Jump to content

NTV Blm dergisi kapatıldı.


Recommended Posts

NTV Bilim dergisi kapatıldı

Doğuş Grubu, reklam alma olanaklarının sınırlı olduğu gerekçesiyle dergi grubu içerisinde yer alan NTV Bilim’in yayınını Haziran ayı itibariyle durdurdu.

NTV Bilim Dergisi, 2009 Mart ayından beri, National Geographic ve NTV Tarih dergileriyle birlikte Doğuş Grubu bünyesinde yayınlanmaktaydı. 2011 yılı ilk ayları itibariyle 15 bin kişilik okur kitlesine ulaşmış olan dergi, TÜBİTAK Bilim Teknik dergisinin son dönemde içerik olarak boşalttığı popüler bilim yayıncılığı açısından önemli bir yayın olarak kabul edilmekteydi.

NTV Bilim Dergisi, tanıtım giderlerinin yüksekliği ve reklam gelirlerinin kısıtlı olduğu gerekçe gösterilerek, tüm çalışanlarının görevlerine son verilip kapatılırken, 2010 yılında görkemli reklam kampanyalarıyla yayına başlayan moda ve sosyete dergisi Vogue’un yayınına devam edeceği söylendi.

Kitap yayıncılığı da küçülüyor

Bilim dergisine dönük bu "tasarruf tedbirinin" yanı sıra Doğuş Grubu, NTV Yayınları adı altında sürdürdüğü kitap yayıncılığında da önemli ölçüde daralmaya gitmeye hazırlanıyor. NTV Yayınları'nda 2007 yılından beri, politikadan spora, rehber kitaplardan çocuk yayınlarına geniş bir yelpazede kitap yayıncılığı sürdürülmekteydi.

(soL - Haber Merkezi)

bkz. http://haber.sol.org.tr/medya/ntv-bilim-dergisi-kapatildi-haberi-42015

Link to post
Sitelerde Paylaş

NTV'ye kızmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta adamlar kar etmek için dergi yayımlıyorlar, maksatları halkı bilinçlendirmek falan değil. Onun yerine halkımıza kızalım. Talep olsaydı adamlar seve seve devam ederlerdi. Ne yazık ki çok çok az kişi dergilere abone oluyor bu ülkede. Okuma alışkanlığı zaten yok. Sokaktan tut bi adamı en son ne okudun diye sor ilkokulda hocalarımız okutuyordu ama ben okumuyordum gibi cevaplar alırsınız.

Ayrıca Vogue dergisiyle kıyaslanmasını da saçma buldum. NTV Bilim'i okuyup anlamak ve zevk almak için ortalama IQ'nun fazlasına sahip olmak ve bilimi boş zaman aktivitesi olarak görebilmek gerekir. Oysa ki vogue öyle değil, herkes alıp en azından içindeki resimlere bakabilir. Daha fazla kişiye hitap ediyor kısacası

Link to post
Sitelerde Paylaş

NTV artık iktidar kalemlerinin elinde diye bir yazı okumuştum.

Bu da şaşırmamanın nedenlerinden biri.

Hem para kazandırtmıyor ya kapatın gitsin zihniyeti, diyanete harcanan onca paraya ne demeli ? Paralar neye gidiyor ?

Benim için havaya gidiyor. Nasıl bizim için durum böyleyse, dinciler için de bilim üzerinden yapılan yayınlar da havaya

gidiyor, çünkü kur'an ve allahtan yoktur gayrisi, kafayı fazla yormaya gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vogue dergisi yayın hayatına devam ediyormuş ama önemli olanda bu tarz dergiler zaten. biz NTV bilimi alıyodukta nooluyodu sanki. başımız arşamı deydi. bizde vogue okuyalım ... olsun bitsin. hatta tubitakta durdursun yayınını kağıt israfı zaten hepsi. :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş

tübitak zaten durdursun. Adamlar(tübitak'ın şu anki başları) hiçbir şey bilmiyor. O kadar çok sansürleniyor ki artık yazarların yazdıkları bile yalan olucak.

tarihinde MrAtheistPhilosopher tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Başka bir konuda, forumun kullanıcılarından birinin (ant-christ) ntv ve doğan grubu hakkında yazdıkları.

hepimiz televizyonlarda ntv cnbc-e e2 national geographic discovery channel tarzinda kanallari görmüşüzdür, ya da büfelerde satilan satilik kapitalizm propagandasindan ibaret business ,capital vs. tarzinda dergileri, ya da bu yayinlarin ntv tarih, ntv bilim, national geographic, tarzinda dergilerinide görmüşüzdür. sanki yabanci sermaye kaynakliymiş gibi görünen bu yayin-medya kuruluşlari doğuş holding'e aittir. bu sermaye grubu, bir sürü yabanci tekelle kaynaşarak (örneğin porsche ve seatin distributorluğunu ve bir çok otomotiv distribitörlüğünü bunlar yapar), işbirlikçileşmiş, 1950 lerde temeli atilmiş bir işbirlikçi burjuvazi kesimidir.

1950 lerden beridir, bir çok alanda faaliyet yürütmüş , sektörünü genişletmiştir. bu süreçte sömürdükleri arti-değerle gerçekleşmektedir. aksi durumda hiç bir insan çalişmasi milyar dolarlara varacak serveti yaratamaz, bu serveti yaratan olsa olsa bu kuruluşlarda yillardir sömürülen binlerce insanin alin teridir.

aslina bakarsaniz türkiye'deki yerli burjuvazinin aşaği yukari tamamina yakini işbirlikçidir zaten, ama doğuş grubu bunlarin en ilerisinde kaldiği için bu örneği ele aldim. aşağida doğuş holding'in kurulusundan günümüze kadar yediği icraatlar bulunuyor, hemde kendi kalemlerinden.

http://www.dogusgrubu.com.tr/tr/icerik/339/1/

tarihinde Tamer Arda tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Haklısın Tamer Arda... İşbirlikçi, burjuva, kapitalist, mapitalist diyerek yaftalayalım, bilimsel ne kadar yayın varsa kapatalım. Piyasa Diyanet yayınları ve yandaş yazılarıyla dolsun, zaten et kafa olan halk iyica Arap'laşsın... Katılıyorum bu yaklaşımınıza... Liboşlaşmış, soysuzlaşmış, ilkesiz ve iktidar yandaşı olarak takılan ne kadar "neo" solcu işbirlikçi varsa hepsini destekliyorum. Ama arkadan...

Link to post
Sitelerde Paylaş

arkadaşım zaten toplasan 10 tane okunacak yayın var. onuda şu holding, bu holding çıkarıyo deyip almadıkmı geriye 4-5 tane yayın kalır. zaten bu yayınların çıkması mucize gibi birşey ülkemizde arkasında büyük bir şirket olmadımı borç batağına saplanıyorlar ve uzun ömürlü olmuyor bu dergilerde malesef.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bilgisayar oyun piyasasını takip ettiğim için ordan örnek verebilirim bu konuda. LEVEL isimli bilgisayar oyun dergisi vogel isimli bir gruba aitti daha sonra doğan grubu vogeli satın aldı (ki buda sizin saydığınız emperyalist firmalara giriyor) bunun sonucunda LEVEL ekibi ne yaptı? tası tarağı toplayıp dergiyi bıraktı ve kendi dergisini kurdu (oyungezer). sonuç? ben tarafsız kalmaya çalışarak LEVEL aldım ve okudum açıkcası hiç beğenmedim doğal olarak oyungezere geçtim pek çok level okuyucusuda oyungezere geçti bu arada yeni dergi tamamen yazarların çabasıyla çıkmıştır arkalarında bir yayın örgütü yok...

burdan bir yere bağlamak istemiyorum aslında ama illa birşey söylemek gerekirse:

o adamlar emperyalizme tepki göstermeselerdi de yine işlerini yapacaklardı ve takipçileri yine o dergiyi okuyor olacaktı.

eğer gerçekten bilimsel çalışmalarını insanlarla paylaşmak isteyen (yada bunları derleyen) her hangi bir grup yada kuruluş varsa kendi dergilerini kendileri basabilirler bu artık o kadar zor değil oyun dergisi bile yapabilmiş. türkiyede bu sektörü adam gibi takip eden kaç kişi var?

nokta

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...