Jump to content

Tanrı Var mıdır Yok mudur?


Recommended Posts

  • İleti 180
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Gelişimini tamamlamış canlılar ölmüştür. Çünkü silahlanma yarışında yeterli derecede hızlı olamamışlardır. İki kulak yetiyor. Aslına bakarsanız şu anda o konuda gelişmeye gerek yok demek ki. İlerde olabilir.

Gündüz vakti olunca devam edelim. O videoya bakıp cevap verin. Önceki postu buraya tekrardan yazıyor ve videonun linkini tekrardan koyuyorum. Yarın tartışmaya devam edeceğiz. Yazıcaklarınızı yarına saklayınız ki konumuz dağılmasın.

Tanrı hatadan muaf demiştiniz dimi? Peki bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Videonun linki:

Dediğiniz gibi hata yapmayan bir tanrı hata yapmaz. Bu arada videodaki bahsedilen akıllı tasarım lafı tanrının yaratımı(yaratılış) yerine geçmiştir.

Ondan sonraki sorularımın (2 post öncesi) olduğu postu da tekrardan koyuyorum.

Sen üstteki videoyla alakalı yorumunu yapmadın hatadan muaf tanrı ile. Mükemmel beden? Yüzlerce(belki binlerce) hastalık var. Hatta bazen sistem kendi kendisini bozuyor(kanser, genetik tiroid hastalığı var). Aman ne mükemmel sistem. Benim vücudumun canlı olmasının sebebi, şu halimle yaşamamı sağlayan parçalarımın tam olması. Ama şunu atladın bakteriler de canlıdır. O zaman onların sistemi de mükemmeldir? Onların vücudunda o kadar zerre yok. Hem buna yanıt ver hem de o hata yapmaz mükemmel tanrının videosundaki hataya. 3. şey ise bir sorum var. Konunun başlığı İslamın tanrısı var mıdır yok mudur? olarak değiştirilsin onu konuşuyoruz çünkü. Yoksa söyleyeceğim konu bunun üzerine döndüğü için başlığı düzelttiricem.

Yarın konuya devam edeceğiz. Videoyu izleyip üstte yazdıklarıma yanıt veriniz. O zamana kadar başka hiçbir şey yazmayın. Ben de bir şey eklemeyeceğim. Yarın görüşmek üzere. Yarın girebilirsem yazarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki sende yarına kadar şuna bak

diyelim ki İnsan ve diğer tüm canlılar tek hücreden oluşup gelişip gelişip bu güne geldi.

Başlangıçta aynıydık sonra birimiz insan birimiz kuş birimiz bakteri olduk.

Onunla Aynı çevre şartlarında olmamıza rağmen bizi insan olmaya veya kuş olmaya tetikleyen etken nedir?

Eğer Bütün canlılar bir varolma ya da yok olma savaşı içinde ise ve tek hücreden gelmişse ve aynı çevrede bulunuyorsa ve bulundukları çevre onların uzuvlarını faydalı silaha dönüştürüyorsa neden tek tür oluşmadıda çok tür oluştu.

sonsuz noktasına vardığımızda tüm canlılar tüm evrimini tamamlamış olacak ve hepsi yavaş yavaş dünyanın hakimi olan tek canlıya mı dönüşecek? (insan kuş veya bakteri farketmez)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ama konumuz evrim değil. Evrimi burda tartışmıycam. Şunu tekrardan ve son kez söylüyorum evrim gerçektir. Teori olan kısmı nasıl olduğudur. Dünya belli bir sürede 1 kendini yenilemektedir. O yüzden her şey sıfırdan başlayacak da olabilir. Bu sefer ki yenilenme bizim yüzümüzden olacak ve Dünya artık bizsiz yoluna devam edebilir. Dünya bizsiz de vardı. Sonra biz geldik ve buradan gideceğiz. Evrim Teorisi daha çürütülememiştir sizin sorduğunuz soruları zaten bilim adamları sorup yanıtlamışlardır. Artık evrim teorisini çürütmeye çalışmayı bırakın. Bu nasıl bir cehalettir ki sadece biz ve bizim gibi ülkeler evrim teorisini kabul etmiyor. Cehalet ve inancına uymama. Evrimi bana soracağınıza araştırınız. Bende evrimin her şeyini bilmiyorum. Yanıt vermemiş gibi gözükmek istemiyorum o yüzden forumdaki evrim rehberi başlığından alıntıladım.

Evrim - Temel Bilgiler

Evrim'in anlamı

Organizmalar yüksek üreme kapatisetisine sahiptirler, fakat popülasyonlar genellikle yaklaşık olarak aynı kalır. (Dolayısıyla, doğada yüksek bir ölüm oranı vardır).

Hayatta kalma mücadelesi canlılar arasında rekabete sebep olur.

Hayatta kalıp üreyebilenler, yaşadıkları ortamda kendilerini daha avantajlı kılan özelliklere sahip olanlardır.

Bu durum doğal seçilime sebep olur.

Doğal seçilimin mekanizmaları

Mutasyonlar

Göç sebebiyle popülasyona yeni genlerin girmesi veya popülasyondan bazı genlerin ayrılması

Popülasyonda rastlantısal faktörlerle genetik kayma oluşması (örneğin sel, volkanik patlama, yangın, vs. gibi faktörlerin popülasyonun belli bir bölümünü ortadan kaldırması)

Çiftleşmede eş seçimi (hayatta kalma konusunda avantaj sağlayacak genetik özelliklere sahip eşlerin seçimi)

Çeşitliliğe sebep olan mekanizmalar:

Eşeyli üreme (crossing over ve genetik rekombinasyon genlerin rastlantısal karışımını sağlar ve her döllenmede iki farklı genom birleşir)

Çekinik genler de genotipte saklanır

Heterozigot avantajı (daha fazla üreme)

Adaptasyon

İklim veya diğer coğrafi faktörlerin canlının karakteristiklerinde zaman içinde değişikliklere sebep olması

Değişik koşullar altında yaşayan aynı tür canlıların, değişik karakterlere sahip olması

Türler

Kendi içinde çoğalabilen, fakat diğer grupların bireyleriyle çiftleşemeyen canlı grubu

Türleşme

Bir tür içindeki küçük bir grubun, üreme açısında ana gruptan izole hale gelmesi ve ana grup bireyleriyle artık çiftleşemeyecek kadar değişikliğe uğraması

Türleşmenin sebepleri

Coğrafi izolasyon yoluyla türleşme

Adaptif yayılma: organizma grubunun ani (jeolojik zaman ölçeğinde binlerce yıl) çeşitlenmesi

Simpatrik türleşme: coğrafi izolasyon olmadan gercekleşen türleşme: Poliploidlik, yani birden fazla kromozom setinin oluşması en önemli sebep. Mitoz ya da mayoz bölünmede gerceklesebilir. İki turu bulunmakta.

Autopolyploid: Canlı içinde kromozom sayısının iki katına çıkması

Allopolyploid: İki farklı türün türler arası hibrid ortaya çıkarması. Özellikle bitkiler arasında yaygındır. Hibridler genellikle steril olup, üreyemez. Fakat, eğer mitoz/cytokinesis mayozdan önce olursa, mayoz normal olarak meydana gelebilir. Bitkiler arasında çok yaygındır. Çiçekli bitkilerin %50-70 kadari polyploiddir. Polyploid olmayan simpatrik türleşme de mümkün. Ayçiçeğinden örnek: Helianthus annuus & H. petiolaris-----> H. anomalus

Türleşmede eşeyli üremenin de önemli rolü vardır.

Büyük tür gruplarının oluşumu (makroevrim)

Uzun zaman içindeki aşamalı değişimler

Jeolojik zaman açısından kısa sayılabilecek bir sürede oluşan hızlı değişimler veya ani ortaya çıkışlar (buradaki kisa dönem binlerce veya milyonlarca yılı kapsar)

Evrimde insanlarin anlamakta zorlandıkları ve en çok şüphe ettikleri konu türleşme oluyor. Zaten pek cok kişi evrimin diğer açıklamalarına karşı çıkamıyor bile. Hele de artık günümüzde, adaptasyon ve diğer pek cok evrimsel süreç hiçbir şüpheye yer bırakmayacak biçimde anlaşılmış ve gösterilmiştir. Konuya yabancı olanların bazen hala kavrayamadıkları konu sadece "türleşme"dir.

Türleşme süreci laboratuar koşullarında meyve sineği üzerinde yapılan çalışmalarla da deneysel olarak gösterilmiştir. (Dobzhansky, Th., and O. Pavlovsky, 1971. "An experimentally created incipient species of Drosophila", Nature 23:289-292).

Hatta laboratuar koşullarında gözlenen evrim kanıtlarından şüphe duyanlar için, doğada gözlenmiş türleşme örnekleri de vardır:

Avrupa'dan Amerika'ya 20. yüzyılın başlarında getirilen "goatsbeards" adı verilen üç çeşit vahşi çiçeğin 20-30 yıl gibi bir süre içinde, Amerika kıtasına yayılması ve 1940'lı yıllardan sonra iki farklı türünün ortaya çıkışı gözlenmiştir. ("Tür" kavramının tanımı gereği, bu türler, mevcut diğer "goatsbeards" türleriyle üreyememekte, yalnızca kendi aralarında üreyebilmektedirler).

Faroe adası ev faresinin insanlar tarafindan adaya getirildikten sonra, 250 yıl gibi kısa bir zamanda gözlenen türleşmesi (Stanley, S., 1979. Macroevolution: Pattern and Process, San Francisco, W.H. Freeman and Company. p. 41)

Nagubago gölünde, izolasyon sebebiyle cichlid balıklarının 4000 yil gibi bir süre içinde 5 ayrı türünün oluşması. (Mayr, E., 1970. Populations, Species, and Evolution, Massachusetts, Harvard University Press. p. 348)

Merak edenler için bu tür daha yüzlerce örnek vardır. Saygın biyoloji dergilerinde yayınlanan çok sayıda makalede bu tür konuların derinlemesine incelemeleri görülebilir.

Basite indirgersek. Tek hücreli canlı bölünerek çoğaldı ve bazıları göç etti. Bu göçlerde dünyanın farklı yerlerine gittiler. Öyle evrimleştiler.

Artık daha fazla soru sormayınız ve size yolladığım videoya bakıp size sorduğum soruları yanıtlayınız. Yarına kadar soru sormayınız kendinizi yarına saklayınız.

tarihinde MrAtheistPhilosopher tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Linkini izleyemiyorum. sağ tıklayınca sürekli Video yüklü değil yazıyor. Harici link gibi verirsen izlemeye çalışırım.

Ama ne olduğunu tahmin edebiloyurm.

Hastalık insanlar, 3 ayaklı insanlar, bozuk tasarımlı canlılar.

Hastalık meselesini senin şu teori nasıl yorumluyor ?

Evet derim. Ama bu bir seçim-sonuç sonuç-seçim ilişkisidir. Yani insanla alakalıdır.

Sence hastalıkta insanla alakalı olabilir mi?

Senin seçim sonuç sonuç seçim ilişkisine göre Boş ve hasta işlerle uğraşa uğraşa hasta mı olduk diyor.

Şu cevaplardan istediğini beğen.

Hastalık diye bir şey yoktur. Senin seçim sonuç ilişkisine göre Hastalık bizim beynimizde oluşturduğumuz bir kavramdır. Aslında öyle bir şey yoktur ama biz hep kötü filmler izleye izleye, boş, işlerle uğraşa uğraşa hasta oluruz.

http://akillitasarim.wordpress.com/2010/07/27/elestirel-dusunce-egzersizleri-kotu-tasarim/

Hastalık ve onun gibi musibetleri kendi elimizle yapıyoruz olmayalım. Sen hamile kadına ver içkiyi sigarayı, yesin GDO lu hormonlu ürünü.O kadar radyasyonu, nükleeri yesin ondan sonra yok çocuk 3 bacaklı, yok iki başlı oldu, yok hemen arızalandı de. Yani şikayette bulunmaya başla. Şimdi senin mantığınla cevap veriyorum. Bir şey ya tasarımdır ya değildir.

Farkındamısın kötü tasarımı desteklemek bile bir tasarlayıcıyı gerektiriyor. Bu da hiç beğenmediğin o hastalıkların insanları akla çağırmak için konduğunu gösteriyor.

Hem sen gözünde hastalığı kötü bir şey zannediyorsun. Hastalığın kötü bir şey olduğunu nerden çıkardın. Bu senin kendi şahsi görüşün. Senin için kötü olan hastalık Bence çok iyi birşeydir. Gel sen hastalığın kötü olduğunun nedenlerini saymaya başla bende iyi olduğunun nedenlerini saymaya başlayayım. Sence kaça kadar varırız. Ama önyargısız?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Video nun hastlıkla bir alakası yok. Video zürafa otopsisindeki akıllı tasarım olmayacağı. Çünkü hatalı olduğunu gösteriyor. Videonun linkini size özelden atıyorum. Yoo evrim kör tasarımcıdır. Çünkü kördür bilinçli değildir. Ama evrime tapmak saçmadır. Çok tapmak istiyorsanız tabiki sizin seçiminiz. Bu arada hem her şeyi bilmenin hem de her şeye gücü yetebilmenin imkansız olduğunu söyledim. Nedeninin de gösterdim. Ama siz bunu hata olarak almışsınız

Ben:

Çünkü eğer tanrı her şeyi biliyorsa, her şeye gücü yetme özelliğini kullanarak yapacağı şeyler zaten önceden bellidir. Demek ki tanrı bu belirli eylemleri değiştiremeyecektir, ki bu da her şeyi yapabilme gücünün olmadığı anlamına gelir.

Siz:

Bu sorunun yanıtı çok basit.

ama anlayana

Ben öğrenciyken benden silgi isteyene şunu derdim?

Mühendis hata yapmaz?

Hatadan münezzeh birisi neden hata yapsın? yoksa o tanrı olur muydu?

Bunun hata yapmakla bir alakası yok. Ortada bir hata yok. Ortada bir imkansızlık var. Her şeyi biliyorsan, ne yapıcağın önceden bellidir. Yani başka bir şey yapsan da onu da yapacağını biliyorsun demektir. Eğer bunu bilmemeni sağlarsan her şeyi bilme özelliğin kaybolur, her şeyi gücü yetme özelliğin doğru olur. Yani ortada bir hata yok. Ortada bir olanaksızlık var. Bu arada siz tahmin yapmayınız. Acayip bir şekilde atıyorsunuz. Videonun linkini size özelden atıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Videonu şimdi izleyebildim. Çok saçma.

Bana şunu da söyleyebilirmisin :

Vücudumuzdaki bağırsaklar da garip garip ortada dolaşıyor ama kimse neden diye sormaz çünkü sebebini bilir.

Ne komik çocuk gibiler. bundan 50 yıl önce körelmiş organ listesi 100 civarındaydı. evrime delil olsun diye buldukları her organ ve sisteme işe yaramaz diyorlardı. burda da hiç araştırmadan sadece siniri izleyip bağlantılarına da bakma...dan böyle olması yanlış diyorlar. işte bilimle dini karıştırmak budur. eğer materyalizm dinine bağlı olmasalardı bunun mutlaka bir amacı vardır deyip araştırırlardı. ama bu şekilde araştırma duruyor işte. onun niye öyle olduğunu araştırmayacaklar artık. kendi dinlerine uydurmak için... bunlar evrime delil değil. ordan sinir nasıl oldu da oraları dolaştı? Tiroid bezi ile koordineli çalışan sinir olabilir.

http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/238392836/Magnetic_Bar_Inductance.jpg Bunlar da mı henüz evrimini tamamlayamamış. Eğer bu bobinleri 100 yıl önce elektrik icad edilmeden önce görseydik bunlarda evrimleşmemiş mi diyecektik :)

Eğer gerçekten balıktan geldiysek körelen 100 organımızdan birinin kalıntısını bulun.

http://akillitasarim.wordpress.com/2010/07/27/elestirel-dusunce-egzersizleri-kotu-tasarim/

Hem yine kendinle çelişiyorsun

kötü tasarımı tanrıya atfediyorsun ama niye iyi tasarımı tanrıya atfedmiyorsun. Üstelik tanrı mükemmelmidir diye soruyorsun?

Senin şimdiye kadar tüm yazdıklarından çıkan profili inceleyelimmi?

Bunu tamamen senin cümlelerinden kurguluyorum.

MrAtheistPhilosopher's Profile

Bir hücreye akıl verip tasarımcı yapıyorsun, tanrıyı ise getirip kapının önüne koyuyorsun. Yani müdürü kovup koltuğuna kapıcıyı oturtuyorsun. Ve o kapıcı her yere ahkam kesiyor.

vücudunda çalışan hücreler senin için birer askermiş gibi senin varlığın için çalışıyor diyorum. Askerlik diyorum, istemiyorum ki diyorsun.

Bir tek hücrene bile göz olmadan görmeyi el olmadan eli yaratmayı öğrenecek amacı yüklüyorsun buna da

Bilinçli olarak geliştirmez ama. Gelişmesi gerektiği için gelişir.

diyorsun. Ama sen ölüp kaybolacaz toprak olacaz diyorsun. O hücre seni ölüp toprak olasın diye mi seni bu günlere getirdi? haksızlık etmiyor musun? vefa yokmu?

Tanrı seni sevdiğinden yarattığı diyorum. Sen;

Kibirlidir

diyorsun. Ama yüz üzerinden 0 veriyorsun. Sana iki resim gösteriyorum sence hangisi güzel diye sen insan yapımı olanı seçiyorsun. Sen ce bu da kibir değil mi?

Ben sana yeni doğmuş bebeğin başındaki iki süt musluğundan bahsediyorum sen Dünyada güçlü olanın yaşadığını söylüyorsun? Sence süt içen bebek bir aslandan daha iyi beslenmiyor mu? Ufacık bebek tek parmağı ile yanında bir şefkat abidesi ve koruyucu meleği bulmuyormu ? Bu nasıl bir güçtür.

Vücudundaki her hücre senin gibi bir varlığı oluşturmak için koşuşturup dururken. Biri göz, biri kulak, biri akıl oluyor. Ama sen bir varlığın parçası olmayı reddediyorsun.

Ruh diye birşey yoktur diyorsun ama gösterdiğim iki tablodan madde değeri olanı değil mana değeri olanı seçiyorsun?

Hobileri: Yokluk, ayrılık, kibir, Karanlık, Kötülük, Düşmanlık

Fobileri: Akıl, şevkat, sevgi, Makul düşünme, fedakar olma, askerlik yapma, vicdan,sanat, estetik.

Bence profilin hiç cezbedici değil.

tarihinde ayferkaya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Videoyu sonuna kadaar izlediniz mi? Orda neden öyle olduğunu anlatıyordu. Kendi hobi ve fobilerinizi yazmışsınız teşekkür ederim. Bende kendiminkileri yazayım da eksik olmasın

Hobileri:Akıl, Makul düşünme, mantık,sanat, estetik.

Evrim konusunda en ufak bir fikriniz bile yok. Evrimle bu hale geldik. Çok istiyorsanız evrime tapabilirsiniz. Ama bu çok saçma olur. Evrim mükemmel değildir. O şey hayvanların silahlanma mücadelesinde çok büyük bir yer tutmadığı için öyle. Akıllı tasarımda orası kısa yolu izlerdi. Onun öyle olması sadece evrilirken ki hatadan. Ama bu hatadan evrimin yanlış olduğu sonucunu çıkarmayın. Silahlanma yarışında onun da kısalması gerekirse zaman içinde kısalır. Kaybolan organlar... Ona gelelim. Zaman içinde doğa şartları ve yaşam koşullarına göre hayvanlar değişiklik geçirdi. Bazı kullanılan organlar artık kullanılmadı ve zaman içinde evrilerek sizin deyiminizle organlar düştüler.

Tanrı beni seviyor mu :D. Sırf o onunla aynı fikirde değilim diye beni sonsuza kadar ateş içinde acılar içinde feryat edeyim diye bırakacak. Ama o beni seviyor. Hatta bununla alakalı bir komedi bile var George Carlin'in

izleyin. Bir şey öğrenmeniz için değil. Tanrının bizi sevdiği saçmalığına değiniyor. Dünyada güçlü olan yaşıyor evet. Bizim güçlü olmamızın sebebi. Beynimizin evrimleşmesi. Biz geri kalan her konuda vasatız. Köstebek kazar, çita koşar, aslan güçlüdür ve sivri dişlere sahiptir, insan düşünür. Sırf düşünme yeteneğimiz evrildi diye nedir bu kibir?

Yok tanrı bizi seviyor yok tanrı şu yok tanrı bu.

Biz sadece ileri bir maymun soyuyuz. Ama biz evreni anlayabiliyoruz. Bu bizi özel kılıyor.

Stephen Hawking

Güçlüyüz ama bunun bir bedeli var. Yaptığımız araçlara bağımlıyız. O araçların da gereksinimleri var. Onları karşılamazsak aslanda da güçsüsüz.

Siz evrimi kökten yanlış anlamışsınız. Canlı ve cansız şeyleri bir tutmak biraz saçma olmuyor mu? Evrimi kabul etmemek ancak kara cahillikle olabilir. Dedim ve yine diyorum. EVRİM ÇÜRÜTÜLEMEMİŞTİR. HER CANLIYLA İLGİLİ BİLİM DALINDA EVRİM BAZ ALINMAKTADIR. GEN BİLİM BUNA BİR ÖRNEKTİR. Dindar bir hristiyan olan Ken Miller'ın akıllı tasarımın çöküşü videosu:

http://www.agnostik.org/video/38-akilli-tasarimin-cokusu.html

Video 2 sattir. 1- 1,5 saati konu anlatımıdır.

Ama kendi hobilerinize şizofreniyi eklememişsiniz :). Estetik algısını Dan Dennet'ın videosuna bakarak nedenini algılayabilirsiniz(ne mübarek videoymuş :D). Eğer açıklamamı isterseniz açıklarım estetik algısını tekrardan. Ben yine 1-2 saat sonra gireceğim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ce evrim teorisinin tek kanıtı aşağıdaki resim dir

darwinin-evrim-teorisinin-kokeni.jpg

Bedenen var olduğunu bildiğin bir tavus kuşunu neden bir tabloya değiştin!

Halbuki sen o tabloyu bir hurdacıya götürsen sana 5 para vermez.

O tablo gerçekte yok sen de biliyorsun. O halde sen de şizofren olmuyor musun? Benim inancım la senin inancın arasında ne fark var?

tarihinde ayferkaya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben aşağıdaki bana daha güzel gözüktü. Ben renklerin karmaşasının içindeki düzeni daha hoş buldum. Evrim teorisine yalan diyorsunuz :D. Artık bu konuda diretmiycem. Belliki anlamıyorsunuz. AHhahaha Dawkinsin yanıt veremediğin soru şeyi var içinde :D. Videonun tamamını bile izleme gereği duymuyorum. Ama o yanıt veremediği soru şeyinin yanıtını yani videonun devamını koyiyim :).

Linki:

Evrimi Papa kabul etti(ruh konusunda anlaşamıyoruz sadece). Bilim adamlarının yüzde 93-94'ü kabul etti(bazı hristiyan bilim adamları kabul etmedi, o videoda Ken Miller videosunda zaten tartışması yapıldı). Bizim ülkenin cahil olduğu bilinen bir şey. Bunu ülkeyi kötülemek için söylemiyorum yanlış olmasın. Eğitim sistemi berbat.

Evrime karşı akıllı tasarımı öne sürmek ne kadar mantıklıysa, bebeğin annenin rahminden çıkmasına karşılık onu leyleklerin getirdiğini öne sürmek de o kadar mantıklıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aradaki soruları da atlamayalım lütfen

Bedenen var olduğunu bildiğin bir tavus kuşunu neden bir tabloya değiştin!

Halbuki sen o tabloyu bir hurdacıya götürsen sana 5 para vermez.

O halde sen de şizofren olmuyor musun? Benim inancım la senin inancın arasında ne fark var?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendimden alıntı:

Ben aşağıdaki bana daha güzel gözüktü. Ben tablodaki renklerin karmaşasından çıkan düzeni daha hoş buldum. Yoksa gerçekteki tavus kuşuda güzel. Sadece ben renk karmaşalarını daha hoş buluyorum hepsi bu. Sen bana hangisi gerçek diye sormadın. sence hangisi daha sanatlı? diye sordun. Bu tamamen zevk işidir. Her gün gördüğün bir şey cezbedici özelliğini kaybeder(her gün bu tavus kuşuyla alakalı soru soran olduğu için). O yüzden alttaki resimi seçtim. Ben sizin gibi görünmeyen bir varlığa tapıp, bir de onun kitap gönderdiğine inanmıyorum :). Ama sizde benim sorumu atladınız.

Bu arada hem her şeyi bilmenin hem de her şeye gücü yetebilmenin imkansız olduğunu söyledim. Nedeninin de gösterdim. Ama siz bunu hata olarak almışsınız

Ben:

Çünkü eğer tanrı her şeyi biliyorsa, her şeye gücü yetme özelliğini kullanarak yapacağı şeyler zaten önceden bellidir. Demek ki tanrı bu belirli eylemleri değiştiremeyecektir, ki bu da her şeyi yapabilme gücünün olmadığı anlamına gelir.

Siz:

Bu sorunun yanıtı çok basit.

ama anlayana

Ben öğrenciyken benden silgi isteyene şunu derdim?

Mühendis hata yapmaz?

Hatadan münezzeh birisi neden hata yapsın? yoksa o tanrı olur muydu?

Bunun hata yapmakla bir alakası yok. Ortada bir hata yok. Ortada bir imkansızlık var. Her şeyi biliyorsan, ne yapıcağın önceden bellidir. Yani başka bir şey yapsan da onu da yapacağını biliyorsun demektir. Eğer bunu bilmemeni sağlarsan her şeyi bilme özelliğin kaybolur, her şeyi gücü yetme özelliğin doğru olur. Yani ortada bir hata yok. Ortada bir olanaksızlık, bir çelişki var.

Çelişkide hata yapmakla alakalı bir şey yok :).

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu tamamen zevk işidir. Her gün gördüğün bir şey cezbedici özelliğini kaybeder(her gün bu tavus kuşuyla alakalı soru soran olduğu için).

Her gün gördüğün bir şey cezbedici özelliğini kaybediyorsa? Dannet Yalancı olmuyor mu? Şimdide Dannet ile çeliştin!

tarihinde ayferkaya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Estetik algısı ile cezbedicilik ayrı bir şey. Dannet'ın videosunda onun bize güzel gözükmesi bir ödül olmasıydı. Örneğin şimdiki kızların bazılarını seksi görmemizin sebebi sağlıklı bir şekilde üremeye müsait olmaları. Yani üremenin cazip gelmesi için. Eğer durmadan aynı kızla yatarsan insan sıkılır. Ama hala o kız sana seksi gelebilir. Çünkü zaten ondan üremeyi başarabiliyor olmalısındır. Aşk bu yüzden geçicidir. Aşk üremenin devamı için gereklidir. Ama benim sorumu atlıyorsunuz. Kendi soruma da yanıt almak istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...