu halde. Şöyle de anlatabilirim. Son araştırmalar ağaçların da acı ve his yüzünden(örneğin keskin bir şey değerse bile tepki veriyor sinirsel olarak. Ama o keskin şey o ana kadar ona hiç zarar vermedi) korku hissiyatı olduğunu göstermiştir. Yaşam dediğin sadece birbirini tetikleyen sistemler topluluğu. Tanrı şu yüzden vardırı çok duydum. Tarih o kadar çok şu yüzden tanrı vardırla doludur ve hepsinin sonu mitoloji olmuştur. Ruh sadece insanların nasıl yaşıyoruza verdiği atmasyon cevaplardan biri. Bir şeyin neden olduğunu bilmediğimiz onu tanrının yaptığını değil, bizim o konuda cahil olduğumuzu gösterir. Carl Sagan'ın güzel bir sözü vardır. Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir.

tarihinde MrAtheistPhilosopher tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

0'dır.

Peki 1 milyon kişinin girdiği bir milli piyangoda tutturma ihtimali yüzde kaçtır?

0

yani ikiside aynı şimdi neden piyango oynuyorsunda öbür tarafa yatırım yapmıyorsun?

Ya çıkarsa? :)

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...

Berber: ' Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum.'

Adam: ' Peki neden böyle düşünüyorsun? '

Berber: ' Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı,kimse acı çekmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum...'

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berber dükkanına geri döndü.

Adam: ' Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok

Berber: ' Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim'

Adam: ' Hayır, yok. Çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.'

Berber: ' Hmmm... Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki? '

tarihinde ayferkaya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hasta olan insanlar tanrıya inanmayanlar yani :D. Bu iş ya çıkarsayla olacak şey değil. İslamın tanrısının olma ihtimali sıfır. Sırf olma ihtimali var olduğunu düşünüp de ona dua falan ediyorsanız, çok iyi bir küfürbazsınız. Tanrınızı aptal yerine koyuyorsunuz demektir. 1 milyon kişinin girdiği bir milli piyangoda tutturma ihtimali yüzde kaçtır? sorusu insanların sayısıyla değil etmenlerin oranıyla ölçülür. Sorunuz kökten yanlış. İsterse 400 milyar kişi olsun o sayılar gelmedikçe sana çıkmayacaktır. Milli piyango şans işidir. Sizin tanrınızın çıkma ihtimali var ise ulu cuvcuv'un da var olma ihtimali, kurt adamların da var olma ihtimali, vampir insanların da var olma ihtimali vardır. Peki onların var olma ihtimali kaçtır? Her şeye ihtimali var diye inanmıyoruz. Tarihten ders alıp bilmediğimiz her şeye tanrı yapmıiştır dediğimiz çok açık. Neyseki islamiyetin tanrısı, ulu cuvcuv, vampir insanlar, kurt adamlar yok(liste uzatılabilir).

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ruhu mu kanıtlıyor. Burda bir tırtıl kendisine koza sarıyor(yeterli yemek yer ve öyle sarari yoksa o bekleme süresinde açlıktan ölür). Kısaca kendisi gelişmek için yeniden bir rahim yaratıyor ve orda uykuya dalıyor ve büyüyüp gelişiyor, değişiyor. Zaten yaşayıyordu. Nesi kanıtlıyor ruhu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ruhu mu kanıtlıyor. Burda bir tırtıl kendisine koza sarıyor(yeterli yemek yer ve öyle sarari yoksa o bekleme süresinde açlıktan ölür). Kısaca kendisi gelişmek için yeniden bir rahim yaratıyor ve orda uykuya dalıyor ve büyüyüp gelişiyor, değişiyor. Zaten yaşayıyordu. Nesi kanıtlıyor ruhu?

Bedeni bir kelebeğe dönüşüyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biz de bebektik büyüyoruz. O sadece şekil değiştiriyor büyürken. O yüzden kozada. Onun büyüme şekli bizden farklı onun boyu uzamıyor da şekil değiştiriyor. Bir anda öyle olmuyor. Hızlı bir şekilde 9 ay geçirdiğini düşün onunda o yüzden rahime benzettim.

tarihinde MrAtheistPhilosopher tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kanatlarının çıkmasının bir sebebi var. Diğer bir kelebekle çiftleşip yumurtalarını güvenli bir yere bırakmak. Bunu tırtıl olarak yapması çok zor. Çok yavaş çünkü. Bu hayvan böyle bir sistem geliştirmiş türünün devamı için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...