Jump to content

Danıştay içki yasağını durdurdu


Recommended Posts

Danıştay 13. Dairesi, büyük tartışmalara neden olan Alkol Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin yürütmesini durdurdu. Durdurulan düzenlemeler arasında bakkal ve marketlerde 20 cl’nin altında içki satışını yasaklayan madde ve içki içme yaşını pek çok mekanda fiilen 18’den 24’e çıkaran madde de yer aldı. Danıştay, konser, festival ve şenliklere getirilen içki yasağı konusunda içki firmalarının stand kurarak içki satışı yapmalarına vize vermezken, daha önce alınmış içki satış belgesinde belirtilen işyerlerinde 18 yaş ve üstündekilere satışın serbest olduğuna hükmetti. Danıştay kararında 18-24 yaş arasındaki gençlere içki satışının yasaklanamayacağı, 18 yaşın üstündekiler için bunun bir “özgürlük” olduğu belirtildi.

Ankara Barosu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 7 Ocak 2011 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin” yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açmıştı. Yönetmeliğe karşı açılan pek çok davadan biri olan bu davada verilen karar, diğer davalar açısından da önemli bulunuyor.

http://haber.gazetevatan.com/danistaydan-yasaga-fren/379580/1/Gundem

Bu da gösteriyor ki Danıştay hala ele geçirilmemiş. İnternet yasağı da danıştaya gitmişti yani bu yasakta durdurulur muhtemelen. Cumhuriyete o kadar darbeden sonra bu da Atatürkçülerden bir şeref golü mü ne ? :D

tarihinde VahsisBack tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Danıştay yasanın bir kısmını makul bulmuş bir kısmını reddetmiş.Ülkemizde yargı kurumlarının güzel işlemesi her zaman yararımızadır.

18 yaş üstü için alınan karar doğrudur.

tarihinde Galileo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

5 yaşındakı çocuhlarla NIKAHLANMA sebest emmeeeeeeee içki yassahdur.

Sünnetül Mehemmediye.

Mehemmet bir şeye gerer verdimi,O gerere uymah Kureyş

Allahının(mehemmedin) emru KEBİRİDİR.

Uymayan küllün kefir degül,kefir oğlu kefirdir.

Ben demiyem fıstanlıların Allahı deyiy.

Inanmayanlar varsa, CINCIHLI gaplı,yaprahlı kitebi açıp ohusunlar.

Bizlerde ZIRNIH yallandırma yohdur.

Müsülmanlarda ise YALAN istemedügünüz gedden pekde çohdur.

Gerçek YÜCEGÜCE ınanan

Tolon dede.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...