Jump to content

Sadece ateist arkadaşlarım yazsın :)


Recommended Posts

Dinlerin yok olmasi enerji ve su kaynaklarinin tükenmeleri, kraliyet ailelerinin yok olmalari ile ilgili olduklarini düsünüyorum.

Nano teknolojisi ile insan bedenlerini ölümsüz yapmaya calisan bilim insanlari egemen gücler yok edilmeden basarili olurlarsa yasadigimiz dünyanin büyük bölümünün insan cöplügü olarak kullanilacagini saniyorum.

Üzerinde düsünülüp arastirilmasi gereken önemli konudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerin hayatımızın sonuna kadar var olacağını düşünüyorum. Sadece isim ve şekil değiştireceklerdir. Geçmişte de, şuan mitoloji adını verdiğimiz destansı masallara inanırlarmış. Hristiyanlığın kökenininde bu mitolojilerden birine dayandığını rahatlıkla görebiliriz. Sadece biraz değiştirilip, günümüzde ilahi din adı altında insanların beyinlerine yerleştirilmiş. Aslında yerleştirilmiş denilmesi biraz absürd kaçaçak, insanlar çıkmaz yola girdiklerinde bir doğaüstü güce ihtiyaç duymuş ve bu nedenle de bir şekilde kendilerine durumu açıklama çalışmışlardır.

İnsanoğlunun doğasında var, hepimiz öncelikle merak ediyoruz. Sonra büyük bir kısmımız çocukluğumuzda dinsel eğitimlerle zekası köreltilmiş, sadece duyduklarımızı uygulayan bir forma giriyoruz. Diğer kısmımız da bu öğretilerin içinden ayrılmaya çalışıyoruz.

Dinlerin var olmaması için öncelikle değiştirmemiz gerek, yeni neslin gelişim evresini değiştirmek olacak sanırım.

Ayrıca kişisel düşüncem, dinlerin hükmünü yitirmesi oldukça yavaş ilerleyen bir süreç olmalı, hızlı bir sürede gerçekleşirse, rahatlığa düşen ve sadece ahiret inancından "korktuğu" için kötü ahlaklı davranmayan insanlar, bir anda ahlak yasalarına karşı gelecek hiç istenmeyen durumlar yaşanacak. Bu süreç yavaş gelişirse de bu aralıkta yeniden yapılanmalar olacak ve o anki inancın şekil değiştirmesiyle yeni bir boyut kazanacak ama aslını asla yitirmeyecek bu nedenle şahsi görüşüm dünya üzerinde dini inancın her zaman var olacağı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...