Jump to content

Orucun Zararları Nelerdir?


Recommended Posts

31 dakika önce, analiz yazdı:

Peşin peşin hükümleri bol keseden sallamaya alışmışsınız. Şu dediğini bilimsel olarak kanıtla Susuzluk nasıl böbreklere zarar vermez.

ne kadar cahilsin , oruç süresince susuz kalıyorsun, oruç süresi ne kadardır ki, , o sürede sağlıklı bir insan rahatça susuz kalır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 261
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

14 dakika önce, sokullu yazdı:

2015 te hindistanda 3000 kişi pakistanda 700 kişi ölmüştür. bunu oruca bağlamak yanlış, hasta ve yaşlılar her sene o bölgelerde aşırı sıcaktan ölüyorlar, gelişmişlik durumu zayıf bölgeler genellikle , buda bir gerçek.

oruç tutmak bilimsel olarak yararlılığı kanıtlanmış bir ibadettir, senin ateist ritüelinde ne var, nedir, ateistlik sana göre, ne yaparlar, ne ederler, öğretileri nelerdir, bilgi kiştabınız varmı, sen ateist doğruların nelerdir, ateist mesela ahlak kurallarını kendine göre mi yapar, yoksa ateist kitabında belli şeyler yazarmı, nedir ateistlik, inanmama ve İslama saldırma dışında bir fonksiyonu varmıdır.

 

öncelikle https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Pakistan_heat_wave

pakistanda 2000, hidistanda 2500 kişi. 

bu da 1.3 milyar hindi ile 180 milyon paki üzerinden oranlarsak, hindide ~17000 kişinin ölmesini ya da pakide ~350 kişinin ölmesini istatistiksel olarak normal görebilirdik.

fakat beklenenin neredyse 6 katı fazla kişi ölmüş pakistanda. elbette istatistik nedenleri sunmaz, ama sayı karşılaştıracaksanız, bu şekilde karşılaştırmanız daha doğrudur.

180 milyonluk ülkede 2000 kişi ölüyor, bunun 7 katı nüfusa sahip ülkede 2500 kişi ölüyor sıcaktan. hindistandaki sıcak dalgası mayısta vuruyor, müslümanlar bundan ders almıyor, haziran sıcağında oruç tutmaya kalkıyorlar, oransal olarak olabileceğin 6 katı fazlası pert oluyor.

neyse. oruç tutmak değil, açlığın -kontrollü aç kalmanın- faydası kanıtlanmıştır. müslüman orucunda su içilmez. dünyanın neresine giderseniz gidin hangi doktora danışırsanız danışın, su içmemek -özellikle sıcak havada- apaçık aptallık ve oldukça zararlıdır diyeceklerdir.

kontrollü aç kalmak faydalı, fakat müslüman orucu zararlıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, sokullu said:

sen hiç tuttunmu ki bana cevap veriyorsun ateist. öyle bir inançla tutki susamadığını gör.

Bizde eskiden müslümandık. Bu arada sana oruç tutma falanda demiyorum yanlış anlaşılmasın. Aşkla, şevkle istersen senenin yarısını oruç tut banane fakat burada bilimsel gerçekleri konuşmaya .alışıyoruz. Basit bi araştırma ile birlikte bazı bilimsel bilgilere ulaşabiliyoruz artık. Aynen kopyalıyorum

 

http://www.evrimagaci.org/makale/378

 

http://forum.memurlar.net/konu/1596530/

 

Linkleri kabaca göz attığımda dediği şeylerden birisi şu :

 

Öte yandan oruç devam ettikçe suyun giderek daha fazla kaybedilmesiyle birlikte çok daha ciddi sorunlar görülmeye başlayacaktır. Ramazan Ayı'nın özellikle sıcak yaz dönemlerine denk geldiği aralıklarda oruç tutmak adeta intihara teşebbüs gibidir (ve hatta gerçekleşebilir de). Çünkü vücudun bu sıcaklarda hem yemek, hem su almaması, sıcağın kavurucu etkileriyle birleşince bütün hücreler için ölümcüldür. Bu hücrelerin başında yine beyin hücreleri ve kaslar gelmektedir. Suyun yitirilmesiyle birlikte baş ağrıları, sıcak çarpmaları, kas kasılmaları, halsizlik, mide bulantısı, yorgunluk, kusma, vb. baş gösterecektir. Hücrelerin yeterince su almamasından ötürü kimyasal fonksiyonları yok olacak, vücut kendini kademeli olarak kapatmaya başlayacaktır. Bunun en net göstergesi sıklıkla görülen bayılmalar veya şoklardır. Bunların sonucunda hormonların çalışması da aksamaya başlayacak, örneğin üreme döngüsü bozulacak, dişilerin adet dönemleri sapacaktır. Erkeklerde spermler yeterince besin bulamayarak ölmeye başlayacaktır. Benzer şekilde diğer organları kontrol eden hormonlar da etkilerini yitirecek veya çalışmaları bozulcaktır.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, sokullu said:

sen hiç tuttunmu ki bana cevap veriyorsun ateist. öyle bir inançla tutki susamadığını gör.

Allah varsa insanın harap olmasını degil Beynini toplayıp Kendine gelmesini ister-Ne anlamı var ac susuz kalmanın ? sinirlerini bozup öfke içinde etrafa saldırmanın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ek bilgi

 

Her ne kadar orucun -birçok diğer olgu gibi- İslam dinine has olduğunu sansak da, birçok diğer dinde de bu faaliyet zorunluluk ya da tavsiye olarak bulunmaktadır. Bu dinler arasında Budizm, Hıristiyanlık'ın sayısız mezhebi (Roma Katolikleri, Doğu Ortodoksları, Yunan Ortodoksları, Oryantal Ortodoks Kiliseleri, Lutheryenler, Klasik Pentekostalistler, Karizmatik Protestanlar, Mormonlar, vs.), Hinduizm (özellikle Vişnaizm), Jainizm, Judaizm, Sikhizm ve daha birçok din sayılabilir. Bu dinlerin oruç geleneklerinin sebepleri ve kaynakları birbirinden farklı olarak gözükse de, birçoğu birbiriyle girdikleri etkileşimler sonucunda dinlerine bu kavramı katmıştır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oruç tutmayan insanlar , oruç zararlı diyor, susuz nasıl kalınır ya 40 derecede , ölürsünüz :) biriside demişki ben önceden müslümandım, kaç sene önce müslümandın, bakalım yaz aylarında orç tutmuşmusun :) tutan biziz , zorlanıyorsakta biz tutuyoruz, zararı varsa bize, daha iyi değilmi , müslümanlar oruç tutarken ölüveriyorlar, belki hepimiz oruç tutarken ölürüz dünya size kalır :) 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 dakika önce, sokullu yazdı:

Oruç tutmayan insanlar , oruç zararlı diyor, susuz nasıl kalınır ya 40 derecede , ölürsünüz :) biriside demişki ben önceden müslümandım, kaç sene önce müslümandın, bakalım yaz aylarında orç tutmuşmusun :) tutan biziz , zorlanıyorsakta biz tutuyoruz, zararı varsa bize, daha iyi değilmi , müslümanlar oruç tutarken ölüveriyorlar, belki hepimiz oruç tutarken ölürüz dünya size kalır :) 

Sana oruç tutma demiyoruz ki neden sen kendine karışılmış gibi savunmaya geçiyorsun. Sana diyoruz ki istersen senenin yarısını oruç tut bizi ilgilendirmez. Aynı şekilde bizimde oruç tutmamamız seni ilgilendirmemesi lazım.T.V. lerde veya internette boy boy hocalar çıkıpta oruç şöyle faydalı böyle faydalı derlerse bizde bilimsel olarak cevap verme hakkımız doğar ki durum bu. Verdiğim linkleri hiç okumamışsın. Gerçi Kuranı okumayan müslümandan böyle bir beklenti saçmalığın dibi, bizde boşa kürek çekiyoruz.  Sigara içiyorum bak kanser olmadım , ölmedim diyen adamdan hiç bir farkın yok !!!

tarihinde analiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, analiz yazdı:

Sana oruç tutma demiyoruz ki neden sen kendine karışılmış gibi savunmaya geçiyorsun. Sana diyoruz ki istersen senenin yarısını oruç tut bizi ilgilendirmez. Aynı şekilde bizimde oruç tutmamamız seni ilgilendirmemesi lazım.T.V. lerde veya internette boy boy hocalar çıkıpta oruç şöyle faydalı böyle faydalı derlerse bizde bilimsel olarak cevap verme hakkımız doğar ki durum bu. Verdiğim linkleri hiç okumamışsın. Sigara içiyorum bak kanser olmadım , ölmedim diyen adamdan hiç bir farkın yok !!!

sen zaten bana tut tutma diyemezsin, ben sana diyorum ki oruç faydalı, sen karşı tez sürüyorsun zararlı, sana göre zararlı olan bana göre faydalı, ben tutuyorum sen tutma, asıl seni zorlayan yok, sigara içiyorum bak kanser olmadım, benzetmeye gel, çok cahilsiniz, cahil olmak için nasıl bu kadar uğraşıyormusunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cahil çöl yağmacıları bilememiş! :) Suyu serbest bıraksalar, su orucu bozmaz deseler oruç sağlıklı bir şey olabilirdi. Cahiller işte, bir şey bilmeyince, böyle oluyor. Bunların bir belini düzgün doğrultabildikleri bir işleri olduğunu bilen varsa haber versin de bilelim. Ben bu güne kadar iki elleriyle bir şey doğrultabildiklerini duymadım. Her işleri ofsayt...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Düzgün bir kurgu yapmayı bilen kişiler, bu konuda çok ikna edici gerekçeler bulabilirlerdi. Örneğin "tanrının insanlara verdiği nimetler içinde en kutsal olanı, en katışıksız, saf ve en gerekli olanı, sudur. Bu yüzden tanrı hiç bir zaman, oruçta bile suyu yasaklamaz, canlıların susuz kalması tanrıyı en çok üzen durumdur" gibi ağızları biraz laf yapar, biraz insan gibi ele alınır yüzüne bakılır hoşa giden laflar ederlerdi.

Tabii özellikle tanrı diyorum, herhangi bir din ortaya atacak birilerinden bahsediyorum. Allah demiyorum, çünkü allahı yaratan bu cahil çöl yağmacılarında o beyin ne gezer! Onu zaten geçtik!

Sonra ne olurdu, bu dinin usül erbabı (islam açısından fıkıhçılar) işte kitaplar yazarlardı, "orucun bozulmaması için suyun olabildiğince berrak ve kokusuz olması, belirgin bir tadının bulunmaması" şartından filan söz ederlerdi. 

Hayır yani bize de düşecek laf kalmazdı. Böyle bir oruca ne laf edeceksin, bir laf edemezdik yani... Hatta tanrıya inandığımız için değil ama, güzel hoş bir gelenek diye tutardık yani bu orucu biz de neden olmasın!

Ama böyle salakça, suyu yasaklayan bir orucu elbette tutmam da, hatta böyle geri yobaz salak bir dogmaya inat ramazanda beyaz şarap fıstık leblebi var ya, enfes gidiyor yahu! Başka zaman o kadar zevkli olmuyor, ama ramazan oldu mu bir gün ramazan çıkmadan mutlaka gündüz beyaz şarap çerez yaparım, özellikle cuma günü! Böyle saçma salak bir dogmaya zıt gitmesi ayrı bir zevk! Böyle Müslümler akşama kadar dişlerini sıkıp sevabını Allahtan umuyorlar garipler, sense bir leblebi bir fıstık atıp şarabı önce koklayıp sonra çekiyorsun ya! Ohhhh...

Zaten içtiğim de o kadar, ayda yılda bir. Şarabın en iyisini içmeden olmaz. Şarap öyle bir şeydir. Ucuz şarap içeceğine sirke iç ondan iyi. Bir kere bir denedim. Ülen bunun yoksa ucuzu da pahalısı da bir mi, markaya mı para veriyoruz dedim. Öyle değilmiş, içemedim, döktüm. Kaliteye para veriyormuşum! O da işte pahalı meret! Öyle her akşam her akşam ocağına incir diker! Ama var ya, kaliteli şarabı daha kadehi kaldırırken o kokusunu alıyorsun ya... Ömre değer beee! Hayatta şaraptan başka içki içmem. İçki, şaraptır. Gerisi hikaye... 

Ramazan gelse de bir kafa demlesek! :D

Önemli not: Alkol şiddetli bağımlılık yapabilen bir maddedir.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

iftar 20: 42
sahur 03:26
iftarda 4 tabak yemek yedikten 5 saat sonra, 3 tabak da sahurda yenilince 7 tabak yemek yenmiş olunur. orucun sağlıklı olabilmesi için iftarda yenilen 4 tabak yemeğin sindirilmesinin ardından sahurda tekrar yemek yenilmesi önerilmeliydi veya ayetlerde yazmalıydı. ayrıca tok karnına sahurda yenilen 3 tabak yemeğin kalp hastalarında çarpıntı yaptığı gerçeği de var. iftarda yenilenleri mideden çıkmamışken mideyi yeniden tıka-basa doldurmakla oruç sıhhate kavuşturmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mide içeriği 5 saatte hazmedilir, onda sorun yok da... Susuzluk orucun en ciddi problemi. Uzmanlar %1 lik bir su kaybının dahi ciddi zararları olduğunu söylüyorlar. %2 de zaten çok ciddi ve hayati zararlar başlıyor. Uzmanlar susama hissi duyulmasa dahi günde 3 litre su tüketimini öneriyorlar. Kadınların su ihtiyacı biraz daha az.

 

Uzmanlar susamasanız bile su için diyor, bunlar akşama kadar susuz geberiyorlar. Ondan sonra dünyada en yoğun böbrek rahatsızlığı Müslümlerde görülür elbet. Bunların böbreklerini sadece oruç da mahvetmiyor. Kışın bir kaç namazı bir aptesle kılmaya çalışmalarının sonuçları da çok vahim oluyor. Böbreklere en çok zarar veren şey ters basınçtır.

 

Hayır sizde mi görülmüş bu salaklık, dünyanın neresinde var başka yahu? Vücudun kirliyse elini yüzünü yıkayıp ne halt olacak? Yapabiliyorsan her gün tüm vücut yıkanacaksın. Yoksa elini yüzünü yıkamakla olur mu be! Saçma sapan işler. Yani var ya bu islamdaki "aptesli" algısı o kadar saçma bir şey ki... Aptesli olunca etrafında manevi bir koruma alanı yaratılıyor filan gibi bir şey algılıyor bunlar yahu! Böyle etraflarında bir ışık hâlesi oluşuyor filan diye hayal ediyorlar. Ulan ne alakası var, ter kokuyorsan elini yüzünü yıkamakla ne halt oluyor? 

 

Yapacaksan bir hayır, dersin ki günde bir kez yıkanmak farz değilse de kuvvetli sünnet, vaciptir filan dersin. Ona aklım erer. Hayır hiç kurgulayamamışlar bu islamı, berbat yani... Bu kadar berbat kurgu olamaz. İnsan madem bir din yaratıyorsun, doğru düzgün bir şey düzenleyin de haaa güzelmiş bak diyelim be!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Birçok oruç türü vardır. Sadece bizim bildiğimiz Ramazan orucu yok yani. Orucun faydalı olabileceğini iddia eden yabancı bilimsel kaynak varsa bunlar da muhtemelen başka oruç türlerinden bahsediyordur. Yoksa mümkün değil yazın kavurucu sıcağında 18 saat susuz kalmanın faydalı olması. Bu aptallıktan ve enayilikten başka bir şey değil.

 

Ancak su içilen bir oruç faydalı olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

ben hala orucun cinsel bir tür ayin olduğunu düşünüyorum arkadaşlar, ye iç sonrada yiyiş..

Bakara Suresi, 187. ayet: Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.:0_80cbc_37a71a73_L:

Ac ve susuzluga dayanabiliyorlarmis ama kasiklarda agri (1 ay) büyük sorun. Birde etrafta cirit atan onlarca kadin olunca bir ayet inmesi kacinilmaz olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, deadanddark yazdı:

Ac ve susuzluga dayanabiliyorlarmis ama kasiklarda agri (1 ay) büyük sorun. Birde etrafta cirit atan onlarca kadin olunca bir ayet inmesi kacinilmaz olur.

kasıklardaki ağrının nedeni, oruç gecesi kadınlarının geceleri helal olmasından kaynaklabilir.. doğal olarak bu iş zaten gece olur.... :0_80cbc_37a71a73_L:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...