Jump to content

İslam’a göre kadın akıl ve dini inanç bakımından eksiktir.


Recommended Posts

İslam, dinsel inanç ve kanunlarında kadın eksik ve arızalı bir kişilikte, İslam tanrısının onu özellikle yarım akıllı ve sakat yarattığı cihedte tanımlar. İslam tanrısı kadınlara karşı bir önyargı ile hareket ederek onları engelli yaratıp, sonrada bu engellerinden kaynaklanan hak kayıplarını başka yollardan telafi etmelerini beklemektedir. Konuya en güzel örnek, Buhari’nin Sahih’inde (1/345) Kitabü’l-Hayz bölümünde 209 nolu hadisde geçen Muhammed’in sözleridir. Aynı hadis Müslim’in Sahih’inde (2/67) Kitabü’l-İman’da 133 nolu Taatlerin eksikliği sebebiyle imanın eksilmesi bölümünde geçer.

Fasil : KİTÂBÜ`L-HAYZ

Konu : Kadınlar

Ravi : Ebû Saîd-i Hudrî

Baslik : KADININ DÎNEN VE AKLEN ERKEKLERDEN DÛN OLDUĞUNA DÂİR EBÛ SAÎD HADÎSİ

Hadis : Şöyle demiştir: Bir Kurban, ya Ramazan bayramında Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem Efendimiz, yanımıza namezgâha çıktı. Kadınların yanından geçti. Ve (onlara): "Kadınlar, sadaka veriniz. Zîrâ bana Cehennem halkı gösterildi, çoğu sizler idiniz." buyurdu. (Kadınlar): "Yâ Resûlâ`llâh, neden?" diye sordular. "Çünkü siz (ötekine, berikine) çokca lâ`net eder, zevclerinize karşı küfrân-ı ni`met gösterirsiniz. (Ne acîbdir ki kendini zapteden tam akıllı ve dîninde) hazimli kimsenin aklını sizin kadar eksik akıllı ve dîninde) hazimli kimsenin aklını sizin kadar eksik akıllı, eksik dinli hiç bir kimsenini çelebildiğini görmedim." buyurdu. "Aklımızın, dînimizin eksikliği nedir? Yâ Resûâ`llâh." dediler. "Kadının şahâdeti, erkeğin şahâdetinin yarısı değil midir?" diye sordu. "Evet." dediler. "İşte bu aklın eksikliğinden. Hayız gördüğü zaman da namaz kılmaz, oruç tutmaz değil mi?" buyurdular. "Evet." dediler. "İşte bu da dîninin eksikliğinden." cevâbını verdi.

HadisNo : 209

Bu hadis benzeri bir anlatımla Müslim Sahih’inde (2/65-68) aynı manada geçmekte ve devamında ‘’ Seviyeli bir kadın: Ya Rasullallah!.. Akıl ve Din noksanlığı nedir? Diye sordu. Peygamberimiz: Kadının aklının noksanlığı; iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk sayılmasıdır, işte bu aklın noksanlığıdır. Günlerce namaz kılmadan bekler, Ramazanda da orucunu açar, dedi. Bu da onların dinlerinin noksanlığıdır, dedi.’’ Şeklinde yer almaktadır.

İslam tanrısı, kadını eksik ve kusurlu yaratıyor sonrasında ise ondan bu eksik ve kusurların yüzünden uğradığı kaybı ancak farklı yöntemlerle telafi etmesini istiyor. Örneğin; tanrı kadını hayz/adet görecek şekilde yaratıyor ve bu özelliği nedeniylede kadınların gene bu kusurlu dönemlerinde bir çok dinsel ritüeli yapmalarını yasaklıyor. Bu yasaklama neticesinde kadınlar cennete gidebilmek için gerekli olan sevap kazanımında oldukça geriye düşmektedirler (imanları eksilmektedir), bu açığı kapatmak için sadaka vb. bir takım farklı sevap kazanma yöntemleri devreye girmektedir. Netice itibari ile kadın kendi kusuru olmayan yaradılışından gelen bir kusuru yüzünden her an cehenne gitme riski ile yaşamakta ve bundan ancak bir takım maddiyat ve statü gerektiren güçler vasıtası ile belki kurtulabileceği söylenmektdir İslam’da.

Bir çok İslam din adamı kadının cehennemlik olmasının arkasında yatan gerekçenin onun kusurlu yaratılması neticesinde iman eksikliği yaşaması değilde, Buhari hadisinin başında geçen ‘’nifak, fitne ve nankörlükleri’’ neticesinde olacağını söylemektedir. Netekim gerek bu ilk başta geçen kusurların oluşmasında, gerekse sonrasında belirtilen kusurların oluşmasındaki gerekçe ‘’akıl ve din noksanlığı olan’’ Müslüman kadın yaratan tanrının varlığıdır. Akıl ve din noksanlığı ile yarattığı kadını bu kusurları neticesinde yaptığı eylemlerden sorumlu tutan, onlardan ayrıca bu kusurlarının yol açtığı günahları affettirecek sevaplar yapmasını bekleyen tanrı, aynı zamanda kusurlu yarattığı kadın yüzünden mağdur olan erkeğide uyarmakta ve bu kusur yüzünden günaha girebileceğini belirtmektedir.

Bu dinsel inanca göre hayata zaten yenik ve ezik olarak oldukça geriden başlayan kadınlar, yaradılıştan gelen kusurlarının yol açtığı günahları tanrılarına affettirebilmek için ayrıca ilave sevap işlemeye mahkum edilmektedir. Üstelik Muhammed’in tavsiyesine göre bu ilave sevabıda ancak maddi imkanı olan kadınlar yapabilmektedir, mesela Padişah annesi olan bir kadın İstanbul’un en nadide yerine bir cami yaptırarak sevap işlerken, köyde yoksulluk içinde yaşayan bir kadın sadaka veremediği için sevap işleyememektedir. İslam tanrısı yarım akıllı yani zihinsel özürlü olarak yarattığı kadından cehenneme gitmemesi için fazladan mesai isterken, karşısına daha bir çok aleyhinde kanun çıkartarak kusurlarına kusur katmakta çekinmez. Müslüman kadın ne yapsa, ne etse bu tanrıya yaranamaz. İlk önce yaradılışından gelen kusurlar yüzünden cehennemde işkence görür, ardından da imanlı olarak ölmüşse eğer, cezasını çektikten sonra cennete huri olarak görev yapmaya gönderilir. İslam tanrısı sadece erkeklere özel bir Dünya yaratmakla kalmaz, birde öteki Dünya’yı erkeklere özel yaratır İslam mitolojisine göre.

Kaynaklar:

1- Kuran

2- Kutubusitte (Buhari) hadisleri

3- Uydurma olduğunda ittifak edilen hadisler, Aliyyül Kari, Tercüme: İbrahim Kutlay, İnkilap yayınevi 2008

Link to post
Sitelerde Paylaş

gunumuzde bile tarlasini carsaftaki delikten surenler;

gazetedeki bikinili kadin fotolarina bakamayan tipler mevcut

artik musluman erkekler kadinlarla akil yonunden bas edemeyeceklerini yavas yavas anlamaya basliyorlar

sadece kadinlarin paketlenmis hallerinden kurtulmalari gerekiyor

tarihinde Spenser tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...