Jump to content

Namazın Zararları Nelerdir?


Recommended Posts

  • İleti 757
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Be utanmaz adam daha önceki iletilerime bakmadan, sormadan, tanımadan bana müslüman diyorsun, hatta namaz bile kıldırıyorsun, laf söyleyince de yüzün çıkmaya başladı diyorsun ne utanmaz bişysin sen ya terbiyesiz herif. Seni bu seviyesizliğin ve hakaretlerin için moderatöre bildirdim. Hadi bilmiyorsun sor bir öğren. Cahil diyenin akil olması lazım fakat sende ve diğer elemanlarda kırıntısı dahi yok. Siz ateist olamazsınız. Asıl sen yaylan şimdi. Zibidi.

Kehanetim yanılmaz diyor birde. (: Var mı böyle komedi ya sanki 40 yıldır tanıyor beni kanıtla bekliyorum. Kanıtlamazsan iftiracı diyeceğim sana. Haydi bekliyorum.

tarihinde Abra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Be utanmaz adam daha önceki iletilerime bakmadan, sormadan, tanımadan bana müslüman diyorsun, hatta namaz bile kıldırıyorsun, laf söyleyince de yüzün çıkmaya başladı diyorsun ne utanmaz bişysin sen ya terbiyesiz herif. Seni bu seviyesizliğin ve hakaretlerin için moderatöre bildirdim. Hadi bilmiyorsun sor bir öğren. Cahil diyenin akil olması lazım fakat sende ve diğer elemanlarda kırıntısı dahi yok. Siz ateist olamazsınız. Asıl sen yaylan şimdi. Zibidi.

Kehanetim yanılmaz diyor birde. (: Var mı böyle komedi ya sanki 40 yıldır tanıyor beni kanıtla bekliyorum. Kanıtlamazsan iftiracı diyeceğim sana. Haydi bekliyorum.

Öncelikle sana giren çıkanmı var namazın zararlarından bahsedince bize beyinsiz diyorsun, bu bir.

İkincisi 31 tane mesaj yazmışsın, "bak herkes biliyor benim ne mal olduğumu" diyorsun. Ne malsın sahiden?

bu senin mesajın; Ben ateistim ama çoğu zaman beni duyan, manevi olarak yanımda olmasını istediğim bir tanrıya hep ihtiyaç duyarım.

Tanrı düşüncesini ve manevi olarak onu yanında isteyen adama Ateist denmez, eğer Tanrıyla bağlantın varsa putseversin ve putseverliği özlüyorsun demektir.

Konuyu baltalaman da bunu gösteriyor, kafandaki çizdiğin portre Ateizm falan değil düpe düz müslüman putperestsin sen, bundan daha iyi kanıtmı olur.

Eğer moderatör mudahale edecekse senin gibi iki yüzlülere etmeli, Ateistim deyip de konuyu baltalıyorsun.

Yukarıda madde madde yazdım namazın zararlarını, çürütebilen varsa gelsin çürütsün bu maddeleri, boş boş konuşup kişilere saldırmayın.

Bir tanesini bile çürütemediler devrişme müslüman Abra ve diğer müslümanlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, bir yandan din saçmalıkları ile mucadele ederken, diğer yandan devletin kıçımızdaki sansürcüleri ile mucadele ediyoruz.

Bu da yetmezmiş gibi sahtekar ateist maskeli müslümanlarla mucadale ediyoruz.

Adam gelmiş namazı savunuyor bize, neden savunuyor? Çünkü kendiside kılıyor gece gündüz.

Adam gelip bizlere beyinsiz, terbiyesiz ve utanmaz diye hakaret ediyor, neden ediyor? Çünkü maskesi düştü.

Halbuki ben durup dururken bu adama birşey demedim geldi ve yazdığı ilk mesajı şu;

Ateistiz diye ota boka itiraz edeceğiz diye birşey yok saçmalıklarla doldurmuşsunuz. Namaz halihazırda egzersiz hareketlerini andıran hareketlerden ibarettir ve günde 5 defa çok hafif tempoyla yapılan bu hareketler fiziken yararlıdır. Hı psikolojik olarak dine bağlar bilmem ne yapar o ayrı mevzu. Kaldı ki sosyalleşip namaz kılanlarda var. Yani evet dinde çarpık çok şey var ama herşeye de çamur atılmaz itici oluyorsunuz hocam.

Ateistiz diye ota boka itiraz etmeyelim mesala nelere itiraz edelim Ateist Abra?

1- Namaza dokunmayalım zaten o sana lazım.

2- Oruç? Olmaaaz senede bir ancak tutuyoz zaten.

3- Haç? Yaw ömrümde bir kere gidiyorum zaten onada dokunmayııııın.

4- Kendini bomba ile patlatanlara dokunalımmı? Bak o olur işte zaten onlar aşırı dinci. Hmmm

Kaldı ki sosyalleşip namaz kılanlarda var. Diyor arkadaş...

Bak bak, sosyalleşip namaz kılanlar varmış, yani kendinden bahsediyor, bu ateist arkadaşımız sosyallık olsun diye namaz kılmasa sosyallık olsun diye namaz kılındığını bilmeyecek desem kahinlikmi etmiş olurum?

Gördüğünüz gibi hem dinlerle, hem sansürcülerle, hemde bu yavsaklarla mucadale etmemiz gerekiyor. Değerli basın mensupları...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aptal mahlukat ısrarla iftiraya devam ediyorsun. Bu kadar kalitesizliği ben görmedim.

--Ben ateistim ama çoğu zaman beni duyan, manevi olarak yanımda olmasını istediğim bir tanrıya hep ihtiyaç duyarım.--

Sanane bundan? Ben bazı zamanlarda kendi belirlediğim ölçülerde bir tanrı olmasını istiyorum fakat aynı zamanda olması olasılığına da ihtimal biçmiyorum? Düştümü jeton? Yoksa o nadide beyin lobların yetersiz mi? Benim şahsi isteğim, olmadığı gerçeğini değiştirmez. Orta okul düzeyinde birşeyi dahi anlamıyorsunuz ve ısrarla sıçtım bari sıvayım modundasınız.

2. olarak ben namazın sadece egzersiz hareketi olduğunu varsayarak fiziken yararlı olduğunu söyledim. Günde 5 kez yapılan bu hareketlerin zararı olamaz dedim. Gelelim senin yazdığın saçmalıklara...

1- Namaz kılmak tamamen zaman ve iş kaybıdır.

2- Uyku düzeni bozukluğu.

3- Çeşitli sağlık sorunları, özellikle İslam ülkelerinde prostat hastalığının başlıca sebebidir.

4- Sosyal ortamlardan uzaklaşma.

5- Sinema, tiyatro, sanat ve okuma alışkanlıklarından uzaklaşma.

4- Sosyal ortamlardan uzaklaşma.

5- Sinema, tiyatro, sanat ve okuma alışkanlıklarından uzaklaşma.

6- Namaz müşteri kaçırma potansiyeli yüksek bir eylemdir.

7- Cahillik ve bilgiden uzak durma.

8- Namaz medeniyet yoksunu ve medeniyet düşmanı yapar.

9- Namaz insanların kendine güvenini yok eder.

10- Namaz kılmak insanları senin gibi düzenbaz, yalancı ve sahtekar yapmaktadır.

11- Namazın çevreye verdiği zararlar.

12- Namazla birlikte yapılan dualar Müslümanlara boş umutlar vaad eder.

1- Namaz kılmak zaman kaybı değildir. Objektif olarak bakılırsa fiziken yararlıdır bile. İş kaybı olduğu belki doğru olabilir.

2- Niçin uyku düzeni bozukluğu olsun? Yatsı 22:00 civarı sabah namazı ise 05:00 dolaylarında. Dolayısıyla bir uyku düzensizliğinden de bahsedemeyiz. Keza 6-7 saatlik bir uyku çoğu kişi için yeterlidir.

3- Prostat hastalığıyla ne alakası var? Örneğin spor yapan insanlarda da görülüyor mu bu? Tamamen bir iftira daha bununla ilgili güvenilir bir kaynaktan kanıt bekliyorum.

4- Bu da bayağı komik. Günümüzde sosyal ortamlarda bulunmamak artık küresel bir sorun zaten. Pc başında saatlerce durmak, tvde dizi izlemek, bilmem ne yapmak bu sonuca etki eden maddeler. Yılın büyük bir bölümü 10 dakikayı geçmeyen bir şeyin sosyal hayata doğrudan bir etkisi olamaz. Hı dine sıkı sıkıya bağlı ise içe kapanık olabilir fakat bu başlı başlına namazın değil dinin bir saçmalığıdır.

5- Sinema, tiyatro, okuma alışkanlıklarından uzaklaşmamı? (: Bu ne arkadaşım bişyler bulucam diye de bu kadar saçmalanmaz. Namazla nasıl bir bağlantısı var uzaklaşmanın, mantık dahilinde açıklama bekliyorum. Vallahi bu kadar olur. (:

6- Namaz müşteri kaçırabilir. Özellikle esnaflar için bir sorun teşkil edebilir. Fakat Namaza değil spora gidilseydi şayet hiçbir eleştiri gelmeyecekti eminim.

7- Cahillikle yine bir ilgisi yok. Dini bir bütün olarak ele aldığımızda doğru olabilir ancak sadece namazla nasıl bu sonuca varıldığı ise apayrı bir komedi. (:

8- Medeniyet yoksunu ve düşmanı yapmaz. Yatıp kalkmak, sağa sola kafanı döndürmekle medeniyetin hiçbir bağlantısı yok. Yine bir saçmalık daha.

9- Namazla güvenin hiçbir ilgisi yoktur. Bu konu açıklanmaya muhtaçtır.

10- Namaz kılmak nasıl olurda insanları düzenbaz sahtekar yalancı yapar? (: Ne alakası var? Saçmalığa devam. Nereden ne buluyorsun artık bilmiyorum pes.

11- Namaz camide toplulukla beraber kılındığında rahatsız edici olabilir. Ter ve kir kokularına maruz bırakabilir. Fakat bireysel olarak bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Düşünen bunu da açıklamak zorundadır.

12- Namazla birlikte yapılan dualar saçmalıktan ibarettir. Kesinlikle doğru bir tespit. Ancak dua etmek psikolojik olarak faydalıdır. Dua eden kişi onu duyan, yanında olduğunu hissettiği bir gücün olduğundan emindir. Ve kalben konuştuğu içün kendi kendini rahatlatabilir.

Sonuç; 1-2 şık dışında tamamiyle, nerden ne bulsam da bok atsam mantığıyla yazılmış saçma sapan bir yazı. Hiçbir ehemmiyeti yok, olamaz. Dinde nice çarpıklıklar varken olmadık her konuya çemkirilmez. Kadın hakları, miras konuları, gayrimüslimlere yapılan haksızlıklar vs gbi daha birçok konu varken, zorlayıp birşeyler didiklemek doğru değil.

Ve son olarak bana attığın bu iftira çok çirkin. Herkes yanlış anlamış olabilir birşey demiyorum ancak seni erdemli olup özür dilemeye davet ediyorum. Bu insan olmanın bir gereğidir. Umarım dikkate alınır ve altta kaldım diyerek yine metiyeler düzülmez. Evet bir özür bekliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamdaki ritüelleri savunmak mı? Çocuksun sen. Verecek cevabın olmayınca çamurlaşıyorsun tabi normaldir. Ben sadece gerçeği söylüyorum bunun için müslüman olmaya gerek yok. O beyninde ki nöronlar bunu idrak edemiyor tabi klasik dinci birinin IQ suna sahipsin. O da ateist gördüğün de ağzından köpükler çıkıyor tıpkı sizin bir müslümana denk gelmeniz gibi. O ne kadar yobaz geri kafalıysa sen ve senin gibilerde öyle.

TEKRAR EDİYORUM BEN MATERYALİST BİR ATEİSTİM MÜSLÜMANLIKLA UZAKTAN YAKINDAN BAĞIM YOK, OLAMAZ. Hala bu iftiralarına devam edecek misin? ERDEMLİ OL ÖZÜR DİLE. 3. kez yazıyorum bunu.

Bekliyorum. Bakalım bu bat5aktan ne zaman çıkacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kim müslümanlığı karalıyor sen karıştırdın. Benim o saflarla bir işim yok bu gerizekalı sağa sola sıkıyor bende haddini bildiriyorum. Ne zaman ki tükürdüğünü yalayacak o zaman kapanacak bu konu. Yok öyle 3 kuruşluk iftiraya sessiz kalmak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlıgı karalamayı bıraktınız bırbırınıze dustunuz:)

Birsey degıl de ateistlıgınız elden gıdecek :)

Zaten ınanmıorsunuz arkadaslar bırbırınızı uzmeyın :)

Nasıl olsa ölüm ınanada var ınanmayana da bıraz sabır :)

bırınızden bırı kesın kazanıcak :)))))

Valla kafaya taktım ben bunu, ya kelimei şahadet getirecek yada cümle aleme sahtekar olduğunu itiraf edecek, başka yolu yok bunun.

Öyle küfürle hakaretle çıkamaz işin içinden.

Bu sahtekar gibi kaç kişinin şifresini kırdık bu forumda kırmayada devam edeceğiz.

Bu tip insanlar sizin dininizede zarar veriyor barındırmayın bunları aranızda.

Kafir bunlar kafir :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıdaki itirafların yeter zaten, bu saatden sonra o mesajınıda değiştiremezsin, bundan sonraki süreçte senin ne mal olduğuna seyirci karar verecek, konu benim için kapanmıştır.

Herkese iyi günler her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne itirafı geri zekalı? Objektif şekilde söylüyorum ben fiziksel olarak namaz ve türevleri yararlıdır, işin uhreviyatı beni bağlamaz. Kuduz köpek gibi havlama.

4. KEZ YAZIYORUM AÇIKÇA İFTİRADA BULUNDUĞUN İÇİN ERDEMLİ OLUP ÖZÜR DİLEYECEK MİSİN? Yoksa daha da batırayım mı seni çamura?

tarihinde Abra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne itirafı geri zekalı? Objektif şekilde söylüyorum ben fiziksel olarak namaz ve türevleri yararlıdır, işin uhreviyatı beni bağlamaz. Kuduz köpek gibi havlama.

4. KEZ YAZIYORUM AÇIKÇA İFTİRADA BULUNDUĞUN İÇİN ERDEMLİ OLUP ÖZÜR DİLEYECEK MİSİN? Yoksa daha da batırayım mı seni çamura?

Namazin yararlari.eli kulaga attimi insanin uzun hava cekmesi geliyor,domalirken frikik vererek magazine bomba gibi düsüyorsun,iki kat olurken poziyon zenginligi veriyorsun, en son yere kapandiginda burnunu yerlere sürerek ossuruklari ayirmaya calisarak köpek gibi koku alma yetisi kazaniyorsun.(simdi beni kovalayacak) :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Abra,

Birtakım iletileri raporlamışsınız, evet. Bazıları silinmiş de.

Sizin başlığa girme biçiminiz rahatsız edici, konunun tartışılmasını adeta baltamalak ister gibi olmuş.

Konu boyunca öne sürülen düşüncelere katılmayabilirsiniz ama bu kişiler üzerinden yapınca ve -kusura bakmayın ama- namazı perde ardından savunur gibi tuhaf açıklamalar da yapınca, sizi ateist takliti yapan müslüman sanmaları doğal.

Savunmalarınızın hemen hepsi kötü, eksik, yanlış, yanlı. Namaz kılan bir inanırın, objektif eleştiriler karşısındaki tavrından farksız. Ben şahsen sizin ateist olduğunuzu düşünüyorum ama bir şekilde kızıp aşırı bulduğunuz bu eleştirilere tepki göstermek için biraz saçmaladığınızı da görüyorum.

Biz bu forumda İslam'ın her bir şeyini eleştirir tartışırız. Gece gündüz kadına yaptıklarını veya şiddete teşvik edişini konuşamayız herhalde. Dinler, bütün olarak önerilmiş yaşam reçeteleridir ve konuşulacak milyon tane ayrıntı vardır.

Namaz, dinden bağımsız herhangi bir ritüel değildir, çok ama çok önemlidir. İslam'ın en temel ibadet yöntemlerinden biridir. Günde beş kere erkekleri bir araya getirip abuk sabuk hareketler yaptıran, bunu da spor, rahatlama aracı vs. diye yutturmaya kalkan korkunç bir din bu.

Bence ivedilikle ateistliğinie dönün ve objektif olarak okuyun. Gördüğünüz aşırılıkları da kişiler üzerinden niyet okumaya çalışmakla değil, yazılan eleştirileri irdeleyerek yapın. Makbul olanı bu.

* Silindiğini söylediğiniz iletinizi geri taşıdım.

Birbirinize ettiğiniz hakaretleri temizlemeye çalışacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadar pişkince ''iletinizi geri taşıdım'' diyemezsin arkadaşım. O iletide yanlış birşey yok kafanıza göre iletileri silemezsiniz emek veriyor insanlar. Silseniz dahi o üyeye bildirmek zorundasınız öyle yağma yok. Bu 1

2. si ise bu tavrımın sebebi müslüman görünce salya sümük böğüren bu ''ateist bozuntularıdır''. Ben bir materyalist değil de bir müslüman da olabilirdim. Bundan kime ne? Kendi görüşümüzle mi inandırıcı olacağız,bu durumlara mı düştü ateizm? Yani ossurunca vay helal ateist ossurdu, ee doğru birşey söyleyince ıı ııh olmaz müslüman o! Böyle şey olmaz. Bu kinden kurtulun artık. Bakın bu eleman sırf müslüman ''zannetti'' diye ne hakaretler etmiş:

Sanıldığından daha da geri zekalısınız hatırlayatım.
angut angut konuşuyorsunuz.
Öncelikle sana giren çıkanmı var namazın zararlarından bahsedince bize beyinsiz diyorsun, bu bir.İkincisi 31 tane mesaj yazmışsın, "bak herkes biliyor benim ne mal olduğumu" diyorsun. Ne malsın sahiden?
Gördüğünüz gibi hem dinlerle, hem sansürcülerle, hemde bu yavsaklarla mucadale etmemiz gerekiyor. Değerli basın mensupları...
bundan sonraki süreçte senin ne mal olduğuna seyirci karar verecek,[/guote]

Böyle hayvani birini bu forumda tutmanız bile yanlış. Sadece ''zannetmesi'' bile bu hakaretlere sebep oluyor. Ve çıkıp hala beni muhatap alıyorsunuz.

Ben namazı sadece fiziksel olarak değerlendirdim. Hergün 5 kez yapılan bu hareketler niçin zararlı olsun ki? Bildiğimiz egzersizden farkı nedir? Prostat bile yapıyor diyenler bunu kanıtlamak zorundadır. Böyle komedi olur mu ne prostatı çocuk musunuz siz. (: Var mı namazın zararlı olduğuna dair bilimsel bir yazı? Evet bekliyorum. Böyle kendini bilmezler ateizmi yanlış tanıtıyor. İnsanları soğutuyor. Herşeye itiraz edilmez. EDİLSE BİLE DOĞRU DÜZGÜN KAYNAK SUNULUR. BİLİMSEL DESTEKLERİ OLUR. Var mı peki? Objektif düşünme yetisini kaybetmiş çoğu.

Ateist görünce küfür eden, aşağılayan o yobazlardan bir farkınız kalmamış. Yani ateizm de gayet ''sıradanlaşmış''. İşte bu duruma tepkiliyim ben. Yanlış birşey görünce foruma oraya buraya kusmak yerine düzgün biçimde anlatılmalı.

Evet ben hala bir özür bekliyorum. Israrla ben müslüman değilim dediğim halde bana iftira atan ve değmedik hakaretler eden o BOŞ beyinli özür dilemek zorunda. Erdemli ol, çık ve özür dile. Çok kolay.

tarihinde Abra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadar pişkince ''iletinizi geri taşıdım'' diyemezsin arkadaşım. O iletide yanlış birşey yok kafanıza göre iletileri silemezsiniz emek veriyor insanlar. Silseniz dahi o üyeye bildirmek zorundasınız öyle yağma yok. Bu 1

2. si ise bu tavrımın sebebi müslüman görünce salya sümük böğüren bu ''ateist bozuntularıdır''. Ben bir materyalist değil de bir müslüman da olabilirdim. Bundan kime ne? Kendi görüşümüzle mi inandırıcı olacağız,bu durumlara mı düştü ateizm? Yani ossurunca vay helal ateist ossurdu, ee doğru birşey söyleyince ıı ııh olmaz müslüman o! Böyle şey olmaz. Bu kinden kurtulun artık. Bakın bu eleman sırf müslüman ''zannetti'' diye ne hakaretler etmiş:[

Sen sorunlu musun kardeşim? Pişkin olan da sensin ayrıca, hala abuk sabuk sağa sola talimat yağdırıp önüne gelene ayar vermeye kalkıyorsun.

Sen de kimsin?

Başlığa girer girmez ağız dolusu saçmalamış, adamın başlığını mahvetmişsin zaten. Sana az bile söylemişler.

En müthiş ateist sen misin? Millete sataşıp aptal saptal namaz aklamaya çalışmaktan başka bir şey de yapmamışsın.

İnsanların argümanlarını beğenmedin mi? Eksik mi buldun?

O halde doğrusunu yazarsın, doğru düzgün eleştirirsin.

İletini raporlandığı için silmişler. Sen de raporladığın bir iletide şikayetçi olup silinen iletini sormuşsun, onu da geri getirdim.

Her silinen ileti için tek tek açıklama yapıp hesap verecek değiliz. Silinmesine karar verilen iletiler silinir, bu kadar basit. Burada kimse kafasına göre ileti silmez, birtakım kriterler vardır.

Devam edersen ve üyeleri de rahatsız etmekte ısrarcı olursan önlem almak zorunda kalacağım.

Hiç kimse senin başını beklemek, seninle uğraşmak zorunda değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben mi saçmalamışım, seni kim moderatör yaptı buraya kuzum? Hı. (:

--4- Sosyal ortamlardan uzaklaşma.

5- Sinema, tiyatro, sanat ve okuma alışkanlıklarından uzaklaşma.

Namaz kılan bir insan bir balık restoranına bile oturamaz, çünkü onların dininde tedbir almak vardır. Alkollü yerlerde gezmeyin. vs.--

Rastgele aldığım bir alıntı bu. Namaz kılan sosyal ortamlardan uzaklaşır sinemaya tiyatroya gitmez denmiş, açıklamasında ise bir balık restoranına bile oturamaz denmiş. (: Ne perhiz ne lahana turşusu gerizekalı mısınız siz? Hadi konu açıyorsunuz doğru düzgün açın madem bu kadar alakasız şeyler yazılır mı.

İnsanların iletilerini siliyorsanız bildirmek zorundasınız. Ok? Ben nerden bileyim kim neden sildi var mı öyle birşey. Ayrıca neye göre siliniyor. Yok yahu neyse. Buranın da bokunu çıkarmışsınız anlaşılan. Takılın kendi kendinize.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne itirafı geri zekalı? Objektif şekilde söylüyorum ben fiziksel olarak namaz ve türevleri yararlıdır, işin uhreviyatı beni bağlamaz. Kuduz köpek gibi havlama.

4. KEZ YAZIYORUM AÇIKÇA İFTİRADA BULUNDUĞUN İÇİN ERDEMLİ OLUP ÖZÜR DİLEYECEK MİSİN? Yoksa daha da batırayım mı seni çamura?

Şu iletiye bak..

Başlığa gelip namazı İslam'dan ayrı, tek başına bir şeymiş gibi değerlendirip insanları sinir etmiş, sonra da müslümansı savunmaları sıralayıp bilimsel veri istemiş, kendisini müslüman zannedenlere de bir yığın laf edip özür beklemiş.

Sen özür dilemelisin bir kere. Doğru düzgün giden bir konunun arasında dalıp da ona buna ateistlik öğretmeye kalktığın, milleti sinir ettiğin, laftan anlamayıp başlığı rezil ettiğin için sen özür dilemelisin.

Âlem deliye hasret, biz akıllıya yahu..

Dün gelmiş foruma, bugün millete ateistlik öğretiyor, üstelik de İslam savunarak..

Namaz faydalıymış çünkü spormuş.. İnsanlar sosyalleşiyormuş.. Namazı niye eleştiriyormuşuz ki? Uhrevi yanı bizi niye ilgilendirsinmiş? Biz bilimsel olmak zorundaymışız...

Çok bilimsel olduğun için mi namazı fiziksel olarak değerlendirip sayfalar boyu ateistlere saldırdın?

Çok bilimsel olduğun için "uhrevi" yanıyla ilgilenmedin, bu sürüyü topluca spor yapıyor zannettin?

Tövbe tövbe...

En nefret ettiğim tipler, ateistlere objektif olmayı öğrettiğini zanneden cahil ateistler.

Herkes aptal, herkes cahil, herkes boş, bir siz akıllısınız, bir siz objektifsiniz, bir siz biliyorsunuz doğruyu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Abra ateist olabilirsin ama dinin yaptığı zulümleri bilmeyen birisi gibi konuşuyorsun.

Ateistleri HİÇ BİR İNANAN olgunlukla karşılamayıp götün içine sokup çıkarırken (ki doğrusuda budur kitapları bile aynı şeyi yapıyor) bu kadar tepkiyi, küfürü ve dışlanmayı yiyen insanların ters tepki vermesi gayet normal

Yok namazın zararlı olduğunu belgeleriyle açıklayacakmış varmı öyle bir babayiğit çıkıp namazın fizyolojik sorunlarını irdelesin götünden kan alır o dinciler.

Kaldiki bilimin işi gücü yok günde 5 vakit yapılan saçma sapan hareketleri araştıracak... Adı üstünde safsatadır dinin geri kalanı gibi sen aksini düşünüyor gibisin buda seni bir ateistten ayıran en büyük fark bana göre...

Bilim yaptığı hangi araştırmayı dini çürütmek için yapıyor söylermisin? Bilim olağan araştırmalarını yapıyor dini tezlere veya kavramlara ters düştüğünü görmek biz insanlara kalıyor.

Ki anti-tez isteyen birisi olarak senin bir tezinde yok yani kalkıp namaz yararlıdır spor gibi canım diyince seninde bir kaynak göstermen gerekir ama sen göstermeden anti kaynak istiyorsun önce sen göster bakalım kim diyor yararlı diye dikkat etmelisin dini kaynakları kabul etmiyoruz!

İçten içe inandığın islam diyor olmasın yoksa yararlı diye...

Oxford üniversitesinin namazın yararları üzerine araştırması vardıda bizmi kabul etmedik abra?

Sonuç olarak bana küfür eden islam dininin herşeyine bende küfür ederim kimsede benim bu hakkımı elimden alamaz ne senin gibi tatlı su ateistleri nede herhangi inanan bir kimse kusura bakma...

tarihinde zerath tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

4- Sosyal ortamlardan uzaklaşma.

Namazın sosyal ortamlardan uzaklaşma ile ilgili detaylarına pek girmedim sadece örnek verdim, diğer arkadaşlar bu başlığı açarlar düşüncesi vardı aklımda.

Madem öyle ben açayım o zaman bu maddeyi.

Ne demiştik? İslamda tedbir almak vardır özellikle namaz kılanlarda;

Namaz kılan birisi aşk filmine gidemez öpüşme sahneleri buna engeldir.

Namaz kılan birisi alkollü mekanlarda gezemez, alkolsüz yerleri tercih eder.

Namaz kılan birisi her tiyatroya gidemez bu konuda seçici olmak zorundadır.

Namaz kılan birisinin hobileri pek yoktur, ya kuş besler yada balık. Mesala namaz kılan birisinin yamaç paraşütü ile uğraşmaya ne vakti vardır, nede ona ayıracak parası, çünkü islamda bu tür şeyler israftır.

Namaz kılan birisi resim ve heykel galerilerine gitmez, islamda bu tür sanatlar put sayılır.

Namaz kılan birisi spor yapmaz, çünkü spor yaparsa sağı solu görünür.

Namaz kılan birisi denize girmez, çünkü başkalarının bazı bölgelerini görmesi haramdır.

Yukarıdaki yazdıklarımı dahada uzatabilirim, kafalarına vurmak için illaki odunmu gerekiyor bunları anlatmak için?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...