Jump to content

İşte O Kitap!


Recommended Posts

  • İleti 78
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Emniyet raporlarindan Fethullah örgütlenmesi

Emniyet Genel Müdürü Ünal Erkan’in suçüstü yaptigi hileli kura olayindan sonra görevlendirilen polis müfettisleri Ismet Sezgin Senel ile Ahmet Nihat Dündar’in Polis Akademisi’ndeki Fethullahçi yapilanmayla ilgili baslattiklari bu yeni sorusturma çerçevesinde IDB’den, bazi emniyet mensuplarinin illegal faaliyetleri hakkinda bilgi istemislerdi. Talep üzerine dönemin Istihbarat Daire Baskani Tuncer Meriç’in imzasi bulunan 4 sayfalik bir rapor 10 Mart 1992 tarihinde “geregi yapilmak” üzere Ankara Emniyet Müdürlügü’ne gönderilmis, Teftis Kurulu Baskanligi’na da bilgi amaciyla ulastirilmisti. “Çok Gizli” ibareli raporda sunlar yaziyordu:

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerinin degistirerek yerine seriat düzenini getirmeyi amaçlayan illegal “Fethullah Hoca’nin talebeleri” adli örgütün, tüm Türkiye genelinde oldugu gibi Teskilatimiz içinde de örgütlendigi, özellikle hareket noktasi olarak seçtigi Polis Kolejleri, Polis Akademisi ve Polis Okullari içindeki faaliyetlerinin, Teftis Kurulu’ndan gelen yaziya bagli olarak askiya aldiklari, buna ragmen sempatizan kadrolari ile baglarini zayiflatmamak için toplanti ve çalismalarini yogun olarak sürdürdükleri ve illegaliteye son derece bagli kaldiklari gözlenmistir.

Elde edilen bilgiler dogrultusunda yapilan takip-tarassut ve tahkikatlarda, Ankara Polis Koleji ögrencilerinin yüzde 50’sine yakin bir kesimi ile çesitli sekillerde temas kuran örgüt elemanlari, kendilerine yakin olarak üzerindeki ajitasyon çalismalarini sistemli olarak yürütmektedirler. Örgütün yapilanmadaki temel stratejisine bagli olarak, devlet dairelerinin önemli yerlerine yerlesme planini, en tabandan uygulamaya koymalari teskilatimizda da gözlenmektedir. Gelecekte Emniyet Teskilatinin bürokratlarini olusturacak Polis Koleji ögrencilerinin, koleje seçimden itibaren her asamada sistematik bir çalismanin yürütüldügü görülmektedir. 55 Örgütün yapilanmadaki temel stratejisine bagli olarak, devlet dairelerinin önemli yerlerine yerlesme planini, en tabandan uygulamaya koymalari teskilatimizda da gözlenmektedir. Gelecekte Emniyet Teskilatinin bürokratlarini olusturacak Polis Koleji ögrencilerinin, koleje seçiminden itibaren her asamada sistematik bir çalismanin yürütüldügü görülmektedir.

Örgütün tüm yurt sathinda çesitli görünümler altinda kurulu bulunan vakif ve evlerde ailelerinin izni ile yetistirilen zeki, çaliskan ögrencilerin meslek okullarina yerlestirilme planindan Polis Kolejleri de payini almistir. Bu ögrenciler Polis Kolejlerine geldiklerinde hiyerarsik sira içinde sinif, dönem ve okul imamlari ve kadrolarinin denetiminde görüsleri dogrultusunda egitilmektedirler. Siniflarin ve okulun kendi bünyesinde sorumlu imamlarinin olmasina ragmen, örgüte karsi asil sorumlu olan disaridan bir üniversite ögrencisidir.

Örnegin: Ankara Polis Koleji 3. siniflar sorunlusu SBF Kamu Yönetimi 3. sinif ögrencisi A.A., buna bagli olarak yine soy adi tespit edilemeyen Hukuk Fakültesi 4. sinif ögrencisi Tarik, Gazi Üniversitesi Arap Dili ögrencisi S. Ö. Polis Kolejinin ve Akademisinin sorumlularidir. Cumartesi ve pazar günleri ögrenciler, sinif imamlarinin belirledigi adreslerde 5-6 saatlik bir egitim çalismasina katilmaktadir. Genelde Polis Koleji ve Polis Akademisi ögrencilerini birbirleri ile karsilastirmamaya özen gösteren idareci kesim ögrencilerin Abidinpasa Tip Fakültesi Caddesi Sadirvan Sokak 4/a adresinde bulunan Terzi S.B.’nin dükkâninda sivil elbise giymelerini ve daha sonra toplanti evlerine gitmelerini saglamislardir. Yapilan bu toplantilarda masumane sohbet ve çay partilerinden sonra Nur Külliyati ile ilgili kitaplarin okunmasi ve açiklamalari yapilarak Fethullah Gülen kaset ve videolari seyrediliyor, ögrencilerin konulara olan yatkinligina göre degisik gurup toplantilarina katildiklari gözlenmistir.

Ankara’da:

-Dikmen Sokullu,

-Abidinpasa,

-Cebeci,

-Keçiören,

-Yenimahalle,

-Demetevlerde,

teskilata mensup kisilere ait evler ile bu isler için kamufle edilmis egitim evleri mevcut.

Saglik Koleji ögrencilerinin ise, Demeteveler 12. Cadde 21. Sokak’ta kösede bulunan ev ve Örnek Mahallesi Faik Suat Caddesi 7. Sokak A/4 bloktaki yerleri kullandiklari tespit edilmistir. Polis Akademisi ve Polis Koleji ögrencileri ile baglantili olduklari sanilan sahislarin adresleri asagiya çikarilmistir.

1- F.A.

a ) Ivedik Caddesi 406/A Karsiyaka 56

b ) 1. Cadde 16/7 Karsiyaka

2- Ü.G.(ismi rumuz olacak) Demetevler12. Cadde Merkez Apt. No: 17

3- K.Ö. Özel Elif Sitesi Ivedik Caddesi 36. Sokak 5.Blok Kat: 2 Demetevler

4- A.B. Ulus Konya sokak Bursa Han No: 7

5- N.A. 12. Cadde 33. Sokak Özel Elif Sitesi 4. Blok 25/24 Demetevler

6- S.D. 4. Cadde 3. Sokak 39/1 Demetevler

7- Z.D. 33. Sokak D Blok No: 34 Demetevler

Hukuki konularda kendilerine yardimci olan Avukat A. B. isimli sahsin yazihanesine sik sik gidip geldigi gözlenmistir. Fethullah Gülen grubunun Ankara Liderlerinin, Atatürk Anadolu Lisesi Din dersi ögretmeni K.Ö. isimli sahsin oldugu, Fethullah Gülen ile direk irtibati oldugu, emir ve direktifleri kendisinden aldigi, Ankara ili ve ilçelerinde, örgütlenme çalismalarini yönettigi, haftanin degisik günlerinde il disinda düzenlenen toplantilara katildigi, özellikle esnaf kesiminin toplantilarina katilarak esnaf üzerinde sempati uyandirdigi böylece maddi çikar teminini kolaylastirdigi kendisinde habersiz hiçbir isin yapilmadigi, kendi görüsleri dogrultusunda faaliyet gösteren evler, okul ve pansiyonlarin bütün iase giderleri, harcamalarinin kendisi tarafindan yapildigi, zengin esnaflar ile para toplamak amaciyla yapilan toplantilara Himmet toplantisi adinin verildigi, bu tip toplantilara bizzat kendisinin istirak ettigi, taraftarlarinca kendisine Ankara’nin Valisi dendigi, Amaçlarini hizmet için önlerine çikabilecek engelleri asmak amaciyla degisik kamu kurum ve kuruluslarinda kadrolastiklari, islerini yaptirabilmek için rüsvet ve hediyelere basvurduklari söylenmektedir. Kamu kurum ve kuruluslarina kendi fikirleri dogrultusunda bulunan sahislari yerlestirmede tavassutta bulunduklari basari elde ettikleri, telefon irtibatlarini asgaride tuttuklari, önemli haberlesmelerde kurye kullandiklari, Azerbaycan’a gruplar halinde kendi fikir ve düsüncelerini empoze edebilecek nitelikli elemanlar gönderildigi, kendi örgüt mensuplari arasinda söylenmektedir.

Yapilan arastirmalar sirasinda Geçit Sokak Cebeci Ankara adresinde arkadaslari ile beraber kalan Komiser Yardimcisi I.K.’nin muhtelif zamanlarda diger illerden yanina gelen ayni fikir ve düsünceleri paylastigi arkadaslari ile sohbetler yaptigi duyumlanmistir. Konularin müfettislerce arastirildiginin duyulmasi, özellikle konuyu gündeme getiren müstafi Polis Akademisi ögrencisinin kendisini 57 koruyabilmek için müfettislikte vermis oldugu ifadeleri, örgüt taraflarina aktarmis olmasi çalismalarimiz sirasinda sik sik karsimiza çikmis ve hareket imkânimizi kisitlamistir. Her ne kadar ifadelerde belirtilen konularin dogrulugu tartisilmaz bir gerçek ise de bunlarin delillendirilmesi zaman içerisinde mümkün olacagi kanisi ile her türlü takip ve tarassut’a devam edilmektedir.”

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kitap mahkeme kararı ile örgütsel döküman olarak kabul edilirse kitabı yayanlar örgüt propagandası yapmaktan suç işlemiş sayılırlar. Dikkat edin.

Kitabın internete düşmesini ben bir oyun olarak değerlendiriyorum. Bağlantı kuramadıkları insanları örgüt propagandası yapıyor diye suçlu durumda gösterebilirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kitabın internete düşmesini ben bir oyun olarak değerlendiriyorum. Bağlantı kuramadıkları insanları örgüt propagandası yapıyor diye suçlu durumda gösterebilirler.

Bu ilkten benim de aklımdan geçti.

Ama sonra bunu yapamayacaklarını, yapmaya kalkıştıklarında doğacak büyük tepkiyi göğüsleyemeyeceklerini düşündüm.

Keşke yapmaya kalkışsalar.

Öncekilerden çok daha vahim hata yapmış olurlar.

Fakat belki göstermelik birkaç yüz kişiyi toplayarak korku imparatorluğunu güçlendirmeyi amaçlayabilirler.

O da piyango kime vurursa olur ki gerçek kimliğiyle kitabı yayanlar hedefte olurlar herhalde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ilkten benim de aklımdan geçti.

Ama sonra bunu yapamayacaklarını, yapmaya kalkıştıklarında doğacak büyük tepkiyi göğüsleyemeyeceklerini düşündüm.

Keşke yapmaya kalkışsalar.

Öncekilerden çok daha vahim hata yapmış olurlar.

Fakat belki göstermelik birkaç yüz kişiyi toplayarak korku imparatorluğunu güçlendirmeyi amaçlayabilirler.

O da piyango kime vurursa olur ki gerçek kimliğiyle kitabı yayanlar hedefte olurlar herhalde.

Özel yetkili savcı inceleme başlatmış...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben kitap daha çıkmadan(internete verilmeden) konunun Emniyet teşkilatı üzerine yoğunlaştığını tahmin etmiştim.

Cemaat üyeleri devlet kurumlarının bir çoğunda var bu şüphe götürmez bir gerçek ama onların bir cemaate üye oluşları bu kurumlara girebilmelerine mani değil.Sadece usülsüzluk ve kuralsızlık konusunda illegal olup olmadıklarıdır.Bu kitaptan anlaşılıyorki baya usülsüz uygulama var.Dolayısıyla ihbar niteliği taşıyan bir sürü iddia var.Ve kitap gerçekten bir davaya konu olacak bilgiler içeriyor ve HUKUKİ yönü var.

Bu kitap Emniyet içinde de operasyonların olacağına işaret.

Bu kitabı saklamak yahut yaymak kime yarar bilmiyorum ama içinde doğru ya da yanlış bir sürü iddia var.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cemaat herkesi yemledi..

Kitabın içindekiler bilinmeyenler değil..

Nette yayımlanan ve böyle reklam edilmeyen bir sürü kitap,kitapçık, makale vs.. var..

Sadece konular biraz spesifikleştirilmiş, okuduğum kadarı ile tabi..

Kitapta görebildiğim kadarı ile, bilinç altına verilen mesajlar var;

En önemlisi tüm yapılanların İslam adına yapıldığı vurgusu..

AKP ye uyarı..

Gövde gösterisi..

Bundan sonraki hamlenin "ceteyle" uzlaşı arayışı olacağını sanıyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Normalde bu kitapdaki bilgileri ihbar kabul edip Gulen Cemaati hakkinda sorusturma acilabilirdi. Son operasyonun acele gerceklestirilmesinin ve kitabin teror dokumani ilan edilmesinin sebebi bu olsa gerek. Hukuksal olarak teror dokumani ilan edilen bir kitaptaki bilgilerle sorusturma acmak mumkun olmayabilir. Bakalim Turkiyede sindirilmemis savci kalmis mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bunu indirirsek başımıza bir iş gelecek diye korkuyorum açıkcası

Kuran da ilk emir oku

okuyamıyoruz kardeşim

Korkunda ciddimisin bilmiyorum ama bu konuda korkan çok kişi var ve onlar için yazıyorum ;

Korkmayın arkadaşlar . Bu tür yazılarla bu basit yapılı beyinlere sahip böcekleri yüreklendiriyorsunuz . Bir b.k yapamazlar . Ateş olsalar beyinleri kadar yer yakarlar ki beyin kapasitelerini zaten biliyorsunuz .

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu KPSS'ye girip 80-90 alanların yerleşemeyip hiç KPSS'ye girmeden memur olanlara da el atsaydı şu kitap.Neden sadece emniyete tıkanmışlar ki:)

Kendi ideoloji yandaşı ön planda olsun diye her yolu mübah ve helal görebilen zihniyetle karşı karşıya kalmak çok zordur.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Korkmayın arkadaşlar . Bu tür yazılarla bu basit yapılı beyinlere sahip böcekleri yüreklendiriyorsunuz . Bir b.k yapamazlar . Ateş olsalar beyinleri kadar yer yakarlar ki beyin kapasitelerini zaten biliyorsunuz .

Evet aynen öyle.

Ayrıca indirene suç yükleyemezler.

Yayana verirler.

Ben link veren olarak çekinmezken, siz hiç çekinmeyin.

Ama illa okumak istiyorum diye düşünen ve indiremeyenler varsa, yukarıda scribd linkini verdim.

İndirmeden okuyabilir ya da göz gezdirebilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bunu indirirsek başımıza bir iş gelecek diye korkuyorum açıkcası

Kuran da ilk emir oku

okuyamıyoruz kardeşim

Eğer okunması istenilmesiydi, ilgili adresler, şakirtlerin yoğun girişi ile çoktan bloke edilirdi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğer okunması istenilmesiydi, ilgili adresler, şakirtlerin yoğun girişi ile çoktan bloke edilirdi..

Yok artik o kadar da deil. Koskoca interneti nasil kontrol edicekler. Bir siteyi bloklamayi basarsalar, kitap baska sitede ortaya cikar. Sonucta milyonlarca dosya paylasim sitesi var. Misirdaki gibi ulkenin internet fisini toptan cekebilirler tabi ama o da biraz SIKAR.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...