Jump to content

Ateistlere : - Sizce Akıl var mıdır?


Recommended Posts

Tanrı bana olduğunu hissetirecek hiç bişey yapmadığı için aklıma gelmedi :) Beni bekleyen kim ?

Mesela, sana en basit bir sanat olan bir iğnenin bile sahipsiz ve ustasız olamayacağını kavrayacak bir akıl verip, seni anne karnında bir nutfeden yaratıp, göz, kulak, dil, kalp, beyin ve akıl gibi maddi ve manevi aletler ile donatıp, daha sonra doğduğun anda en muhtaç olduğun bir sütü, kan ve fışkı ortasından bulandırmadan bulaştırmadan tam zamanında sana gönderip, aklınla şu soruyu sormanı istedi:

Benim süte ihtiyacım olduğunu bilip, sütü tam ihtiyacıma göre tam zamanında gönderen kimdir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 142
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bir damla sıvıdan var olduğuna inanıyorsunda (geçmişte gördüğün için) kurumuş kemiklerden yeniden var olabileceğin inancı neden zor geliyor.

Bir kere olmuş bir olayın bir daha olabilme ihtimali en azından % 50 den fazla değil midir?

Sen % kaç ihtimal veriyorsun?

ben böyle boş konuşanını daha gömedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

(üstteki muhabbetlerden uzak olup sadece konu başlığı eksenli olarak)

Sanırım en ucuzlaşmış, ağızlarda sakızlıktan bile çıkmış sözdür artık “görmediğime inanmam” zaten ateistler de bunları demiyor artık, diyenler ise yüzyıllar öncelerinde kaldılar çağdaşlarımız olsalar da, şimdi karşımızda olsalar da,

Dış dünya iletişimlerimiz, dış dünya algılarımız göz organı, görmek fiili ile sınırlı değil, 5 duyumuz var, beynimiz var, türlü hislerimiz var, görmediğimiz pek çok şeyi, çok oldu ki artık kabul ediyoruz,

Başka mat etme cümleleri bulmanın zamanı geldi sanki karşılıklı olarak,

-Hişttt hacı göster Rabbini de inanayım,

-Gözüm sen bana aklın olduğunu göster hele de ben de bir hal çaresine bakarım,

Ne bileyim, yeni şeyler mi bulsak?

Meseleye yaklaşımın güzel

Ama benim konuyu getirmek istediğim nokta şu

Biz aklımız olduğunu ve vücudumuza bu iradelerle yön verebiliyorsak; Örneğin balığa tuzak kuran kuş için akıllı kuş ifadesi kullanıldı.

Bu, gözle görülüp elle tutulamayan bir şeyle elimizi, ayağımızı, diğer uzuvlarımızı hareket ettirebilirdiğimizi gösterir. Yani ben elimi aklımla hareket ettirdiğime inanıyorumda (madde olmayan bir şeyin maddeye hükmü söz konusu) Tüm bu dünyadaki (kainattaki) hareketlerin neden bir akıl ile yürütüldüğünü düşünemeyelim? Olup olmadığını değil, olma ihtimalini konuşalım?

tarihinde ayferkaya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Anıların,öğrendiğin bilgiler nerede depolanır?

Depolanan bu veriler nerede işlenir?

Verilecek yanıtlar aklımda veya beynimdedir.

Bu yanıtlara göre akıl kelimesinin somut karşılığının beyin olduğu ortaya çıkar.:)

Eğer akıl beyin değil diyorsan beyni olmayan akıllı bir varlık gösterebilir misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesela, sana en basit bir sanat olan bir iğnenin bile sahipsiz ve ustasız olamayacağını kavrayacak bir akıl verip, seni anne karnında bir nutfeden yaratıp, göz, kulak, dil, kalp, beyin ve akıl gibi maddi ve manevi aletler ile donatıp, daha sonra doğduğun anda en muhtaç olduğun bir sütü, kan ve fışkı ortasından bulandırmadan bulaştırmadan tam zamanında sana gönderip, aklınla şu soruyu sormanı istedi:

Benim süte ihtiyacım olduğunu bilip, sütü tam ihtiyacıma göre tam zamanında gönderen kimdir?

Çok iyi saçmalıyorsun :)

E farz edelimki günlerce bişey yemedim ,açlıktan ölüyorum bana yiyecek gönderirmi, yani durduk yerde masaya oturmusum birden masa yiyeceklerlemi dolar :)

Boş versene (bende saçmalamaya başladım sizinle konus konus olacağı bu. evrim geçiyorum :) )

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen bilgisayar kullanırken de akılla ilgili aynı soruları sor bakalım bir kendine? Bu computer nasıl işlem yapıyor diye ..Küçücük fıçıcık makine ,Allah yaratmamış ama bak ne marifetleri var..Senden benden daha akıllı ...Bizim hafızamızdan daha iyi bir hafızası ve bilgi işleme kapasitesi var ..Ama sen bunun nasıl çalıştığını öğrenmeden veya içine bakmadan göremiyorsan bu aynı zamanda Allah var mı demektir?..Kurduğun mantık işte bu kadar saçma !!..

Bana kızma sakın ,kendine kız..Ben sadece sana seni gösteriyorum..

Bu akıl zeka işini sana anlatmak için bilimsel açı kullanmamak lazım..Alt yapın uygun değil.. Dogmatik düşünmeye alıştırılmışsın...Beynine bu güne kadar pompalanmış öğretilerden başka türlü düşünemiyor,bilimsel bilgileri zekanı kullanarak evirip çeviremiyor,sentezleyemiyorsun..Düşünce sistemini değiştirip, şeylere geniş perspektiften ,tarafsız bakmayı öğrenmediğin müddetçe de bir cahil olarak kalacaksın..Benden sana bir forumdaş tavsiyesi..Tavsiyelerimi ister değerlendirirsin,ister değerlendirmezsin...Sen bilgili biri olsan bana ne ? olmasan bana ne?.Sonuçta yaşayacağın ,rezil veya makbul kılacağın kendi hayatın olacak..

Bu güne kadar herhangi bir bilim adamı senin gibi doğmatik, perspektifsiz ,sığ ve cahahilane düşünseydi, sen bu gün elinin altındaki -kullanmayı bile haketmediğin- bilgisayarı ateistlere saçmalıklar yazmak için kullanamayacaktın..Çünkü bilgisayar denen halt olamayacaktı..Bak sen aklın görülemeyeceğini de iddia ediyorsun hala..Cilalı taş devrinden mi çıkageldin....Millet gitmiş aya, sen hala bilgisizlikten herkesi kendin gibi cahil zannedip çıkmışsın çoktan beridir bilinen, üniversiteler de okutulmakta olan bilgilerin olmadığını savunmaya...

Bilmediklerin ve aklının alamayacağı şeyleri yok saymak seni geri götürür..Akıl zekayı görüntüleme işini bırakta uzmanları konuşsun..Komik oluyorsun..

EEG ile beynin hızlı ve yavaş ürettiği sinyaller şıppadanak sayılarak bioelektriksel haritası dahi çıkarılıyor günümüzde. Bırak elektriksel ölçümü, beynin kimyası bile ölçülüyor çoktan beridir..Sinir hücreleri, beyin omurilik sıvısı, kan düzeyleri, enzimlerin , hormonların , beynin psikofizyolojik ve nöroanotomik ölçümleri bile yapılıyor ve haklarında da tonla bilgi var.. Hastaların hala muska yazılarak suya atılıp içilmesi yöntemiyle tedavi edildiğini düşünmüyorsundur umarım neanderthal...Ayıp sana..Teknoloji ilerlemiş, insanın beyin ve ruh sağlığına etki etmek bu kadar pratikleşmişken,devletlerin küçücük bir chip ile insanlığın beynine,dolayısıyla duygu ve düşüncelerine müdahale etme planlarıyla uğraşılırken, sen dağdan mı yazıyorsun bu saftirik cümlelerini?...

Akıllı ol..

tarihinde placebo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Placebo boşuna uzun yazmışsın çünkü kendisi yine ve her zaman yaptığı gibi senin yazılanları görmezden gelerek alakasız sorularla sahte bir gündem yaratmaya çalışacağı için...

Olsun ..

Bu forum sadece katılımcıları arasında okunmuyor..Genele açık ve tahmin edemeyeceğimiz yapıda ve düşüncede bir çok kişi tarafından okunuyor ..

Burada yazma sebebimiz aydınlık Türkiye istemimiz..

Ayfer okumayabilir belki ama Ayşe okur,Fatma okur,..

tarihinde placebo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana o aklı vermiş olması yetmez mi? Daha doğrusu şöyle sorayım. Sen tanrı olsaydın, kullarının seni bulması için onlara ne verir veya ne gönderirdin?

Navigasyon cihazı.

tarihinde Absürdizm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Şu uzaya çıkıp da Tanrıyı görmüyorum diyeni mi diyorsun?

Öncelikle onun ismi Yuri Gagarin.

Konuya böyle dahil olduğum için üzgünüm . (Post kirliliği)

Öncelikle materyalist taraftarı biri olarak aklın sonradan doldurulduğuna inanıyorum . (yoksa sizin gibi dincoşlar olmazdı)Biz ateistler ruh ' a inanıyoruz biliyor musun bilmem ? Ama ruha sizin gibi kutsal ölümsüz bir varlık gibi değil tamamen yaşanan duyguların toplamı olarak görüyoruz . Senin bahsettiğin akıl kelimesi beyindeki nöronların sonradan tecrübe halinde kazandıkları bilgilerin tekrar tekrar birleştirilip kullanılması kuramadır. (Bknz=Birleştirme Kuramı) Akıl beynin işlenmiş halidir . Akılı görmek istiyorsan beynine bakmanı tavsiye ediyorum.Tek farkı insan ırkının evriminden dolayı o nöronların işlev kazanıp düsünme gibi kazanımlar çıkarmasıdır.

Akıl tamamen sonradan olusur.Hala akıl ı bana gösterin kanıtlayın diyorsan;

Senin evrimin geriden geliyordur . Otlamaya devam .

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

Allah’a ve Ahirete inanmadan mantıklı bir yaşam mümkünmü?

Ateistler Allah’a ve ahirete inanmadıklarını iddia ettiklerine göre,

Akıl ve mantıklarının olduğu söylenebilirmi?

Düşünce ve davranışlarına bakılınca deli olduklarınıda söyleyemek mümkün olmadığına göre!

Hayatlarına anlam kazandıran akıl ve mantıklarını doğru kullandıkları söylenebilirmi?

Çünkü sonu yokluk olduğuna inanılan ölümlü bir hayatı tüm zorluklarına rağmen sülük gibi sürünerek kadavra oluncaya kadar sürdürme isteği hangi akıl ve mantık ile izah edilebilir?

Ben ateistlerin ya mantıklarının olmadığına veya akıllarını doğru kullanamadıklarına inanıyorum.

Siz bu konuda ne dersiniz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistler için din gereklimi sorusu soran bir yazara yazılmış cevaptır.

İnsanın yok olacağını iddia ederek yaşamın anlam ve amacını ortadan kaldıran bir düşüncenin akıl ile izahı mümkün değil.

Mantıksız bir iddianın tartışmasını da ancak mantık mahrumları yapar.

İnananların hoş görülü olması inançsızlar ile mukayese kabul etmez.

Yaratılan yaratandan ötürü sevilir.

Yaratıcı tanınmadıktan sonra kainat ve özellikle dünya bir savaş alanı tüm yaratıklar da savaşan düşmanlar olmaktan kurtulamaz.

Kendisini yokluğa mahkum eden ve yok olacağına dair tezler savunan İnsanların akıllarının olmadığını söyleyemesem de, Mantıklarının çalışmadığını veya yanlış çalıştığını rahatlık ile söyleyebilirim.

Bence akıllı Ateist hayatın zorluklarını bir ömür çekip sülük gibi sürünerek kadavra oluncaya kadar inat ile YAŞAYAN değil intihar edip kurtuluşu seçendir.

Çünkü kurtuluşu olmayan sonu uzatmanın ne anlamı, nede mantığı olamaz.

Ebedi hayat yok ise İnsan dünya kampında zorlu işlerde karın tokluğuna çalıştırılıp sevimsiz yaşlılık ve korkunç ölüm tehdidi altında yaşayan zavallı bir mahluk olmaktan kurtulabilrmi?

Ateist için din gerekli mi sorusundan önce,

Ben Ateist için AKLIN GEREKLİLİĞİNE İNANIYORUM.

Bir Sosyal Paylaşım Sitesinin Tartışma Salonunda tartışmaya açmış olduğum ATEİSTİN AKLI VARMI?

Başlıklı yazım BİN YEDİYÜZ kişi tarafından okunmasına rağmen yazı içinde de belirtilen ifadeye benzer bir kaç cevap verildi.

Oda:

Ateistin aklının olmadığını iddia etmek doğru olmasa da,

AKLINI DOĞRU KULLANDIĞINI SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Cevabı oldu.

Tartışmaya açmış olduğum yazım aşağıdadır.

<< Ateistin Aklı Varmı?

Allah’a ve Ahirete inanmadan mantıklı bir yaşam mümkünmü?

Ateistler Allah’a ve ahirete inanmadıklarını iddia ettiklerine göre,

Akıl ve mantıklarının olduğu söylenebilirmi?

Düşünce ve davranışlarına bakılınca deli olduklarınıda söyleyemek mümkün olmadığına göre!

Hayatlarına anlam kazandıran akıl ve mantıklarını doğru kullandıkları söylenebilirmi?

Çünkü sonu yokluk olduğuna inanılan ölümlü bir hayatı tüm zorluklarına rağmen sülük gibi sürünerek kadavra oluncaya kadar sürdürme isteği hangi akıl ve mantık ile izah edilebilir?

Ben ateistlerin ya mantıklarının olmadığına veya akıllarını doğru kullanamadıklarına inanıyorum.

Siz bu konuda ne dersiniz? >>

Necdet EREM.

Ateistin dinin olmadığını söylemekte doğru değildir.

Atesitlerde adına tabiat dedikleri TEK TANRILI BİR DİNE İNANIYORLAR.

Bu TEK TANRILI DİNİN GERÇEK DİNDEN FARKI!..

Sadece İBADETİNİN OLMADIĞI ZANLARIDIR.

Halbuki Allahın kudret kitabı olan Tabiatın uyulması gereken sayılamayacak kadar TEKVİNİ kuralları var.

ONLAR HER İSTEDİKLERİNİ KENDİLERİNE VERECEK emirlerine amade,

Fakat onlardan karşılığında hiç bir şey istemediğini zan ettikleri,

Kendilerine karşı sorumlu,

Kendilerinin ona karşı sorumlulukları olmadığı bir tanrı bulmuşlar.

Fakat bu KÖR, SAĞIR, HER İŞİNİN TESADÜFE BAĞLI olduğu tanrı inancı onların hayatlarına anlam ve amaç kazandıran,

YAŞAMI ZORLUKLARINA RAĞMEN YAŞANMAYA DEĞER KILAN,

EBEDİ YAŞAM İDEAL VE ARZULARININ GERÇEKLEŞME ŞANSINI ELLERİNDEN ALARAK Onları hiçte kabul edemeyecekleri YOKLUĞA MAHKUM ETTİĞİNİN FARKINDA OLMADIKLARINI SANMIYORUM.

Bunlarınki SADECE FANTAZİDEN İBERET BİR SAFSATADIR.

Başka adı da olamaz.

İnsanı yokluğa mahkum edip;

İnsan hayatının anlamını ortadan kaldıran, İnsanı İdam emri verilip, İnfaz gününü bekleyen bir mahkum haline sokan O safsataya bir yorum yazmayı çok isterim.

Ateist için din gerekli mi sorusundan önce,

Ben Ateist için AKLIN GEREKLİ OLUP OLMADIĞININ SORULMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.

tarihinde necdeterem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizmin hararetli savunucusu olup kendisini filozof zan ederek Demokritos nikini uygun gören ateist arkadaşa yazmış olduğum bir yazıdır.

Değerli Filozofum,

Şu sıkıntılı, dert, bela, acı ve keder ile dolu bir üzüm yedirse yüz tokat vuran hayatı tüm sıkıntılarına rağmen sonunda elimize hiç bir şey geçmeyecek ise neden yaşadığınızın makul ve mantıklı nedenini bana anlatacağınızı umuyorum.

Beni bu merakımdan ne zaman kurtaracaksınız?

Gerici düşüncelerimden yobaz söylemlerimden vazgeçmem için beni ne zaman ikna edip, maneviyatın olmadığını HERŞEYİN SADECE GÖZÜMÜZ İLE GÖRDÜKLERİMİZ VE LABORATUARDA İNCELEYEBİLDİKLERİMİZ ÜÇ BOYUTLU MADDELERDEN İBARET VE SINIRLI OLDUĞUNA ne zaman inandıracaksınız?

Ne olur beni içinde bulunduğum sıkıntılardan kurtarın.

BENDE SİZİN GİBİ MANASIZ, ANLAMSIZ, HAYVAN GİBİ GEÇMİŞİ OLAMAYAN GELECEĞİ DÜŞÜNMEYEN BİR VARLIK OLDUĞUMA İNANAYIM.

Şu kâinatın bir yaratıcısının olmadığına her şeyin kendi kendisine oluştuğuna!

Sebeplerin tesiri ile vücut bulduğuna inandırınız veya yaratıcı olduğunu iddia edip adına tabiatı dediğiniz;

O mahir sanatkâr ustayı,

Mucit bilgeyi,

Gücü zerre, küre ayırt etmeden her şeye yeten hâkimi mutlak-ı banada tanıtınız ve beni de onun ile tanıştırınız.

Beni inkâr ettiğiniz Allah’a muhabbet itaat ve ibadet etmekten vazgeçirip sizin tespit edeceğiniz, NE ADLA ADLANDIRDIĞINIZI BİLMEDİĞİM GÜÇ KAYNAĞINA MİNNET VE MUHABBETİMİ ARZ ETMEME YARDIMCI OLUNUZ.

YOKSA İNSAN ERDEMİNE YAKIŞMAYACAK KAHREDİCİ NANKÖRLÜĞÜN KISKACINDA KAHROLACAĞIM.

Beni inandığım İlahımın nimet ve muavenetine karşı muhabbet ve itaat vazife sorumluluklarımın bulunmadığına ikna edin.

Bende sizin gibi özgürleşeyim.

Allah’a kulluktan kurtulup;

Kendi hayatımın geçmiş ve geleceğinin hâkimi, içi ve dış ilişki ve ihtiyaçlarımın belirleyicisi olayım.

Mahlûkata muhtaçlığın sıkıntı ve minnetini içimden atayım.

Saygı değer Filozofum.

Gerçekten değerli düşünce ve görüşlerinize çok ihtiyacım var.

Her şey bir yana;

Özellikle şu yaşama bir amaç ve anlam yüklemeden yaşanamayacağı saplantı ve sıkıntımdan kurtulmam adına yardımcı olur iseniz minnettar olacağım.

Cevaplarınızın tartışılmayacak kadar net ve ikna edici olacağına inanıyorum.

Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Ne olur beni cevapsız bırakmayın.

Size, temsilcisi olduğunuz Felsefe’ye ve Felsefecilere olan itimadım ve bakış açım vereceğiniz makul ve mantıklı cevaplar doğrultusunda şekillenecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistin aklı yok ki öncesi sonrası tartışılsın.

Yok olacağına inanıp iddia ettiği şu dert bela dolu hayatı sülük gibi sürünüp, kadavra oluncaya kadar hangi akılla sürdürdüğü sorulduğunda aklının olmadığını rahatlık ile göreceksiniz.

En basit işlerini bile sebep sonuç ilişkisi içinde yapan!

Yaptığı işin sonucu itibari ile mana ve maksadını bilemeyen kimseleri deli diye adlandıran!

Kimselerin HAYATLARINI TÜM ZORLUKLARINA RAĞMEN AMAÇSIZ VE ANLAMSIZ YAŞAMALARINI ANLAMAK MÜMKÜN MÜ?

Akılın sonrada oluştuğunu söyleyenlere!

Hayvanların dünyadaki varlıklarının insandan öncesine dayanması!

Bir çoğunun beyninin insan beyninden, bazılarının ise insanın bedeninden de büyük olması!

Şu an bile istisnasız bütün hayvanlar insandan daha yetenekli ve daha donanımlı olarak dünyaya gelmelerine rağmen neden beynin bilgi arşivi olan bir hafıza, üretim merkezi olan hayal gücüne sahip değiller. İnsanın ki beyinde onlarınki somun hamurumu?

Aynı doğal şartlarda yaşamamıza rağmen içgüdüsel harika hallerinin yanında neden hala ayağına basitinden bir terlik üstüne giyecek bir gömlek yapabilmiş hayvan yok?

Tabi sanıyorum.

Aklı evrim teorisi ile anlatmaya çalışanların beyni gibi onarlında beyinleri bir türlü evrimlerini gerçekleştiremiyor.

Eee olsun bu kadar.

Dünyanın kim bilir bakiye kalan trilyonlarca yıllık ömrü içinde belki akli ve mantıki evrimlerini tamamlar, Hayatı anlamsız yaşamanın kimseye zarardan başka bir şey kazandırmadığını hemcinsleri ile beraber anlama yeteneğini elde edebilirler.

Nede olsa aklarlı gelişmeye değil de evrime tabi.

Tabiatın tesadüfün yapacağı işin mantığı olmazsa!

Ona inananın akıl ve mantığından söz etmek mantıksızlık olur.

tarihinde necdeterem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir sınava giriyoruz, sınavda düşük not alınca:

- Hoca 30 vermiş! diyoruz.

Ama 80 alınca

- Seksen aldım diye böbürleniyoruz.

Bu kendimizi çok akıllı zannetmemizden mi kaynaklanıyor?

Her zaman aklımız olduğundan, akıllı olduğumuzdan, zeki olduğumuzdan bahsediyoruz. Gerçekten bir aklımız var mı? Varsa bunu gözümüzle niye göremiyoruz? Bilim aklımız olduğunu nasıl bir delille kanıtlıyor?

Hayır Akıl vardır. Fakat 80 alınca ben 80 aldım demek enaniyete girer yani ben yaptım ben başardım demek enaniyet İslamiyette ben yoktur,ßiz vardır ßen demek şeytan işidir. İlk enaniyet yapan ve kibirlenen de Şeytandır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklımız var tabi, size resmini koyayım da görün bak, aklımızı:

siyah-plastik-yagmur-cizmesi.jpg

İşte aklımız bu. Yok, bunu beğenmediyseniz, söyleyin bakalım nedir bu akıl dediğiniz şey, bir tarif edin, bizde bakalım var mı bizde, yok mu?

Yok, tarif etmiyorsanız, işte akıl bu, bizde var. Sizde olsa, siz bir resmini koyardınız, koyamadığınıza göre sizde akıl filan yok demek olur haliyle..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah’a ve Ahirete inanmadan mantıklı bir yaşam mümkünmü?

Ateistler Allah’a ve ahirete inanmadıklarını iddia ettiklerine göre,

Akıl ve mantıklarının olduğu söylenebilirmi?

Düşünce ve davranışlarına bakılınca deli olduklarınıda söyleyemek mümkün olmadığına göre!

Hayatlarına anlam kazandıran akıl ve mantıklarını doğru kullandıkları söylenebilirmi?

Çünkü sonu yokluk olduğuna inanılan ölümlü bir hayatı tüm zorluklarına rağmen sülük gibi sürünerek kadavra oluncaya kadar sürdürme isteği hangi akıl ve mantık ile izah edilebilir?

Ben ateistlerin ya mantıklarının olmadığına veya akıllarını doğru kullanamadıklarına inanıyorum.

Siz bu konuda ne dersiniz?

Ben hem Allahdisi,hem inancdisi hem de dindisi yasam ve iliski suruyorum. Sence bunu nasil basariyorum?

tarihinde evrensel-insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçi soru ateistlere sorulmuş ama bende bir cevap yazmak istiyorum.

Evet akıl vardır ve söylediğiniz gibi gözle görülemez.

Ne yapmaya çalıştıgınızı tabiki anlıyorum.

Ancak akıl tek başına bir hiçtir bedene ihtiyacı vardır.

Böbürlenip ben tüm bedeni yönetiyorum demesinin hiçbir anlamı yoktur.

Allahın varlıgını ıspatlamak istiyorsunuz biliyorum bunu bende öğrenmek istiyorum ancak bu şekilde fazla bir ilerleme kaydedemezsiniz.

Çünkü ıspatladıgınız tek şey sadece sizinde birşeyleri düşünebilen bir varlık oldugunuz.

Ama yetersizliği kesin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...