Jump to content

Kur'an'da Kadına Bakış


Recommended Posts

Kur'an'da Kadına Bakış

Evet arkadaşlar açtığım başlık Kur'an'ın kadın hakları hakkında ki sicilini ortaya koymak için açıldı. Şimdi öncelikle cennette ikram edilen kadınlara ayetler ile bakalım;

Elmalılı Hamdi Yazır

Vâkı'a 22; İri gözlü hûriler,

Elmalılı Hamdi Yazır

Vâkı'a 23; Saklı inciler gibi,

Elmalılı Hamdi Yazır

Vâkı'a 24; Yaptıklarına karşılık olarak verilir.

Bu ayetlerden çıkardığım sonuç tarafsız bir şekilde bakınca çok net gözükmektedir. Sonuç şudur kadınlar dünya hayatında İslam hükümlerine uygun yaşayan erkeklere karşılık olarak ikram edilmektedir. Yani erkeklerin amelleri neticesinde elde edecekleri kazanım iri gözlü, ğögüsleri yeni tomurcuklanmış hurilerdir. Dünya hayatında yeteri kadar eşya gibi alınıp satılabilen insanlık namına bir değeri olmayan kadınlar Allah'ın hükümlerine göre bu durumlarından ne yazık ki kurtulamamaktadırlar. Erkeklerin cinsel tatminkarlığını dünyada sağlayan bir araç, mal vs. gibi görülen kadınlar bu haksızlığa cennette de maruz kalmaktadır.

Başka ayetlerede bakalım;

Elmalılı Hamdi Yazır

Nisâ 34; Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Nisâ 34 erkek egemenliğini açık açık belirtmektedir. Hatta bununda ötesinde kadınların itaatkar olanların iyi kadınlar olduğundan dem vurulmakadır.

Nedir itaatkar?!

İtaatkar; Söz dinleyen, buyruğa uyan.

Buruk nedir?!

Buyruk; Belirli bir davranışta bulunmaya zorlayıcı söz, emir, ferman.

Ayetten açık olarak anlaşıldığı üzere erkek kadın üzerinde mutlak bir egemenliğe sahiptir. Bunu nereden mi anlıyoruz?! Ayetin başında geçen ?Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler.? cümlesinde bunu kolaylıkla görebiliriz.

Ayetteki başka bir konuya gelelim! Kadınların erkeklerde üstün yaratılmadığı yazılmıştır. Buna sebep olarak öne sürülen sadece fantezi boyutunda varsayılan Allah ve onun takdiridir. Başka mantıklı bir açıklamayı kitapta bulmak imkansız. Çünkü Kur'an'a göre kadın sanki zulüm çekmek, her daim kullanılmak için yaratılmıştır.

Dikkat çeken başka bir husus Allah'ın gözünde kadının değersizliğidir. Erkekler mallarından harcamaktadır gerekçesiyle; Allah pek insani bir eğilim gösterip erkeleri haklı görebilmektedir. Erkekleri haklı çıkarmak için Allah yeminli bir şahit gibi davranmaktadır!

Devam edelim! Erkek egemenliği itaatkar kadın deyimiyle iyice pekiştirilmektedir. İtaatkar kelimesini anlamını yukarıda vermiştim. İtaat edebilmek için söz dinlemek ve buyruğa uymak gerekir. Yani erkeğin egemenliğine şartsız biat etmekle mümkündür itaat!!! En son önerilen dövme kısmı ve öncesi insani yaklaşım olarak ne yazık ki hiçbir anlam ifade etmemektedir. Çünkü erkeğin egemenliği şartsız bir şekilde kabul edilmelidir. Kadının haklı olduğu durumlarda bu egemenliğe karşı çıkma hakkı yoktur. Yani kadın haklı olarak itaat etmeme gibi bir gerekçe öne sürerse; önce itaat etmesi için öğüt verilir, yataklarından ayrılınır bu da sonuç vermezse mutlak itaat etmesi için dövülür. Sonuç olarak kadınların önünde devamlı olarak itaat etmeleri gereken erkekler vardır. Erkek itaat ettirmek için üç yöntemi sırayla uygulama hakkına sahiptir.

Başka bir sorunda fenalık ve geçimsizlik kelimelerini ucu açıktır. Her noktaya çekilebilir. Kadın hangi durumda fena ve geçimsiz olur bu çok tartışmalı bir konudur. Gördüğünüz gibi erkeğin fena ve geçimsiz olanına kadınlar nasıl bir tavır takınacaktır?! Ne yazık ki erkek egemenliğini kutsayan kitap doğal olarak kadınları insan boyutundan başka her türlü değerlendirmiştir!!!

Erkeğin fantezileri cennete de taşıyan son üç ayetle sonuca bağlamak istiyorum...

Elmalılı Hamdi Yazır

Nebe 33; Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.

Elmalılı Hamdi Yazır

Rahmân 56; Oralarda gözlerini yalnız eşlerine çevirmiş dilberler var ki, bunlardan önce onlara ne insan ne de cin dokunmuştur.

Elmalılı Hamdi Yazır

Bakara 223; Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey Muhammed, müminleri müjdele!

Konu bağlamında çıkarılan sonuçlar;

-Kur'an erkek haklarını gözeten bir kitaptır.

-Kur'an bu dünya'da erkek egemenliğini dayattığı ve olumladığı gibi cennette de bu egemenliğin devamını sağlamaktadır.

-Kadın, Kur'an'da meta olmanın ötesine geçemediği gibi cennette de erkeklerin cinsel tatmini için amellerine karşılık verilen bir ikram şeklinde sunulmuştur.

-Kur'an, erkek ve kadınlar arasında eşitlik gözetmemiş ve tamamen erkek yanlısı ve onların maddi ve manevi çıkarlarını önemseyen bir kitap olarak yazılmıştır.

-Kur'an, erkek ve kadın arasında dengeyi sağlayacak bir kitap değildir. Bu çağda geçerli olarak devam etmesi sadece erkeklerin çıkarına olacaktır.

-Kadınlar cinsel tatminden öteye onurlu, gururlu insanca bir yaşam istiyorsa Kur'an ve onun çağ dışı ayetlerine karşı çıkmalıdır. Birey olmanın haklı mutluluğunu yaşamak kadınların hakkıdır. Bu hakkı erkeklerle eşit koşullarda ve eşit düzeyde temsil olabileceği düzeye taşımalıdır. Bunun için Kur'an geçerli ve yetkin bir yol gösterici değildir...

tarihinde Nektar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ya burada çok ciddi sorunlar.

hergün okulda baş örtüsü olayı ister istemez gözüme çarpıyor.bu insanlara kızsam mı,acısam mı bilemiyorum.

kendilerinin erkeğe göre ikinci sınıf sayan bi put için,bi halt yaptıklarını sanarak bunca sıkıntı çekiyorlar.

trajedşi bence. :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş
ya burada çok ciddi sorunlar.

hergün okulda baş örtüsü olayı ister istemez gözüme çarpıyor.bu insanlara kızsam mı,acısam mı bilemiyorum.

kendilerinin erkeğe göre ikinci sınıf sayan bi put için,bi halt yaptıklarını sanarak bunca sıkıntı çekiyorlar.

trajedşi bence. :blink:

Vakıa suresi tam bir vakadır...

Kadın olsaydım sırf bu sure yüzünden

islamı red ederdim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

islamın kadınları 2.plan görmesi beni zerre ilgilendirmez

ama bu dinin başlatıcısına taapan kadınlara hem kızıyorum hem acıyorum....

hatta bazıları var ki evet kadınlar erkekten aşağıdır biz onlara hizmetle görevlendirilmişizdir diyor.. bizzat duydum..

hangi yıldayız...?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel yazın için tşekeürler.

Osmanlı zamnaını hatırlattı bana.

Eğer atam Halkçılık ilkesini getirmeseydi belkide kadınlarımız bu sefil davranışları yiyecekti.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeriatta kadının boşanma hakkı bile yok.Ehliyet alma hakları bile yok.Tek başlarına dışarıya gezmeye bile çıkamazlar.Birde utanmadan demokrasi ve özgürlükten bahsederler.Beyinleri zemzem suyu ile yıkandığından kalpleri mühürlüdür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamın kadını yücelttiği söylenir durur. İslam, kadını tam anlamıyla aşağılayan bir din. Kuran açıkça erkek kadından üstündür der, itaat etmeyen kadını dövün der. İki kadının tanıklığını bir erkeğe eş tutar. Miras payında kadına yarısı yerine üçte birini uygun görür. Erkeklerin çok kadınla evlenmesi Kuran'a göre yasal. Kadınlara örtünün demesi ise artık kadını tam anlamıyla mal olarak görüldüğünün kanıtı. Kapatın şunun üstünü de gündüz vakti aklımıza kötü şeyler getirmesin hesabı. Kendini mal kabul eden kadınlar da buyruk gereği örtünüyor. Bir de buna özgürlük deniyor. Kadının örtünme özgürlüğü olsa olsa kadının çirkin olma özgürlüğü olabilir. Buyursun kendinden utanan örtünsün.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu zavallıları hata kaza bir gün şeriat gelse de o zaman görsem?

iş işden geçecek, o zaman anlayacaklar laik ve demokratik cumhuriyetin değerini.

evden toplumsal hayata kadar her alanda ikinci sınıf olacaklar,önceki koşulları da bildikleri için pişmanlıktan geceleri uyuyamayacaklar. :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar islam kadını yüceltiyor.

hatta o denli yüceltiyor ki insanüstü

olarak nitelendirdiği şeytanla bile denk tutuyor.

Görüldüğü üzere kadından o kadar korkmuş ki

islam peygamberi, erkeği zaaflarına yenik

düşürecek kadar fitne ve fesat kaynağı olarak göstermektedir.

"kadınlar, oğullar, salma atlar ve develer size dünyanın süsü

olarak gösterilmiştir, onlara kanmayın" diyecek kadar da

erkeği zayıf göstermektedir.

aslında kadını hep aşağı göstrmeye çalışarak,

hem de elini kolunu olabildiğince bağlamaya çalışarak

erkeği kadından korumaya çalışmış olup, erkeği

zayıf iradli göstermektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
"kadınlar, oğullar, salma atlar ve develer size dünyanın süsü

olarak gösterilmiştir, onlara kanmayın" diyecek kadar da

erkeği zayıf göstermektedir.

Sizin gibi zihniyetler neden şu siyahla yazdıgım yazıyı görmemezlikten gelir.

Kadınlarda oğullarda bu dünyanın süsleridir....

Kadın çekicidir, insanlar nasıl mal gibi kullanıyor amerikada avrupada kadınları. Araba satarken bile 2-3 manken koyuyorlar bak nasıl hit alıyor fuar. Kadınları bu ahlaksız açıdan değerlendirirsek dünyanın geçici süsleri olarak algılabiliriz.

Kadınlar çekicide erkekler borumu...Erkeklerde çekicidir. Kadınlar erkeklerin cazibesine dayanamayarak zina gibi bir günaha yeltenebilir. Kadınların da gözünde bu ahlaksız erkekler dünyanın birer süsleridir.

Ama Kuran ilişkide sayıgıyı belirterek erkek ve kadının mal gibi kullanılmasını engeller. Zinaya yaklaşmayın diyerek hem erkeği hemde kadını korur. Kadın ve erkeğin kullanılmasını bu dünyanın bir malı olmasını engeller. Her ikisine de ahlaklı temiz bir hayatı emreder.

Evlenmeyi emreder ki evlilik eşlerinin birbirlerine olan saygı sevgi ve bağlılık anlamına gelir. En güzeli, en ahlaklısı, Allah katında en temizide budur..

Aksi taktirde 14 yaşında tuvalette bebek doğurup, sonrada bebeği öldürmek için klozete koyup sifonu çeken insanlarla sık sık karşılaşabiliriz..

http://www.cnnturk.com/YASAM/DIGER/haber_d...;haberID=444405

Link to post
Sitelerde Paylaş

"kadınlar, oğullar, salma atlar ve develer size dünyanın süsü

olarak gösterilmiştir, onlara kanmayın" diyecek kadar da

erkeği zayıf göstermektedir.

Sizin gibi zihniyetler neden şu siyahla yazdıgım yazıyı görmemezlikten gelir.

Kadınlarda oğullarda bu dünyanın süsleridir....

....

Aksi taktirde 14 yaşında tuvalette bebek doğurup, sonrada bebeği öldürmek için klozete koyup sifonu çeken insanlarla sık sık karşılaşabiliriz.

http://www.cnnturk.com/YASAM/DIGER/haber_d...;haberID=444405

Evet, İslamda insan sevgisine yer yoktur.

Kadın da, oğul da, mal gibidir.

Yeni doğan çocuklarını tuvalete atan kızlara gelince, bu, ABD ve Türkiye gibi en bağnaz toplumlarda olur. Toplum o kadar bağnaz ve kızlar o kadar baskı altındalar ki, "Anneciğim, babacığım, arkadaşımla bir halt işledim, bana yardım edin" bile diyemezler.

Aşağıda, ABD ve Türkiyenin dünyada geri kafalılıkta birinci olduklarını gösteren araştırma:

post-43-1208190766_thumb.jpg

.

Link to post
Sitelerde Paylaş

e be güzel çoocum,

sözkonusu ayet, Kuran'daki ayetlerin % 99'unda

olduğu gibi, apaçık erkeklere hitap etmektedir,

bu biiir!

Kadının hangi ülkede, nasıl mal gibi gösterildiği

değil konumuz, Kuran'ın, islamın ve peygamberin kadına bakış

açısıdır. Saptırmayalım piliiiz, bu ikiiiiii!

şimdilik, diyanet kaynaklı bir hadisten örnek vererek,

yazımı bitiriyom, dişimin ağrısı azalsın devam edecem,

bu da üüüüüüüüç.

"Dünyada kadınlardan sakının, zira Beni israilde ilk fitne kadın

yüzünden çıktı.."

neyse şu hadisi de ekleyim,

"Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne ve fesat

olarak hiç bir şey bırakmadım."

öpüyorum yanaklarından antiateistciğim :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sizin gibi zihniyetler neden şu siyahla yazdıgım yazıyı görmemezlikten gelir.

Kadınlarda oğullarda bu dünyanın süsleridir....

Kadın çekicidir, insanlar nasıl mal gibi kullanıyor amerikada avrupada kadınları. Araba satarken bile 2-3 manken koyuyorlar bak nasıl hit alıyor fuar. Kadınları bu ahlaksız açıdan değerlendirirsek dünyanın geçici süsleri olarak algılabiliriz.

Kadınlar çekicide erkekler borumu...Erkeklerde çekicidir. Kadınlar erkeklerin cazibesine dayanamayarak zina gibi bir günaha yeltenebilir. Kadınların da gözünde bu ahlaksız erkekler dünyanın birer süsleridir.

Ama Kuran ilişkide sayıgıyı belirterek erkek ve kadının mal gibi kullanılmasını engeller. Zinaya yaklaşmayın diyerek hem erkeği hemde kadını korur. Kadın ve erkeğin kullanılmasını bu dünyanın bir malı olmasını engeller. Her ikisine de ahlaklı temiz bir hayatı emreder.

Evlenmeyi emreder ki evlilik eşlerinin birbirlerine olan saygı sevgi ve bağlılık anlamına gelir. En güzeli, en ahlaklısı, Allah katında en temizide budur..

Aksi taktirde 14 yaşında tuvalette bebek doğurup, sonrada bebeği öldürmek için klozete koyup sifonu çeken insanlarla sık sık karşılaşabiliriz..

komik duruma düşüyorsunuz.bu olumsuz örnekleri biz tasvip ediyoruz sanki.

tersini örnek verip de bakın onlarda durum bizimkinden daha vahim demekle allahınızı temize mi çıkarmış oluyorsunuz?

allahın kanunlarını uygulayınca o rezilliklerin daha fazlasının yaşanmadığını iddia edebilir misin?

kadının mal gibi kullanılmasını islam teşvik eder,hiç kıvırmayalım.peygamber çok yerde ashabını savaş için cariyueleri de vaadeder.mübarek sahabenden aşağılık cariyelerden eşlerimiz olmasın,onları satabillelim diye muhammedin izniyele azlederler.

konuşmayın bari ya. :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş

komik duruma düşüyorsunuz.bu olumsuz örnekleri biz tasvip ediyoruz sanki.

tersini örnek verip de bakın onlarda durum bizimkinden daha vahim demekle allahınızı temize mi çıkarmış oluyorsunuz?

allahın kanunlarını uygulayınca o rezilliklerin daha fazlasının yaşanmadığını iddia edebilir misin?

kadının mal gibi kullanılmasını islam teşvik eder,hiç kıvırmayalım.peygamber çok yerde ashabını savaş için cariyueleri de vaadeder.mübarek sahabenden cariyelerden çocuğumuz olmasın,onları satabillelim diye muhammedin izniyele azlederler.

konuşmayın bari ya. :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş
e be güzel çoocum,

sözkonusu ayet, Kuran'daki ayetlerin % 99'unda

olduğu gibi, apaçık erkeklere hitap etmektedir,

bu biiir!

Kadının hangi ülkede, nasıl mal gibi gösterildiği

değil konumuz, Kuran'ın, islamın ve peygamberin kadına bakış

açısıdır. Saptırmayalım piliiiz, bu ikiiiiii!

şimdilik, diyanet kaynaklı bir hadisten örnek vererek,

yazımı bitiriyom, dişimin ağrısı azalsın devam edecem,

bu da üüüüüüüüç.

"Dünyada kadınlardan sakının, zira Beni israilde ilk fitne kadın

yüzünden çıktı.."

neyse şu hadisi de ekleyim,

"Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne ve fesat

olarak hiç bir şey bırakmadım."

öpüyorum yanaklarından antiateistciğim :)

Karşılıklı hadis verecek isek sana bi ton kadınları öven hadis veririm sende bana bi ton kadınları kötüleyen hadis verirsin. E hangisini doğru alacaz ? En iyisi sen işine gelen hadisleri bana verip ortalığı bulandırma bence.

sözkonusu ayet, Kuran'daki ayetlerin % 99'unda

olduğu gibi, apaçık erkeklere hitap etmektedir,

bu biiir!

Sanırım sende ezik bir kadın profili var. Zira Kuranda ki "Ey iman edenler" "Ey insanlar" "Ey kavmim" ve benzeri tonca sözlerden sadece erkek manasını bu tip psikolojiye sahip insanlar çıkartır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Karşılıklı hadis verecek isek sana bi ton kadınları öven hadis veririm sende bana bi ton kadınları kötüleyen hadis verirsin. E hangisini doğru alacaz ? En iyisi sen işine gelen hadisleri bana verip ortalığı bulandırma bence."

hadislerle işin olmadığını ve de karşılıklı negatif-pozitif hadisler verilebileceğini

ben de biliyorum. ama unutma ki bu forumdaki tek katılımcı sen değilsin,

Herkesi düşünmek lazım değil mi ama. Hadislerden başladık veda hutbesinden

devam ediyoruz

"Ey insanlar!

"Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari, Allah'in

emaneti olarak aldiniz ve onlarin namusunu kendinize Allah'in emriyle helal kildiniz. Sizin kadinlar üzerinde

hakkiniz, kadinlarin da sizin üzerinizde hakki vardir. Sizin kadinlar üzerindeki hakkinizi; yataginizi hic

kimseye cignetmemeleri, hoslanmadiginiz kimseleri izininiz olmadikca evlerinize almamalaridir. Eger

gelmesine müsade etmediginiz bir kimseyi evinize alirlarsa, Allah, size onlarin yataklarinda yalniz

bırakmaniza ve daha olmasza hafifce dövüp sakindirmaniza izin vermistir. Kadinlarin da sizin üzerinizdeki

haklari, mesru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir

Kadınların erkekler üstündeki hakları dikkatli okumanı

tavsiye ederim

enteresan!! burada da peygamberiniz EY İNSANLAR diye hitap etmiş ama

devamında insanlardan kimlerin kastedildiğini anlamamak için ne olmak gerekir bilemiyorum

artıkın !

hadisler bir yana, veda hutbesini de inkar edecek olan var mı onu da bilemiyorum!

"Sanırım sende ezik bir kadın profili var. Zira Kuranda ki "Ey iman edenler" "Ey insanlar" "Ey kavmim" ve benzeri tonca sözlerden sadece erkek manasını bu tip psikolojiye sahip insanlar çıkartır."

şu ana kadar kimseye herhangi bir önyargısal yaklaşımda

bulunmadığım ve senden de beklemediğim için Ezik Kadın profili

yaklaşımını kınıyor ayrıca, Kuran da hangi ayetlerde erkeklere hitap edildiğini

bilahare sabırla dökeceğimi belirtmek istiyorum.

yine de yanaklarından öpüyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş
ewt çok komik duruma düştüm. napacam ben şimdi.

dostum ağlayabilirsin mesela. ;)

kadını öven hadisler de bile kadına bugün bizim baktığımız gibi bakılmadığı anlaşılıyor.

buharide bile onca aşağalıyıcı hadis var.onları alabilirsin ele.

Link to post
Sitelerde Paylaş

keklik,

bir prof öğrencinin hatasını gördüğü zaman onu her zaman sınıfta rezil etmeye hazırdır keklik, nedenini biliyormusun, amaç karşısındaki ögrenciyi rencide etmek değil onun bundan öğüt alıp kendisini düzeltmesi içindir. Bu ne kadar kötü gibi görünsede etkili kalıcı bir yoldur.

Ben sevdiğim bir arkadaşımın müslüman olacağını bilsem kafasına silah bile dayarım. Sonuçta kazanan o olacaktır ben değil. Tabi ki bu mecazi ateistlere fırsat vermek istemiyorum , sen anladın sanırım.

Şu dediklerimide eminim hiç ciddiye almıyacaksın her ateist gibi, fakat ahiret günü gelip sevdiğin biri ile buluşma şansını kaybettiğini ve sonsuza kadar cehennemde kalma gerçeğini kendi gözünle gördükten sonra bu dünyada dediklerimin ne kadar ciddi olduğunu işte o zaman anlayacaksın sevgili keklik. Bu dediklerim de kendini değiştirmediğin sürece %100 başına gelecektir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
keklik,

bir prof öğrencinin hatasını gördüğü zaman onu her zaman sınıfta rezil etmeye hazırdır keklik, nedenini biliyormusun, amaç karşısındaki ögrenciyi rencide etmek değil onun bundan öğüt alıp kendisini düzeltmesi içindir. Bu ne kadar kötü gibi görünsede etkili kalıcı bir yoldur.

Ben sevdiğim bir arkadaşımın müslüman olacağını bilsem kafasına silah bile dayarım. Sonuçta kazanan o olacaktır ben değil. Tabi ki bu mecazi ateistlere fırsat vermek istemiyorum , sen anladın sanırım.

Şu dediklerimide eminim hiç ciddiye almıyacaksın her ateist gibi, fakat ahiret günü gelip sevdiğin biri ile buluşma şansını kaybettiğini ve sonsuza kadar cehennemde kalma gerçeğini kendi gözünle gördükten sonra bu dünyada dediklerimin ne kadar ciddi olduğunu işte o zaman anlayacaksın sevgili keklik. Bu dediklerim de kendini değiştirmediğin sürece %100 başına gelecektir...

umarım bir gün büyürsün çocuğum :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...