Jump to content

Bu kitleyi dikkate alın!


Recommended Posts

http://www.haberturk...yi-dikkate-alin

Bu kitleyi dikkate alın!

Seçimi bekleyen partilerin 'unuttuğu' yüz binler bugün Diyarbakır'da dört dilde gözden kaçırılmaması gereken siyasi bir mesaj verdi!

24 Nisan 2011 Pazar, 22:42:55

624101_detay.jpg?1303685544

  • Diyarbakır'da 4 dilde kutlu doğum!

Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek 12 Haziran seçimleri yaklaşırken siyasi partiler bir yandan seçim beyannamelerini açıklıyor, bir yandan da yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarıyla ülkenin farklı bölgelerindeki güçlerini ölçüyorlar.

Siyaset bilimciler ve sosyologlarsa partilerin adaylarına, mitinglere odaklanıp tahminlerde bulunarak siyasi analizler yapıyorlar.

Video için tıklayınız...

Galeri için tıklayınız...

Seçimin en çok konuşulan bölgesi ise Kürt oyların yoğunlaştığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu. İşte bu noktada, çok dikkat çekici bir 'siyasi körlük' yaşanıyor...

Bugün Diyarbakır'da düzenlenen bir miting ve bir etkinlik, o bölgeye ilişkin siyasi analizlerin sadece BDP gibi siyasi partilerle ilişkilendirilemeyeceğini, şu ana kadar dikkate alınmayan ciddi bir gücün bölgede varolduğunu ortaya koyuyor.

UNUTULAN YÜZBİNLER...

Bugün, BDP'nin kurduğu Demokratik Çözüm Çadırları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir 'Demokratik Çözüm' mitingi düzenlendi. Mitingde, BDP'nin desteklediği Bağımsız Milletvekili Nursel Aydoğan halka tanıtıldı. Kürt sorununun çözümü için talepler dile getirildi, konuşmalardan sonra şarkılar söylendi, halaylar çekildi.

Peki bu mitinge kaç kişi katıldı? Ajansların verdiği bilgiye göre 'binlerce...'

Aynı saatlarde Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen bir başka etkinlik ise en hafif tabiriyle BDP mitingini gölgede bıraktı.

Ajansların geçtiği bilgiye göre 'yüz binler,' düzenleyicilerin verdiği rakama göreyse 1 milyonu aşkın kişi 'Kutlu Doğum Haftası' için bir araya geldi.

Etkinliği, Hizbullah'la ilişkili olduğu bilinen Mustazaf-Der'in de aralarında olduğu muhafazakâr grupların oluşturduğu "Peygamber Sevdalıları Platformu" düzenledi.

Bu toplantı, sesi çıkmayan ve gücü dikkate alınmayan bu muhafazakâr kitlenin seçim sürecinde bölge dinamiklerini anlamak için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

DÖRT DİLDE İLAHİ

Sabah saatlerinden itibaren çevre illerden de araçlarıyla gelen kalabalıkların oluşturduğu ve kadınların yoğunluğunun dikkat çektiği mahşeri kalabalık, tekbir ve salâvatlarla Hz. Muhammed'in 1440'ıncı doğum yıldönümünü andı.

Saat 13.00`te başlayan Kutlu Doğum programı, selamlama konuşması ve ilahilerle devam etti. Ardından Kürtçe mevlid okundu. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, Hz. Muhammed üzerine yazılan Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Sayının her geçen dakika arttığı etkinlikte, Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, saat 14.30'dan itibaren katılımcı sayısının bir milyona ulaştığını söyledi. O saatte meydanda adım atacak yer kalmamıştı.

Etkinliğe, HAMAS yetkilisi Dr. Nevaf Tekruri de katıldı. Tekruri, bu topluluğun Diyarbakırlılar'ı yücelttiğini ifade ederek, "inşallah sizinle beraber yeniden Filistin`i özgürleştireceğiz" diye konuştu.

Bu mahşeri kalabalığa konuşan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, "Bundan 85 yıl önce canını Allah`a adayan Şeyh Said hazretleri ve arkadaşları beraber bu meydanı görsün. Onları bu meydandan haberdar eyle Allah`ım" diye seslendi. Ardından, İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin (İkra Eğitim Der), öğrencilere yönelik 3 farklı kategoriden oluşan ödüllü siyer yarışması sonuçları açıklandı. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen salâvat kampanyasında okunan salâvatlar da dile getirildi. Bu kampanyada 7 milyar 38 milyon 880 bin 833 salavat, 5 milyon 352 bin 749 Kelime-i Tevhit, 2 bin 730 Hatim ve bir milyon 628 bin 382 Yasin okundu.

BÖLGENİN 'ÖTEKİ' GERÇEĞİ

Siyaset önyargılarla yapılmaz.

Siyaset, kitleleri kattıkça ve onları anlamaya çalıştıkça büyüyüp tüm topluma hizmet eder hale gelir.

Bugün Diyarbakır'da -üstelik üçüncü kez- toplanan bu kitlesel güç ve dinamik, ülke yönetimine soyunan siyasiler tarafından mutlaka dikkate alınmalı.

Bugün Diyarbakır'da toplanan 'çok dilli' yüz binlerce kişi, bölgeyi belirli bir siyasi partinin etkisi altında görenlere çok şey söylemeli...

tarihinde Afrodit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şiddet içermeyen kamu mallarını kırıp dökmeyen terörizmi desteklemeyen her türlü gösteriyi yanlış ve berbat bir ideolojiyi savunsalar bile makul görmeliyiz.

organizasyona bak beri gel...

bir dernek nerden buluyor bunca parayı?

bence devletten...

bdp'ye altenatif ürettiler...

bir zamanlar pkk alternatifi hizbullahtı, birbirini kırdırdılar, şimdi sıra bu ikisinde olabilir...

bilmiyorum içimde bu seçimle ilgili garip hisler uyandı :p hiss el kabl el vuku :p

Link to post
Sitelerde Paylaş

organizasyona bak beri gel...

bir dernek nerden buluyor bunca parayı?

bence devletten...

bdp'ye altenatif ürettiler...

bir zamanlar pkk alternatifi hizbullahtı, birbirini kırdırdılar, şimdi sıra bu ikisinde olabilir...

bilmiyorum içimde bu seçimle ilgili garip hisler uyandı :p hiss el kabl el vuku :p

O bölge insanının bu tarz bir düşünce ve yönteme yönelik miting ve gösterilerini PKK'ya karşı oluşum diye düşünmek bölge halkını sadece PKK ekseninde düşünmek olur diye düşünüyorum.

Derneğin o parayı nerden bulduğuna gelince bunu denetleyen valilik ve devlet makamlarına sormalı.Yeşil sermaye ve din eksenli derneklere yardımlar her zaman ciddi ve küçümsenmeyecek rakamlar olmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...