Jump to content

İslamın Kendi Kendisini Reddedişi


Recommended Posts

Güzel şehrin bitkisi, Rabbinin izniyle çıkar; kötü olandan ise kavruktan başkası çıkmaz. İşte biz, şükreden bir topluluk için ayetleri böyle çeşitli biçimlerde açıklıyoruz. (Araf Suresi, 58)

Bunun benzeri bir yaklaşım İncilde de vardır; buna göre “iyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır” (Matta 7:19)

Birazcık tefsirden anlayan herkes bunları nasıl anlamlandıracağını çok iyi bilir. Müslümanlar da bu anlamlandırmayı reddedemez.

Kötü şehir, kötü sistem, yönetim, felsefe, ideoloji, topluluk... anlamlarına gelir. İyi şehir verimlidir ve bitkisini de çıkarır. Kötü olandan ise kavruktan başka birşey çıkmaz. Bitki ya da meyve ne derseniz deyin bunun anlamı da reddedilemez. Bunlar tüm insanlığın ortak onayıyla iyi kabul edilen şeylerdir. Meyve de öyledir, bitki de öyledir. Belli bir meyveden hoşlanmasanız dahi genel olarak meyvenin faydalarını, gerekliliğini reddedemezsiniz.

Bugün müslümanlar kendi dışındaki tüm sistemleri batıl ilan ederken bu sistemlerin meyvelerini inkar edemezler. Saymaya hiç gerek yok. Bu durumda müslümanlara sorum şu: Şimdi sizin meyvelerinizi görelim. Kurana göre de incile göre de iyi meyve vermemiş olmanız bir işaretdir. Bu durumda dünyanın kurtuluşu diye sunduğunuz din, Kuran’a göre de, İncile göre de reddedilmesi, terk edilmesi gereken yanlış bir yoldur.

Son olarak tekrarlayayım: Nerde sizin meyveleriniz? Unutmayın ki İnsanlığın üzerinde uzlaştığı bir faydadan bahsediyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar için soruyu başka bir şekilde yenilemek istiyorum: Neden kitabınızın kendi ölçütünü İslam dini için uygulamaktan kaçınıyorsunuz? Yoksa bundan şimdiye kadar haberdar değil miydiniz?

Herhangi bir müslümanın bu iletimi şimdiye kadar okumadığını düşünemiyorum. Buna verecek saçma da olsa bir cevabınız olmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

iyide bütün müslümanlarda yanlış değilki.diyelim ben müslümanım senin neye inandığın seni ilgilendirir saygı duyarım desem.veye inançsızlığınada saygı duyarım desem.bu gayet güzel bir meyve olur.bana göre.

Burada meyveden ya da bitkiden kastedilen kişisel istisnalar değil. Buradaki bitki genel olarak bütün dünyanın kabul ettiği bir faydadır. Eğer İslam, gerçekten İslamın hakim olduğu ülkelerde bireylerini genel olarak örnek ahlakla yetiştiriyor olsaydı bu söylediğin anlamlı olurdu. Ama böyle birşey yok. İslam sadece kendi kabullerine göre fetişist bir ahlak anlayışına sahip bireyler yetiştiriyor ki bunlardan herkes şikayetçi. Ya da mesela İslam ülkelerinden büyük sanatçılar, bilim insanları çıksaydı yine bunu kabul edebilirdik. Büyük icatlar, insanlığa yön veren bilgelikler... Ama bunlarda da İslam en kısırlarındandır. Ben de Kuran'dan güzel ilkeler, sistem çıkarmaya çok uğraştım. Sadece büyük bir müslüman potansiyelini değerlendirebilmek amacıyla. Mesela "onların işleri aralarında danışma iledir" gibi bir temel alınacak ilke varken bunu berbat edecek on saçmalık var. Bunlardan kurtuluş yok. İslam ve Kuran kendi meyvesini kendi bozuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...