Jump to content

Neden bu foruma giriyorsunuz?


Recommended Posts

Bu foruma giren ateistlerin bir fark yaratabilmek için girmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sorulan soruların insanları uyandırıcı etkisi olmalı. Verilen bilgilerin ufku ilerilere taşıyıcı bir değeri olmalı. Sadece dalga geçmek, eğlenmek, hakaret etmek için olmamalı.

Etki bırakmak istiyorsanız kalitenizi göstermelisiniz. İzlediğiniz maçta beklediğiniz sonucu alamayıp, dur forumda birkaç müslümana küfrederek rahatlayayım derseniz taraftar sağlayamasınız. Savaştığınız değerler binlerce yıllık değerler Bu değerler toplumlarda kök salmış. Bunları yıkmak sabır gerektirir. Oldukça dayanıklıdırlar ve hakaretlerle yıkılmazlar. Kimseye de faydanız dokunmaz.

Benden söylemesi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Din hassas bir konudur ve insanların hassas olduğu konuda bir gerçeği dile getirirken küfür ve hakarete maruz kalması olası bir sonuçtur burası ateizmi savunmanın yanısıra toplumda tanrının varlığını kabul etmediği için tepki gören ve/veya dışlanan insanların kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri bir yer teşkil ettiği için sanırım arada aşırıya kaçmalar olduğunu düşünüyorum ayrıca çok uzaklara bakmaya gerek yok müslümanlıktan bahsedicek olursak kendi inandıkları kitap gayrimüslimlere yada müşriklere bolca küfürler savurup lanetler okuyor buraya yazan çoğu müslümanında ağzı pek çok ateistten daha bozuk...

Burda hakaret veya küfür edilmesini onaylamıyorum tabiki ama çok fazla saldırı ve baskı var ateistlere karşı o kadar tepkinin mazur görülmesi taraftarıyım...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu foruma giren ateistlerin bir fark yaratabilmek için girmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sorulan soruların insanları uyandırıcı etkisi olmalı. Verilen bilgilerin ufku ilerilere taşıyıcı bir değeri olmalı. Sadece dalga geçmek, eğlenmek, hakaret etmek için olmamalı.

Etki bırakmak istiyorsanız kalitenizi göstermelisiniz. İzlediğiniz maçta beklediğiniz sonucu alamayıp, dur forumda birkaç müslümana küfrederek rahatlayayım derseniz taraftar sağlayamasınız. Savaştığınız değerler binlerce yıllık değerler Bu değerler toplumlarda kök salmış. Bunları yıkmak sabır gerektirir. Oldukça dayanıklıdırlar ve hakaretlerle yıkılmazlar. Kimseye de faydanız dokunmaz.

Benden söylemesi...

Burası ufkun sonu.

Buradan ilerisi yok.

Hem sen hangi gerekçeyle dincileri eğitme misyonu oluşturuyorsun?

Bu misyon aynen Rus olmayanları Rus yapmaya kalkma kadar saçma.

Adamlar bu.

Tedavi kabul etmiyorlar.

Rahatsızlar.

Anlatınca ne oluyor?

Seni sinsi yavşağın teki olarak görüyorlar.

Seni dinleyen bile dinliyormuş gibi yapıyor.

Allah yolunda sabır oyunu yani.

Benim esas senin mesajında şaşırdığım nokta kendini Florance Nightingale gibi dinci peşinde koşmaya adamış bir adam gibi mesaj yazman.

Ya da bir hristiyan misyoneri gibi.

Amacın ne ki?

Senin kullanacağın yöntem konuşma ve açıklama yöntemi olacak, bu yöntemle ikna ettiğin bir adam zaten aptalın tekidir ve işe yaramaz.

Yani sen sözle ve konuşmayla bu salt gerçekliğin nesini aktarabilirsin ki? :)

Yazdıkların yanlış.

Bu adamlar suçlu.

Sayıları milyarları bulan masumun kanlarının mirasçıları.

Resmi öz be öz mirasçıları (bak resmi binaları, dilleri kitapları, liderleri, askerleri halen duruyor ve hiç de vicdan rahatsızlığı duymuyorlar)

Dalga geçmen bunlara laf anlatmaya kalkıp vaktini heba etmenden daha iyidir.

Yukarıda yazdıkların dayanaksız şeyler ayrıca.

Yani neye göre onlar doğru? Neye göre insanlar öyle davranmamalı? yazmamış sadece olması gereken şu demişsin o kadar.

Yanlış.

tarihinde Ateist Bakış tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Savaştığınız değerler binlerce yıllık değerler Bu değerler toplumlarda kök salmış. Bunları yıkmak sabır gerektirir. Oldukça dayanıklıdırlar ve hakaretlerle yıkılmazlar. Kimseye de faydanız dokunmaz.

kendi adıma konuşayım ben binlerce yıllık değerleri falan yıkmaya çalışmıyorum. ben buradaki insanların aptallığını yenmeye çalışıyorum. düşünmeye sevk etmeye çalışıyorum.

şöyle örneklendireyim: "tanrı dünyayı 6 günde yaratmıştır" diyor. bu 1000 lerce yıllık değerdir evet. ama ben bununla ilgilenmem. isterse 15 günde yaratsın. ben karşımdakine sorarım "kardeş herşeye gücü yeden ol deyince olduran tanrı neden dünyayı 6 günde yaratıyor?" varmıdır böyle bir saçmalık? işte bu mantıksızlığa son verebilirsen kişide dini dogmaların herbiri teker teker yıkılacaktır. kaçbin yıllık değer olup olmaması bizi ilgilendirmiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim asıl merak ettiğim müslümanlar neden bu foruma geliyorlar?

Ayrıca kısmen katılıyorum. Bir inananı inandığı için aşağılamak kendi eğelenceniz dışında bir işe yaramaz kanımca. Zira bunun yerine cahilliklerini yüzüne vuran ya da "ben hiç böyle düşünmemiştim" dedirten bir şeyler söylemek daha faydalı..

Ateist bakışın deiği çok önemli birkaç söz var öte yandan da adamlar zaten tedaviyi kabul etmiyorlar. Buraya gelen inananlar ya aklı karışıklar ( en fazla 1 hafta inanmaya devam edebilirler) ya da yobazlar (onlar zaten heykel sanatını günah sayan adamlar).

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında söyleyeceğim çok şey var ama onlardan önce sizin söylediğiniz "savaştığınız değerler" konusuna gelmek istiyorum. Bu değerlerin çok dayanıklı ve topluma kök salmış olduğunu söylemişsiniz. Bunların yıkılamaz olmasının nedeni çok dayanıklı olmaları değil insanların çok düz olmalarıdır. Anne ve babalarından gördükleri şeyleri sonsuz doğru olarak kabul eden insanlar var oldukça bunların yıkılması imkansız olacaktır. Topluma kök salmış değil aslında toplumda çok uzaktadırlar. Ama insanlar içten içe o günün(ölüm günlerinin) geleceğinin bildikleri için korkarlar ve aslında çok uzak oldukları şeye sonsuz bağlılık duymak isterler. Bu durumu yaşayan insanlarda büyük çelişkiler oluşur ama çelişkileri kendileri değerlendiremezler. Bunları yaşayan insanları etrafımızda zaten görüyoruz. Neyse asıl dediğiniz şeye gelirsek bazı insanların bu forumda amaçlarının müslümanlara hakaret ederek zevk almak olduğunu söylemişsiniz. Siz hangi konulara baktınız bilmiyorum ama ben forumda sadist biri göremiyorum. Eğer hakaret etme veya dalga geçme amaçlı yazılar görürseniz bilin ki o yazıların nedeni o insanın etrafındaki teistlerden çok fazla baskı görmesidir. Biz tanrıya inanmıyoruz diye kendimiz kutsallaştırıyoruz sanmayın sakın, sonuçta baskı altında olan insanın herhangi bir yolla rahatlamak istemesi gayet normal bir insani davranıştır. Ateistleri eleştirmeden önce etrafınızdaki teistlere bakarsanız daha iyi değerlendirme yapabilirsiniz. Genel olarak ateistlerin amacı teistlerin inançlarını eleştirmek değil onları mantığa yöneltmektir. Teistler birbirlerine kendi kitaplarını okumalarını öğütlemezler asla. Çünkü teistler düzdür. Etraftan ne duyuyorlarsa ona sonsuz inanırlar ve başka bir bilgiye ihtiyaç duymazlar. Ama ateisler, teistlerin aksine nötr olarak bakabilir ve inceleyebilirler(onun için ateistlerdir zaten). Hiçbir ateist etrafından duyduğu bilgilerle konuşmaz. Teistlerin inandıkları şeyleri teistlerden daha çok araştırır ve bilir. Teistler kafalarının karışmasını istemezler;çünkü bir şeye sonuna kadar inanmak isterler. Buda onların acizliklerinden ve büyük korkularından kaynaklanır. Kısacası teistler inançları kesin olmamasına rağmen ateistlere hatta kendi dinleri dışındaki insanlara çok büyük baskılar uygularlar. Bunun sonucu olarak ateist kimsenin bu forumda özgür bir şekilde onların inancıyla dalga geçmesinde hiç bir sakınca görmüyorum ben. Zaten hayatlarında bu kadar baskı altındalar, bırakın da burada özgür olsunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanki ateistler anasının karnından ateist olarak doğdu da diğer inananlar tedavi kabul etmez, aptal insanlar mı oluyor?

Yok böyle birşey. Bir çoğumuz dinden dinsizliğe birkaç günde geçmedik. Yavaş yavaş, içimizdeki korkularla, akıl karışıklıkları ile mücadele ederek geçtik. Bu foruma giren inananların birçoğu Allah'a inanmamanın olabilirliğini bile bilmiyorlar. Belki ilk defa burada görüyorlar ve doğal olarak önyargı ile yaklaşıyorlar. Ancak gene de foruma girip kendi fikirlerini söylüyorlar. Küfür edenleri dışarıda bırakarak kendi düşüncelerini söyleyenlerin foruma birşeyler kattığını düşünüyrum.

İstanbulun Beyoğlunda, Ankaranın Çankayasında yaşayarak Türk Anadolu insanının durumunu algılayamamak tam da sizin yaptığınız şey. Hiç Anadoluda kaldınız mı? Buradakilerin eğitim seviyelerinin yerlerde süründüğünü görmediniz tabii. Bu adamlar adlarını bile yazmayı bilmiyor. Sizin anlattıklarınızı tabii ki anlamayacaklardır. Ama bu eğitimsizlik onların suçu değil. İnanmaları da onların suçu değil. Siz de oralarda doğmuş ve eğitilmemiş olsaydınız sizin de onlar gibi olacağınız kesindir.

Ancak gene de yüz kişiden bir kişinin aklında soru işaretleri bırakabilmek de büyük başarıdır. Hiç olmazsa farklı fikirleri tolere etmeyi öğrenebilirler.

Ateistforum bir misyon yeridir arkadaşım. Buranın kuruluş amacı fikirlerimizi ve bilgimizi paylaşmaktır. Dalga geçmek için kurulmuş bir forum değildir. Ciddiyeti olan biryerdir. En azından ben bu şekilde olduğunu düşünüyorum. İnananların bizim fikirlerimizi bir anda kabul etmesini beklemek saflık olur. Böyle birşey de yok zaten. Ancak onlar tedavi edilemez diyerek kendi ciddiyetimizi ayaklar altına almamızın bir anlamı var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca onlar misyonerlik yaparken sayıca kendileri gibileri artırmaya çalışırken baskılardan kurtulamazsınız.

Bu öyle bir misyoner hareketi ki bu, artık çevremdeki doktorların bile çoğu beş vakit namazlı. Misyonerlik yapmazsan ne olacak? Onların çizmesi altında ezileceksin. Ya da bir İsrail-Türkiye savaşında kıçına bir mermi girecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben dinciler tarafından anlaşılması ümidiyle bir şey yapmıyorum.

Zaten böyle bir çabanın da ne amacı vardır ne mantığı.

Ben mevcut algı bozukluklarını dile getiririm ve çizgiyle sınırlarla bu iki tür bilincin çatırdayarak birbirinden kopmasına gayret ederim (aynen fay hattının kıılmasıyla oluşan bir depremden sonra belirli bir yüzeyin yukarı çıkması ve diğerlerinin alçalması gibi).

Anlamışlarmış anlamamışlarmış hiç umrumda değil.

Ateizmin senin dediğin gibi bir misyonu yoktur.

Doktorlar akıl hastası tedavi etmek için kapı kapı koşmazlar.

Veya kapı kapı dolaşıp "bugün üşütmüşsünüz size grip ilacı yazayım efendim" demezler :D

Sen milletin peşinde koşup zorla para vermek isteyen banker gördün mü hiç?

Bu tarz yaklaşımınla ateizmi tercihe dönüştürüyorsun.

Adamlar ateizmi önlerindeki seçeneklerden biri olarak görüyor (islam, hristiyanlık, musevilik, budizm, ateizm gibi)

Bu bir seçenek değil.

2 kere 2 her zaman ve her şartta 4 eder.

Bunu millete anlatmak için sarfettiğin çaba bu gerçekliğin değerini azaltıyor.

Sorgulanamaz, şüphe edilemez kesinlikteki bir durumu tutup anlatacağım derken sorgulanır hale getiriyorsun.

Bu adam öldüren bir suçluya yalvar yakar müebbet hapsi kabul ettirmeye benziyor.

Yapmayın böyle saçmalıklar.

Yeni Ateizm deklerasyondan ibarettir.

Tartışma, izah etme devri bitti.

Yüzbinlerce bilim gündeminden dogma ile çatışanları bulup deklere et yeter.

Gerçeği beğendirmeye çalışma.

tarihinde Ateist Bakış tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin bakış açın tümden yanlış.

Ateizm bir alternatif görüş değildir elbet ancak bu seviyeye bilgi ile ulaşılabilir. Anlatmaya çalıştığımız bilimsel bilgidir, salt mantıktır. Dünya ateistlerinin türeyişi bu bilgiler ışığında olmuştur.

Dinler varlık sorusunun bir cevabı olagelmiştir. Bilim ise varlık sorusunu onlardan ayrı cevaplandırıyor. Bilimsel olan mantıklı bir insan zaten ateist olur.

Ben ateizmi sunmaktan bahsetmiyorum. Ben bilimsel bilgiyi vermekten bahsediyorum. Mantıksal açıklamalardan bahsediyorum. Bunları kullanabilecek kişiler bize katılabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin bakış açın tümden yanlış.

Ateizm bir alternatif görüş değildir elbet ancak bu seviyeye bilgi ile ulaşılabilir. Anlatmaya çalıştığımız bilimsel bilgidir, salt mantıktır. Dünya ateistlerinin türeyişi bu bilgiler ışığında olmuştur.

Dinler varlık sorusunun bir cevabı olagelmiştir. Bilim ise varlık sorusunu onlardan ayrı cevaplandırıyor. Bilimsel olan mantıklı bir insan zaten ateist olur.

Ben ateizmi sunmaktan bahsetmiyorum. Ben bilimsel bilgiyi vermekten bahsediyorum. Mantıksal açıklamalardan bahsediyorum. Bunları kullanabilecek kişiler bize katılabilir.

Tüm konuştuklaırn aleyhine delil olarak kullanılır.

Bak Harun Yahya grubuna, nurculara, diğer batılı, doğulu, uzak doğulu modern dini topluluklara

Bilimsel bilgiyi İNSANLARA ANLATALIM diye senin söylediğin ve savunduğun yöntemin ürünleri.

Mutasyon.

Tampon bölge oluşturuyorlar arada.

Senin yöntemini kopyaladılar.

Daha dur, Harun Yahya müzesini de açacak, vakfını da açacak, üniversitesini de kuracak...

Sen olayın ciddiyetini anlamıyorsun gerçekten.

Bak ateizmin medya yüzleri bile ciddiyeti kavradı ve üsluplar sertleşiyor.

Dawkins de, Hitchens de ana avrat düz gitmeye başladılar artık sen halen nelerden bahsediyorsun.

Arkadaşım madem bilimsel bilgi ve mantık diyorsun o halde bana bu yöntemle elde edilen başarıyı göster.

Ben senin gibileri nasıl görüyorum biliyor musun?

Orta çağ dönemini hatırla.

Farzet ki Fransızların yaşadığı bir toprakda kalesi olan İngiliz Garnizonuyuz.

Sen de askeri, politik, ekonomik tüm toplantılara (garnizonun yaptığı) katılan bir adamsın.

Sen şehre Fransızların içine de iniyorsun ara sıra.

İçkiyi seviyorsun.

İşte ne zaman Fransızların oraya inse bara gidip içkiyi fazla kaçıran, Fransızların gaz vermesiyle de çenesinin kontrolünü kaybeden garnizon üyesisin.

Senin buradaki tutumun tamamen böyle.

Yani tam cuk oturan örnek.

Zarar veriyorsunuz.

tarihinde Ateist Bakış tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen Fransız köyündeki İngiliz askeri değilsin.

Sen de Fransızlar kadar Fransızsın.

Ben o değilim, onun yaptıklarının hiçbirini yapamam ama Atatürk'te senin gibi düşünse idi; bu cahil millet için savaşmaya değmez dese idi işte o zaman İngiliz ve Fransızları barımızda, evimizde ağırlayanlar bizler olurduk.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buraya gelenler çoğunlukla değişmez, bunu hayal etmek anlamsız olur.

Müslüman olarak gelen müslüman, ateist olarak gelen ateist olarak gider, çoğunluğu böyledir. Ama her topluluğun içinde %1'lik bölüm vardır ki değişimi yaratan budur. Tıpki evrim gibi, sen ben değişmeziz, ama toplumlar değişir, ama yeni nesiller değişir, bir bir, tek tek, birey birey nesilden nesle değişme şansımız vardır.

Türkiye'de dinciliğin, dindarlığın, dini tüccarlığın, gelenekselleşmenin tepe noktasını yaşıyoruz. Ama akılcılığın da yükselişte olduğunu söyleyebiliriz. İstediğimiz bu değil, biz birbirimizden farklıyız ama hedef akılcılığın bayrağını taşımaktır.

O da eninde sonunda galip gelir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

kendi adıma konuşayım ben binlerce yıllık değerleri falan yıkmaya çalışmıyorum. ben buradaki insanların aptallığını yenmeye çalışıyorum. düşünmeye sevk etmeye çalışıyorum.

şöyle örneklendireyim: "tanrı dünyayı 6 günde yaratmıştır" diyor. bu 1000 lerce yıllık değerdir evet. ama ben bununla ilgilenmem. isterse 15 günde yaratsın. ben karşımdakine sorarım "kardeş herşeye gücü yeden ol deyince olduran tanrı neden dünyayı 6 günde yaratıyor?" varmıdır böyle bir saçmalık? işte bu mantıksızlığa son verebilirsen kişide dini dogmaların herbiri teker teker yıkılacaktır. kaçbin yıllık değer olup olmaması bizi ilgilendirmiyor.

Dünya günüyle bildiğin 6 gün değildir.

İlk yaratılış 1 gün ve devir

Hz Adem’in yaratılışı 2 gün ve devir

Hz Muhammed aleyhissalatü vesselamın gönderilmesi 3 ve gün devir

Dünyanın kıyamet başlangıcındaki harabiyeti 4 gün ve devir

Bu imtihan dünyasının kıyamet ile bütün bütün kapanması 5 gün ve devir

Dünyanın kıyametinden haşir sabahına kadar geçen dönem ise 6 gün ve devir

Demek ki 6 gün kainatın ilk doğuşundan ve yaratılışından, haşir sabahına kadar geçen zaman, devir ve dönemi içine almaktadır

Bütün zamanlar haftalık bir saat gibi düşünülürse bu saatin 6 günü bu alemde geçiyor 7 günü ise haşrin baharından sonsuza kadar gidecektir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya günüyle bildiğin 6 gün değildir.

İlk yaratılış 1 gün ve devir

Hz Adem’in yaratılışı 2 gün ve devir

Hz Muhammed aleyhissalatü vesselamın gönderilmesi 3 ve gün devir

Dünyanın kıyamet başlangıcındaki harabiyeti 4 gün ve devir

Bu imtihan dünyasının kıyamet ile bütün bütün kapanması 5 gün ve devir

Dünyanın kıyametinden haşir sabahına kadar geçen dönem ise 6 gün ve devir

Demek ki 6 gün kainatın ilk doğuşundan ve yaratılışından, haşir sabahına kadar geçen zaman, devir ve dönemi içine almaktadır

Bütün zamanlar haftalık bir saat gibi düşünülürse bu saatin 6 günü bu alemde geçiyor 7 günü ise haşrin baharından sonsuza kadar gidecektir

6 günde yaratılışı açıkladığın için teşekkürler.

Ancak bu yazdıklaırnı destekleyen kaynak ve kanıtları yazmayı unutmuşsun galiba.

Makalenin altında yazar genelde.

Küçük rakamlarla cümlelere bağlantı da verirsin.

İlk yaratılışın 1 gün ve devir olduğunu kanıtlayan araştırmayı kim gerçekleştirdi?

Araştırma sonuçlarını yayınlar mısın?

Selam ve Dua İle...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya günüyle bildiğin 6 gün değildir.

İlk yaratılış 1 gün ve devir

Hz Adem’in yaratılışı 2 gün ve devir

Hz Muhammed aleyhissalatü vesselamın gönderilmesi 3 ve gün devir

Dünyanın kıyamet başlangıcındaki harabiyeti 4 gün ve devir

Bu imtihan dünyasının kıyamet ile bütün bütün kapanması 5 gün ve devir

Dünyanın kıyametinden haşir sabahına kadar geçen dönem ise 6 gün ve devir

Demek ki 6 gün kainatın ilk doğuşundan ve yaratılışından, haşir sabahına kadar geçen zaman, devir ve dönemi içine almaktadır

Bütün zamanlar haftalık bir saat gibi düşünülürse bu saatin 6 günü bu alemde geçiyor 7 günü ise haşrin baharından sonsuza kadar gidecektir

siz ahmaklar bu gün-devir hesabıyla zamanın göreceliğini de kuran mucizesi olarak insanların önüne koyuyorsunuz ama burada bu tarz gün,devir oynamalarının hürmeti yoktur.

kabaca yazacak olursak;

burdaki zevk ordaki zevk değil.

burdaki zaman ordaki zaman değil.

burdaki acı ordaki acı değil.

burdaki his ordaki his değil..

burdaki matematik ordaki matematik değil.

eminim buradaki 1/3+1/3+1/6+1/6+1/8 ordaki 1/3+1/3+1/6+1/6+1/8 değildir. mutlaka 1'e tamamlanıyordur orda. kıvırmanın sonu yok. koskoca allah matematik hesabını bilmeyecek değil ya.

bu arada 6 devir kıvırman hoşuma gitti. 7. devir olarak da durup dinlenme devri diyelim. allah 6 günde yaratırken yorulmuş olmalı.

tarihinde eflatun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen Fransız köyündeki İngiliz askeri değilsin.

Sen de Fransızlar kadar Fransızsın.

Ben o değilim, onun yaptıklarının hiçbirini yapamam ama Atatürk'te senin gibi düşünse idi; bu cahil millet için savaşmaya değmez dese idi işte o zaman İngiliz ve Fransızları barımızda, evimizde ağırlayanlar bizler olurduk.

Atatürk insanların sahip olduğu değerleri yıkmamıştır köşeye sıkışan kedinin içindeki gücü ortaya çıkamıştır çünkü o dönemde ülkenin durumu o haldeydi atatürk bunu görüp iyi kullanabilmiş insanları iyi organize edebilmiş bir liderdir kendi bir dini yıkmaya çalışmamıştır hatta kurtuluş savaşı döneminide incelersen osmanlıyı yıkıp cumhuriyeti kurucaz diye açık açık bahsedememiştir bile osmanlı yandaşlarının desteğini kaybetmemek için. benzetmeler yanlış...

her ne kadar ateist bakışın uslubunu biraz sert bulsamda katılıyorum ateizm bir misyon değildir bunu bu kalıba koymak inananların ekmeğine yağ sürer hatta... yarın öbürgün çıkıp "eheaaaaa sizde burda allahsızlığı yaymaya çalışıonuz amk" diye bir önerme yapmalarına imkan verirsin ve bence ateizmi yaymaya çalışmak müslümanlığı yaymak için cihat yapmak gibi birşey... tanrı zaten yoktur olmayan şeyin ispatı olmaz. İmanından kuşku duyanlar zaten sitede araştıracaklardır, gerisinide forumda bilinçlendirebileceğini düşünmek biraz boş umut malesef keşke senin dediğin gibi olsa ama değil...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...