Jump to content

Evrime kesin kanıt oluşturan bir ara form daha bulundu


Recommended Posts

Sevgili Ateşbey

Rodin'in heykelini, Mona Liza yı kimin yaptığını biliyoruz. Bunlar insan elinden çıkmış. İnsan bilinçli bir varlık. Yaratıcı ve üretken.

Sorun robin'in heykelinden, Mona Lizadan daha büyük, daha karmaşık ve daha mükemmel olan biz canlıların ortaya çıkışı ve insan düzeyine gelişi.

Sen buna kestirmeden. Madem mona lizayı yapan var. İnsanı da yapan var diye bir mantık ile yaklaşıyorsun. Evet insanı yapan var ama kim? ve Nasıl yaptı? Bilimin uğraşı zaten bu yönde. Canlılar nasıl oluştu?

Yani yüksek bir tepenin üstüne varmışız. Sonra durup kendimizi sorguya çekiyoruz. Buraya nasıl geldik?

En kolay yol buraya geliş yollarını incelemek.

Yavaş yavaş dağdan aşağı inmek.

Adım adım.

Yüksek yapılı canlılardan, Daha basit yapılı canlılara doğru.

Canlıların genetiğini incelemek,

Genlerin nasıl erişkin bir canlı haline dönüştüğünü saptamak,

Genlerin yapılarının nasıl olduğunu ortaya çıkarmak. vs vs.

Bu yol gayet güzel bir yol değil mi? Bu yol daha doğru bir yol ve yöntem değil mi?

Bundan binlerce yıl önce yaşamış insanların öne sürdüğü, dünyanın, canlıların, evrenin ortaya çıkışı konusundaki sihirli yaklaşımlarının nesi senin aklına daha çok yatıyor?

Ol dedi oldu. Çok mu mantıklı ve kabul edilebilir bir şey.

Kim ol dedi? Ol deyince nasıl oldu? Neresi oldu?

Yani maddenin sürekli değiştiğini, canlıların sürekli değiştiğini görüyoruz. Elle tutulan ne var ki Ahanda bu yaratıldı diyebilesin.

Hep evrim denilen süreci aklının almadığından bahsediyorsun da, aklının aldığı şeyler konusunda sorduklarımız için suskun kalıyorsun.

Hep sen mi bizi sıgaya çekeceksin.

Biraz da sen bizim sorularımıza yanıt versen nasıl olur.

Bilim, dinsel inanışları ele alıp kendi yöntemi ile inceleyebilir. Bu inançların nedenlerini, kaynaklarını gösterebilir. Ama dinsel inanışlar ile bilime bakılmaz. Bakılır ise bilimin ortaya koyduğu gerçeklikler inançlara ters olduğu için, hep itiraz eder. Tıpkı senin yaptığın gibi. Hep bilimin yetersiz kaldığı yerlere çeker, ama görmez ki bugün için yetersiz kalan yön yarın aydınlanacaktır. Bir zamanlar tuttururlardı. Hadi etten tırnak çıkarın bakalım. Bir damla kandan insan yaratın bakalım vs. vs. Bir damla kandan değil ama döllenmiş bir yumurtadan canlının nasıl olduğunu ortaya koyduğumuzda. Bu oluşumun zincirleme bir reaksiyon gibi her safhasındaki sebep sonuç ilişkilerini ortaya koyduğumuzda, Genetik mühendisliğin başarıları karşısında. Bu safhaların hiçbirinde bir yaratıcı parmağının olmadığını gösterdiğimizde, Ne söyleyeceklerini, Neye tutunacaklarını şaşırdıklarını görüyoruz.

Evet aklının almadığı evrimi bir kenara koy.

Aklının aldığı yaratıcı hakkında bizi biraz bilgilendirsen daha iyi olur.

Sahi nasıl bir şey bu yaratıcı?

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 83
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yani sizin sorununuz yaratılıştan çok yaratıcı ile ilgili...

Yaratıcı ile ilgili sizin bildiğinizden daha fazla bir şey bildigim yok...

Zaten inanmak bilmeyi gerektirmiyor..

Mantığımda çok basit...

Aynen dedğim gibi... Bir Rodin heykelinin rüzgar ve su kuvveti ile oluşabileceğine inanmıyorsam;

O heykelden kat be kat karmaşıklığa sahip canlılığın kendiliğinden oluşmasına hayatta inanmam.

Ama dikkat et! İnanmam diyorum.. Bildiğimi iddia etmiyorum. Yanılıyor olabilirim!

Yani bir gün bilim hayatın ve evrenin kendiliğinden oluştuğunu şüphe götürmeyecek şekilde ispatlar ise;

İnancıma yeni destek noktaları arıyacakta değilim!

İnançla geçirdiğim yıllara yanarım olur biter... Aslında yanıulacakta pek bir şey yaptığım söylenemez...

Alkolü sevmediğim için içmiyorum... Zinayı dinsel baskıdan değil yetiştiğim ortamın örf ve adetlerine aykırı olduğu için yapmıyorum.

Namaz'ı bayramdan bayrama, cumadan cuma ya kılarım.

Vs. vs...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yav HACI, herşeyi bırakalım bir kenara...

Bana bir filumun başka bir filuma dönüşme aşamalarını mantıklı bir şekilde izah edebilir misin?

Filumlar, erken dönem canlı türleridir! Hatta o dönemin koşullarında bu türleri filum olarak değerlendirmek bile abes kaçacaktır; Zira "bir kaç" tane canlı türünden bahsedilebilir, onlarda evrile evrile filumları oluşturmuştur. Bir yılanla, bir insan olan senin ortak noktaların bu erken dönem ata tür canlıdan evrilmemiz dolayısıyladır.

Bu bir ağaçtır, zamanda geriye gidildikçe dallar seyrelecektir ve bu seyrelti dolayısıyla bazı grup öbekleri belirecektir; İşte bu öbeğin en belirgini filumdur, çünkü en seyrek bölgedeki ata türden dallanmıştır. Bu ise evrimin en belirgin gözlemsel kanıtıdır. Ancak bunu görebilmek için şartlanmdırılmışlıktan arınmış bir zihin gerekir, bu ise sizde bulunmuyor, zira aşağıdaki saçma soruyu soruyorsunuz.

Mesela, Sürüngen den Memeliye doğru bir git... İskeleter yapısını, solunum sistemini, enerji dönüşümünü, dolaşım ve sindirim sistemini ve hatta sinir sisteminin değişimi aşama aşama anlat bana... Biliyorsun bunların hespi aynı anda değişmeli... Hem memeli olup hemde soğukkanlı olan bir canlı yoktur, Ya da hem memeli olup hemde ayaksız olan bir canlı da yoktur... Demekki sürüngenden (mesela yılandan) memeliye (mesela kediye) geçiştie tüm sistemler aynı anda evrimleşmelidir.

Kimse sana chordata olan bir insanın, arthropod(eklem bacaklı) olan arıya dönüşebileceğini söylemedi! Evrimin mekanizmasını anlamaktan o kadar uzaksınız ki... Filumlar erken dönem "basit" canlı türlerinin başka ortak atadan evrilmesiyle çok çok önce gerçekleşti. Günümüzde böyle bir evrim söz konusu dahi değildir. Seninle sineğin ortak atası, şu an o canlıların içerinde oldukları filum içerisinde olmayacaktır, çok daha basit bir "tür"den olacaktır. O ata canlıyı bir filuma dahil etme çabası ise boşa olacaktır, zira o canlı bir ya süperfiluma ya da aleme ata olan basit bir canlıdır. Hayvanlar alemine dahil olan canlılar arasında filumlar arası evrim zorun da ötesinde imkansız bir şeydir, ama filumun atası canlılar bir filuma dahil değildir; Onlar o dönemin basit bir canlı "türleriydiler". Bunu anlamamak için kendinizi o kadar zorluyorsunuz ki... bu açıklamaya bile, yine aklımın ucundan dahi geçmeyecek abuklukta birşeyle geleceksiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bilim hiçbir zaman her şeyi tam olarak çözemez; her şeyi bir çırpıda çözen(!) şey dindir :rolleyes:

Dünyanın döndüğünü tam çözdü.

Yerçekimini tam çözdü.

Atomu tam çözdü.

Bir damla suda bir milyon canlı olduğunu tam çözdü.

........

vsvs

Suyun oksijen ve hidrojenden oluştuğu, bazı küçük canlıların mikrop taşıdığını ve de mikrobu tam çözdü..

çok var da vaktim yok.. ;):lol:

vsvs

Newton da tam her şeyi çözdüğüne inanırken birden Einstein çıktı arkadaşım, bakalım daha sonra sıra kimin... Bu iş böyledir; biraz bilim tarihi kurcalamalısın...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...