Jump to content

FATİHİN OĞLANLARA YAZDIĞI ŞİİRLER


Recommended Posts

İşte böyleee,

Benim zihniyetimi çözmek üle kolay degül.

Daha birçoh fırın Trabzon ekmegi yemeniz gerekir:-)))).

Aslında sen ve senin gibiler baştan kaybetmişlerdir.

Sahap olduğun kültür dünyesinden bir ad bulamayanlar,gidip başka dünyelerden bir ad seçmişseler,bunları ben baştan kaybetmiş sayarım.

İsterse başbahan,isterse ireyisi cumhur,istersede Türk Dil Kurumuna başkan olsun.

Bu tip hevesliler,kendine ,kültürüne ısınmamışlardan ısınamamışlardan çıhar genelde.

Nedense bu HASTALIHDA müslümanlarda çoh görülür.

Alman , ingiliz sitelerine,forumlarına gittiginizde bırahın İngilizi,Almanı o sitelerde olan Türklerinde ezici çoğunluğunun adları Türkçe degildir.

Komunustundan, ülkücüsüne varana dek.

Müslümanların bu hallarına İsviçrede benimle Türkçe konuşan Ankarada bir bakanlıkta 8 yıl görev yapan bir Alman ınanın kı ALAY ediyor.

Avrupada yaban kavak ağaçlarının nerdeyse sonu geldi.

Ormanlara gittiginde,çoğunu yerlerde görürsün.

Yahutta dikilidir,elinle hafif ittiginde param parça olup yerde çoğu yeri toz halına gelir.

Ölü halda birez daha direnir.

Ufah bir dürtüşde parçalanır yere dökülür.

Halbukı GÜRGEN ağaçlarına TANKLA dayansan zor yıkarsın.

Gürgen birçoh nedenle aranır olması yanında,kavak ağaçlarını hiçkimse ne arar nede sorar avrupada.

Nedeni çoh zayıf oluşu.

Kirli havaya çocuklardan bile dayanıksız oluşu,ne tahtası,nede odunu bir poha yaramadığıda caba.

Cahal olup biz ele yanaşacagımıza,

Bilgiç olalımda o bize yanaşsın.

Hırıstıyan birlikteliglerini sayalım.

ABD

AB

NATO

AGB , v.s.

Müslümanlarda ne var?

Havayla cıva.

Var canım

Ayrıstırma birligi,

Guş başı yapma birligi(ISLAMIYAT)(müslümanlık).

En uslu başbahanımız bülem dediki, LIBYA LIBYALILARINDIR,

sıhıyorsa biri çıhıp Lıbyayı bombaların.

Aradam 48 saat ya geçti yada geçmedi,TORNISTAN edüp Lıbya lılar dışardan deniz yoluyla sıleh alamasınlar deye NATO güçlerine 5 deniz üstü 1 denede denizaltı gönderdı Lıbya önlerine.

Veeeeee Libya bombalanamaz deyen başbahanımız,hırıstıyan güçlerle bir oldu,Lıbyaya düşen bombaları sayıyor şimdi.

Göz boyamah içinde ne mümkünse yapıyor.

Kendi ınsanları,çoçuhlarımız kışı bir yırtıh terlikle geçirirken,milyardar araplar dururkan bizimki Lıbyanın yaralılarını köşe bucah arayıp iyileştirmeye getiriyor.

Böylelerine ATALARIMIZ şöyle demiş

Ayranı yohdur içmeye TAHTI-RAVANLA gider MEMİŞHENEYE:-)))))

Biz neler gördük nelere GEÇİRDİK.

Müslümanlar gardaştır didiler

Düşmen çıhdılar.

Dünye işcileri birleşin dediler

Emme 70 yıl içinde darmadağın oldular.

Allah müslümenlerledir dediler

Emme Allah Filistinin degül hiçbir müslümen ülkenin SEMTİNE bülem uğramadı

Uğramıyor

Uğramıyacahda.

Tekiiiiii kendi özüne dönene gadar.

Komonosların SILOGANLARI 70 sonra İFLES etti.

Müslümenlerinse 1500 yıldır hala sürüyür.

Sanırım bir 1500 yıl daha sürer.

Emme bu internet sanırım bu gaddan sürdürmez bu YEŞİL GOMONOS pıropogandalarını.

Hadi hayırlısı :-))))

Tolondede

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her mesajda "işte böyleee" diye başlamak da çok komikmiş, güya "aşmış, geçirmiş" edası veriyorsun ha Tolon. Öz Türkçe lafları kullanırsan bu kadar yadırganmazsın ama Farsça, Arapça, Fransızca, İngilizce vs. kelimeleri büyük ünlü uyumuna uydurmak hem anlamsızdır hem de dili dönmeyen, dilini döndürmekten aciz Anadolu insanının taklidini yapmaktır. Dile sahip çıkmaksa eğer amaç önce yabancı kelimelerin en saf Altay dillerindeki (misal Saha dili) karşılıklarını bizim dilimize yerleştirmek gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Boş konuşuyorsun tolondede benim söylediklerimle akpnin ne alakası var ben sana diyorumki ayrımcılığın her türlüsü yanlıştır ister dil ister din ister ırk ister yönetim biçimi olsun önemli olan insandır 3 dil biliyorum ama kullandığım hiç bir cümlede ingilizce nede başka bir dil kullanmam komik olma gidip ingiliz forumlarında türkçe konuşmak gibi birşey senin bu yaptığın bu kadar insan neden senin gibi konuşmuyor bu forumda tek doğru senmisin? yoksa ayrımcılıkmı yapıyorsun farkında olmadan? uyan artık dil de din gibi boş muhabbettir milli bir değer değil... öyle olmasaydı atatürk harf inkılabını çıkarmazdı zamanına göre çok büyük bir yenilik ancak yetmez dil dahada yenilenmeli daha anlaşılır, yoruma kapalı olmalı dil de değişmeli ve bilimin bir kolu olmalı yani kültür mirası değil... yoksa böyle bir avuç gerizekalı alır doğru düzgün insanların laflarını çarpıtıp prim yapmaya çalışır buna engel olmak lazım ha tabi sen benim dediğimi ne derece dikkate alırsın ne kadar almazsın orası sana kalmış...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu ne tahammulsuzluk sanki dünyanın sonunu getirecek bir olay müslümanlar başka göçrüşlere karşı nasıl kin tahammulsuzluk duyduklarını bu konudada göstermişler bu tahammulsuzluk bazı sözde ateist vs lerdede var

bence çok hoş güzel bir yazım dahada etkileyici sadece alışmak lazım ve kişinin özü bu şunu bilinki osmanlı zamanında yunus emre nin konuşmasıda sizin gibi tuhaf algılanıyordu halbuki öz türkçe konuştu yunus osmanlı ise fars arapça frengce karışımı dil kullanıyordu

biraz alışmayı deneyin son derece güzel bir edebi dil tolonbeginki sadece büyük yazması endişelendiriyor beni bazen yazıyı okumakdan korkuyorum çok uzunmuş gibi geliyor gerçi bu yazılarda biraz ufak geliyor gözlerim bozulcak chromeden ayar çekmeliyim.

tarihinde AteistLight tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tahamülsüzlükmü ya yazıları okumuyorsun herhalde istanbullulara raydan çıkmış diyor adam ben ilk başta sadece yazdığını okumadım dedim uzatmadım ama kendisi ayrımcılık yapıyor karşı çıktığım nokta budur istiyorsan mars dilinde yaz yoksa banane okumadan etmeden yazıları ahkam kesmeyin. Ben ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım özellikle yaşadığım yere dair boş bir değerlendirme ve pozitif ayrımcılık yapıyor benim kendimi savunmam ve görüş bildirmem gayet normal... ayrıca yok o oğlancıymış yok bu geymiş yok bu homoymuş demekte başka bir ayrımcılık ve tahamülsüzlüktür sanane adamın tercihinden?

tarihinde zerath tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tahamülsüzlükmü ya yazıları okumuyorsun herhalde istanbullulara raydan çıkmış diyor adam ben ilk başta sadece yazdığını okumadım dedim uzatmadım ama kendisi ayrımcılık yapıyor karşı çıktığım nokta budur istiyorsan mars dilinde yaz yoksa banane okumadan etmeden yazıları ahkam kesmeyin. Ben ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım özellikle yaşadığım yere dair boş bir değerlendirme ve pozitif ayrımcılık yapıyor benim kendimi savunmam ve görüş bildirmem gayet normal... ayrıca yok o oğlancıymış yok bu geymiş yok bu homoymuş demekte başka bir ayrımcılık ve tahamülsüzlüktür sanane adamın tercihinden?

Merak etme zerath, bu sekilde dusunen yalnizca sen degilsin.

Adamin biri kalkip Osmanlica konusacak, yazacak, digeri ozturkce diye kimsenin anlamadigi sozcukleri kullanacak, oburu de ne oldugu anlasilmayan bir yorenin agzigla (artik azeri midir, ic anadolu mudur, dogu mudur, karman corman birsey) yazi yazacak, sonra millet anlamiyor diye sikayet edecek.

Kardesim, bu forumu okuyanlarin hepsinin anlayacagi bicimde yazi yazamiyor musunuz?

Kac yildir, nurcularin icinde gercek Turkce risalei nur Turkcesidr (!) mavalini dinlemis biri olarak soyluyorum bunlari.

Birakin eskiye donusu artik. Murteciler sizi!

Haa unutmadan, bir de her iletisini buyuk harflerle yazanlara da gicigim. ( Oh be rahatladim... :) )

Link to post
Sitelerde Paylaş

Argo sozcukler konusunda da sunu demek istiyorum.

Arkadasin biri rahatca bu kelimeleri kullanamiyormus "cimag" yazmak zorunda kaliyormus. Cok uzuldum. Turkce'yi pek iyi bilmiyor anlasilan.

Yani "cinsel iliski", "cinsel birlesme" diyemiyor, ille de o kelimeyi kullanacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Osmanlı Terihinde Oğlancılıh

Gelibolulu Mustafa Ali on altıncı yüzyılda yetişen Ünlü Osmanlı tarihçisi. 1541 Gelibolu’da doğdu. Küçük yaşta tahsile başlayıp yirmi yaşında medreseden mezun oldu.

Mihr-ü Mah adlı eserini şehzade İkinci Selim’e takdim ederek divan kâtipliği vazifesine atandı.

İyi bir şair olarak adını yazdırmasının yanı sıra şerh edebiyatımızda mühim yer edinmiştir. Sultan Üçüncü Murad’ın şiirlerinin şerhini yapmıştır. Nefi gibi bazı şairlere mahlas vermesi onun şiirimizin ustalarından olduğunun açık delilidir.

Asıl başarı alanı tarihtir. Künhü’l-Ahbar adlı tarih eserinde, sadece Osmanlı tarihini değil, Peygamberler tarihi, İslam tarihi, Türk ve Moğol tarihini de anlatmıştır.

TOPLUMSAL KURALLARI YAZDI

‘’Künh-ül-Ahbar" en büyük eseridir. Diğer eserlerinden bazıları Heft Meclis, Nadir-ül-Maharib, Menâkıb-I Hünerverân, Âdab, Hülâsâtü’l-Ahvâ der-Letâfet ‘tir.

Sultan Üçüncü Murad Hanın isteği üzerine yazdığı Kavaidü’l-Mecalis adlı eserde çeşitli sınıf, sanat ve mesleklere mensup insanların nasıl hareket edeceklerini, nasıl giyineceklerini, kısacası topluluk içinde adaba uygun yaşamak için neler yapmak ve neleri bilmek gerektiğini anlatmıştır.

"Nushatü's-Selâtin" adlı eseri sosyal hayatla ilgilidir. Doğu dünyasındaki siyasetname geleneğinin bir örneği olan bu eser, padişahlara yol göstermek üzere yazılmıştır. Bu eser o devrin siyasi ve sosyal durumunu göstermesi bakımından önemlidir... Padişahın devlet idaresi sırasında yapması gereken işleri anlatır.

OĞLANCILIĞI ANLATTI

Osmanlı ve Padişahlar ile ilgili derin tecrübe ve bilgi sahibi olan Mustafa Ali’nin ‘’Görgü ve Toplum Kuralları Üzerinde Ziyafet Sofraları’’ adında 2 cilt, muhafazakar Tercüman yayınlarından çıkmış olan kitabının sekizinci bölüm başlığı ‘’Bıyığı terlememiş ve sakalı çıkmamış olanlar takımını anlatır’’ tanımı ile büyük harflerle yazılmıştır.

Son günlerde tartışılmakta olan gündemdeki yerini sabitlemiş ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ dizisinin kıyamet koparan harem sahneleri bir kenara, kitapta anlatılan o dönemin oğlancılık kavramını tüm çıplaklığı ile anlatmaktadır.

Bölümde o dönemde tüyü çıkmamış sakalı bıyığı çıkmamış oğlanların, cazibeli kadınlardan da çok ilgi gördüğü tercih edildiği anlatılıyor. Civanlarla arkadaşlık etmek aşikâr olmuş, çekinmeden oturak âlemlerinde yolculukta her yerde yanlarında dolaştırmaya başlamışlar, aynı dönemde ay yüzlü kadınları asla yanlarında taşımaz birlikte bulunmazlarmış.

Kitabın 59 ve 60. Sayfalarında bakın nasıl anlatılmış yaşananlar:

“Çünkü sevilen kadın bölüğünün namahremleri avan korkusundan gizli tutulur. Şimdi ise civanlarla arkadaşlık onlarla düşüp kalkma yolunda bir kapıdır ki bu kapı gizli, aşikâr hep açıktır.

Vay babo YOSMANLI, sen OĞLANLARA gurban,

Demekki ŞERİET büle yaşamahmışkına din adamları Osmanlıya BAYILIY.

Neyse yazıya davam.

Tüysüzler soyundan namert lokması olanların çoğu Arabistan piçleri ve Anadolu Türklerinin veled -i zinalarıdır, onların sürdüğü güzellik ve cazibe süresini hiçbir diyarın tüysüzleri sürmez.

ABOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

Niceleri otuz yaşına varıncaya kadar güzel yüzünde gönlünde üzüntü olacak kıl görmez.

Türk çocukları Arabistan’daki ele avuca sığmaz civelek çocuklar güzellik yönünden hepsinden kısa ömürlü olurlar.

20 yaşlarına vardıkları gibi rağbetten düşerler ve aşıkların işinden kalırlar.

Ama İçel civarları Edirne, Bursa ve İstanbul'un ince bellileri her yönden kusursuzlukta ve güzellikte onlardan ileridir.

Güzelliği ve cazibesi eksik olanların ise çeke—çevire tazelikleri ve tatlı kılan naz ve cilve ile sevimli gösterir.

Ama Kürt tüysüzleri, anadan—doğma evbaş olanların tecrübesine göre sağlıklı, yumuşak ve uysal imişler ve her ne teklif olunsa dinleyip yapmaları çok olurmuş.

Hele bellerinden aşağısını kına ile boyatır, dizlerine ininceye kadar boyanarak kendilerini süslerlermiş.:-))))))))))

Özellikle Çoğu ince—belli ve uzun—boylu olurlar.

Kendilerini teslim ettikleri sırada her uzvuyla birlikte yumuşaklık gösterirlermiş.

Sözün kısası görünüşte yumuşak davranmakta, aslında karşı durmakta İçel güzellerinin çoğu inat ederlermiş.

Buna göre bunların vuslat nimeti bu- yükler için vardır.

Yanlarında gezen aşıklarını bahtsız ettikleri ve parasız pulsuz bıraktıkları meydandadır, derler.

Ve iki gencin fırsat vaktinde birbirinden yararlanması, yahut birisi ötekini sarhoş edip üstüne çıkması, değmede mümkün olmayacak bir iştir, diye anlatıp söylerler.

Sözün kısası, ün almış güzel yüzlülere rağbet edip karşısında gümüş—servi endamlı.

Uzun boylu, salınarak yürüyenleri kullanmak isteyenler Rumeli köçeklerinden şaşmasınlar. Kul cinsinin de Yusuf çehreli Çerkeslerinden ve Hırvat asıllıların nefesleri mis kokanlarından sakın usanıp bezmesinler.

Gerçi İçel mahbuplarında da nazeninler olur lakin çoğu vefasız insanı üzmek isteyen cefacı güzellerdir.

Onlara sahip olanların huzuru ve rahatı az bulunur.

Ama Arnavut cinsi de gerçi âşıkların gönüllerini alırlar, bu kadar var ki gayet inatçı olurlar.Ama Gürcü, Rus ve Görel cinsi, öteki esnafın gübresi gibidir. Onlara bakarak Macar soyundan olanlar, başka tayfaların tabiata uygun ve makbul olanlarıdır.

Gel gelelim, çoğu efendisine, hıyanet eder; düşüp kalkmalarından, davranışlarından her kişi onların çirkin yönlerini görür. Şaşılacak olan budur ki Mısır evbaşları Habeşlilere düşkündür.

Araya soğukluk girer, her biri insanın samurudur, derler.

Aslında yatak hizmetinde usta olurlarmış, yani esbap buhurlamayı, yatak ve yastık döşemeyi candan isterlermiş. Erkeğinde, dişisinde adamlık belli imiş: her ne semte görülürse uysal ve güzel davranarak yumuşaklık göstermeleri kolaymış.”

İşte Mustafa Ali’nin ağzından Osmanlı’da oğlancılığın hangi boyutlara geldiğini, kadınlarla birlikte olmaktan daha fazla tercih edildiğini anlatan satırlar böyle.

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki aşk sahnelerine tepki gösteren İslamcılar, Osmanlı resmi tarihçisi olan Mustafa Ali’nin bu satırlarını nasıl yorumlayacaklar bilemiyoruz.

Ancak söz konusu kitabın muhafazakar Tercüman Yayınlarından çıktığı ve yayınevinin sahibi olan Ilıcak Ailesi’nden Nazlı Ilıcak’ın olayları protesto eden Milli Görüş’ün partisinden bir dönem milletvekili olması ise ayrı bir çelişki gibi duruyor.

İklim Bayraktar

Odatv.com

İşte o kitaptaki bölümler:

Bu degerli Terihcimizin OĞLANCILIHDA Osmanlının nerelerde olduğu anlatısını ohudunuz.

Şerietciler ne tutarsalar hen eyisini tutarlarmış:-))))))).

Tutsunlar GALİ,ne deyek:-))))).

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Çünkü Fatıh bir HAIN degildi.

Ama Calal YOBAZI hem HAINDI hemide Türk karşıtı azgın bir gözü dönmüş.

Selçukluda olsun,

Osmanlıda olsun,

Hatta TC de bile HAINSAN el üstünde tutulursun.

Bir örnek veriyim:Bir ömrü orduda bu ülkeye hızmet ederek geiren paşalar içeri dıkılıp alal usul yerlerde tutulurkan

35,000 ınsanımızın katılı Yassı adada sultanlar gibi beslenmekte yalnız galmasın deyede kendi gibi HAINLAR yanında BESİYE çekilmişlerdır.

Bu ülke için orduda ömürlerini bitirenlere, ORDU YATMA yeri degildir ve eskerlerimize KELLE derken 35,000 kişinin ölümünden sorumlu CANIYA İrecebimiz SAYIN ÖCALAN diyi vimiştir.

Anlatabildimmi neden vatan haını Calal bu ülkede bukadar ŞİŞİRİLİR.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Sevgili dıragon

Her canlının nasıl bir başı varsa,yazınında bir başı olması gerekir.

Paldır küldür yazıya giremezsin.

Sonra senin gibi iki satır yazı yazssam ne isede,senin hafdada yazdığından fazlasını biz bir dafada yazıyoruz.

Polonyalı Alman ,Istanbulluların ELMA dedigine ALMA diyür.Ordaki Türkler gibi,yahutta Anadolu ınsanı gibi.

Gene Polonyalı Alman Istanbulluların HELVA dedigine HALVA diyür,ordaki Türkler gibi yahutta Anadolu ınsanı gibi.

Senin eyi dil bilgisi bilgine göre ELMAMI yohsa ALMAMI

HELVAMI yohsa HALVAMI dememiz gerek?

Düşününkü Türk ınsanına dili yabancılaştırılmış.

Alma kabayımışda Elma nezükmüş.

O zaman ELME desene.

Anadolu ınsanına candarma kaba gelince kolayını bulup CENDERME deyip çıhmış.

O cahallıgıyla kas kaba jandarmayı göp gözel CENDERME yapıp çıhmış.

Anadolu Türkü farkında olmadan dilini korurkan,aslında dilini korumayı önerecekler

Koşucular START aldı

Koşucular yarışa başladı deyecegine.

İngiliz hastalığına bir örnek daha

Heppy birds day to you.

Türkcesi, iyiki doğdun sen.

Köylü çoh bülmüşlere kadar bu hastalıh yayılmış.

Keçende papatyam filmindeki doğum gününde söylüyürlerdi.

Bir İngilize bu gibi maskaralıkları söyletemezsiniz.

Çünkü bir İngiliz,herşeyi ile İngilizdir.

Her İngiliz bilinçli bir egitimden geçer

Müslümanlar gibi

Deynegim dağarcığım

Kime var verecigim

Allahu ekber demez.

O İngiliz gibi egitilir

Bizim gibi

Arap gibi

İngiliz gibi egitilmez.

İngilteredede çoh çeşitli köklerden insanlar vardır.

İngilizler bunlardan uyduramadığını azgınlaşmasını kesin önler.

Bu şu demektir.

YA UYACAK

YADA TÜYECEK.

Bizde herşey serbest

Dilimi bozuyor

Bozsun HÜRRİYET varya

Bombamı atıyor

Dinemitmi atıyor

Bankaların camlarınımı parçalıyor

Caddeleri cehennememi çeviriyor.

Çevirsin,HÜRRİYET varya.

KIRRO bağırıyor,bu gidişle silehe sarılacağız.

Sarıl LAN ,namlusunu nere sokacağımızı eyi biliriz .

tolondede

.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
  • 3 years later...

İşte böyleee,

İşte fatihin şiirlerinin tümünün bulunduğu kıtap bu sanırım.

Genede kesin demiyim.

Bakarsın İstanbul belediyesi gibi bu yazarda makaslamış olabilir bu herifin şiirlerini :D .

Fatihin şiirleri

Yazarı: AHMET AYMUTLU
Çeviren:
Hazırlayan:

Yayınevi: M.E.B.
Yayın Yeri: İstanbul
ISBN NO:
Yayın Yılı: 1992

Dili: Türkçe

Tolonbeg

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
  • 4 years later...

iste böyleee,

                     Beni beyenmeyenlerin adlarina bakin,------ZERATH,------DRAGONWAR------- Kendisinin,TÜRKÜN adlarini begenmemislerde gitmis GAVIR adlari almislar.Tamda böylelerine yakisir bu adlar.Bu tiplivatandasli cok oldugu uluslar tarih sahnesinde pek fazla kalamazlar,siliinip gitmissler ,gidiyorlar.Kendi degerleri degersizde baskalarinin degerlerini begenenlerden cogu TARIH sahnesinde duramazlar.Kendi kültürüne deger verenler tarafindan süpürülüp atilirlar.

-           isvicrede calistigim otelin müdürü bir gün bana dediki Mustafa beg,bukadar yillar avrupadasin hala TÜRKMÜSÜN evet dedim hala TÜRKÜM deyince,kutlarim seni dedi.Niye dedim,dediki bir cogunuz calistigi ülke kültürüne dönüsüyürde onun icin sordum.

 

                Kac ulus vardir KUYRUGU dimdik duran.200 kadar milletten olsa olsa enfazla15 kadaridir kuyrugu dimdik olabilen.Gerisinin kuyrugu arka bacaaklarinin arasindan hic cikamamistir-

                  Mogollar bizde bastaci ettigimiz Mevlevilerin yardimiyla Selcukluyu yiktilar.Arkadaan anadoludaki bir asiret kalkti Osmanli devletinin temellerini atti ve dünyanin enbüyük imparatorluklarindan olan bir imparatorlugun temellerini kurdular.

                 Müslüman araplar bir tarihde türkistanda beylikler halinde yasayan TÜRKLERE saldirip hertarafi YAKIP YIKTILAR,Türk baslarindan tepeler olusturdular yüzbinlerce insan katlettiler .Arap komutan söyle demisti türklerin kaniyla degirmende buday ÖVÜTECEM un yaptiracam o undan ekmek yapip yiyecem.Dedigini yapti ama aradan fazla zaman gecmedi TÜRKLER MUAZZAM orduyla bagdata girdi BAGDAT MELiKiNi yaakaladi dansöz kiyafeti giydirilerek  binlerce kisi önünde göbek attirildi, bu komutanin 70 yyil boyunca Türkistanin her evine bir arap koyarak arap kültürüne zorladilar.71 inci yilda Tüürkler YETTiNiZ GALi diyerek 100,000 kisilik bir orduu toplayan TÜRKLER YILDIRIM harakatiyla her yani temizleyerek BAGDATA girdiler ,Araplarin tarihlerinin yazdigina göre bu ordu  TAS üstünde TAS omuz üstünde bas komadi.

 

Evet TÜRKLER TÜRKISTANININ intikamini aldi.ve yeni cok güclü bir devlet daha kuruldu.Yikilan TÜRK beylikleri ardindan TÜRKLER yenisini kurmakta hicde zorlanmamaktalar.Bu YETENEK cok az milllette bulunmaktadiir.

                    Dünyada kac millete nasip olmustur YIKILAN 15 devletin yerine 16 cisinida kisa zamanda kurabilmek.Arastirin bakem.Sanirim TÜRKLER bu konuda ya sampiyondur yada ikinci .Eeeeeeee koskoca dünyada ikinci olmakda az SAN degildir:-)))

                    Bende TSK da kayak yarisinda genelde 7 inci subay ve assubaylar arasinda 2 inciydim.Demekki bende az sayilmam:-)))

Dedenüz

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...