Jump to content

İran uzaya maymun gönderiyor


Recommended Posts

Biz senelerdir ordan borc burdan borc aldık insanı gelişme raporları hazırlandı sunulduda ne oldu!!!!?

Bilmem kaç milyar dolar borç alınırken, özelleştirmeyle ekonomik gücün yarısı dışarıya peşkeş çekilirken, ülke emperyalist güçlerin yarı sömürgesi haline getirilirken seyreden, hatta devlet hantallığından kurtuluyor herşey çok güzel olacak bilmemne diye alkış tutan bizlerdik. İşsizlik patlamışken, devletin toplam borcu o kadar özelleştirme gelirine rağmen azalacağına artmışken, cari açık rekorlar kırarken ekonomi iyi gidiyor demiyorlar mı, çıldırıyorum.

Herkes yeni anayasadan bahsediyor ya, bence devlet borç alamaz, kredi kullanamaz, kayıt dışı ekonomiyi engellemek, adil şekilde vergi almak ve sadece kendi özkaynaklarını kullanmak zorundadır diye madde koysalar Türkiye'ye en büyük iyiliği yapmış olurlar ama boğazına kadar çalmaya çırpmaya, ranta, rüşvete, yolsuzluğa batmış ikiyüzlü bir ülkede hayal tabi bunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk zamanında einstain dahil bir çok fizikçi bilim adamını ülkeye davet etmiştir ama malesef olmamıştır düşünsenize einstain amerika yerine Türkiyeye gelsedi bir çok buluşunuda davetten sonraki tarihlerde yapmıştır

kısacası ülkemiz sonradan bozuldu 1950 den itibaren adnan menderes ve menderesin faşist dinci ideolojisile bozuldu tabi arkasındaki emperyalist güçlerinde etkisi var malesef 1950 den beride aynı dinci sağcı faşist takım ülkeyi batırmakda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlığın İslam ülkelerinde de teknoloji ve bilim işler ,bilimsel çalışmalar yapılır bakın görün demek istediğine yoralım.

Peki İlk mekik ne zaman gönderildi?Aya insan gönderilirken İran ve İslam ülkeleri ne yapıyordu?

Aradaki 50 yıllık farkın sebebi nedir?

Ayrıca bir ülkenin bilim anlamında birşey yapması kendi yararına yapmaması kendi zararınadır.Dini inancına hiçbir katkı sağlamaz.Bilime en çok katkı yapan ülkelerin dinine sempati duysaydık ya hristiyan ya da şintoist olmalıydık.Ayrıca İran'ın savaşmak ve İsrail'i haritadan silmek amacıyla değil halkına ve insanlığa refah sağlayacak şeyler için bilimsel gelişmeler sağlamasını dilerim.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iran, kok hucre arastirmalarinda dunyada en ileri 10 ulke arasindadir.

Ancak benim sorum, dini temellere oturan Iran'in neden veya nasil ilk 10 arasinda oldugu degil, geri kalan 9 unun neden dini temellere oturmayan, laiklik ve demokrasi anlaminda ileri ulkeler oldugudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Teknoloji

Askeri güc

Kazanç

Saygınlık

Bu tarz şeyleri ortaya koydugumuz zaman din bazlı olmayan ülkeler mi başta geliyor?

yada onların dinsiz oldugunu laik oldugunu neye göre söyliyecegız? Onlarında basbakanı kiliseye gidiyor? Ama bizimki gittiği zaman camiye laik olmuyor? Saçmalıklara bakarmısınız. Gecen kutlu dogumda basbakan konusma yaptı laiklik elde giitti dediniz.Şimdi size bilindik dünyanın en üstüne oturmuş devlet isimleri sayıcagım hangılerının sizin değiminizle hiç dinle işi yok bir söyleyin bana sayın cok bilmiş laik kemalist aydın sanatkar arkadaslarım:)

ABD

RUSYA

FRANSA

ALMANYA

İTALYA

BREZİLYA

İRAN

İSRAİL

TÜRKİYE

PAKİSTAN

HİNDİSTAN

JAPONYA

KUZEY KORE

ÇİN

Kimi savaş gücü olarak kimi insanı gelişmişlik cogu dünyada söz hakkına sahip toplantılarda ipleniyor veto kararları akışın yönünü değiştiriyor vesaire

Bazıalrı diyecek hindistanın pakıstanın kuzey korenin ne işi var. Bence biraz araştırsınlar.

Birşekilde kenlerini dinletebiliyorlar vardır daha boylwe 3-5 devlet ben aklıma geleni yazdım.

Bunlardan hangisi dinsiz? Sizin deyiminizle laik?

Sizin bahsettiğiniz ateist cogunluktaki ülkere bakıyorum

Letonya

Estonya

İzlanda

Çek cumhuriyeti

İsveç

Danimarka

Oooo cok büyük devletler mükemmel güclü cok düşmanı olan teknolojide çığır açmıs avrupada olanlar avrupa birliğinin gidişhatını etklileyen devletler yada?

Taayvan? Guney kore? Singapur? Kesin dünyanın sonunu bunlar getirir bir coguna sorulmadan savas cıkmaz bir cogu izin vermezse borc para bile alamayız.

Dominik cumhuriyetim?

Yeni gine mi?

Nerde sizin dediğiniz ateistler hangi zorluklara ragmen ne yapmıslar neyi basarmıslar bir yazın buraya .

Türkiyeyede kimse köstek olmasa düşmanı olmasa herkes iyi davransa ne yeraltı ne yerüstü zenginliğimiz olsa bu cografyada degılde okyanusda tek basımıza ada olsak bizide kimse iplemez ve bizde gelişiriz.

Öyle bol keseden sallamak kolay bu ülkeyi yönetmekle sırbistanı yönetmek aynı sey degıl.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cahil cesareti boyle birsey iste. Hic mi dusunmezsiniz, burada akademisyeni var, yazari var, siyasetcisi var, doktoru var profu va, var oglu var. Ha insanin bu sifatlari derinligi oldugunu garantiliyor mu? Garantilemiyor tabiki ama surada su yazdiklarinizi okuyacak kitlenin icerisinde derinlikte okyanus karsisinda sizi tezgaha serpilmis su damlasi gibi gosterecek beyinler olma ihtimalini o derece guclendiriyor ki, su yaziyi suraya asan psikolojinize sasip kalmamak elde degil. Hastasiniz vesselam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iran'in uzaya maymunlu maymunsuz, canli bulunan ya da bulunmayan bir uzay araci göndermesinden mutluluk duyarim bir ateist ve sosyalist olarak.

Kurtulus savasi sirasinda butun dogu halklari ve ulkeleri emperyalist guclerin karsisinda Mustafa Kemal'in yaninda yer almisti, simdi sanki uzay, ataom, kök hucre gibi bilimsel olaylar sadece bati ulkelerinin hakimiyeti altinda ancak onlar yapabilir gibi dusunmek bence ezikliktir.

Iran Islam'a ragmen bunu yapabiliyorsa bu batinin attigi adimdan daha buyuk bir adimdir yalnizzzzz eger ki bu bir sark kurnazligi, acem yalani degilse...

Yine yalnizzz; neden muslumanlar sanki bunu islamin bir zaferi gibi kabulleniyor, sahipleniyor bagrina basiyor, anlamiyorum, sia islami ikiye bölen en buyuk islami fraksiyon ve bu, yani perslerin sia'nin bu basarisi islamin zaferi mi yani, sia sampiyon mu, butun sunniler akin akin sia mi olacak ne oluyor? Eminim surda bu olaya sahip cikan butun hödukler sunni, naksi, nurcu sucu bucu yobazlar, eee size ne oluyor? Bakin Ali'nin zulfukari neler yapiyor ebu hanefi nerde ki anadolu aleviligi bile irana Ali sempatisi disinda yakin hissetmez kendini.

Atesit arkadaslarinda Iran bir islam ulkesi diye direk dalga gecmesi bence hos degil ama en azindan bu ilkel insanlarin ne kadar yalanci olabildiklerini bildikleri icin mazur görulebilir itirazlari eger ki gercekten uzaya birakin maymun, odun bile göndersinler gönulden tebrik edecegim Iranlilari...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Belki bende şairim? Veya sanatcı? Yada kafayı ilim bilimle bozmus dusune dusune bir hal olmus küçük filozof? Yada suan master yapan bir öğrenci?

Ne yazıkki korkak değilim ve söyledim söylüyorum. 21 yasında delikanlıyım:) Yerım yurdumuda söylerim ilimi ilçemi kücüktür kime derseniz gösterir ama ne olacakki.

Sizde sunu söyleyin bana ne oluyor o dediğin ilimler olunca? Bir psikiyatr prof. Bu dediğim siyaset bilimindede mi fena bir getiri elde ediyor. Müslüman birşey bilemez mi? Ben ne öğretmenler gördüm sap salak ki okuldan sogudum . Arkadaslarımın var babaları gayet üst düzey gider veren emir veren adam ama iki cümle bir araya getiremeyen.

Ne bilimi ne ilimi?

Zoruna mı gitti yazılanlar sen yoruma cevap atsaydın ya sayın aydın mükemmel hümanist fena halde bilgili sacı sakalı birbirine girmiş içe alımsal dısa vurumsal özgüveni pacalarından sarkan.

Ama yok zora geldimi böyle sacma sapan seyler.. Neyse bende yazmıcam daha okuyan ne oldugunu anlar. Dahada bu konuya yazmam.

Selametle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Iranda seçim, bizim paşaların yaptığı seçimlere benziyür.

Evet pusulaları yüzbinse HAYIR pusulaları seçim odasında yüz dene.

Paşaların ve ve Islam cumhurıyatların seçimleri böyle.

Bunu bile kavrayamayanlara ne denirki?

Paşalar ve ıslam demürgiresisi aynan böyle.

Komunıst Rusyadada böyleydi.

Bu nedenle Islamcılara YEŞİL KOMUNISTLAR deniyordu.

Şu kelleninizi eccik çalıştırın.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek ki iran uzay araştırmalarına yatırım yapıyor,para harcıyor.Bizde öyle bir durum yok.İslamda uzay araştırmalarına yatırım yapın diye bir emir de yok.TC anayasasında uzay araştırması yapmayın diye bir madde de yok.Uzay araştırması yapan diğer ülkeler müslüman olmadığına göre bunun dinle laiklikle hukukla bir alakası yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İran kendi başına hiçbirşey yapamaz.

İran içinde ve dışında İranlı değerli bilimadamları olabilir. Ancak onlar bile İranı bulundukları konumdan daha yukarı çıkaramazlar.

İran ve Rusya özellikle Nükleer Santral kurma aşamasında işbirliği yapmıştır. Yani kendi nükleer denemelerini İranlılar değil onlar adına Ruslar yapmaktadırlar. Daha sonraları ise İran-Rusya arasında uzay alanında işbirliği anlaşması yapılmıştır. Rusya kendi bilimini ve bilimadamlarını İrana satmaktadır.

Rusya İranı sattığı an İran bitecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...