Jump to content

Evrene Dair-

Recommended Posts

ben normaldede konuşurken böyle devrik cümle kurarım (:

bilgisayarın içeriği,insan beyninden yola çıkıp üretilmiştir,insandaki hafıza sistemi bilgisayarda bellek olmuştur,açıklamadım anlarsın diye ama ateist olduğunu unutmuşum pardon .

kimseye bişi ispatlama derdinde değilim,müslümanın böyle derdi olmaz,senin dinin sana benim dinim bana,biz bu ayete iman ederiz!

Sitelerde Paylaş

bilgisayarın içeriği,insan beyninden yola çıkıp üretilmiştir,insandaki hafıza sistemi bilgisayarda bellek olmuştur,açıklamadım anlarsın diye ama ateist olduğunu unutmuşum pardon .

kimseye bişi ispatlama derdinde değilim,müslümanın böyle derdi olmaz,senin dinin sana benim dinim bana,biz bu ayete iman ederiz!

Çünkü fazla duygusal birisin.Mantığın duygularına esir.İman sarhoşu olmuşsun.Önce içinde bulunduğun halüsinasyonik psikolojiden kurtulmalısın.

Senin zaten kimseye bişe ispatlayabilecek durumun yok, şaşkınlığın dışında.

Sen zırvaların sana elbette.Git kumda oyna bol bol abisi.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

bilgisayar mühendisten daha üstün bir performansla çaılşıyor ise insan da Allah tan daha üstündür mü demek istedin? :blink:

Herşey mutlaka yaratılmak zorundadır bakış açısıyla olaylara yaklaşmak objektif olmadığı gibi doğru sonuç ta vermez.Düşünsel bir çıkarım yaparken merkeziyetçilikten uzaklaşmalı insan

bir bilgisayara hayran olabilirsin,hızına,kalitesine,hatta dersin şu insanlar neler icad ediyor diye,bende diyorum ki,o insanı yaratan o insandan daha mükemmel değilmidir?

Sitelerde Paylaş
'Hayal edelim ki Mars gezegenine astronot arkadaşlarınızla zorlu bir yolculuktan sonra başarı ile indiniz.Kum fırtınalarının egemen olduğu yer yer derin kraterler ve ürkütücü sarp dağların bulunduğu bölgede gezinirken,yerde birdenbire karşınıza son model bir video kamera çıktı.Sizden önce marsa ayak basan yoktu.Bu kamera buraya nerden geldi diye düşündünüz,ve ürkek ürkek kamerayı elinize alıp incelediniz.Mercekler pırıl pırıl görüntü son derece güzel,kayışı,çantası düğmeleri,pili yerli yerinde.Bu video kamerayı mutlaka akıllı biri yapmıştır diye düşünürken bir de baktınız ki uzaklarda,çalıların arkadasındaki bir tavşan gülerek size bakıyor,şaşırdınız! olmayacak şey dediniz!

şimdi kitabın bir djvu kopyasını buldum.tabi orijinal ingilizcesi.bu pasaj 193üncü sayfada 'Proofs of the Existence of God' adlı kısımda yer alıyor.Burada Kaku bu türlü akıl yürütmelerin yanlışını ortaya koyuyor.Kitabın tamamını okumayınca böyle yanlış anlaşılmalar olur.

oy meçhule , meçhule...

Sitelerde Paylaş

bilgisayarın içeriği derken?. İnsan pek çok icadı doğadan etkilenerek yapmıştır dersen anlayabilirim bu dediğin doğru ama bilgisayarın veri depolama yöntemiyle insanınki tamamen farklıdır. Ayrıca bilgisayar 2lik sayı tabanına göre yapılmıştır insan beyninden çok matematik ilham vermiştir bilgisayarın yapımına.

Kusursuz birşeyi mutlaka bir akıl icat ettiyse bu aklı kim icat etmiştir? Herzaman akıldan üstün bir akıl olmak zorunluysa bu sonsuz döngüyü sonlandıran nedir?

Sitelerde Paylaş

evet bunu bi sona ulaştırmak gerek yoksa error verir beyin kıvrımların(:

kusursuz bişeyi icad eden aklı yaradan O'dur,tüm yollar O'na gider,hepsi O'nda toplanır,yoksa insan bu paradoksta ziyan olur gider..

en mükemmel,en sonsuz güç O'dur..hamd-ü senalar olsun..

Sitelerde Paylaş
  • 8 months later...

'Hayal edelim ki Mars gezegenine astronot arkadaşlarınızla zorlu bir yolculuktan sonra başarı ile indiniz.Kum fırtınalarının egemen olduğu yer yer derin kraterler ve ürkütücü sarp dağların bulunduğu bölgede gezinirken,yerde birdenbire karşınıza son model bir video kamera çıktı.Sizden önce marsa ayak basan yoktu.Bu kamera buraya nerden geldi diye düşündünüz,ve ürkek ürkek kamerayı elinize alıp incelediniz.Mercekler pırıl pırıl görüntü son derece güzel,kayışı,çantası düğmeleri,pili yerli yerinde.Bu video kamerayı mutlaka akıllı biri yapmıştır diye düşünürken bir de baktınız ki uzaklarda,çalıların arkadasındaki bir tavşan gülerek size bakıyor,şaşırdınız! olmayacak şey dediniz!

sonra düşündünüz ki,bu tavşanın gözleri kameranın mercek sistemlerinden daha güzel,daha mükemmel,o halde tavşanı 'yapan' Usta,kamerayı yapan ustadan da daha mükemmel olmak zorunda!

Çünkü hiç bir alet ya da varlık kendini Yapan'dan daha akıllı,daha mükemmel daha güçlü ve daha hassas olamaz!

Hyperspace kitabı sayfa-191

Michio Kaku

Bu ne ben anlamadım Meçhule, bu yazının sana düşüdürüğü ne oldu da bu forumu açtın yani?

Sitelerde Paylaş

İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek gidemezsin bunun için otomobil icat ettin. (Dayanıklılık)

Aynı anda milyarlarca işlem yapamazsın bunun için bilgisayarları icat ettin. (İşlem gücü)

Uzak gökadaları, yıldızları aslında orda bulunmasına rağmen göremezsin, gözünün ışık toplama kabiliyeti yetmez, bunun için teleskoplar, dürbünler icat ettin. (hassasiyet ve gelişim)

Kalp durmasın diye vücuda mekanizma yerleştirdin. (Proto-cyborg, vücudun acziyeti)

bu ve bunun gibi trilyon tane şey yazılabilir muhakkak. Burda bahsetmeye çalıştığım hayatımızı kolaylaştırmak için buzdolabı, telefon falan gibi icatlar değil, birebir insanoğlunun yetersizliğini aşma çabaları.

Yani biz yaratıldığımız halden daha iyi noktaya geldik diye sözde allah'ın ilmini aştık m diyelim? aşmadıysak ortada olan birşeyi, daha zeki birşeyin inşa ettiği yanılgısı nereden geliyor. eğer allahın ilmini aştıysak zaten neyi savunuyorsunuz?

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...