Jump to content

İlerde Nasıl Bir Ateistforum Görmek İstiyorsunuz?


Recommended Posts

  • İleti 111
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Foruma uzun zamandır bağlanamasamda eski üyelerden sayılabilirim. 2006-2007 den beri buradayım sanırım. Açık olmak gerekirse din ile ilgili düşüncelerimi özgürce düşünebilmekten oldukça korkardım. Tırsardım çünkü dogmatik bilgilerle yaşamıştım. Ne kadar ailem muhafazakar olmasada sonuçta müslüman ve çevrem de %100 oranında müslümandı. Bu şartlar altında birde FEM kuruluşlarından birinde dersaneye gitmem din konusunda beni oldukça bilgili kılmaya yetti. Sonra zaman geçtikçe sorgulama başladım ama aynı zaman da büyük günah işlediğimi düşünerek korkardım. Cesur olarak üzerine gittim "Gerçekten Allah varsa, düşünmemizde bi sakınca yok" mantığıyla korkularımı yendim. Ardından internetten yaptığım aramalar beni bu foruma yönlendlrdi zamanla dinin ne demek oılduğunu, beynimize nasıl işlediklerini rahatça görebildim. İşte beni Ateizm ile tanıştıran bu forum oldu. Bu nedenle foruma çok teşekkür ediyorum.

Hayatımdan kısa bir kesit sundum. Şimdi de o zamanlara değinmek istiyorum;

Buraya katıldığımda kendisini bilmez insanlar vardı ama aşırı değildi, ateistler bunlara cevap yetiştirmek için uğraşırlardı. Defalarca aynı konu açılsada ateistler her birine cevap verirdi. Sinirlenenler olurdu doğal olarak ama genel anlamda hakaret boyutuna fazla ulaşmazdı (şimdiki gibi).

O zamanlar ateizm ile ilgili olarak daha fazla seviyeli tartışma olurdu, şimdilerde ise daha çok siyasi ve karşılıklı hakaret içeren başlıklar açılmakta. Ne kadar yönetim forumda yenilik uygulamaya çalışsada (hodri meydan ve diğer yeni kategoriler) bu hakaret boyutuna çözüm bulamamış, hatta zaman zaman yönetim de hakaretlerde bulunmuş olarak gördüm.

Ateistforum yöneticileri sanki yıllarca aynı konulara cevap vermekten sıkılmış olsa gerek, bunu da fazlasıyla doğal karşılarım, hatta ben olsam daha büyük tepkiler verirdim diyorum. Ancak bu, doğru bir hareket olduğunu göstermez. Bu konuda yönetimin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.

Madem forumu daha da ileriye götürmek için hep beraber adımlar atmak istiyoruz; ozaman kişisel görüşüm, forumdaki hakaret ve aşağılama olaylarına tarafsız olarak yaklaşarak katı cezalar uygulanmasıdır. Bunun yanı sıra diğer kullanıcılarında bahsettiği yönetimin daha çok kendisine doğru hareket ettiğini belirten mesajlara istemeyerek de olsa kısmen katılıyorum. Yönetimin bu konuda da ciddi olarak karar almasını ve ellerinden geldiğince uygulamaya çalışmasını temenni ediyorum. Biliyorum tüm ateistforum kullanıcıları için zor bir süreç olacaktır ama yönetim için daha da zor olacaktır bu nedenle yönetimin sabırla ilgilenmesi gerekecek.

Bir arkadaşımız yazmış, ileriyi değil geriyi istiyoruz diye, evet ateistforum geçmişteki saygı üslubunu kaybetmiş durumda. En büyük önlem bu konuda olmalı. Çünkü ateizme katılabilecek olan inançlı arkadaşlar, olumsuz üslubu okuduktan sonra foruma üye olmadan dahi uzaklaşabilmektedir diye düşünüyorum. Bu da insanlık için büyük kayıp olur kannımca.

Kendi kişisel düşüncemdir, hiç bir kullanıcıyı, bireysel yöneticiyi ya da genel anlamda idari yönetimi karşıma alacak şekilde ifade etmiyorum. Yanlış anlaşılma olmaması için bu notu ekleme ihtiyacı hissettim.

Esen kalın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar arasında genel bir inanış vardır.

Ona göre Kur'an'ın Türkçesi Allah'ın sözlerini doğru yansıtmaz. Kur'an illa Arapça okunmalıdır.

Ama Arapça okunsa bile aynı anlam çıkmıyor Kur'an'dan. Çünkü eski bir kitap. Dili çok eski.

Bu nedenden Türkçe Kur'an Arapça Kur'an kadar geçerli ve doğru.

Kur'an'daki sapkınlıları çok daha kolay görebiliyor ve değerlendirebiliyorsunuz.

Arapça Kur'an daha değerli bir kitap değil. Daha kötü bir kitap.Türkçe Kur'an'ın aslına sadık olmama nedeni, biraz düzeltilmesi ve çağa uydurulmasıdır.

Yoksa orijinal Kur'an çok daha sapık bir dile sahiptir.

evet öle bir genel inanış olması muhtemel. ben arapça bilmiyorum zaten :))

benim isteğim ateist bir arkadaşınkiyle kendiminki nin arasındaki yorum farkını

tanımak.içeriğinin ne olduğu kesinlikle önemli değil.ona bakarsanız başkalarıda

sizinkinin tam tersini söylüyor.nekadar ironik. :))ve madem bukadar sapık neden bunu hekese göstermiş olmayasınızki.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Aslında gerek internet ortamında, gerekse sosyal yaşamda bir ateisttin var olduğunu deklare edebilme ihtiyacını karşılayan yeğane ortamlar maalesef sadece arkadaş sohbetleri ile bu tip sitelerdir. Atesitforum’u çok uzun bir süredir takip etmekteyim, yanılmıyorsam sanırım 8-9 yıldır okuyor ve izliyorum. Geçen seneye kadar da üye olmayı düşünmedim, malum küfür ve hakaretin diz boyu gitmesi nedeniyle. Site ifade özgürlüğü ile hakaretin sınırlarını çok ince çizdiği için benim gibi düşünen bir çok kişi yıllarca bu siteden uzak durdu ve önemli bir kitle hala sırf bu nedenle uzak durmaktadır. Birincil sorun küfür ve hakaretin asla ifade özgürlüğü kapsamına girmediğinin site yönetimince kabul görmemesidir.

Yaklaşık 2-3 sene önce bir başka ateist sitede yaşanan siyasi mücadele ve sonucunda ateizmin kitlesel bir mücadele haline getirebileceği düşüncesi ile ilk defa İnternet ortamında söz konusu yapılanma içerisinde yer almaya ve mevcut harekete destek vermeye karar verdim. O günden beri faal olan 4 site’de yönetici ve aktif üye olanların hemen hemen hepsi ile bir şekilde tanıştım ve hasbihal ettim. İşin özü ‘’sen-ben-bizim oğlan’’ kabilinden bir birimizi tanıyoruz, yani geleceğe dair bir şeyler yapabilecek kadro bir şekilde 4 siteye ve yasaklılar/uzak duranlar listesine dahil olup, hep aynı şekilde örgütlenme çabası içerisindedir. Bu 4 sitedeki yöneticiler hemen hemen aynı kişilerdir, birinde olan diğerinde yasaklı yada ihraç edilmiş veyahut kendisini uzaklaştırmış kişilerdir yani. Buda bizi ikincil soruna götürür ki oda kişiler arası yılların birikimi husumettir.

Son 3 senedir yaşadıklarımdan/gördüklerimden öğrendiğim ise kişilerin öncelliğinin siyasi görüşleri olduğu, ateizm vb. görüşlerinin daha sonrasına ait beklentiler olduğudur. Her yerde ve her zeminde bir siyasi mücadele yaşanmaktadır, kişiler siyasi görüşleri doğrultusunda gruplar oluşturmakta ve tavır koymaktadır. Doğal olarak bu gün geldiğimiz noktada olduğu gibi ateistler sonuç itibari ile parçık pencik bir vaziyette mücadeleye devam etmeye çalışmakta yada mücadeleden uzaklaşmaktadır. Burada bir ara tesbit yapmak zorundayım ki bu gruplaşma esnasında her forumda görülen olayları ve durumları kişiselleştiren bazı kişilerle birlikte, öne çıkan kişileri refuze etmeye çalışan (kıskanan) kişilerde olmaktadır ki buda bizi 2. İle 3. Sorun arasında bir devamlı var olan bir soruna götürür. Siyasi kamplaşmalar ayrışmalara ve sonucunda ise bizleri ücüncül sorun olan başka bir cephe içerisinde mücadele etmeye iter. Kurulan cephe lokal ve katılımcılar dar kadro olduğu için güç bölünmüş ve mücadele sekter bir darbe almış demektir.

Bu noktadan hareketle; konuya esas olan sorunun tahlili ve sonucu ne olmalıdır?

Örgütlü bir mücadele için gerekli olan kadronun faal 4 siteye dağılmış olmasının ardında yatan, geçmişte yaşanan siyasi mücadelelerin ve küslüklerin genel kitlenin çoğunluğu tarafından affedilmeyecek olmasının verdiği gerçeklik bir yana olmak üzere, hala kişilerin ayrılık yaratan aynı siyasi görüşlerini biat etme kriteri olarak öne sürmeleri birincil engel olarak karşımıza çıkarken, bir diğer engel bazı kişilerin oligarşik bir siyaset içerisinde mücadeleyi kişilikleri ile bağdaştırmaları ve bu yönde baskı yapmaya devam etmeleridir. Köprüleri tutmuş bu kişilerin oligarşik tutkuları mücadelenin önündeki en büyük engellerden birisi olmakla birlikte bir diğer büyük engel ise kişilerin kendi görüşlerinden sıyrılıp örgütlü bir mücadeleye katılmalarında ki engelin kendi siyasi görüşleri olduğun hala farkına varmamış olmalarıdır.

Aslında gelinen nokta gün geçtikçe kan kaybeden bir ateist örgütlenmedir, herkes mücadeleden bahsetmekte, sürekli bir yazılı yayından söz etmekte, toplum önünde var olduğunu deklare etmekten söz etmekte, ama yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı bunları gerçekleştirememektedir. Bu sitede gerçekleştirilmesi düşünülen bir takım düzenlemelerin ardındaki yada önündeki engel İnsan faktörüdür, kurallar kendi başlarına asla tehdit oluşturmaz ki aksine kişiler onları istedikleri yönde eğip bükerek yada işleterek veyahut işletmeyerek bu gün gedlğimiz sonuca benzer bir sonuca sevk ederler.

Parlementer bir oluşumda, bütün siyasi görüşe sahip ‘’ateislerin’’ yer aldığı bir site içerisinde örgütlü bir mücadele için 1 seneden biraz uzun bir süre her zeminde mücadele verdim bir başka sitede. Yaşananlar ve gelinen nokta hepimizce malumdur, hayal kırıklığı her daim olmak üzere yeni bir bölünme ve dört bir tarafa dağılan ateistler. Gözlemlediğim kadarı ile bu sitelerdeki yöneticilerin hepsi hareketin önderliğini yapmak istemekte ama kovduğu, isteyerek yada istemeyerek uzaklaştırdığı, bir şekilde ayrılık yaşadığı, küslerin ve önderlik görmediği için geri planda kalan kişilerin biat etmesini istemektedir. Birde işin içine kişisel husumet girince işler olduğunda karışık bir hale gelmektedir. Ateistlerin birincil sorunu olan siyasi görüşlerden arınmış bir örgütlenme içerisine girememesi neticesinde bu sitedeki mevcut beklentilerinde girilecek yeni yapılanma içerisinde benzer sonuçlarla karşılaşması kaçınılmazdır.

Yapılması gereken şey ise siyasi grupların liderleri ve kişisel duruş sergileyen kişilerin bir araya gelip bir şekilde barışı teşkil etmeleri ve sonrasında örgütsel bir yapılanmanın temellerini atmalarıdır. Bu yapılanmanın hangi site yada zemin altında olduğunun şahsımca bir mahsuru yoktur. Parlementer bir yapılanmaya sahip, her türlü siyasi görüşün eşit ve seviyeli bir şekilde temsil edildiği, amacı ateizmin bir hareket olarak sosyal yaşamda duyurulması, buna paralel olarak yazılı ve görsel basında yayın organlarının olduğu bir kitlesel örgütlenmeye evrilecek bir oluşuma her zaman maddi ve manevi destek vereceğimi beyan ederim.

Bu hususlar dışında her şeyin abesle iştigal olduğunu ve şahsımca kaale alınmayacağınıda beyan ederim. Bu vesile ile bütün ateist ağır ağabeylerime/ablalarıma işte meydan, işte fırsat diyerek önderliğin gerektirdiği şeylerin yapılmasını reca ederim. Mücadeleden uzak duran kardeşlerimi ise işte zemin işte fırsat kabilinden mevcut zemine davet ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Forumda "partizanlık" ve "iç politika"dan uzak durulması temennimi yineliyorum. Çünkü teolojinin konu edildiği bir form ve böyle bir forumda diğer siyasi partilere oy veren insanları küçük düşüren profil resimleri ve iletiler, doğrusu ateist forumun kalitesine gölge düşürüyor. Bazı arkadaşların yaptığı gibi ben de avatarıma İsrail kuklası CHP olan bir profil resmi koysam hiç hoş olmaz öyle değil mi? Yanisi şu haliyle bu forum, bazı siyasi partilerin propaganda alanı izlenimi veriyor ve gerçekten de forum kalitesini ciddi oranda düşürüyor...

tarihinde Luciin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Forumda "partizanlık" ve "iç politika"dan uzak durulması temennimi yineliyorum. Çünkü teolojinin konu edildiği bir form ve böyle bir forumda diğer siyasi partilere oy veren insanları küçük düşüren profil resimleri ve iletiler, doğrusu ateist forumun kalitesine gölge düşürüyor. Bazı arkadaşların yaptığı gibi ben de avatarıma İsrail kuklası CHP olan bir profil resmi koysam hiç hoş olmaz öyle değil mi? Yanisi şu haliyle bu forum, bazı siyasi partilerin propaganda alanı izlenimi veriyor ve gerçekten de forum kalitesini ciddi oranda düşürüyor...

Ateistforumun kurulus yazisini tekrar oku.Tek konuya odaklanmak sacma,tartilasmayack sey kalmamali,ezber bozmak sorgulama icin burdayiz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Forumda "partizanlık" ve "iç politika"dan uzak durulması temennimi yineliyorum. Çünkü teolojinin konu edildiği bir form ve böyle bir forumda diğer siyasi partilere oy veren insanları küçük düşüren profil resimleri ve iletiler, doğrusu ateist forumun kalitesine gölge düşürüyor. Bazı arkadaşların yaptığı gibi ben de avatarıma İsrail kuklası CHP olan bir profil resmi koysam hiç hoş olmaz öyle değil mi? Yanisi şu haliyle bu forum, bazı siyasi partilerin propaganda alanı izlenimi veriyor ve gerçekten de forum kalitesini ciddi oranda düşürüyor...

"Erdoğan başta olduğu sürece oyum onun. Ondan başka adam gibi adam yok. Ne yapsaydım, oyumu üç beş çapulcuya mı verseydim?" diyen sizin, tek derdiniz bu forumun İslamcı iktidarı eleştirmesi.

Politika tartışılıp tartışılmaması umurunuzda bile değil sizin.

Hiç kusura bakmayın, sizin gibi Tayyip hayranlarını üzmeye devam edeceğiz. Politik başlıklar zaten çok az ama biz her zaman her fırsatta İslamcı bütün uygulamaları ve o uygulamaları yerine getiren demokrasi ve laiklik düşmanlarını yerin dibine sokmaya devam edeceğiz.

Kaliteden sözetmeniz talihsizlik...

CHP ile de dilediğiniz gibi dalga geçebilir, dilediğiniz gibi eleştirebilirsiniz. Sizden önce biz yaptık zaten onu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Erdoğan başta olduğu sürece oyum onun. Ondan başka adam gibi adam yok. Ne yapsaydım, oyumu üç beş çapulcuya mı verseydim?" diyen sizin, tek derdiniz bu forumun İslamcı iktidarı eleştirmesi.

Politika tartışılıp tartışılmaması umurunuzda bile değil sizin.

Hiç kusura bakmayın, sizin gibi Tayyip hayranlarını üzmeye devam edeceğiz. Politik başlıklar zaten çok az ama biz her zaman her fırsatta İslamcı bütün uygulamaları ve o uygulamaları yerine getiren demokrasi ve laiklik düşmanlarını yerin dibine sokmaya devam edeceğiz.

Kaliteden sözetmeniz talihsizlik...

CHP ile de dilediğiniz gibi dalga geçebilir, dilediğiniz gibi eleştirebilirsiniz. Sizden önce biz yaptık zaten onu.

Çok etkilendim. Hele "tek derdiniz bu forumun İslamcı iktidarı eleştirmesi" sözüne... :) Bunun için benim DİNDAR olmam gerekmiyor mu? Sırf dindar değilim diye DİNDAR OLMAYAN KİMSE ona mı oy vereceğim? Adamlık, din-min tanımaz. Evet, kendisi adam gibi adamdır ve o yaşadığı sürece de oyum kendisine. Heralde çöküp giden kominizmin hala hayranı kalan biri olmaktansa ya da SAĞA-SOLA bakmaktansa, Türkiye'nin ÖNÜNE BAKMASINI tercih ederim. Bir yandan da Nurcuların fetullahçıların eline düşmüş bir parti imajından sıyrılmasını temenni eder ve bu yüzden eleştiririm; fakat o da ayrı konu... Madem cımbızla bir yazımdan alıntı yapmışsın, o zaman yazımın TAMAMINI buraya yapıştır ki, TEPKİ mi yoksa PROPAGANDA mı yaptığım belli olsun...

Link to post
Sitelerde Paylaş

22 ağustosta uygulanmaya konması gereken filtre sistemi kasıma alınmış. ateistforumun bu filtreye sokulup sokulmayacağı belli değil, o yüzden böyle bir durum karşısında hukuksal olarak neler yapılacağı şimdiden hesaplanmalı.

tarihinde Saying tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Valla hiiiiç mi hiç umurumda değil kime oy verdiğiniz. Biz bugün ateist avına çıkmış, ülkenin canına okumuş dinci bir hükumetin yönetimi altındayız ve ateistler olarak da dibine kadar karşı dururuz, duracağız.

Dilediğinizi düşünün.

Siz dinli mi seversiniz dinsiz mi, keyfiniz bilir. Forumu politikaya da yer vermesi yüzünden değil, sadece Tayiip'i ve AKP'yi eleştirmesi yüzünden yermişsiniz siz.

Dürüst bile değilsiniz. Yoksa bana ne sizin verdiğiniz oydan.. Memleketin yarısına yakını sizin gibi zaten..

Okuyun, nasıl bir forumda yazdığınızı öğrenin.

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=46424&pid=747485&st=0entry747485

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...