Jump to content

Kurandan bilimsel Evren tanımları


Recommended Posts

Evrim teorisine alternatif Yaratılış GERÇEĞİ!!! nden sonra ,

Kurandan Esinlenerek Gökler KANUNUnu belirliyorum hayırlu uğurlu olsun. (O sapık bilim adamları Bigbang, Sicim, Paralel evrenler vs. teoremleri ile sadece islamı karalamak istiyorlar oysa gerçek size aşağıda sunacağım şekilde Kuranda belirtilmiştir)

İlk Olarak bu sapkın bilim adamlarının söylediği gibi Big Bang filan yalandır. Önce dünya yaratılmış sonra GÖKLER yaratılmıştır. Aksini söyleyen kafirdir.

BAKARA 29 - O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.

2. Öyle galaksiler, paralel evrenler filan hepsi islamı yıpratmak için ateise bilim adamları tarafından uydurulmuştur. Gerçeği aşağıda gösterildiği gibidir. GÖKLER 7 tanedir ve YERİN ÜZERİNDEDİRLER.

Yıldızlar filan öyle devasa gaz/ateş topları değil kandillerdir.

Uzay filanda yalandır. Herşey GÖKLER ve ARALARINDAKİLER' den ibarettir.

NEBE' 12 - Üstünüze yedi sağlam bina (gök) çattık.

NEBE' 13 - İçlerine ışık saçan bir kandil astık.

NEBE' 14 - Yoğunlaşmış bulutlardan şarıl şarıl bir su indirdik.

MAİDE 17 - Muhakkak ki, "Allah, ancak Meryemoğlu İsa Mesih'tir" diyenler kâfir olmuşlardır. (Onlara) de ki: " Allah, Meryemoğlu İsa Mesih'i, anasını ve bütün yeryüzündekileri helak etmek istese O'na kim engel olabilir? " Göklerin, yerin ve ikisi arasındakilerin mülkiyeti sadece Allah'a aittir. O, dilediğini yaratır. Allah, her şeye kadirdir.

RA'D 2 - Allah O'dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi. Her biri belli bir vakte kadar akar gider. Bütün işleri O yönetiyor. Âyetleri O açıklıyor ki, Rabbinizin huzuruna çıkacağınızı iyi bilesiniz.

HİCR 85 - Biz gökleri, yeri ve aralarındaki varlıkları ancak hak ve hikmetle yarattık ve elbette ki, kıyamet kopacaktır. (Ey Peygamber!) Şimdi sen onlara yumuşak davran ve güzel muamele et.

MERYEM 65 - O, göklerin, yerin ve aralarındakilerin Rabbidir. O halde, O'na ibadet et ve O'na ibadet etmekte sabırlı ol. Hiç sen Allah'ın ismini taşıyan başka birini bilir misin?

TAHA 6 - Bütün göklerde olanlar, bütün yerdekiler, bu ikisinin arasında ve toprağın altıda bulunanlar O'nundur.

ENBİYA 30 - O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı?

FURKAN 59 - Gökleri yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan, sonra Arş'a hükmeden Rahmân'dır. Haydi ne dileyeceksen o her şeyden haberdar olan (Rahmân)dan dile.

RUM 8 - Kendi içlerinde hiç düşünmediler mi ki, Allah göklerde, yerde ve bu ikisi arasında bulunan her şeyi ancak hak ile ve belirlenmiş bir süre için yaratmıştır? Gerçekten insanların çoğu, Rablerine kavuşmayı inkâr etmektedirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ne bekliyordun ki çöl bedevililerine astroloji eğitimi mi verilecekti..

Çöl bedevileriyle aynı kumdan böceklenenler sesini kessin, bilime milime bulaşmasın o zaman.

Kur'an'dan evrim çıkartmak hokkabazlığına kalkarlarsa bu hakaretleri daha uzun yıllar yiyecekler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ekleme yapalım:

FUSSİLET 12. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah’ın takdiridir.

Yakın sema olarak tarif edilen bölgede bozulmayan! ışıklar ya da yıldızlar olduğu denmiş..ne var ki dünyadan çok çok uzaklarda da yıldız olabileceği bilgisi atlanmış..Aslında 100 milyar galaksi old. düşünüldüğünde her birinde en az 100 nilyar yıldız old göz önüne alıdığında kuranın gözlemsel ifadesi çok evrene dair çok az bilgisi olan birinin ifadesine eşdeğer.

KEHF 90. Nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu öyle bir kavim üzerine doğar buldu ki, onlar için güneşe karşı bir örtü yapmamıştık.

Güneşin doğduğu bir yer olmaz...Bu açıklama Dünyanın sabit olduğunu kabul eden güneşin onun etrafında döndüğünü söyleyen zihniyetin bir tafifidir.

Bu ayet çok net şekilde dünyadan uzaya bakan birilerinin yazdıklarıdır...Güneşi hareketli zannediyor..Gece gündüzü güneşin doğup batması yüzünden old sanıyor..

Halbuki dünyanın hareketi yüzünden old biliyoruz...Çok bariz bir hata...!

A’RAF 54. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!

Kuarna göre güneş bir yıldız değildir... Bariz bir hata daha...

MÜLK 3. O ki, birbiri ile âhenktar yedi göğü yaratmıştır. Rahmân olan Allah’ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun?

Açıkça kuran yazarları kara deliklerin farkında değiller.

ENBİYA 33. O, geceyi, gündüzü, güneşi, ayı... yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler.

yetersiz yuvarlak ifade..Bir tanrının bilgisine yakışmayacak sözler..

Açık açık ayın dünya etrafınfda dünyanın güneş etradında döndüğünü söyleyeceğine muallak ifade kullanmış her eşyi bilen tanrı..

Asıl mucize bunları söylese olurdu...

İBRAHİM 14/32-33. Gökleri ve yeri yaratan, yukardan indirdiği su ile rızık olarak ürünler yetiştiren, emri gereğince denizde yüzmek üzere gemileri, nehirleri, belli yörüngelerinde yürüyen ay ve güneşi, geceyle gündüzü sizin buyruğunuza veren Allah’tır.

Yine güneşin dünya etrafında dönerek gündüzü oluşturduğunu sanan zihniyetin ürünü...

BAKARA 258. Allah kendisine mülk (hükümdarlık ve zenginlik) verdiği için şımararak Rabbi hakkında İbrahim ile tartışmaya gireni (Nemrut’u) görmedin mi! İşte o zaman İbrahim: Rabbim hayat veren ve öldürendir, demişti. O da: Hayat veren ve öldüren benim, demişti. İbrahim: Allah güneşi doğudan getirmektedir; haydi sen de onu batıdan getir, dedi. Bunun üzerine kâfir apışıp kaldı. Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez.

Kuran: Güneş hareketli dünya sabit...

FURKAN 45. Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmedin mi? Eğer dileseydi, onu elbet hareketsiz kılardı. Sonra biz güneşi, ona delil kıldık.

yine yanlış bilgi Kuran: gölge güneşin ahreketi yüzünden oluşmakta dünyanın hareketi yüzündne değil... elbetteki tersi doğru...

YASİN 40. Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzerler.

Açıkça anlaşılıyor ki güneş dünyanın etrafında dönüyor...Ay ve güneşin çarpışmamasını kuran tanrının bir lütfü gibi göstermiş...

tarihinde Neofreeman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kafirim. Sizin islamı kötülemek isteyen yok. İslamı umursayan yok. Olay çıkartan teröristlerin(avrupada) neredeyse hepsi müslüman olduğu için sevilmiyorsunuz sadece. İslamı umursayan yok. Bunda bile kibirlisiniz. O kadar özelsiniz ki herkes sizi kötülemek istiyor. Gerçeği söylüyorum hayır. Gerçek bilimsel olaylar islamı safsataya çıkardığı için müslümanlar boş boş konuşuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranın tarif ettiği evreni anlayabilen birisi inançlı olarak kalamaz.İnançlı olduğum zamanlar en çok anlamakta zorluk çektiğim ayetlerden biri göğün yere düşmemesi için Allah tarafından tutulmasıydı. Kuranın gökyüzü dediği şey güneş ay ve yıldızlar değildi. güneş ay ve yıldızlar gökyüzünün içindeydi. Aslında bizim gündüz gördüğümüz gökyüzü ile gece gördüğümüz gökyüzü aynı şey değildi. Gündüz gördüğümüz gökyüzü atmosfere giren güneş ışınları idi. Gece gördüğümüz gökyüzü ise uzay boşluğu ve uzay boşluğunun içindeki yıldızlardı. Yani Allaha göre atmosfer ve uzay boşluğu aynı şeydi. Ama bu doğru değildi. Atmosfer başka bir şey uzay boşluğu başka bir şeydi. Atmosferdeki gazların yere düşmesi diye bir şey söz konusu olamazdı. Gazların yere düşmesi için atmosferdeki gazların sıvı hale geçmesi gerekirdi. Uzay boşluğunun yani olmayan bir şeyin ise yere nasıl düşebileceği benim aklımın almayacağı bir konuydu. Evet bu insanlar gökyüzünü yeryüzü gibi bir satıh yani bir yüzey olarak düşünmüşlerdi. oysa gökyüzü (uzay)bir yüzey değildi. Bu insancıklara göre Gök yeryüzünün üstünde yere yapışık bir halde iken allah tarafından yukarıya kaldırılmıştı. yani gök bir yaygı bir örtü gibi düşünülmüş. Bu iddia tabii ki çok saçma bir şeydi. Yine bu insanlara göre gök bir bina idi. Yani çatısı tavanı zemini katları duvarları kapıları olan bir yapı idi. Oysa gökyüzünde ne tavan vardı ne de kapı. Adem ile havva cennette yaşıyordu. cennet ise dünyada olmayan bir şeydi. Adem ile havva paraşütle iner gibi bedenleri ile gökten yere inmişlerdi. (Diğer insanların ruhları inmiş.) Öyleyse cennet gökyüzünde idi. Peki ama cennet gökyüzünde ise ben niye gökyüzünü masmavi veya simsiyah görüyordum? Bu insancıklara göre Gökyüzünde yani binanın tavanında bir tatlı su denizi vardı. Bu denizin üst tarafı ise dünya gibi bir yeryüzü idi. Ve burası cennet idi. Burada melekler falan filan yaşıyordu. Bu insanlara göre evren 7 katlı bir bina idi. 7. katın üstü arş denen bir yer idi ve allah burada ikamet ediyordu. Oysa gökyüzünde yani uzayda ne tavan vardı ne de kat.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevrattaki tanrı göğü direklerle sabitlemiş. Kurandaki direksiz yaratmış. Bir de bununla övünüyor. Ne büyük marifet değil mi?

Bir de, Tevrat'taki, yeri ve göğü 6 günde yarattıktan sonra yorulmuş, bir gün süreyle (Cumartesi günü) dinlenmiş. Kuran'daki ise bu yaratma sürecinden sonra yorulmadığını özellikle belirtmiş. Hiç koskoca Tanrı yorulur mu ne de olsa... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevrattaki tanrı göğü direklerle sabitlemiş. Kurandaki direksiz yaratmış. Bir de bununla övünüyor. Ne büyük marifet değil mi?

gökleri rayında tutan aynı zamanda da düşme kavramını ortaya çıkaran sebep dört temel kuvvetten gravitasyon kuvvetidir. ne ilginçki sadece bu kuvvete sebep olan parçacık halen görülmediği gibi, tanrı zerreciği diye isimlendirenler de olmuştur.

tevratın aslında hakikatlar olup sonradan şeytan-insan parmağı değdiğinin kanıtıdır bunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir de, Tevrat'taki, yeri ve göğü 6 günde yarattıktan sonra yorulmuş, bir gün süreyle (Cumartesi günü) dinlenmiş. Kuran'daki ise bu yaratma sürecinden sonra yorulmadığını özellikle belirtmiş. Hiç koskoca Tanrı yorulur mu ne de olsa... :)

kuranda yer ve gökler 6 gün der.

yer 2 gün der.

günü de saymakta olduklarımızdan 1000 gün 50000 gün gibi sürebilen farklı bir kavram olarak işler.

günümüz bilmi yaratanın koyduğu ipuçlarından, evrenin ve dünyanın yaşını binde 2, binde 10 gibi hata paylarıyla hesaplayıp, bilmeceyi çözmüştür.

dünyanın yaşı/evrenin yaşı 0.33 dür.

buna tesadüf diyen desin.

ve kuranda 6 günden sonra "bize bir yorgunluk da dokunmadı" diye tevratı elleyenlere ve yanlış düşünenlere en güzel cevabı verir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranda yer ve gökler 6 gün der.

yer 2 gün der.

günü de saymakta olduklarımızdan 1000 gün 50000 gün gibi sürebilen farklı bir kavram olarak işler.

niye 50.000 gün? koskoca allah ol diyince olmuyor mu? hem de anında, ol der demez...

allahınız 50.000*6=300.000 gün boyunca evreni yaratmakla uğraşmış öyle mi?

300.000 gün 800 küsür yıl yapıyor; bu kadar zamanda insanoğlu da bir dünya yaratabilir rahatlıkla. son 100 yılda yaptıklarına bakmak yeterli... 2800 yılında insanlığın neler yapabileceğini tahmin edebilen var mı???

tarihinde BABAYARO tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranda yer ve gökler 6 gün der.

yer 2 gün der.

günü de saymakta olduklarımızdan 1000 gün 50000 gün gibi sürebilen farklı bir kavram olarak işler.

günümüz bilmi yaratanın koyduğu ipuçlarından, evrenin ve dünyanın yaşını binde 2, binde 10 gibi hata paylarıyla hesaplayıp, bilmeceyi çözmüştür.

dünyanın yaşı/evrenin yaşı 0.33 dür.

buna tesadüf diyen desin.

ve kuranda 6 günden sonra "bize bir yorgunluk da dokunmadı" diye tevratı elleyenlere ve yanlış düşünenlere en güzel cevabı verir.

Nasıl bir hesapmış bu. Hangi bilimsel makalede yayınlanmış bi söylesende bilsek

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranda yer ve gökler 6 gün der.

yer 2 gün der.

günü de saymakta olduklarımızdan 1000 gün 50000 gün gibi sürebilen farklı bir kavram olarak işler.

günümüz bilmi yaratanın koyduğu ipuçlarından, evrenin ve dünyanın yaşını binde 2, binde 10 gibi hata paylarıyla hesaplayıp, bilmeceyi çözmüştür.

dünyanın yaşı/evrenin yaşı 0.33 dür.

Bilmeceyi kim cözmüs,evren dünya benden kücükmüs.0.33 :ph34r: senin yasin sifir nokta kac :ph34r:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nasıl bir hesapmış bu. Hangi bilimsel makalede yayınlanmış bi söylesende bilsek

niye 50.000 gün? koskoca allah ol diyince olmuyor mu? hem de anında, ol der demez...

allahınız 50.000*6=300.000 gün boyunca evreni yaratmakla uğraşmış öyle mi?

300.000 gün 800 küsür yıl yapıyor; bu kadar zamanda insanoğlu da bir dünya yaratabilir rahatlıkla. son 100 yılda yaptıklarına bakmak yeterli... 2800 yılında insanlığın neler yapabileceğini tahmin edebilen var mı???

Bilmeceyi kim cözmüs,evren dünya benden kücükmüs.0.33 :ph34r: senin yasin sifir nokta kac :ph34r:

3 itiraz. 3ü de bilimi başköşeye koyduğunu sanan; bilimin yaratıcıyı gösterdiği gerçeğine karşın, yaratıcıyı reddettiği yalanına inanan; basit taklitçi itirazı.

Bilim adına ne kadar geride olduklarının göstergesi.

Herhangi bir konu karşına çıktığında bilmiyor olabilirsin. Gayet normal. Ancak buna erişmek 5 dakika almaz. Hesapların nasıl yapıldığını anlamak isteyenlerde temelleri varsa bir-kaç saatini almaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

3 itiraz. 3ü de bilimi başköşeye koyduğunu sanan; bilimin yaratıcıyı gösterdiği gerçeğine karşın, yaratıcıyı reddettiği yalanına inanan; basit taklitçi itirazı.

Bilim adına ne kadar geride olduklarının göstergesi.

Herhangi bir konu karşına çıktığında bilmiyor olabilirsin. Gayet normal. Ancak buna erişmek 5 dakika almaz. Hesapların nasıl yapıldığını anlamak isteyenlerde temelleri varsa bir-kaç saatini almaz.

Söyle hesabı hangi hesap. Hangi ayette neyi alıp neyle çarpmış hele bi söyle bakalım

Link to post
Sitelerde Paylaş

Söyle hesabı hangi hesap. Hangi ayette neyi alıp neyle çarpmış hele bi söyle bakalım

çarpma bölme yaparak uydurulan mucizler her kitaptan çıkartılır.

keşke çocuk aklımla kalsaydım bunu isterdim.

hayır, yanlış anlıyorsunuz. konuyu iyi biliyorum.

bu birleşikten ayrılma olayı beni etkiledi.

arz son 4.5 milyar yılda oluştu. böyleyken nasıl olurda 13.7 milyar yıllık evrenle yani yerden bakınca görülen gökle bitişikte ayrıldı demiş olabilirim.

bigbang anından önce herşey bir tekillik içindeydi. patlama anından itibaren de bütün madde biraradalıktan başka kümeleşmelere doğru kaymıştır.

örneğin yıldızların oluşumu

önce moleküler bulut

sonra bu bulut içinde dinamikleriyle kümeleşen içe çöken bulutsular

bunların etrafında kalan ve çöken bulutsunun kuvvetlenen kütle çekimiyle etrafında turlamaya başlayan tozlar, kalıntılar

onlrda etrafındaki küçük kümeleşmeleri toplayarak giderek büyüyebiliyorlar

sonuçta merkezde kümeleşip büyük kümeden ayrılıp oluşan yıldız

ve etrafında dönüp duran gezegenler oluşabiliyor/oluşuyor.

küçük kümeler büyük kümelere

büyük kümelerde küçük kümelere bölünüp duruyor

hareket her yerde

birleşiklikten ayrılmada her yerde

ve en büyüğü bigbang öncesi anda, günümüz fizik kanunlarının oluştuğu andan öncesinde herşeyin bir tekillik halinden ortaya çıkışında.

kuranda dese yeri yrattık ondan ateş alıp göğe yıldızlar yaptık atılmış diyeceğim

ama

yeri göğü 6 günde

yeri 2 gündde yarattık deyince

4.5 milyar yaşındaki dünya

ve 13.7 milyar yaşındaki evrenin yaş oranı nasılda çakışıyor

bu çok etkileyici kehnetle filan açıklayamadığım bir olay

fusilette kullanılan fiiller aynen şunlar:

arzı 2 günde yarattı.(halaka)

isteyenlere ölçülü/uygun olarak 4 günde rızıklarını takdir etti.(kaddere)

sonra duman/buhar halindeki semaya yöneldi, isteyerek yada zorla gelen dedi, ikisi de isteyerek geldiler.

böylece 2 günde 7 gök katmanı olarak onları tamamladı (kada-hunne)

ve hepsine kendi emrini bildirdi

ve dünya semasını muhfaza ederek kandillerle süsledik.

şöyle saçmalayabilirdi:

önce 2 günde dünyayı yarattık

ardından 4 günde rızıkları yarattık

ardından 2 günde 7 gök katmanı yarattık

ardından dünyadan görünümünü de süslü olsun diye yıldızları yarattık.

ama saçmalık yerine kelimeler öyle seçilmiş ki

1/3 lik dünya/evren yaş oranına yorumlanabiliyor.

4 evrelik kader takdiri

arkasından isteyerek(konulmuş kurallar çerçevesinde) 2 günde hem dünyanın yaratılması, hemde duman/buhar halindeki göğünün tamamlanması.

fiiller:

takdir etme, yaratma, tamamlama.

sıralama:

arzın 2 günde yaratılmasından bahsedip araya ardından veya sonra diye bağlaç koymamış.

direk 4 günde takdir edilmesine geçmiş.

ama 4 günde takdirden sonra, "sonra" bağlacı konulmuş.

fussilet9-12 beni en çok etkileyen bilimsel gerçeklerle çakışan ayetler oldu.

yaşadığım ikilemlerde bukadar mı tesadüf olur dedim.

sürekli yeri-gökleri 6 günde yarattık diyen yaratıcı

burda birden yer 2 günde yarattık demişti.

günümüz bilimi evrenin ve dünyanın yaşını binde 2 ve binde 10 hata payıyla kıl gibi teşhis etmiştir.

ve bu kıl gibi teşhis aralığında tam tamına 1/3 oranı çıkmaktadır. kuranda 2/6.

bu bir mucize değildir çünkü mucize dediğin, "evreni 13.72 milyar yılda dünyayı da bunun son 4.58 milyar yılında şu andaki şekline getirdik" şeklinde olurdu. böyle olunca günümüzde iman etmeyen az kişi kalırdı. böyle bir mucize de kitabın kendisiyle çelişirdi. çünkü herşey hikmete uygun olmalıydı.

atmosfer belli kriterlere göre 5,7,16 değişik katmanlara ayrılabilir.

burda 7 sayısına takılmıyorum.

mucize var da demiyorum.

ama buhar/duman halindeki göğe yönelip kendi istekleriyle (konulmuş kurallarıyla) emre gelip, görevi farklı katmanlara tamamlanması da günümüz bilgisiyle birebir.

sallama bir kitapsa yada 7.yy arap komite kitabıysa niye böyle günleri katsınlarda günümüz bilimiyle çakışsın. en azından yeri 4 günde yerleri ve göğü 6 günde diye sallayabilirlerdi. o zaman da derdimki ne sallamışlar. şimdi tarih oldular.

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=41328&hl= neden dine bağlı kaldım&st=40

tarihinde onikinciboyut tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

FUSSİLET 9 - De ki: "Siz yeri iki günde yaratanı gerçekten inkâr edip duracak mısınız? Bir de O'na eşler koşuyorsunuz ha? O bütün âlemlerin Rabbidir."

FUSSİLET 10 - O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu.

FUSSİLET 11 - Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yerküreye: "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin." dedi. Her ikisi de: "İsteyerek geldik" dediler.

FUSSİLET 12 - Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir.

anladığım yukarıdaki bilgiden 2 gün yer diyorsun. sonra başka surelerde geçen 6 günü alıyorsun sonra 6/2 = 3 diyorsun sonra 13.7 / 4.5 = 3.044 diyorsun.

fusilet'e bi bakalım mı istersen.

Yeri 2 gün

Rızıkları 4 gün

Yedi Göğü 2 gün

---------------

Topla 8 gün. Soru 1 . Burası niye 8 gün NİYE 6 gün değil

Soru 2. ilk iletimde verdiğim önce yer sonra gökler konusunu ne yapacağız onu düşündün mü?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...