Jump to content

Atatürk'ün aşkı sinema filmi oluyor!


Recommended Posts

Atatürk'ün aşkı sinema filmi oluyor!

Filmde rol alacak isimler belli oldu...

Mustafa Kemal Atatürk'ün Makedonya'nın Manastır (Bitola) kentindeki askeri İdadi'sinde okuduğu yıllarda (1896-1899) Eleni Karinte adlı Ulah kökenli bir kızla yaşadığı aşk beyaz perdeye aktarılıyor. Makedon yazar Deyan Dukovski'nin "Balkan ÖlmemiştirBalkan Ölmemiştir" adlı eserinden uyarlanan ve aynı adı taşıyan filmin çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Yönetmenliğini Aleksandar Popovski'nin yapacağı film, Makedonya'nın "Kino Oko" şirketiyle Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya'da sinema şirketlerinin ortak yapımı olacak. Makedonya Kültür Bakanlığı'nın da maddi destek verdiği filmde Mustafa Kemal Atatürk rolünü, “Elveda Rumeli" adlı TV dizisinden tanınan Makedonya'nın Türk kökenli ünlü sanatçılarından Ertan Saban, Eleni Karinte rolünü ise Nataşa Solak canlandıracak.

Yönetmen Aleksandar Popovski filmin çekimlerine önümüzdeki hafta içinde başlanacağını belirterek, "Atatürk'ün yaşadığı bu büyük aşkın özünü sinmaseverlere aktarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Popovski filmde Hırvatistan ile Slovenya;dan bir çok sanatçının yanısıra son yıllarda Amerika'da adını duyuran Hırvat kökenli aktrist Rade Şerbetçiya'nın da rol alacağı belirtildi.

bkz. http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/632480-ataturkun-aski-sinema-filmi-oluyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...