haci 0 Oluşturuldu: Nisan 3, 2011 Raporla Share Oluşturuldu: Nisan 3, 2011 Yaklaşık 11 yıl önce kurulan bu forumun kuruluş nedeni oldukça başarılı bir forum olan Türkateist'in Galileo tarafından geçici olarak kapatılmasından oluşan boşluğu doldurmaktır. Önce bu boşluk başarılı bir şekilde doldurulmuş, ardından Ateistforum kendine yeni ve özgün bir niche oluşturmuştur. Bütün bunlar aslında kısa bir sürede başarılmışlardır. Bir iki yıl içinde Ateistforum kendini kabul ettirmiş ve kısa bir zamanda en çok izlenen bir ateist forum olmuştur. Bunu düşünce ve inanç özgürlüğüne büyük önem vermesine borçludur. Tabii yazarlarının kaliteli çabalarını da ihmal etmemek lazım. Bu süre içinde forum oldukça sarsıntılı anlar geçirmiş, hacklenmiş, içten ve dıştan çeşitli saldırılara maruz kalmış ve birçok kereler kapanma tehlikesi ile karşılaşmıştır. Bütün bu badireler atlatılmış ve günümüze gelinmiştir. 11 yıl içinde Ateisforum'un temel tutumunda değişen nedir? Temel olarak değişen hiçbir şey yoktur diyebiliriz. Ama bunun iyi olduğunu da iddia edemeyiz. Çünkü değişmeyen her düşünce ve inanç zamanla yozlaşır. Yozlaşma da bir değişimdir. Kötüye giden bir değişimdir. Ateistforum yozlaşmaya da direnmiştir aslında. Her ne kadar temel politikasında önemli bir değişiklik olmamışsa da, ufak tefek ayarlar ve düzeltmelerle forumun popülaritesi korunmuş ve yozlaşması önlenmiştir. Alınan önlemlerin çoğu yönetimin içişleri ile ilgili olduğundan onlara değinmek istemiyorum. Bu ilginç başarılarına rağmen Ateistforum potansiyelinin oldukça altında bir başarı sergilemiştir. Türk ateizmine yön veren çok daha etkili bir güç olabilirdi Ateistforum. Çeşitli nedenlerden bunu başaramamıştır. Bu süre içinde kendine izleyeceği bir politika ve temel bir felsefe oluşturamaması, Ateistforumun en büyük hatasıdır. Ateistforum'un nasıl bir idealin peşinde olduğu, neyi gerçekleştirmek istediği, spesifik olarak neleri savunduğu belli değildir. Bunun nedeni idarenin kendi içinde bir fikir birliğine sahip olmamasıdır. Ateistforum idaresi davalarına bütün varlıkları ile inanan ve onlar uğruna fedakarlık yapmayı göze alan bireylerden oluşmamıştır. Her mücadelede, her savaşta olduğu gibi, spesifik bir amaç olur. O amaca ulaşılınca yeni bir amaç hedeflenir. Bugüne kadar Ateistforum'un tek bir amacı olmuştur. O da ne pahasına olursa olsun varlığını sürdürmektir. Evet.. Bunda başarılı olunmuştur. Ateistforum artık kolay kolay yok edilmesi mümkün olmayan entellektüel bir güçtür. Madem bir amaca ulaşılmıştır, o halde ileriye dönük yeni bir amaç bulmamız gerekmektedir. O amaç ne olmalıdır? Bu konuyu tartışmanın zamanı geldiğine inanıyorum. Kendimize ileriye dönük yeni bir hedef saptamamız gerekiyor. Size göre o hedef ne olmalıdır? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Selamlar... HACI Link to post Sitelerde Paylaş
Ateist Bakis 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi (düzenlendi) Bunu sadece ateistler bölümünde açman gerekmiyor mu? Adı üstünde AteistForum. Olacağı yer de Ateizm olduğuna göre. Bu kapalı konu olmalı. Yok eğer AGnostisizm, Panteizm, İslam vb dogmalara kaymayı planlıyorsan Hacı doğru yere açmışsın derim Nisan 3, 2011 tarihinde Ateist Bakış tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kolonya 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi (düzenlendi) Total Posts554257 Total Members15628 Online At Once Record753 öncelikle bu sayılar artmalı.. diğer taraftan konuyla tam ilgili olmasa da bazı rütbeler olmalı... burada konusunda uzman olanlar y ada ekonomi ,tarih,yakın tarih,siyaset tarihi felsefe veya evrim vs konularında da gayet bilgili olan arkadaşlar var .ve bu durum zaten mesela admin tarafından yada bizler tarafından puanlanarak belli olmalı... yani ben tartışıyoken karşımdaki adamın ne kadar bilgili olduğunu anlamalıyım ama ben burada bir bilgi ölçmesinden bahsetmiyorum..bir çeşit basit reitingden bahsediorum. mesela haci ,anibal,vs gibi isimleri ben foruma girince anlamalıyım aslında dolu insanlar olduğunu.. herkes normal üye mesela..altın platin gümüş iyi az iyi gibi rütbeler olabilir... herforumda olan şeyler bu Nisan 3, 2011 tarihinde kolonya tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Karalayan 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi İyi niyetli bir başlık olduğunu düşünerek yazıyorum... 1. Forumun kuralları olmalı. Kurallar her şeyin üzerinde olmalı. 2. Yöneticiler bu kuralların uygulayıcısı olmalılar. 3. Tarafsız bir kurul olmalı. Bu gerekirse yöneticileri bile yargılamalı. Yöneticiler kafalarına göre değil de kurallara göre iş yapmalı. 4. Forumun ve yöneticilerin bir şahsiyeti olmalı. Burada yazılanları gerekirse mahkemede bile savunabilmeliler. Forum artık bir kurum haline gelmeli. 5. Siyasi düşünce ateizmin önüne geçmemeli. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bunlar olmadıkça burası daha yıllarca mastürbasyon alanı olarak kalmaya devam eder. Belki alternatifleri çıkar burası liderliğini kaybeder. Bu sadece iç düzeni. Içten bir düzen sağlayın hele de sonra dış çalışmalar yaparız. Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Kaliteli bir Ateistforum görmek istiyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi İyi niyetli bir başlık olduğunu düşünerek yazıyorum... 1. Forumun kuralları olmalı. Kurallar her şeyin üzerinde olmalı. 2. Yöneticiler bu kuralların uygulayıcısı olmalılar. 3. Tarafsız bir kurul olmalı. Bu gerekirse yöneticileri bile yargılamalı. Yöneticiler kafalarına göre değil de kurallara göre iş yapmalı. 4. Forumun ve yöneticilerin bir şahsiyeti olmalı. Burada yazılanları gerekirse mahkemede bile savunabilmeliler. Forum artık bir kurum haline gelmeli. 5. Siyasi düşünce ateizmin önüne geçmemeli. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bunlar olmadıkça burası daha yıllarca mastürbasyon alanı olarak kalmaya devam eder. Belki alternatifleri çıkar burası liderliğini kaybeder. Bu sadece iç düzeni. Içten bir düzen sağlayın hele de sonra dış çalışmalar yaparız. Kurallar forumun sonunu getirir. Tarafsız da olamayız. Ateizm taraf tutmamızı gerektirir. Burada yazılanlar ABD mahkemelerinde savunulabilir. Çünkü biz ABD forumuyuz. Siyasetle ateizmin bağdaşmadığını ileri sürüyorsanız haklısınız.. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Bunu sadece ateistler bölümünde açman gerekmiyor mu? Adı üstünde AteistForum. Olacağı yer de Ateizm olduğuna göre. Bu kapalı konu olmalı. Yok eğer AGnostisizm, Panteizm, İslam vb dogmalara kaymayı planlıyorsan Hacı doğru yere açmışsın derim Burada her eğilim tartışılıyor. Ne olduğumuzu herkes biliyor, bir iki sapık dışında.. Biz kendimizi hastalıklı düşüncelere karşı bile çoktan kanıtladık.. Burası burada yazan herkesin forumu.. Nasıl bir ateistforum görmek istediğini yaz yeter... Ateist olmakla ayrıcalık sahibi olduğunu düşünebilirsin. Yanıldığını söylemekle yetineyim. Yerli yersiz yırtık dondan çıkar gibi çıkma karşımıza. Sen adam gibi yorum yapamaz mısın? İpini çekmeme az kaldı.. Huzurumuz bozuyorsun. Link to post Sitelerde Paylaş
Ateist Bakis 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi (düzenlendi) İpini çekmeme az kaldı.. Buna göre ben değişeceksem öyle değişimi yenilgi sayarım Böyle şeyler yazma bana. Nisan 3, 2011 tarihinde Ateist Bakış tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
herakles79 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Zaman zaman Sevgili Hacı ve diğer yönetici arkadaşlarla bazı atışma ve kırgınlıklarım oldu ama onlara karşı empati yapmadığımı farkettiğimde hatamı anlıyorum.Yani söylemlerimlerimde haklı olsamda tarzımın anlamsız bir katılıkta olduğunu görüyorum. Öncelikle bu foruma katkısı olan tüm deli veya aklıselim üyelere ve yöneticilerine teşekür ediyorum.Bu forum katılımcı sayısı yetersiz olsa da ülkemizde önemli bir açığı kapatmakta ve düşünce yönünde güzel ışıklar çaktırmaktadır. Siyasi konularda ciddi fikir ayrılıkları ve ciddi restleşmeler yüzünden birçok değerli ateist üyeyi dahi göremez olduk.Ortamı gerecek siyasi konuların azaltılması ya da en azından tahrik ve provoke boyutunun kontrol edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.Kendi adıma da provokatif bir yapıda olmamaya gayret göstereceğime dair söz veriyorum. Kişisel ve özel mevzular yüzündende bazı restleşmeler ve yanlış anlaşılmalar oldu.Forumun özel platform olmadığının üyelere sıklıkla hatırlatılması ve özel meselelerin özel yazışmayla yapılmasının ciddiyetle sağlanması taraftarıyım. Ben dahil bazı üyeler az ve öz yazar yahut düşüncelerinin tamamını yazıya dökmekte yetenekli olmayabilir ama yazımı güzel araştırmalarını yazıya gayet güzel dökebilen arkadaşlara (BilgehanBengi vs gibi) özel makale bölümü açılarak kendi bloglarına değil bu foruma daha çok odaklanmalarının sağlanmasını diliyorum. Genel olarak tüm dinlerin eleştirilmeye açık hale getirilmesi için dinler için alt başlıklı forumlar oluşturulmasını temenni ediyorum.Foruma İngilizce forum ekleyerek yabancı üyelerin de katılımının sağlanması.Ateizme sadece Türk gözüyle değil global bakabilecek platform yaratılmasını temenni ediyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Karalayan 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Kurallar forumun sonunu getirir. Tarafsız da olamayız. Ateizm taraf tutmamızı gerektirir. Burada yazılanlar ABD mahkemelerinde savunulabilir. Çünkü biz ABD forumuyuz. Siyasetle ateizmin bağdaşmadığını ileri sürüyorsanız haklısınız.. Tarafsız derken yine ateist olan birilerini kastediyorum. Yargı gibi bir şey bu dediğim. Yürütme de yürütür burayı. Tabi gene ateist tarafı tutarak. Bu forumu dincilere verin diyecek kadar kafayı yemedim. Yani dediğim burası yöneticilerin mastürbasyon yaptığı bir alan olmasın. Hakaret edip daha sonra da hakaret ettirip ilgili kişiyi atan bir anlayış var. Şahsiyet bu değildir. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Tarafsız derken yine ateist olan birilerini kastediyorum. Yargı gibi bir şey bu dediğim. Yürütme de yürütür burayı. Tabi gene ateist tarafı tutarak. Bu forumu dincilere verin diyecek kadar kafayı yemedim. Yani dediğim burası yöneticilerin mastürbasyon yaptığı bir alan olmasın. Hakaret edip daha sonra da hakaret ettirip ilgili kişiyi atan bir anlayış var. Şahsiyet bu değildir. Bu dedikleriniz olmadı şimdiye kadar. Atılan kendini savunmak için bu iddialara sarılabilir. Kimseyi haksız yere atmadık şimdiye kadar. Hakaret eden yöneticiler oldu tabii. Hepsi o kadar. Link to post Sitelerde Paylaş
Karalayan 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Bunun örneği dolu dolu. Üyeliği sonlandırılan kullanıcılar başlığında tonlarca bunlardan var. Yok troll, yok şeriatçı, yok hakaret etti diye yaftalanarak atılıyorlar. E tamam da öncesinde siyasi konularda hakaret edilmiyor mu? En güncel örneği tavanarasındaki ses kaydı başlığı. Bu yazdığım biraz da kurdu koyun yememeye ikna etmeye benziyor ama olsun. Atılana kadar devam. Link to post Sitelerde Paylaş
Gevheri 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Temel olarak değişen hiçbir şey yoktur diyebiliriz. Değişen koşullara uygun modifikasyonları yaşama geçirmeyen herşeyin kaçınılmaz yazgısı yok olmaktır. Ateistforum yok olmamışsa da yerinde saymış hatta gerilemiştir. Çünkü nasıl popüler olabileceğini hiç düşünmemiş ya da bunu başaracak adımlar atamamıştır. Dahası, forum yönetimi bu konuda daha önce kendilerine sunduğum önerilerimi de dikkate almamış; sekter ve başına buyruk davranmıştır. Ateizm bilim ve kültür demektir. Gelin görün ki; br ateistforumda katılımcılar Türkçe yazım kurallarına hiç aldırış etmeden, normal bir okuyucunun bile göz zevkini bozacak denli çirkin iletiler girebilmektedir. Bu, ateizm adına, bilim adına, insanlık adına bir rezaletten başka birşey değildir! Ateistforum'un nasıl bir idealin peşinde olduğu, neyi gerçekleştirmek istediği, spesifik olarak neleri savunduğu belli değildir. Bunun nedeni idarenin kendi içinde bir fikir birliğine sahip olmamasıdır. Evet, burası kesin. Ve bunu bizlerin çözmesi imkansız. İçinizdeki çürük elmayı ayıklamak size düşer. Ateistforum idaresi davalarına bütün varlıkları ile inanan ve onlar uğruna fedakarlık yapmayı göze alan bireylerden oluşmamıştır. Dahası, ateistforum bu tür fedakar üyelerinin değerini bilememiş ve onları kaçırtmıştır. - İlkesizlik, - Cezaların caydırıcı olmaması ve hakkıyla uygulan(a)maması, - Her önüne gelenin, hiçbir kalite kontrol aşamasından geçirilmeden, hatta imla kurallarını bile hiçe sayarak foruma ileti girebilmesi, - Yönetim aczi ve basiretsizliği. - Aranılan kitap, makale, yazı vs açısından forumun fakir olması. - Düzeyli tartışma ve fikir alış-verişlerinin teşvik edilmemesi. Düzeltilmesi gereken eksiklikler bunlardır. Başarılar, Link to post Sitelerde Paylaş
Karalayan 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Yani dediğim o ki forum bir iki yönetici tarafından "babalarının çiftliği" gibi kullanılıyor. Istediğine istediği gibi davranan, istemediğini atan, istediğini koruyan bir düzen var. Değiştirecekler şu anki yöneticiler. Teklif kime şu anki yöneticilere... Biraz tezat ama bu hovardalık değişmek zorunda. Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Ah canim benim ombudsmanim, senin göz keyfini ve egonu tatmin etmek icin klavyeyi Türkce kullanima gecirip her ileti icin iki, üc saat de ugrasiriz hic merak etmiyesin...Daha sonra köse yazari sinavlarina katiliriz...ama en uygunu, bu zihniyeti yazilarin icine saldirip kargalari kovalayan editör yaparlar olur biter.Elinde bir bardak kirmizi sarap, agzinda Havana purosu ile ince ince ugrasir. "Düzeltilmesi gereken eksiklikler bunlardır." diye raconu da kesmis arkadas... Yahu ac bir tane forum otur basina, zevkine keyfine göre idare et... cakkudu cukkudu ile peynir gemisi nasil yüzdürülür ögrenirsin. Bir arkadas da "rakiplerinin toplamından daha fazla yazarı vardır ve o ölçüde de aktiftir" yazmis... Ne rakibi? Yurdunu seven ateistler dayanisma yardimlasma icerisindedirler.Reyting kavgasi yapanlarla karistirmayin lütfen. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Yani dediğim o ki forum bir iki yönetici tarafından "babalarının çiftliği" gibi kullanılıyor. Istediğine istediği gibi davranan, istemediğini atan, istediğini koruyan bir düzen var. Değiştirecekler şu anki yöneticiler. Teklif kime şu anki yöneticilere... Biraz tezat ama bu hovardalık değişmek zorunda. Yöneticiler aynı zamanda yazarlardır, onların da düşünceleri vardır. Düşünsel anlamda birilerini desteklemek, onlara yönetici olarak ayrıcalık tanımak demek değildir. Ayrıca elbette atılması gerektiğini düşündüğü kişiyi atacak, korunması gereken değerli yazarları koruyacaktır. Üstelik buradaki yöneticiler değerli yazarları koruyamamıştır bile. Burada kimse gözünün üstünde kaşı olduğu için atılmaz. Forum kuralları açıkça yazılmıştır. Hatta bana göre fazla özgürlükçüdür bu forum. Daha doğrusu özgürlük anlayışı istismar edilir durur ve yine de bu anlayışından ödün vermez. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Ben forumu düzeltmekten bahsetmiyorum. Herşeyin daha iyisi olabilir. Ateistforum'un da iyisi olabilir. Ben Ateistforum ilerde ülkemize nasıl daha yararlı olabilir sorusunun yanıtını arıyorum. Şimdiye kadar hep kendimize hizmet ettik. Biraz da buna mecbur bırakıldık. Bu aşamada biraz da hitabettiğimiz ateist azınlıkla birlikte ateist olmayan ama, İslam'dan en çok olumsuz etkilenen zavallı, masum ve çaresiz halkımızı düşünelim. Laikliği savunalım. Kanunların herkese eşit uygulanmasının mücadelesini yapalım. Kadın ve çocuk haklarını savunalım. Hayvan haklarını savunalım ki gerekebilir.. Kurban kesme rezaletlerini duymuşsunuzdur. Azınlıkların haklarını korumaya yönelik etkinliklerde bulunalım. Kendimizin de bir azınlık olduğumuzu unutmayalım. Üniversitelerimizi, eğitim kurumlarımızı acımasız eleştirelim. Yolsuzlukları ortaya koyalım. Aydınlarımızı eleştirelim ve ülkemize hizmete davet edelim. Diyanetin yolsuzluklarını ortaya koyalım. Ama herşeyden önce hükümetin her türlü yolsuzluğuna şiddetle tepki gösterelim. Bizim en büyük düşmanımız, Türk halkının da düşmanı olan, TC hükümetidir. Bütün yolsuzlukların, ahlaksızlıkların, sahtekarlıkların, namussuzlukların nedeni bu hükümettir. Halkımızı eğitelim. Arada bir düşüncelerimizi, ilkelerimizi basına yansıtalım. Tartışmalara katılalım. Tartışma yaratalım. Bütün bunları yapacak niteliklere sahibiz. Kendimize bir basın organı bulabilirsek, çok daha etkili olabiliriz. İnternetten azami derecede yararlanalım. Ve daha başka şeyler de yapalım.. Başka ne isteniyorsa.. Link to post Sitelerde Paylaş
Gevheri 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Ben forumu düzeltmekten bahsetmiyorum. Herşeyin daha iyisi olabilir. Ateistforum'un da iyisi olabilir. İşte buna da zaten düzeltme/düzelme yani iyileştirme (improve) denir. Yani sen aslında ateistforumu nasıl iyileştirmek gerektiğinden söz ediyorsun. Ve ben de kendi önerilerimi sunuyorum. Ama herşeyden önce hükümetin her türlü yolsuzluğuna şiddetle tepki gösterelim. Bizim en büyük düşmanımız, Türk halkının da düşmanı olan, TC hükümetidir. Bütün yolsuzlukların, ahlaksızlıkların, sahtekarlıkların, namussuzlukların nedeni bu hükümettir. Foruma ilk katıldığım sıralar (tahminen iki sene önce) Belediyenin su sayaçlarında yaptığı büyük vurgunu konu alan bir başlık açmıştım. Başlığa üşüşen birkaç psiko-manyak velet (Astur ve kankaları ya da namı diğer kızkardeşler) alaycı bir dille tacize ve hakarete başladılar. Bunlardan birine, hayatı boyunca bir su saati aboneliğine yetecek kadar para kazanıp kazanmadığını sorduğumda, aynı alaycı tavırla ancak birkaç aylık bir iş hayatının olduğunu ve bir abonelik kadar bile para kazanmamış olduğunu şaşırarak öğrendim. Uğradığım hakaretleri raporlardım ama söz konusu üyelere herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Bunun üzerine hakarete karşılık vermek gibi nahoş bir durumda kaldım ve sonucunda da uzaklaştırıldım. Böylesi bir haksızlığa karşı kılını kıpırdatmayan yönetimi kimi zaman uyarsam da, zamanla hatalarını göreceklerini umarak bu tür olayların çok üzerine gitmek istemedim. Kaldı ki, uyarılarım hiçbir işe yaramadı ve üzerine gitmek anlamsızdı. Şu an bu satırları da boşa yazdığımı biliyorum. Yine de, kendi mecrasında akmaya alışmış zihinlerinizde belki yeni bir kanal açabilirim umuduyla birkaç öneride bulunmadan da geçemedim. İlkesizlik yok oluştur arkadaşlar. Ah bunu bir anlasanız... Link to post Sitelerde Paylaş
placebo 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Halkımızı eğitelim. Arada bir düşüncelerimizi, ilkelerimizi basına yansıtalım. Tartışmalara katılalım. Tartışma yaratalım. Bütün bunları yapacak niteliklere sahibiz. Kendimize bir basın organı bulabilirsek, çok daha etkili olabiliriz. İnternetten azami derecede yararlanalım. Ve daha başka şeyler de yapalım.. Başka ne isteniyorsa.. Siz basından bahsedince ürktüm aniden.. Nasıl da korkuttular bizi.. En son imamın ordusu kitabıyla halkı aydınlatmaya soyunmuş adamı sonu malum..Ondan önce Ergün Poyraz'ın Takunyalı Führer ,Oda TV v.s.. Halkı aydınlatmak için A demeden içeri tıkarlar bizi..Yani TC de yaşayanlarımızı.. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Nisan 3, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 3, 2011 gönderildi Sen kendini savunamıyor musun Gevheri kardeşim? Bir avuç çapulcu ile uğraşamıyorsan biz ne yapalım. Bu olaylar her zaman olacak ve oluyorlar.. Bizim bu gibi durumlarda tutumumuz nötral olmak zorunda. Sana karşı da nötral değiliz ama, bizim müdahalemiz gereksiz çoğu kere. Çünkü saldırıya uğrayan taraf kendini savunabilir ve bize ihtiyacı yoktur. Neden olsun hem. Zaten kimsenin kimseyi ikna etmesi diye bir durum söz konusu değil. Herkes tutumunu belli eder. Karşı taraf alaycı davranırsa ona göre bir tavır takınırsınız olur biter. Evet. Haklısınız. Böyle durumlar oluyor ve olmuştur da geçmişte. Bizim müdahalemiz özgür düşünce ile bağdaşmıyor.. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts