Jump to content

Musa Asasıyla Kızıl Deniz'i Yardı mı?


Recommended Posts

On 08.02.2019 at 10:21, tolg said:

Kuran'da müteşabih ayetler var bunu inkar edemeyiz.Dolayısı ile bir ayet bir anlama gelir gibi bir sınırlandırma yapamayız.Yorum yapılabilir çelişki yaratmayacak şekilde.

 

peki Musa ne yapmış olabilir?

Kahire'de Helvan yakınlarında sadd-el-kafara  adında bir antik baraj kalıntısı var."masonik" tipte bir baraj sınıfına giriyormuş! pekala burada biriken suya bahr denilebilir.o dönem yahudilerin mısırdaki inşaatlarda çalıştıklarını biliyoruz.yapılan inşaatların zayıf yönlerini bilmelerinden daha doğal bir şey olamaz değil mi.yani Musa inşaatta çalışmış olanlarla görüşüp bilgi almış ve zamanı geldiğinde barajı "infilak" ettirmiş olabilir.dolayısıyla firavun ve beraberindekiler "yemm"de sürüklenip orada boğulmuş oluyor.

 

Bu salağa göre "bahr" Nil üzerinde bir barajmış, Musa bu barajı yarmış. Bu mal "bahr"ın Kızıldeniz olduğuna dair hadis var mı diye sormasını biliyor ama kendi kıçından salladığı iddia için hiç hadise gerek duymuyor. Kıçından sallaması yeterli onun için, söylediklerimde mantık, tutarlılık var mı diye düşünmek yok. Sen kıçından sallıyorsun da Kızıldeniz diyen diyen diğer dindaşların neden sallamasın? Senin kıçın onlarınkinden daha mı iyi üfürüyor? Ayrıca bu salağın putu da aynen kendisi gibi salak ve cahil olduğu için baraja baraj değil, deniz diyormuş. Böyle mal puta da böyle mal köle yakışır.

 

Bir de kafasından bir senaryo yazmış, Musa aynı bir casus gibi düşman güçlerinin içine sızmış, sabotaj yapacağı yer hakkında bilgi toplamış, bu bilgilerden yola çıkarak barajı yarmış. Bu mal bunu iddia ederken yine ne hadise ne de ayete dayanıyor, ama iş diğer dindaşlarının Kızıldeniz iddiası için hadis var mı hadis diye zırlamasını biliyor. Neyse ki hayal gücü burada kalmış, yoksa Musa'nın baraja vurduğu asa aslında asa değil dinamit lokumu falan da diyebilirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 342
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 18.02.2019 at 20:13, John_Ahmet said:

Bunu konuları eleştirmek yerine şahısları eleştiren ve tamamen subjektif tartışmalar içinde bulunan herkese söylüyorum. Kişisel almana gerek yok böyle anladıysan özür dilerim fakat sen bana doğrudan "şerefsiz" dedin bunu ne yapalım?

 

Boş beleş ortaokul-lise muhabbetleri ile uğraştırıyorsun.

 

Quote

 

Cibiliyetsiz kelimesi ile beni mi kast ettin?!

Ona göre anan ve babandan girip mevzuya, arkasından forumdan ihraç edilmeni sağlayalım. Tescilli cahil seni. Herkes yazsın burada ama, şerefsizler değil.

 

Bak ne diyor orada: 1- Beni mi kast ettin? 2- "ona göre"..

 

Eğer beni kast ettiysen, koşullu cümlemin tamamı, evet defaatle geçerlidir! Bunu anlamak bu kadar mı zor?..Ha sen direk tornistan yapıp, o soruyu hiç sormamışım gibi, çevir kazı yanmasın ayağına garip garip kel alaka konu dışı mevzulara girip, yok dizi mizi diyerek lafı çevirmeye çalıştın, yazdığın şeyin arkasında duramayacak şekilde. Biz de hadi insanlık bizde kalsın dedik, geçtik. üzerine bir daha saçmaladın. Yüzsüz sıfatını da aldın. 

 

Şimdi durup dururken, o lafla beni kat ettiysen eğer (ki ettin boşboğazca), o zaman ortada kati bir şerefsizlik var demektir ve kötü söz sahibine aittir. Yok öyle değil ortaya attım ayağına falan yatacaksan eğer, hükmü yoktur. Ok?

 

On 20.02.2019 at 01:36, John_Ahmet said:

Konu kapanmıştır.

 

Senle muhatap olmam, beni ayrıca polemiğe çekmek için yanıp tutuşuyorsun farkındayım ve bu mesajınla iyice ayyuka çıkmış ama, bırak öyle kalsın. Çünkü senin hakkın bu.

 

Şimdi bir üstteki mesajı bir daha, sonra bir daha...anlayana kadar oku. Ve bana daha da yazma. Vakti zamanında seni adam sanıp kaale aldık, hata etmişiz.

..Konu kapanmışmış.. Sen önce mevzuyu insan gibi anlamasını öğren, konuyu ben kapatırım. Hatta kapattım.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, teflon yazdı:

Şimdi bir üstteki mesajı bir daha, sonra bir daha...anlayana kadar oku. Ve bana daha da yazma. Vakti zamanında seni adam sanıp kaale aldık, hata etmişiz.

..Konu kapanmışmış.. Sen önce mevzuyu insan gibi anlamasını öğren, konuyu ben kapatırım. Hatta kapattım.

 

Ben kaliteli insanlara çok nazik davranma konusunda çok hassas biriyim fakat sende ahlakın, terbiyenin ve kalitenin zerresi yok bunu bilesin sana söylediklerim için hiç pişman değilim.

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...