Pante 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi 1- Benle güven sorunu olan birini bulup getirmezsem en adi şerefsizsin....2- Benim ne mal olduğumu yazmazsan yavşağın önde gidenisin... 1- Ben varım işte, yetmez mi? 2- Ne mal olduğun açtığın başlıklardan belli. Link to post Sitelerde Paylaş
Genco 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi Bu forumun en büyük sorunu daha kendi aranızda anlaşamamanız. Kendi aranızda gruplaşmaya başladınız. Link to post Sitelerde Paylaş
Asimov 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi Ya da din ve Tanrı konusuyla alakasız felsefe tartışmaları gibi. (Gerçi onları da yapıyoruz burada). Tüm bu konuları bir araya getiren bir site hazırlıyorum. Bir de forum koyacağım. Liberaller ile sosyalistler orada istediği gibi kapışabilecek. Ya da iki eğilimi ayırıp, ayrı siteler de yapabilirim belki. Biri eleştirel düşünceye odaklanan Skeptic Society tarzı bir site, diğeri ise odak noktası din ve ateizm olmayan fikir tartışması sitesi (politika, felsefe, ekonomi, bilim, vs). Site kurmanıza sevindim. Kuracağınız her iki siteyi de şimdiden, isimlerinin kulağa hoş gelmesi ve içeriklerinin umut verici olması düşüncesi ve dileği ile, tuttum doğrusu. Link to post Sitelerde Paylaş
Sol Invictus 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi (düzenlendi) Tüm bu konuları bir araya getiren bir site hazırlıyorum. Bir de forum koyacağım. Liberaller ile sosyalistler orada istediği gibi kapışabilecek. Ya da iki eğilimi ayırıp, ayrı siteler de yapabilirim belki. Biri eleştirel düşünceye odaklanan Skeptic Society tarzı bir site, diğeri ise odak noktası din ve ateizm olmayan fikir tartışması sitesi (politika, felsefe, ekonomi, bilim, vs). Bu tartışmalar dünya üzerinde artık yapılmıyor , Jeo-politik strateji üretilemeyen her tartışma çöptür. Nisan 10, 2011 tarihinde Sol Invictus tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Asimov 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi Bu tartışmalar dünya üzerinde artık yapılmıyor , Jeo-politik strateji üretilemeyen her tartışma çöptür. Sen anlaşılan fazla Sophie Loren izliyorsun. Neyse sen onları ve pembe dizileri izlemeye devam et; ciddi konuları bize bırak. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi 1- Benle güven sorunu olan birini bulup getirmezsem en adi şerefsizsin.... 2- Benim ne mal olduğumu yazmazsan yavşağın önde gidenisin... Kimsenin seninle, senin bu iletinde anladığını sandığım türde bir güven sorunu yok. Yani kimse senin dönek, kaypak, bilgi sızdırıp adam satacak biri olduğunu düşünmüyor, Pante de böyle bir şeyi ima etmiyor. Sana her şeyi söyleyebilirler ama ahlaken bir şey söylemek mümkün değil. Dürüst ve güvenilir biri olduğunu biliyoruz. Sen sadece biraz manyaksın. Şu ateizm dışı non-teist eğilimlere olan bakış açın, saplantılı gibi görünen tutumun ve üslubun nedeniyle söylüyorum bunu da. Pante seninle güven sorunu yaşıyor olduğunu söylemiş ama onun söylediği şey, senin anladığın şey değil. Bundan eminim. O yüzden iyi anla, Pante'ye ima dahi etmediği şeyler üzerinden saldırma. Bir de.. Senin ateist olduğunu sandığın bir sürü agnostik ve panteist var aramızda. Sen onlarla, ateistlermiş gibi konuşuyorsun aylardır. Panteist ya da agnostik olduklarını anlamadın bile. Gayet de anlaşıyorsun. Meselemiz bu arkadaşlarımızla değil. Biz onlarla ortak bir mücadelenin içindeyiz. Hep öyleydi, bundan sonra da öyle olacak. Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi Burası Ateistforum, yani ateistlerin sitesi olmasına rağmen, başlangıçtan beri tüm non-teistlerin bir araya geldiği ve dayanışma yaptığı bir platform olarak işlemiştir. Bu da iyi birşey kanımca, çünkü ülkenin asıl ihtiyacı bu. Non-teistlerin birbirine uzaklığı, teistlere olan uzaklıklarıyla kıyaslandığında çok önemli değil. Yani günlük hayattaki pratik konular açısından. Teorik konulardaki fikir ayrılıkları hayatı fazla etkilemiyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Pante 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi Pante seninle güven sorunu yaşıyor olduğunu söylemiş ama onun söylediği şey, senin anladığın şey değil. Bundan eminim.O yüzden iyi anla, Pante'ye ima dahi etmediği şeyler üzerinden saldırma. Teşekkürler sevgili Ifeelgood. Bir ateist forumda yöneticinin illa ateist olması aranmaz. Güven veren bir agnostik, deist, panteist de yönetici yapılabilir. Güven denilince; ajanlık yapacak, sır verecek, sabote edecek vs. bir anlam kastetmediğim açık. Zaten o yapısı olmadan yönetici olamaz. O yapıya sahip olan herkes de sırf sağlam diye yönetici yapılmaz. Güvenden kastım; yöneticiliğini doğru uygulaması, üyelerle doğru ilişkiler içinde olması, yöneticiliğini suistimal etmemesi, siteyi doğru temsil etmesi, görevini de layıkıyla yapmasıdır. Bu yapıya sahip olup olmadığı da mesajlarından, açtığı topiclerden, tartışma biçimi ve üslubundan, istikrarlı-olgun yaklaşımlarından, olaylara-olgulara bakış açısından anlaşılır. Ateist Bakış'ta bu saydıklarımın tümünde eksiklik görüyorum. O nedenle güvenilir bulmadığımı söyledim. Buna rağmen smile kullandım. Keşke buna sert tepki verene kadar sormuş olsaydı "Beni neden güvenilir bulmuyorsun?" diye. En başta herşeye muhalif, her konuya negatif yaklaşımından dolayı. Link to post Sitelerde Paylaş
Sol Invictus 0 Nisan 10, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 10, 2011 gönderildi ciddi konuları bize bırak. Mesela hangi ciddi konuları size bırakayım. ? Bu kadar pısırık olmayın net yazın net. Link to post Sitelerde Paylaş
Alpr 0 Nisan 11, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 11, 2011 gönderildi Bunlar haricinde başka çalışmalar var. Ana konusu ateizm olmayan, fakat kendisine ihtiyaç duyulduğuna inandığım başka bir konuda bir site hazırlıyorum şu anda mesela. Sadece din konusunda değil, genel olarak insanlara doğru düşünmenin ve eleştirel düşüncenin yolları, yönetemleri anlatılmalı. Falcılar, büyücüler, cinci hocalar, medyumlar, numeroloji, sahte tıp ve sahte bilim temsilcileri, komplo teorisi üreticileri, vs gibi ilgilenilebilecek pek çok başka konu var ortada. Bir de bu sitenin ana konusu din ve ateizm olduğu için burada fazla değinilemeyen, daha doğrusu odaklanılamayan başka konular var, politika tartışmaları gibi. Ya da din ve Tanrı konusuyla alakasız felsefe tartışmaları gibi. (Gerçi onları da yapıyoruz burada). Tüm bu konuları bir araya getiren bir site hazırlıyorum. Bir de forum koyacağım. Liberaller ile sosyalistler orada istediği gibi kapışabilecek. Ya da iki eğilimi ayırıp, ayrı siteler de yapabilirim belki. Biri eleştirel düşünceye odaklanan Skeptic Society tarzı bir site, diğeri ise odak noktası din ve ateizm olmayan fikir tartışması sitesi (politika, felsefe, ekonomi, bilim, vs). Ayrıca bu yaz bir kitap çıkarmayı da düşünüyorum. Yani ortada çalışmalar var. Ama tek bir kişi tek başına ancak bir yere kadar birşeyler yapabilir. İşte buna çok sevindim. Güzel bir iş olacak. Link to post Sitelerde Paylaş
Pante 0 Nisan 11, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 11, 2011 gönderildi Bir de bu sitenin ana konusu din ve ateizm olduğu için burada fazla değinilemeyen, daha doğrusu odaklanılamayan başka konular var, politika tartışmaları gibi.Ya da din ve Tanrı konusuyla alakasız felsefe tartışmaları gibi. (Gerçi onları da yapıyoruz burada). Tüm bu konuları bir araya getiren bir site hazırlıyorum. Bir de forum koyacağım. Liberaller ile sosyalistler orada istediği gibi kapışabilecek. Ya da iki eğilimi ayırıp, ayrı siteler de yapabilirim belki. Biri eleştirel düşünceye odaklanan Skeptic Society tarzı bir site, diğeri ise odak noktası din ve ateizm olmayan fikir tartışması sitesi (politika, felsefe, ekonomi, bilim, vs). Bu ayrı site fikri bana pek mantıklı gelmedi. Üzerinde iyi düşünülmesi, tartışılması gerekir. Ha Ateistforumdan cafeyi kaldırmışsın, ha ayrı site kurmuşsun, pek farkı yok. Sonuçta Ateistforum için önemli bir eksiklik olacaktır. Hatta siteyi bölmek gibi de algılanabilir. Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Nisan 11, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 11, 2011 gönderildi Bu ayrı siteyi ateistforuma rakip olarak, aynı izleyicilere hitap eden bir ortam olarak düşünmüyorum. Tam tersi ateistforumu tamamlayan, eksik bıraktığı konulara odaklanan, bu sayede de buradaki huzuru arttıracak bir önlem olarak düşünüyorum. Bildiğiniz gibi burada politika tartışmalarını yasaklamasak da pek hoş karşılamıyoruz, ne kadar az olursa o kadar iyi diyoruz. Non-teist kesimi bölecek, sitede gerginlik yaratıp huzuru bozacak her türlü konuyu siteden uzak tutmaya çalışıyoruz. Ama belli ki bu konuların tartışılmasına da bir ihtiyaç var ve asıl odak noktası bunlar olan, bu yüzden bu sitede tutunamayan kişiler var. Ayrıca, 11 yıl önce, Ateistforum ilk kurulduğunda kalkıştığımız bir proje vardı, Bilimsel Düşünce Sitesi diye. Ateistforum din, inanç ve ateizm konularına odaklanırken, diğeri de eleştirel düşünce ve insanları yanıltan, ilgilenilmesi gereken diğer konulara yönelecekti. Medyumlar, falcılar, büyücüler, UFO'lar, hayaletler, cinci hocalar, komplo teorisi üreticileri ve insanların bunlara inanmaya meyilli olması, vs gibi ortada yoğunlaşılması gereken pek çok başka konu da var. Toplumda tek problem din değil çünkü. Eleştirel düşünce ve bunun yaygınlaşmasına odaklanacak bu tür bir hareketin de eksikliği var bana kalırsa. ABD'deki Skeptics Society adlı kurumun kuruluş amacı ve yapmaya çalıştığı türde şeylerden bahsediyorum burada. Fakat, yıllar önceki deneyimimiz bize gösterdi ki, bizim halkımız henüz din konusunu tam aşamadığı için, diğer meseleler fazla ilgi çekmiyordu. O site ve forum sinek avlarken, Ateistforum büyüdü, tanındı ve güçlendi. Sonra kapattık o siteyi. Fakat o proje hala aklımdadır ve buna da ihtiyaç olduğunu, toplumda ve internette o projeye de yer olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu iki ihtiyacı birleştirmek ve ikisine birden hitap eden bir ayrı site açmak fikri aklıma geldi. Daha doğrusu, bu "bilimsel düşünce" ya da "eleştirel düşünce", veya adına ne derseniz deyin, sitesini zaten açma fikri aklımda olduğundan, bu sitenin din ve ateizm odaklı olmayan diğer konuların tartışılabileceği ayrı bir ortam olarak da tasarlanabileceğini ve bu sayede hem Ateistforum'un trol ve kaçkınlarının başka bir ortama alınıp dizginlenebileceğini, hem ateistforum'da huzurun artacağını hem de başka konuları tartışmak isteyen de çok insan olduğundan, böyle bir ihtiyacın da karşılanacağını düşündüm. Bu yüzden bu iki projeyi birleştirip, tek bir site altında açmaya karar verdim. Zaman ne gösterir bilinmez, eğer gerekli görürsek bu yeni sitenin odağını bir ya da diğer konuya çeviririz ve ihtiyaca göre ikinci bir siteyi diğer konuda ayrıca açarız. Ya da baktık iyi bir fikir değil, açmayız. Ama işte bu tür fikirlerle bu tür bir projeye kalkıştım. Ben ateistforuma bu projeden bir zarar geleceğini düşünmüyorum. Hatta tam tersi buradaki huzuru arttırıcı ve bazı ihtiyaçları karşılayan bir etkisi olacağına inanıyorum bu projenin. Hele de forumu bölmek en son istediğim şey. Link to post Sitelerde Paylaş
bilelimogrenelim 0 Nisan 11, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 11, 2011 gönderildi Bu forumun faydalı olduğunu düşünüyorum. Biz fikirlerimizi bu forumlarda keskinleştirdik Ama bu şekilde devam edemez, gelin son 10 yılınıza bakın, hacı ve mantık bunların neredeyse tamamının tanığıdır. Kimse kızmasın ama son on yıldır olduğumuz yerde dönüyoruz, bir dairenin içinde birbirimizin ardını izleyen fareler gibiyiz, aynı tartışmalar, aynı dinciler, aynı konu ve aynı cevaplar, kısa sürede karşılıklı küfürleşmeye bağlayan bir kısır döngü. Değişmemiz şart. Bu forumda görsel malzeme yok, resim yok, film yok denecek kadar az, sesli, görüntülü tartışmalar hiç yok, yazılı malzeme, makale, kitap ve haber yok denecek kadar az. Maalesef son on yılda aynı kısır tartışmalardan oluşan koskocaman bir veritabanı oluşturduk, ama ateizmi, özgür düşünce, ifade özgürlüğü ve Türkiye'deki çarpık, dini örgütlenmeyi, cemaat düzenini afişe edebilecek bir kaç haber, malzeme, görsel veri ve tartışma yaratamadık. Bunları yaratmanın zor olduğunu biliyorum, ama doğrusu budur, bu şekilde gelişebiliriz. Amerika'lıların dediği gibi saklandığımız dolabın içinden çıkabilmenin bir yolu olmalı, yasaklanacak diye amerika'da forum kurmak, korkudan gizli gizli onar kişilik gruplar haline buluşmak çözüm mü? Böylece ancak küçülerek ve yok olarak devam edebiliriz, böyle birbirimize girebiliriz, ama bir şey olacak kimlik yaratamayacağız. Utanıyorum. Utanıyorum ki aynı dinin farklı bir hizbi ortaya çıkıp diyanet'i istemiyoruz diyebiliyor, ben diyemiyorum... Utanıyorum. Utanıyorum ki yaradılışçılar televizyonlara çıkıp, evrime cephe açabiliyorlar, bunların karşısına çıkarabilecek bir iki bilim adamı bulamıyorum. Utanıyorum. Utanıyorum ki bu ülkede dinciler, cemaatçiler alıp yürümüş, bu ülkenin muhalefet lideri namazla oy toplama peşinde. Utanıyorum. Bu ülkenin üniversiteleri suskun, köleleşmiş, yazarları susmuş, ölmüş, hapsolunmuş. Mantık'ın çalışmalarını beğendim, ama onlar gibi onlarcası olmalı. Bu forumlar da ateistlerin bir sosyal güç ve dayanışma kurabilmesinin aracı olmalı. Yoksa. İşte yine al gülüm ver gülüm, akşam döşendim rahatladım modu... Link to post Sitelerde Paylaş
mitras 0 Nisan 21, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 21, 2011 gönderildi Bu foruma dışardan biri ilk geldiğinde direkt olarak tartışmaların ortasına dalıyor. Daha önce kuran ve dinler hakkında neler konuşulmuş araştırmadan direk tartışmalara başlıyor.Bunu engellemek için; "Kuranda ki çelişkiler" ve "Dinler Tarihi" şeklinde iki konu başlığı açılmalı ve daha önce bu konular ile ilgili tartışılmış konuların linkleri isteyenler ekleyebilmeli. Bu iki konu iğneli olmalı. İsteyenler bu konular ile ilgi hoşuna giden daha önceki tartışmaların linkini de ekleyebilmeli. Hir şekilde yeni tartışma ve gereksiz linklere izin verilmemeli. Bu iki konu ilk gelenler için önemli konulardır, bu konuların binlerce konu arasında kaybolup gitmekte Bu engellenmelidir. Link to post Sitelerde Paylaş
batatesci 0 Nisan 21, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 21, 2011 gönderildi (düzenlendi) Burası Ateistforum, yani ateistlerin sitesi olmasına rağmen, başlangıçtan beri tüm non-teistlerin bir araya geldiği ve dayanışma yaptığı bir platform olarak işlemiştir. Ben yıllardır AteistForum'u, ''ateist'' sözcüğünün geniş manasını kasteden (non-teist, teist olmayan)ateistlerin forumu olarak düşünmüştüm. Meğerse sadece ''hiçbir şekilde tanrı yoktur'' diyenlerin sitesiymiş burası. Bir agnostik olarak üzüldüm vallahi. Ve ayrıca ''AteistForum'' denilirken ''ateist'' sözcüğünün sadece ''tanrı yoktur diyenleri'' kapsamış olmasını gerçekten anlaşılmaz buldum. Hele ki bunu senden duymak iyice garibime gitti. * Dinlerin ve tanrılarının palavra olduğunda hem fikiriz, ve bu yüzden deistiyle, panteistiyle, agnostiğiyle ve (dar anlamda)ateistiyle beraber hepimiz non-teistiz geniş anlamıyla ateistiz. * Deistlerin bir kısmının dinlerin palavra olduğunu anladıktan sonra tanrı fikrinden vazgeçememeleri onları teizme yakın görmeyi kolaylaştırabilir. Ama bir agnostikle ateist arasında, hele ki bir negatif ateist arasında açık, keskin bir fark göremiyorum. Negatif Ateist---> Ortada herhangi bir tanrının varlığını gösteren bir delil yok, görünmez insanların var olna olasılığnı düşünüp karanlıkta giyinmeye kalkmıyorsak her türlü olasılık için ayrıca kaygılanmamız saçmalık, o yüzden tanrı diye bir kavramın lügatlarımızda yer etmesine gerek yok. Agnostik-----> Mevcut halimiz ve bilgimizle tanrı diye bir şeyin olup olmadığını bilemeyiz. (Burada dikkat edilirse dinlerin tasvir ettiği tanrıların var olmadığı çeşitli yollarla bilinebiliyor.). Görünmez insanların var olna olasılığnı düşünüp karanlıkta giyinmeye kalkmıyorsak her türlü olasılık için ayrıca kaygılanmamız saçmalık olur. Zaten spekülatif şekilde tanımı yapılmış tanrıların tamamının yokluğunu mantık ilkelerine uyarak kanıtlayabilirim diyen adamın akıl sağlığından şüphe etmek lazım. Pozitif ateist bir tutum ancak dinlerin tanrılarına karşı savunulabilir (Bunu da senden duymuştum galiba. ). Kim ispatlayabilir bize bizden üstün varlıkların her hangi birinin oyuncak torbasının bizim evrenimiz olmadığını? Bir pozitif ateistin bence söyleyebileceği maksimum şey böyle şeylerin konuşmaya değer olmadığıdır. Harbiden de suyunu çıkarmaya gerek yok tabi. Neden yadırgadığımı söyleyeyim. Ben tamam kafamda din bitmiştir dediğim zaman sonradan sana olduğunu öğrendiğim yazıları okuyarak şu an ki fikirsel seviyemin temellerini attım. Bendeki tanımlarda sendekilerin aynısıdır eğer yanlış anlamadıysam okuduklarımı (Gerçi başka kaynaklar da seni doğruluyor.). Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. Nisan 21, 2011 tarihinde batatesci tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
zerath 0 Nisan 22, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 22, 2011 gönderildi Aslında bunu burda açıklamak istemiyordum malum çok fazla sayıda dinci takipçisi var bu sitenin ancak zeitgeiste benzeyen bir belgesel projesi üzerinde çalışıyorum zeitgeistten farklı olarak konusu sadece islam ve cemaatler olacak siteye kaydolma amacımda buydu ancak benimle çalışabilecek bilim adamlarına ve gerçekçi tarihçilere ihtiyacım var bu uyanıkların foyasını ortaya çıkarmak için sosyal medya aracılığıyla bu dökümanı çok kolay yayabiliriz buna inanıyorum... ayrıca son yıllarda yapılan bir araştırmada amerikada ateizm oranının artmaya başladığı yazıyordu bence bunda 100 milyondan fazla izleyiciye ulaşmış zeitgeistin katkısı olmuştur... İnanıyorumki insanımıza birşeyi mantıklı bir şekilde açıklayabilirsek onları ikna edebiliriz ancak kesinlikle tarafsız duygusallıktan ve içi boş yorumlardan uzak tam bir belgesel çalışmasıyla mümkün olabilir bu Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Nisan 22, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 22, 2011 gönderildi Ben yıllardır AteistForum'u, ''ateist'' sözcüğünün geniş manasını kasteden (non-teist, teist olmayan)ateistlerin forumu olarak düşünmüştüm. Meğerse sadece ''hiçbir şekilde tanrı yoktur'' diyenlerin sitesiymiş burası. Bir agnostik olarak üzüldüm vallahi. batatesci, Üzülecek birşey yok. Sen yıllardır Ateistforum'u doğru düşünmüşsün. Çünkü benim yukarıda alıntıladığın cümlemden de anlaşılacağı gibi, burası tüm non-teist'lerin mekanı olmuştur. Ateist kelimesinin de geniş anlamı budur zaten. Ama 'ateist' kelimesini Tanrı kavramının kesin bir reddi olarak tanımlayan dar anlamı daha yaygındır. Ben de ateist kelimesini daha çok dar anlamında kullananlardanım. Her durumda, burası senin anladığın anlamda bir ortamdır. Benim kastettiğim, sitenin kurucuları ve en üst yöneticilerinin geniş değil dar anlamda ateist olduğudur. Moderatörler arasında ise non-teist, yani geniş anlamda ateist olan kişiler de var. Link to post Sitelerde Paylaş
TanrıBeniNiyeKorudu 0 Nisan 22, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 22, 2011 gönderildi ben ateist değilim olamıyorumda bu sitede ateizmi savunan çok sağlam akıllıca yazılar okumama rağmen.omuyor olmak zorundada değil.ama yinede bu sitede ki yazıları okumayı seviyorum bu siteyide seviyorum çok fazla yorum yazmamama rağmen yazılanları takip etmekteyim.benim ateist forum da görmek istediğim şeyler arapça okumasını bilen ateist arkadaşlar varsa arapça ayetleri arapçası ile birlikte altına türkçe tasvirlerini paylaşıp yoruma açık bir halde konu açmalarını görmek isterim. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Nisan 22, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 22, 2011 gönderildi ben ateist değilim olamıyorumda bu sitede ateizmi savunan çok sağlam akıllıca yazılar okumama rağmen.omuyor olmak zorundada değil.ama yinede bu sitede ki yazıları okumayı seviyorum bu siteyide seviyorum çok fazla yorum yazmamama rağmen yazılanları takip etmekteyim.benim ateist forum da görmek istediğim şeyler arapça okumasını bilen ateist arkadaşlar varsa arapça ayetleri arapçası ile birlikte altına türkçe tasvirlerini paylaşıp yoruma açık bir halde konu açmalarını görmek isterim. Müslümanlar arasında genel bir inanış vardır. Ona göre Kur'an'ın Türkçesi Allah'ın sözlerini doğru yansıtmaz. Kur'an illa Arapça okunmalıdır. Ama Arapça okunsa bile aynı anlam çıkmıyor Kur'an'dan. Çünkü eski bir kitap. Dili çok eski. Bu nedenden Türkçe Kur'an Arapça Kur'an kadar geçerli ve doğru. Kur'an'daki sapkınlıları çok daha kolay görebiliyor ve değerlendirebiliyorsunuz. Arapça Kur'an daha değerli bir kitap değil. Daha kötü bir kitap.Türkçe Kur'an'ın aslına sadık olmama nedeni, biraz düzeltilmesi ve çağa uydurulmasıdır. Yoksa orijinal Kur'an çok daha sapık bir dile sahiptir. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Nisan 24, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 24, 2011 gönderildi Kim ispatlayabilir bize bizden üstün varlıkların her hangi birinin oyuncak torbasının bizim evrenimiz olmadığını? ..... Zaten spekülatif şekilde tanımı yapılmış tanrıların tamamının yokluğunu mantık ilkelerine uyarak kanıtlayabilirim diyen adamın akıl sağlığından şüphe etmek lazım. Pozitif ateist bir tutum ancak dinlerin tanrılarına karşı savunulabilir (Bunu da senden duymuştum galiba. ). Neden yadırgadığımı söyleyeyim. Ben tamam kafamda din bitmiştir dediğim zaman sonradan sana olduğunu öğrendiğim yazıları okuyarak şu an ki fikirsel seviyemin temellerini attım. Bendeki tanımlarda sendekilerin aynısıdır eğer yanlış anlamadıysam okuduklarımı (Gerçi başka kaynaklar da seni doğruluyor.). Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. E ağlasaydın bari.. Forumun troll'ü Mürted, katı denilen ateistlerin akıl sağlığından şüphe edermiş.. Ben, sizin deyiminizle suyunu çıkarıyor "Tanrı kesinlikle yoktur" diyorum. Benim gibi düşünen ve benim gibi ifade eden başka pekçok ateist var. Onlardan bazılarıyla kısa bir süre de olsa birlikte çalıştın, yönetimde. Şimdi bilmiyormuş gibi ağlak zırlak ezik muhabbeti yapma. Suyunu çıkarıyoruz öyle mi? Teizmin dümen suyunda dönüp onların kontrolünde karar veren, sınır belirlemek zorunda kalanlar sizlersiniz suyunu çıkaranlar. Ne yapmalıdık acaba.. "Ah evet, mantık kurallarını düşünürsek önümüze Tanrı diye çıkarılan abuk sabuk fantezilere "hayır, bunlar tabii ki yoktur" diyemeyiz, o halde olabilme ihtimalini tanımak zorundayız..." Suyunu çıkaran sen ve senin gibilerdir. Dinlerin Tanrı'sı kesinlikle yoktur ama diğer uyduruk şeyleri mantık kuralları çerçevesinde çürütemeyeceğimizi söylemek ve çürütmeye yeltenmenin yeniklik kabul edileceğini düşünerek uzak durmak gerektiğini söylemektir suyunu çıkarmak. Akla ve bilime hakarettir. Hatta ve hatta cehalettir, kimse de kusura bakmasın. Ya dürüst olup içinde bir köşelerde kalmış "yahu gerçekten olabilir bir Tanrı, neden olmasın?" hissini kabul etsin bu insanlar, ya da birtakım tanım ve sınıflandırmaların ardına saklanıp bilimsel olduğunu söyleyerek saçmalamasın. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts