Jump to content

Dua Edip Cihat Yapan Ateistler


Recommended Posts

Ateizmi sanallığın dışına çıkarıp gerçek hayatta yaşadığınızda problem yaşarsınız. Küçük yerleşim birimlerinde sizi bilen adam bırak iş vermeyi falan ev bile kiralatmaz. Dünya'ya dönün biraz. Tecrübe ettiklerimiz olmasa... Hadi kendini geçtin eşin, sevgilin, kardeşin kısaca sevdiklerin ne olacak.

Keskin sirke küpüne zarardır efendiler.

Sızma konusuda şöyle; gidip en azılı tarikatlara mı sızın yazdık arkadaş(!)Tüm samimiyetimle söylüyorum ki : O kadar uzaksınız ki ülkeye... Sadece kilometre olarak değil(!)

Suna kisaca islamin dümen suyu ile degirmenimizi ceviriyorum ve dua ediyorum desene...Ne eveleyip geveleyip duruyorsun?

Yahu herkesi kendiniz gibi sanmayin anladiniz mi?Bazi insanlar idealleri ve özgürlükleri ugruna bedeller ödemeyi göze alir.Burada üc bes kisi ile haklarin kazanilamiyacagini gercek ateistligin nasil oldugunu kafalariniza cakmaya calismaktayim.

Dünyaya dönün dedigin dünya senin sahte dünyan...Ne o yazilari okuyunca canin mi acidi kivralayip durmakta ve akil vermeye calismaktasin.Kendi yasanti bicimini neden baskalarina empoze etmeye calisiyorsun?

Deve cobanligi yaparim ama henüz koyun olmadim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 109
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Dua edip cihat yapan islamin putunu yücelten cakma sahtekar ateistlere sanirim ibadet etmek cok zor gelmekte.Birde namaz kilip oruc tutup haca gitseler müslümandan daha has müslüman olurlar.Gerci bazi tam yalama olanlarindan kabeye gidip "cok etkilendim husu icinde oldum" diyeni de var.

Bu sahtekar cakma ateistlerin geneli libos, neolibos, sosyalist, komunist olurlar.Liboslarla neoliboslari geciniz.Onlar zaten omurgasizlardir.Bilim insanlari bunlarin neden omurgasiz evrimlestiklerini arastirmaktadirlar.

liboslarin neoliboslarin fetoscularla cok iyi gecinmelerinin sebebide omurgasiz kaygana olmalarindan kaynaklanir.Deli Saidi fetosculardan daha cok göklere cikartirlar.Diger ortak noktalari ise suratlarina tükürülse "yarabbim cok sükür gel bir daha tükür" derler.

Fakat en komik dua edip cihat yapan sahtekar ateistler modasi gecmis külüstür sosyalizmi ve komunizmi savunanlardir.Paslanmis kirinti malzeme bol hemde yiginla...Hangi küflenmis sandigi acsalar icinde güve yapmis cürümüs Leninin Engelsin Marksin kokmus esyalari ile dolu...Iyi ki naftalinlemeyi unutmuslar yoksa nice olurdu bunlarin hali degil mi?

Iste bu sahtekarlar malzeme acisindan liboslara nazaran daha sanslilardir.Bit pazarina yigarlar kokmus pislikleri millet bunlari tüccar sanar.Aslinda sahtekar cakma ateist olduklarini gizleyebilmek amaci ile elin kokmus döküntülerini pazara cikarip kullanmaktadirlar.

Bunlara Leninin yirtik kilotunu verseniz "allah razi olsun sizden" derler yastiklarinin altina koyarlar, koklaya koklaya her gün dua ederler.Ondan sonra cikarlar sagda solda ateistcilik oynarlar.Hani sag sol diyorsak sanalin nimetlerini kastediyorum yoksa canli hayatta islamin putunu yüceltmekten dört köse olurlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

fettullah'cilar yillardir ilimli islam diyerek, taraftar topladi, insanlar onlardan dindarlar ama cok bagnaz degiller diyerek sempati ile kabullendi, yandas oldu. ama onlarin asil hedefi bu sekilde ilimli islamla butun devletin her duzeyinde adamlarini yerlestirmek ve islam'i yavas yavas caktirmadan getirmekti. rte de aynen boyle, gerci onlarin sesi daha bir cikiyor ama mantik ayni, yavas yavas alistira alistira istedikleri yolda devam etmek. cunku bugun direk seriati getirelim deseler aldiklari oy oranini ruyalarinda gorurler. iste bu sebepten de belki de en iyi taktik bu, ilimli ateizm :) birakin turkiyeyi dunyada bile insanlar hele de islama karsi fikirlerini sanal ortam disinda tartisamiyor. kimisi inanmadigi halde icten ice sucluluk duyarak dinlere sempati ile yaklasiyor kimisi de korkulari sebebiyle sesini cikartamiyor. ama en azindan bence de ikiyuzlulugu daha az yaparak (!) bazi konularda gorusumuzu ortaya koyabiliriz. mesela oruc tutma konusunda midem rahatsiz o yuzden tutamiyorum yerine cok mantikli bir ibadet olduguna inanmiyorum gereksiz o yuzden tutmuyorum desek ne olur acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş

iste bu sebepten de belki de en iyi taktik bu, ilimli ateizm :) birakin turkiyeyi dunyada bile insanlar hele de islama karsi fikirlerini sanal ortam disinda tartisamiyor. kimisi inanmadigi halde icten ice sucluluk duyarak dinlere sempati ile yaklasiyor kimisi de korkulari sebebiyle sesini cikartamiyor. ama en azindan bence de ikiyuzlulugu daha az yaparak (!) bazi konularda gorusumuzu ortaya koyabiliriz. mesela oruc tutma konusunda midem rahatsiz o yuzden tutamiyorum yerine cok mantikli bir ibadet olduguna inanmiyorum gereksiz o yuzden tutmuyorum desek ne olur acaba?

Sahtekarligin azi cogu cilanlanip parlatilmisi olmaz.

Birakin dünyada ileri demokrasi ülkelerini Türkiye'de dahi ayni tavirla catir catir islami elestirenler vardir.

"Oruc cok mantikli bir ibadet olduguna inanmiyorum gereksiz o yuzden tutmuyorum" diye konusan birisi ateist degildir ve bos yere kendini kandirmasin.!

Kendinizi kandirmak icin neden yanip tutusmaktasiniz bir türlü anlamiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Sahtekarligin azi cogu cilanlanip parlatilmisi olmaz.

Birakin dünyada ileri demokrasi ülkelerini Türkiye'de dahi ayni tavirla catir catir islami elestirenler vardir.

"Oruc cok mantikli bir ibadet olduguna inanmiyorum gereksiz o yuzden tutmuyorum" diye konusan birisi ateist degildir ve bos yere kendini kandirmasin.!

Kendinizi kandirmak icin neden yanip tutusmaktasiniz bir türlü anlamiyorum.

teoride dogrudur, ben ateist oldugum icin oruc tutmuyorum ama bunu turkiyede her ortamda dile getiremezsiniz, hatta yurtdisinda bile insanlarin cogu dindar, ateizmin ne oldugunu bilen cok az sayida insan var, din tartismalarini acik acik yapmak her ortama uygun kacmiyor, bu benim kisisel fikrim. ancak biz anlatmazsak kim anlatacak konusunda da haklisiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Islamin dümen suyuna girmis bir türlü kendilerini kurtamayanlarin ana sorunlari "aldatilma kültürü" ile yetistiklerinden kaynaklanmaktadir.

Laik olmayan Türkiye'de islamin putlari ile vicik vicik ic ice yasamaktan sahte cakma dindar ateistlerin nevirleri dönmüstür ve haberleri yoktur.!

Kendilerini kandirmayi cok severler hatta bayilirlar...Neden?

Kandirilma ve kendini aldatma kültürü...

Anadolu insaninin genlerine beyin hücrelerine islemistir bu virüs ve kurtulmak cok zordur.!

Ancak bu kültürden tamamen kurtulmus bir insanin beyni berraklasir.

Ateizm hhakkinda ne derler kendilerini aldatanlar?

Ateizmin anlamı tektir... Ateizm Tanrı tanımazlıktır... O kadar...

Bak sen nelerde bilirmis cok bilmisler ama hic bir seyi bilmeyenler sürüsü...

Yani bu ne anlama gelmekte?

Icimden tanriyi tanimayacagim, disimdan islamin putlarina dua ve hizmet edip her seyi yalayip yutacagim he mi?

Kandirin kandirin kendinizi ama beni kandiramazsiniz.!

Iste bunlar korkularindan Türkce bir cümlenin arasinda gecen "tanri" kelimesinin bas harfini de büyük yazarlar.Özel isim mi, kimdir nedir necidir, ne is yapar, nerde oturur büyük "T" li tanri?

Höd höd hödünüz, mödünüze mi karisiyor kücük harfle "tanri" yazilirsa.

Ha haaaa haaaaa

Sizi gidi dogmalarin dümen suyunda dönen cakma sahtekar ateistler sizi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benden duyup ögrendigin icin memnun oldum Zerdüst.

Kendini aldatma virüsünden kurtulan insanlar; insanlari, cevreyi, dünyayi bambaska bir gözle görmeye ve özümlemeye baslar.Türkiye'nin su anda bulundugu ortamin nedenlerinden biridir diye düsünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist, esit hak ve özgúrlüklerin olmadigi sistemlere karsi mücadele etmelidir.Bizim inanclilar gibi insanlarla isimiz yok.Fakat inanclilarin beyinlerine "ateist" ve "ateizm" hakkinda yalan yanlis mihlanmis civiler bulunmakta.

Girin camilerin, tarikatlarin, cemaatlerin iclerine ateistler hakkinda insanlarin beyinlerine hangi civileri mihliyorlar, gözlerinizle görün kulaklarinizla isitin.(Cemaate sempati duyan müslúman ve bir seyler ögrenmek isteyen birisi gibi)

Türkiye'nin sisteminin bozuk ve adaletsiz oldugunu yillardir yazar cizerim.Laik olmayan bir ülkeyi tartisiyoruz.

Kaldi ki ülkenin basbakani elinde mikrofon meydanda toplanmis insanlara "bunlar ateist ateist" "bunlarin cibiliyetleri bozuk" diyebilmekte ve o sözleri duyan insanlar hep bir agizdan "yuuuuuuh hmnihgimin gdgmnu" karsilik vermekteler.Basbakan acaba ne demek istiyor?Ben biliyorum ne demek istedigini.

Iste benim icin sözün bittigi yer...Köse baslarina, tv lere kurulmus ateist dinsiz aydinlardan bir ses cikiyor mu?

Bizlerde igne ile kuyu kazmaya calisiyoruz.

Dolayisi ile müslüman inancli insanlar ateist sanal platformlara gelmezler gelmelerini de beklemeyin.Birinci nedeni yukarida vurgulamaya calistigim düsünclerden kurtulamadiklari icin, ikincisi ise inandiklari dinin kitabini ateistlerle tartisamazlar.Gelenlerin geneli "akli iste gözü oynasta" olanlardir.Sitenin üyesi kuran meali sahibi E.Yüksel kurani savunabiliyor mu?

Ateist oldugumuz icin neden bedeller ödemek zorunda kaliyoruz?

Bu benim cok agirima gidiyor ve katlanamiyorum katlanmam da...Olayin asli astari budur...

Esit hak ve özgürlügü savunamayan sesini cikartamayan ateistler yanlis yoldadirlar.Herkese esit adalet yapan hukuk ateistler tarafindan yapilmistir.Beyinlerinde dogmatizmin kirintisi olanlar esit adalet dagitamazlar.

Hukukta kullanilan cümlelerde dogmalarin bilinmezliklerin olmamasi gerekir.Iste bunu dahi Türkiye'de at gözlükleri ile dünyaya bakanlara anlatamiyoruz...

Ancak acikladigim sekilde olan hukuk sokakta ki esitligi saglar ve esit yasam kosullarini özgürlükleri temin eder.Dinlere inananlar ulu orta inanclarini konusmamalidirlar eger konusurlarsa ateiste yani hakki dogar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilirler ki ateistlik; estetik, özgürlük, esitlik, saflik, gerceklik, sevgi, dogruluk, dürüstlük, hakkini yedirmeme, kimsenin hakkini yememe, boyun egmeme, dik durma, cesaret ve hic bir seyden korkmamaktir.

Yukarıda ifade edilen bölüm ile ilgili başka bir sitedeki ifadem Cigi tarafından buraya alındığı için, fikirlerimi burada ifade etmek istedim...

"Ateizm, Tanrı tanımazlıktır... Tanrı kavramını reddeden insana da ateist denir... O kadar..."

Cigi veya başkası, isterse binlerce kişi, bir ateist korkusuzdur, aslandır, kaplandır, dürüsttür, sevgi dolu bir kelebek, cesur bir Voltran'dır, vs vs" diye istediği kadar sayıklasın...

Ateizmin kelime anlamını istediği kadar allayıp pullasın... Gerçek değişmez...

Cigi'ye, diğer tartışmada da dediğim gibi, ateistlikle ilgili bu ifadesi, zırvada zirvedir sadece...

İnsanın savunduğu dünya görüşü, inancı düşüncesi, insandan ayrıdır...

Bütün dindarlar salaktır vaya akıllıdır diyemeyeceğimiz gibi, panteistler dürüst veya üç kâğıtçıdır veya deistler ahlâklı veya ahlâksızdır, diyemeyiz...

Ha, diyen çıkar... Cigi diyor işte... Denirse ne olur?

Mantığın ve gerçeğin tabiatı küser... Ve bunu diyen kişi saçmaladığıyla kalır... Bunu demek, denileni de gerçeğe dönüştürmez...

Cigi'ye defalarca ifade ettim:

İnsan, sahip olduğu görüş ya da inancı ya da ideolojiyi kendisi sanmaya başlarsa, böyle saçmalar...

Bu foruma baktım, baştan aşağı okudum, Cigi'nin "kendisi gibi düşünmeyenlere" hakaretinden başka pek bir şey yok...

Muhteşem Yargıç Cigi, asıyor kesiyor istediği gibi...

Tüm tavır, söylem ve yaklaşımlar dincilerle aynı: Ne bir eksik ne bir fazla...

Dinciler arasında da Cigi'ler var ve genellikle canlı bomba falan oluyorlar... Hamur aynı... Beslendiğiniz öfke temelde aynı, rengi farklı sadece...

Şimdi...

Cigi'nin hemen her ifadesinden sağa sola öfke sıçrarken, kim inanır tanımlamasındaki ateistin "sevgi" kavramına?

İnsan, mantığı ve adaleti küstürmeden var olmanın bir yolunu bulmalı...

Ben uğraştım anlatamadım... Belki aranızdan çıkar da biri anlatır Cigi'ye:

Dinci-dindar-ateist-panteist-Tanrı-tanrı (bu bağlamda dilbilgisi kuralları)- kişilik- sevgi- ego,ego,ego- empati-sempati,vs vs, nedir ve ne değildir...

Cigi'deki bu, kendi düşüncesine göre dünyayı şekillendirme "hırsının" kendisini hırpalayan bir yaklaşım olduğunu, birileri, güzel cümlelerle anlatabilirse anlatsın lütfen... Ben bir yolunu bulamadım hakikaten...

Söyledim... Neler dedim neler:

Cigi, dedim, din kabulcüsü Allah'ın varlığına inanıyor, sen de yokluğuna inanıyorsun, aranızda, temelde bir fark yok... İkiniz de inanç sahibisiniz... Ateizm senin dinin olmuş...

Bırak bu öfkeli tavırlarla -kendince- hakaret savurarak düşünceni savunmayı... Böyle hiç bir şey değişmez...

Değiştirebileceğimiz, değiştirmemiz gereken ilk unsur bizzat kendimiziz...

Biz değişince değişir dünya...

İnsan, keşke ama keşke söylediği kişi olabilseydi, kendisini tanımladığı gibi tanımlansaydı herkesçe ama böyle değil... Olmaz da... İşte buyrun örneği, Cigi'ye göre kendisi, eğilmez bükülmez, cesur, akıllı, mantıklı, demokrat, sevgi dolu, vs vs... Bana göre öfke dolu, dediğim dedik, dinci, feci önyargılı, cesur mu değil mi bilemem, internet siteleri bunun değerlendirileceği yerler değil çünkü...

Tek bildiğim, insan kendine göründüğü gibi değildir...

Öyle olsaydı, tüm arabeskçiler hüzün nedir bilirdi, gözyaşının da bir değeri olurdu...

Pffff...

Özdemir İnce'yi, tek yazısından dolayı asıp keserken Cigi ve ben tüm bunları söylediğimde, bana yaza yaza:

Sen neden Tanrı kelimesini büyük harfle yazıyorsun, diye sordu...

Düşünce platforumunda bulunma sebebim gramer öğretmenliği değil... İfade gücüm de iyi ama buna rağmen Cigi derdimi hiç bir şekilde anlamadı...

Birileri anlamışsa ve Cigi'ye anlatırsa memnun olurum...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıda ifade edilen bölüm ile ilgili başka bir sitedeki ifadem Cigi tarafından buraya alındığı için, fikirlerimi burada ifade etmek istedim...

"Ateizm, Tanrı tanımazlıktır... Tanrı kavramını reddeden insana da ateist denir... O kadar..."

İslam Allah'a tapmaktır. Allah'a tapanlara Müslüman denir. O kadar........

Ateizm başka birşeyler değilse, İslam da değildir.

Buna ne buyurulur?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Esron kardesim,

Önce kardes siteye hos geldin seni burada da görmekten yazisip tartismaktan memnun oldum. :)

Ben yargic degilim ve asip kesmiyorum.Herkes icin esit olmasi gereken sistemin altini cizmekteyim.Islamin putlarina yagdanlik olmayi ve putlarin dümen suyuna girmelerinin kabul edilemez oldugunu yazmaktayim.

Yillardir sadece bu konuyu vurgulamaktayim.Yukarida senin iletinden önce astigim iletiyide okudun mu?

Yasadigin ülkenin basbakani bizler icin neler demekte bir kisi agzini acip bir sey söyleyemiyor.Türkiye Islam Hurma Cumhuriyeti'nde yasadiginizi kabul edin, bana düsünce ve diger özgürlükleri bos yere anlatmayin...Dünyanin en fazla farkliliklarin birlikte oldugu bir ülkede 30 senedir yasamaktayim.Onun icin laga lugalara karnim tok.

Ateist birisi durup dururken islamin putlarina yaglanamaz.!Yaglaniyorsa cakma sahtekar ateisttir.Evet aynen öyledir...Islamin putlarina yaglanmalari icin kafalarina silah mi dayamaktalar?

Kessinler seslerini otursunlar asagi...Ayrica kimin ne oldugunu bilen dini siyasete alet edenler bunlar böyle yaptikca kis kis gülmekteler.Onlarin gözlerinde benim yazdiklarimdan daha kötü sekildeler.

Olayi tersine cevirelim...

Geneli ateist olan bir ülkede müslüman olduklarini bildigimiz yazar cizer takiminin ateizme yaglanmalari ile aynidir.

Bak anlayabilmen icin ne kadar basite indirgedim.

Esron ateist olmadigin ama dinsiz oldugun icin yazdiklarimi anlamiyorsun diye düsünüyorum.Gerci Türkiye'de yasayan ateistlerin geneli anlamamakta.Özdemir Ince konusunda ise cok kisi ile konusup "acaba yaniliyor muyum" diye kendimi sorguladim.Ayni mahallesinde oturan kisiden daha iyi sen mi bileceksin?

Savundugum sistemde inancli ulu orta inancini konusamaz ve insanlari polarize etmeye calisamaz.Ederse ateiste yanit hakki dogar ve ben bu hakki putlari paketleyip cöp sepetine yollayana kadar kullanirim.

Ateistde ulu orta kimsenin inancina söz söyleyemez.

Cigi ne kadar basit bir sistemi savunmakta...

Bunun neresi yargiclik?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizmin ne olduğunu kısaca açıkladıktan sonra orada durmak ne ise, İslam'ın ne olduğunu söyleyip durmak ve konuyu daha fazla açıklamaya gerek duymamak odur.

Bunu nedense yıllarca çabaladığım halde, Türk Müslüman ateistlerine öğretemedim.

Ateist ahlakını kabul etmezler, ateizmdeki estetiği görmezler onlar.

Ve ateizmin bireysel bir yaklaşım olduğunu düşünürler.

Bu belki de çoğu ateistin sorunudur.

American Atheist son zamanlarda yaptığı yoğun çabalarla bu görüşe karşı çıkıyor ve ateizmin gerçek doğasını ortaya koymaya çalışıyor.

Ben biraz da onlardan esinlenip bu konulara ağırlık veren iletiler asacağım.

Ateizm sandığınız gibi bir inançsızlık değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam Allah'a tapmaktır. Allah'a tapanlara Müslüman denir. O kadar........

Ateizm başka birşeyler değilse, İslam da değildir.

Buna ne buyurulur?

Eksik bir tanım çünkü hristiyanlar da Allah'a tapar, museviler de... Yani islâmın başka özellikleri de var...

Ama eşit bir tanımlama getirecek olursak, şöyle diyebiliriz:

Müslüman, islâm dinini kabul edenlere denir... O kadar...

Bunun dışındaki hiç bir müslüman açıklaması gerçekçi olmaz...

Müslüman hırsız, çok dürüst, cesur, katil, ahlâklı, iyiliksever, sevgi dolu veya nefret dolu, vs diyemez kimse...

Anlaşılabilecek tek şey islâm dinine mensup olduğudur, o kadar... Tüm müslümanları genelleyeceğiniz hiç bir sufat, gerçekçi değildir...

İslâmın da öyle, tarifi bellidir...

Kavramdan insanı ayırmayı öğrenmeliyiz, ciddi bir sorundur bu... Hem de çok ciddi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eksik bir tanım çünkü hristiyanlar da Allah'a tapar, museviler de... Yani islâmın başka özellikleri de var...

Ama eşit bir tanımlama getirecek olursak, şöyle diyebiliriz:

Müslüman, islâm dinini kabul edenlere denir... O kadar...

Bunun dışındaki hiç bir müslüman açıklaması gerçekçi olmaz...

Müslüman hırsız, çok dürüst, cesur, katil, ahlâklı, iyiliksever, sevgi dolu veya nefret dolu, vs diyemez kimse...

Anlaşılabilecek tek şey islâm dinine mensup olduğudur, o kadar... Tüm müslümanları genelleyeceğiniz hiç bir sufat, gerçekçi değildir...

İslâmın da öyle, tarifi bellidir...

Kavramdan insanı ayırmayı öğrenmeliyiz, ciddi bir sorundur bu... Hem de çok ciddi...

Müslümanlar için bir genelleme yapılabilir.

Ve o genellemeden İslam sorumlu tutulabilir.

Aynı şekilde ateistler için de bir genelleme yapılabilir ve ondan ateizm sorumlu tutulabilir.

Yapılacak genellemeleri size bırakıyorum. Hayal gücünüzü kullanın.

Sadece mümkün olduklarını belirtmekle yetiniyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yüzlerce mesaj geçelim birbirimize isterseniz, bir noktaya varacağımızı sanmıyorum Cigi (ve şimdi Hacı...:)

Çünkü:

Ben bir "izm"le kendimi tanımlamam... Dolayısıyla da izm'li sınırlarım yok... Sınırlarım olmadığı için keskinliğim yok...

Ben sadece dünyanın halini değerlendiriyorum...

Cigi sen Özdemir İnce yazısını yağcılık olarak değerlendiriyorsun... Bu benim açımdan olağanüstü feci bir durum...

Doğrudan islâmcılara yazılmış bir yazı o... Ve asla senin hop oturup hop kalkmanı gerektirecek bir yazı değil...

Bırak anlamayı, Özdemir İnce'nin ne dediği ile ilgilenmiyorsun bile... Vahim nokta bu...

Çekmişsin bir ifade, bunu nasıl der de nasıl der diye tepiniyorsun...

Cümle alem adamın ateist olduğunu bilirken ve seslendiği kitle Kuran'ın "indiğine" inanırken, bu ifadeden dolayı yargıçlığa soyunman, cidden çok vahim...

Cidden...

Hayır bunu sadece ona yapmıyorsun ki, herkese yapıyorsun... Bana neden Tanrı kelimesini büyük harfle yazdığımı soracak kadar paranoyak ve şekilci bakıyorsun olaya... Edebiyatla haşır neşir olduğumu bildiğin halde...

Sürekli eksik arıyorsun sanki saldırmak için, bu hoş değil...

Bak senden başka bir çok ateist o yazıyı okudu ve hiç senin anladığın gibi anlayıp değerlendirmedi...

Bana günlük hayatımda içinde Allah geçen kelimeler kullanıp kullanmadığımı soruyor, bununla dalga geçiyorsun...

Böyle bir hakkı nerden buluyorsun kendinde?

Ben maşallah da derim, inşallah da derim, sana ne? Bu, benim yaşadığım toplumun kültürünün bir parçası olarak dilime yerleşmiş bir söz... İngilizce konuşurken de "Jesus Christ!" diyorum... İsa'ya mı tapıyor oluyorum bu noktada? Bu nasıl bir hastalıklı bakıştır yaaa? Dilin, basitçe, kültürün bir parçası olduğundan haberin yok mu?

Örneğin, uzun süre düşündüm, "inşallah" kelimesine biraz yakın gelebilecek bir kelime yok bile, bana göre...

Sen iğreniyor olabilirsin bu ifadelerden ben iğrenmiyorum, belki seviyorum, sana ne?

Benim inşallah demem, beni cahil mi, kötü mü, salak mı yapar? Konu nedir?

Bu kelimeleri kullanananlar hakkında "peşin hükümlerin" olmasından başka neyi açıklar, başka bir tartışma içindeyken konuyu buraya getirmen?

De ki, içinde Allah olan bir çok kelime kullanıyor bir insan, bu neyi ispatlar bir başkasına? Neyi??? Açıklasana bana...

Kahve köşesi muhabbetinden bilimsel olsun ama açıklaman, bana "yağcılık, korkaklık, çıkarcılık" gibi saçma sapan yuvarlamalarla gelme rica edeyim...

Sana diyorum ki, kelimeler ölüdür ölü...

Ölülerle kavga etmenin sana bana memlekete ve dünyaya bir yararı yok...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar için bir genelleme yapılabilir.

Ve o genellemeden İslam sorumlu tutulabilir.

Aynı şekilde ateistler için de bir genelleme yapılabilir ve ondan ateizm sorumlu tutulabilir.

Yapılacak genellemeleri size bırakıyorum. Hayal gücünüzü kullanın.

Sadece mümkün olduklarını belirtmekle yetiniyorum.

Siz buyrun yapın o zaman, ben yapmam...

Yapan insandan da uzak durmaya çalışırım çünkü o insanda bir çok iyi ya da kötü özellik olabilir ama kesin olarak bir kötü özelliğinin olduğunu söyler bu durum bana:

Herhangi bir durumda, konuda, değerlendirmede, adil olma şansı yoktur...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...