Jump to content

fal ve burçlar

Recommended Posts

Arkadaşlar bugün bir arkadaşım fal bakan bir kadına gitmiş, kadın önüne kuran açıyor bir sayfa seçiyorsun ona bakarak söylüyor filan.kızın sevgilisi ile alakalı bir dünya şey söylüyor sevgili de telefonda bu arada ağzı açık dinliyor. Ben telepatiye vs inanmıyorum başka bir açıklaması varmı

Evet var :)

Senin gibilerin paralarını cukkalamak için uyduruluyor.

Sitelerde Paylaş

Einstein normal ötesi diye adlandırılan telepatiye çok meraklıymış..Telepatiyle ilgili zihinsel yeteneklerini geliştirmek için bir çok seansa katılmış ve altıncı hissin kanıtlarının göz ardı edilemeyeceğini iddia etmiş.

Bu tür hikayeleri internette çok okudum ancak tabi ki doğruluk payı 0 dır, şehir efsanesidir.

Telepatiyle ilgilenen bir yazarın "mental radio" adındaki kitabına bir de önsöz yazmış.İnsanların telepati gücüyle iletişim kurabileceklerini açıklamış..Bu enerjilerin mekaniğinin metafizikle alakalı değil,günümüzde üzerinde yeterince araştırma yapılmamış , henüz ortaya çıkarılmamış fizikle açıklanacağını söylemiş...Dinciler hemen atlamasın, zira ruhlarla ,cinlerle perilerle alakalı değil , enerjiyle alakalı kuramlarla yaklaşmış konuya...

bu söylediğinde keza mümkün değil. kauntumu kullanarak zırvalık peşinden koşan ruhçu sitelerin uydurmalarından ibaret bunlar.bir kere kuantik bir etkileşim yani dolanıklık için aynı kaynaktan çıkma durumu geçerli olmalı ki keza tek yumurta ikizlerinde bile bu durum geçerli değildir.telepati elektromanyetik dalgalar ile yapılabilir dersen insanın hem elektrik dalgalarını hem de elektromanyetik dalgalarını manyetik elektrik alanı vs algılaması imkansızdır. örneğin mr çekerken onlarca hücre tahribata uğrar yüksek emd ve manyetik alan yüzünden ama 0 his var ortada. bırakın bunları algılamayı çevremizde bir elektriksel-manyetik olayların olduğundan yani çevremizde bir dalgasal olay olduğundan haberimizin olması bile imkansızdır. keza nöroplazmanın bu tür zırvalıklarla ilgisi olduğunu söyleyen şarlatan sitelerde mevcut. yaptığım araştırmalar gösterdi ki nöroplazma sadece sinir hücresi sitoplazmasıdır. hiçbir şekilde bu saçmalıklarla alakası olamaz.

Bir de şunu ekleyeyim kaşık büken adamlar filan vardı televizyonlarda. sonra öğrendim ki bunu çaktırmadan yapmanın birçok farklı yolu var.yani kandırmaca.

bilinmeyen bir fizik kanunu varsa bile (ki zaten şu an atom altına kadar inildi) bunun ile bu tür varolduğu iddia edilen şeyler ile ilgisi olamaz keza bir insanın çevreyle bağı ne olur ki. ses koku ışık vs daha ileri gidersek beyinde elektromanyetik dalgalar yayar ısı yayar çevreye vs. bunlarla bir ilgisi olmayan ki bunlarla varolduğu iddia edilen bu tür fenomenleri açıklamak imkansız (çünkü belli tekno aletler olmasa emd den haberimiz olamaz) insanın çevreyle bağı bunlardır ısı emd ses vb. daha ileri bir bağ olması mümkün olmadığına göre ve algıda(en azından birşeyler olduğunun farkına varmak yapıyı çözmek değil) bağlar ile aktarılması gerektiğinden yeni bir fizik kanununun bu tarz iddiaları desteklemesi mümkün değildir.

Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bugün bir arkadaşım fal bakan bir kadına gitmiş, kadın önüne kuran açıyor bir sayfa seçiyorsun ona bakarak söylüyor filan.kızın sevgilisi ile alakalı bir dünya şey söylüyor sevgili de telefonda bu arada ağzı açık dinliyor. Ben telepatiye vs inanmıyorum başka bir açıklaması varmı

açık konuşacağım bu tür şeyler doğru ise de bilim ile hiçbir alakası olamaz keza uzaktan haberleşme yok kaşık bükme filan bu tarz şeyler bilimsel olarak mümkün değil keza evrim teorisi en başta bunlarla çelişir.insanlar hangi zamanda kazanmış ki bunları. bilim ne ile ilgilenir mesela sen dersin ki ben emd yi algılıyorum haaaa bilim der ki sana insanın böyle bir şey gerçekleştirmesi imkansızdır. sen dersin ki beynimi uzaktan kontrol ediyorlar bilim der ki böyle bir şey mümkün değil filan yani gözlem verip doğrulanabilecek şeyler ile ilgilenir keza. hep bu new age forumlarının dini bilime yamamaya çalışmasının ürünleri bunlar. demek istediğim bazı new age tarikatlarının bilimi sulandırıp safsatalar ile dağıtmaya çalışmasından başka birşey olamaz.

tarihinde limalima tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

yıldızların açısı ile bizim yaşayacağımız olaylar arasında sizce ne tarz bişey olabilir ne alakası var der insan en azından. en basitinden diyelim ki yay burcundan dünyada kaç insan var eeee hepsi aynı şeyleri veya yakın şeyleri mi yaşıyor. biri aynı gün üzülürken öteki mutlu olamaz mı bu bile yeterli bu tarz iddiaları çürütmeye.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...