Jump to content

Dua Edip Cihat Yapan Ateistler


Recommended Posts

Cigi sen Özdemir İnce yazısını yağcılık olarak değerlendiriyorsun... Bu benim açımdan olağanüstü feci bir durum...

Doğrudan islâmcılara yazılmış bir yazı o... Ve asla senin hop oturup hop kalkmanı gerektirecek bir yazı değil...

Bırak anlamayı, Özdemir İnce'nin ne dediği ile ilgilenmiyorsun bile... Vahim nokta bu...

Çekmişsin bir ifade, bunu nasıl der de nasıl der diye tepiniyorsun...

Esron kardesim,

Saf gercekleri yazmakta ve dogrularin altini kalin kalin cizmeye calismaktayim.Türkiye'de iki tane anayasa hukukcusu profesör tv de tartisirken dahi kendilerini aldatarak yalan konusup kayikci kavgasi yapmaktalar.

Senin gibi düsünenlerin geneli bunu göremiyor ve anlamiyorsunuz.Ama ben olmazsa olmazin iki cümle ile baslamasi gerektigini bildigim icin "bunlar aydin degil sahtekar" diyorum.Cünkü halki bilerek aldatiyorlar.

Özdemir Ince benim icin bitmistir ve hop oturup hop kalkmiyorum.Ben kimim ki?Gercekten bir yaptirim gücüm olsa idi Özdemir Ince'ye gelene kadar binlerce sahtekar aydinin ipliklerini pazara cikartirdim.

Su ifadeyi tekrar tekrar iyi oku cünkü anlamak istemiyorsun.

Şu kesin: Kuran, toplumcu, solcu, paylaşımcı ve antikapitalist bir metindir. Kuran, halk için inmiştir, ruhbanın aracılığına, yorumuna ihtiyaç yoktur!

Kariyeri karizmasi cizgisi belli ve 75 yasin üzerinde olan bir insan alintida ki ifadeyi yazmissa bunamistir.Bunun baska bir izah tarzi yok.!

Laiklik, esit sosyal adalet ve din diyanet hakkinda yazdiklari icin haftada bir yazmasina izin verilecek ceketini alip gitmeyecek ve ardindan tutup bu yaziyi yazacak.Benim yasam felsefemde egilip bükülmek yok. Düz cizgiyi cektim mi onun üzerinde yürür saga sola yalpa yapmam yapandan da hoslanmam...Hele "aydin" olursa.

Hayır bunu sadece ona yapmıyorsun ki, herkese yapıyorsun... Bana neden Tanrı kelimesini büyük harfle yazdığımı soracak kadar paranoyak ve şekilci bakıyorsun olaya... Edebiyatla haşır neşir olduğumu bildiğin halde...

Sürekli eksik arıyorsun sanki saldırmak için, bu hoş değil...

Bak senden başka bir çok ateist o yazıyı okudu ve hiç senin anladığın gibi anlayıp değerlendirmedi...

Bana günlük hayatımda içinde Allah geçen kelimeler kullanıp kullanmadığımı soruyor, bununla dalga geçiyorsun...

Böyle bir hakkı nerden buluyorsun kendinde?

Ben maşallah da derim, inşallah da derim, sana ne? Bu, benim yaşadığım toplumun kültürünün bir parçası olarak dilime yerleşmiş bir söz... İngilizce konuşurken de "Jesus Christ!" diyorum... İsa'ya mı tapıyor oluyorum bu noktada? Bu nasıl bir hastalıklı bakıştır yaaa? Dilin, basitçe, kültürün bir parçası olduğundan haberin yok mu?

Örneğin, uzun süre düşündüm, "inşallah" kelimesine biraz yakın gelebilecek bir kelime yok bile, bana göre...

Sen iğreniyor olabilirsin bu ifadelerden ben iğrenmiyorum, belki seviyorum, sana ne?

Benim inşallah demem, beni cahil mi, kötü mü, salak mı yapar? Konu nedir?

"Insallah" kelimesinin karsiligi "umarım" dir.Isteyen icinde islamin putlarinin gecmedigi temiz Türkce'yi sakir sakir hic zorluk cekmeden konusur.Örnek: Deve Cobani. :)

Esron kardesim hangi konu olursa olsun sorunlarin temeline inilir ve ayni piramit örer gibi asagidan yukari dogru cikilir.Fakat Türkiye'de olan insanlarin geneli temelsiz saglam olmayan piramitin sagini solunu oyarak orasina burasina yama yaparak ayakta tutmaya calisiyor ama yanlis...Kim ne derse desin yanlis.

Yazdigin tanri kelimesini gectik allah kelimesini de büyük harfle yazmisin.Yahu isteyen herkesle istedigi platformda bu konuyu tartisirim.Ilk defa birisi tarafindan dile getirilmis iddialar elbette cogu insana aykiri gelecektir.

Bir ateist konusurken dogmatizmin kelimelerinden arinmis sekilde konusmasi gerekir.Bana göre... Ha konusur konusmaz elbette kendini ilgilendirir.Ben elestirimi yapmaktayim.Adam dinsiz anayasa hukuk profesörü "allahin izniyle" diyerek konusmasina basliyor ve hukukun icinede allahi diger putlari karistiriyor.... Yahu bu adam benim gözümde sahtekarin birisi. Kendini aldatmaya bayilanlar sahtekardirlar ve öz elestiri yapamazlar.

Esron, beni salla parti vurdum duymaz bir ateist ve dogmalarla vicik vicik ic ice olanlarla karistirmamalisin.

Neden tanri kelimesini büyük harfle yaziyorsun diye soruyorum yanit verecegine beni karalamaya calisiyorsun. Ben yanit vereyim...

Beyninde dogmatizmin kirintilari ve korkular oldugu icin tanri kelimesini büyük harfle yazmaktasin ama cümle aralarinda yazmaman gerekir...

Özel isim degil, yeri yurdu belli degil, ne is yaptigi belli olmayan uyduruk birisi büyük harfle yazilmaz.! Benim aldigim Türkce dil egitimi budur.

"Kelimeler ölüdür ölü" diyorsan öldür tanrinin kopart kafasinda ki bas harfini, büyük yazma.!

Korkma yahu biseycikler olmaz. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 109
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

...Bu yola bambaska düsünceler ve ideallerle baslamistim fakat karsima cikan bu cakma sahtekar baldiri ciplak ateist bozuntulari ile ugrasmaktan kücümsenmiyecek kadar zaman ve enerji kaybettim.Bir ara idellarimi gerceklestiremiyecegimi anlayinca “yenildim” dedim...Fakat bu sahtekarlara karsi olan mücadele azmim hic bitmeden devam edecek...

Onlar ateist degilki taklitci. Bunlari ayirtedebilmeyi becerebilmeliyiz. Benim icin insanin kendini kandirmasi kadar zor bir sey yok. Burda seninde anlattigin ve hakli oldugun konular bana gösterdiki insanlarin en az %50 si kendini kandirabilme becerisini gösterebiliyor ve bununda farkinda degilller.

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cigi,

Söyledim sana, yüz mesaj daha girsek anlamayacaksın beni...

Nasıl anlayabilirsin? Bir cümle içinde "cesaret" ve "korkusuzluk" tanımını, eşit gibi veren, köktenci bir anlayışa sahipsin... Aradaki farkı bile bilmiyorsun... Düşünmemişsin, sadece yuvarlamışsın tüm kavramları kafanda ve o şekilde işliyor düşünce sistemin...

Korkusuz korkuya sahip olmayandır, cesaret ise korkuya rağmendir...

Bu yaklaşımla, Özdemir İnce'yi anlamaya çalışma zaten... Otur evvelâ kendini anla... Televizyon ekranlarında olmasan da, bilgisayar ekranlarından nasıl göründüğünü değerlendir...

Doğruların altını falan çizdiğin yok senin, öyle yaptığını sanıyorsun...

Altını çizdiğin cümle söyleyen kişinin fikri mi? Alıntılarını görmüyor musun yazıda? Hitap ettiği kesim, yani islâmcılar, kutsal kitaplarının "indiğini" düşünmüyor mu?

Özdemir İnce senin için bitmişmiş... Aman ne üzülür duysa... Zaten beyin programın bir şeyleri, birilerini bitirmek üzere programlanmış gibi görünüyor... En güzel en şahane en örnek ateist sensin, aferin...:)

Tavrın, anlayışın, yaklaşımın, değerlendirmelerin, mantık ve adalet sistemin, hepsi ama hepsi yanlış bana göre...

Yaaa sen o kadar cümle kurdum, daha ideolojiden, o ideolojiyi savunan kişinin kendini ayıramıyorsun, ben de niye uğraşıyorsam hâlâ... Bak kendime kızdım şimdi... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Esron,

Sen ateistler hakkinda yazdiklarima yanit vermeyip benimle ugrasmaktasin.Neden?

Cünkü yazdiklarim seninde canini acitiyor. :)

Bir put demiş ki kendine tapana:

Bilir misin niçin taparsın bana?

Sen kendi güzelliğine vurgunsun:

Ben ayna tutar gibiyim sana.

Ömer Hayyam

Ateist ve ahlak

Ateist bir insan eger ahlaksizlik yaptigi takdirde onu gizleyemez! Saklanacagi siginacagi

kendisini aldatacagi bir yer bir sey yoktur.!

E tabi gercek ateistler...islamin putlarina dua hizmet eden cakma sahtekar kendilerini kandiran ateistler degil.!

Beyinlerinde dogmatizm olan insanlar aldatma kültürü ile ic ice yasamak zorundadirlar.Aldatma kültürü müslümanlikta cok yüksek bir seviyede oldugu icin insanlar dogar dogmaz aldatilma kültürü ile büyümeye baslarlar kendisini ve diger insanlari aldatarak yasamlarini sürdürmeye devam ederler.

Dolayisi ile aldatma kültürünün yanina kremali "günah cikartma" eklenir.Beyinlerinde günah cikartarak arindiklarini sanirlar.

Esron benimle ugrasma yazdiklarima ve sorularima yanit ver, günah cikartmaya calisma.

Dogmatizmle vicik vicik ic ice olan ateistler dinsizler günah cikartmaya calismakla mesguller.Bu onlarin hala islamin girdapindan kurtulamadiklarinin kanitidir.

Sorun degil gercekleri okuya okuya ögrenecekler. :)

Yasadigimiz su anda kokmaz bulasmaz omurgasiz ateist olmaz.!Saf gerceklik ateizmdir dolayisi ile dogal olarak dogmalara inananlar bedeller ödemek zorundadir, ateistler degil.

Gel gelelim egemen güclerin sömürü düzeni milyarlarca aptalin üzerine dönmektedir.Dolayisi ile adaletsiz bir sekilde ateistler yasamlarini idame ettirebilmek icin bedeller ödemek zorundalar.Dogmalara inanan milyarlarca aptalda kendilerini gercegin efendileri sanmaktalar...

Yazilan ve oynanan senaryo bu sekilde.

Ben mi?

Cok dikkatli en ufak bir seyi kacirmamaya calisan izleyici ve elestirmenim. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Yasadigimiz su anda kokmaz bulasmaz omurgasiz ateist olmaz.!"

Olur cigi'ciğim. Her tür ateist olur. Var da.

Senin sıkıntın; herkesin senin gibi düşünmesini, senin baktığın gibi bakmasını, senin davrandığın gibi davranmasını beklemek.

Sen beklemenin de bir adım ötesine geçiyor, suçluyorsun.

Aslında durum karmaşık. Kendi düşüncelerin temel olarak doğru olabilir ya da olması istenene tekabül edebilir fakat bu bile aslında sadece ve sadece seninle ilgili bir durumdur.

Demek istiyorum ki, olayları "oldukları gibi" görmek ve öncelikle kabullenmek lazım. Kabullenmedikçe onları zerre kadar değiştiremez, kendini de ifade edemezsin.

Sen "ben bunu kabul etmiyorum. Bu böyle olmaz." diyor, senin kendi içinde kabul edememe durumunun sadece seni bağlayabileceğini düşünmüyorsun.

Temel sorun bu.

Esron'un da sana anlatmaya çabaladığı şeylerden biri bu sanırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Yasadigimiz su anda kokmaz bulasmaz omurgasiz ateist olmaz.!"

Olur cigi'ciğim. Her tür ateist olur. Var da.

Senin sıkıntın; herkesin senin gibi düşünmesini, senin baktığın gibi bakmasını, senin davrandığın gibi davranmasını beklemek.

Sen beklemenin de bir adım ötesine geçiyor, suçluyorsun.

Elbette var IFeelGood kardesim bunu bende biliyorum.

Kimsenin benim baktigim gibi bakmasini düsünmesini beklemiyorum.Yasadigimiz zamanla 40 sene önce ateist düsünce arasinda cok büyük farklar bulunmakta...

Hollanda'da ateist parti kurulumu calismalarina katilmis birisiyim ve birbirlerini tanimayan insanlarin hemen hemen ayni düsünceleri savundugumuzu gördük.

Örnegin yazilan cizilen ateist tanimlarinin hic birisi bana uymamakta. :)

"Ateistlik sadece tanriya inanmamazliktir, o kadar" düsüncesi cok yanlistir...Iste bu düsünceyi ilke edinip ateistim diyenler maalesef gercek ateist degillerdir.Dogrulugunun kabul edilebilmesi icin dünya nüfsunun büyük bir cogunlugunun "ateist" olmasi gerekir.

Bu düsünceleri savunmamin nedeni, yasami objektif olarak özümlememdir. Senaryolar yazilip cizilirken ateistler pasivize edilmektedir.

Bana bir tane puta tapan, dogmalara ibadet edip herhangi bir sekilde dua eden hayvan gösterebilir misiniz? Ateistin en saflari gercekleri hayvanlardir...Bizler de ortak atadan gelmiyor muyuz?

Peki ne oldu da insan olduktan sonra kurnaz hemcinsleri tarafindan bilinmezliklerle kandirilip güdülüp sömürülmeye basladilar.

Simdiye kadar ne canli hayatta nede sanalda radikal ateist düsüncelere sahip oldugumu saklamadim ve saklamiyacagim.

Ben buyum ve dogmanin kirintisina deger vermem agzima almam karsima gecip beni rahatsiz polarize etmesine de

izin vermem.

Gercek dogru ve saf üstün düsünceler benim düsüncelerim...

Bunun lami cimi yok cünkü bütün farkliliklarin esit oldugu sistemi hukuku adaleti sokakta ki esitligi savunan olmazsa olmazlarinin altini cizen bundan ödün vermeyen benim.Benim ugrasim sistemle ve bu sistemi anlamamazliktan gelip cikarlari icin su kurnazligi ve laf ebeligi yapanlarla.

Tabi gücümün yettigi kadar...

Düsüncelerimi okuyan Esron:"allaha cok sükür bu delinin gücü bu kadarmis" der. :)

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kimsenin benim baktigim gibi bakmasini düsünmesini beklemiyorum.

....

Hollanda'da ateist parti kurulumu calismalarina katilmis birisiyim ve birbirlerini tanimayan insanlarin hemen hemen ayni düsünceleri savundugumuzu gördük.

...

Iste bu düsünceyi ilke edinip ateistim diyenler maalesef gercek ateist degillerdir.Dogrulugunun kabul edilebilmesi icin dünya nüfsunun büyük bir cogunlugunun "ateist" olmasi gerekir.

....................

Bu düsünceleri savunmamin nedeni, yasami objektif olarak özümlememdir.

Bana bir tane puta tapan, dogmalara ibadet edip herhangi bir sekilde dua eden hayvan gösterebilir misiniz?

....................

dogmanin kirintisina deger vermem agzima almam karsima gecip beni rahatsiz polarize etmesine de

izin vermem.

.........................

Gercek dogru ve saf üstün düsünceler benim düsüncelerim...

......................

Düsüncelerimi okuyan Esron:"allaha cok sükür bu delinin gücü bu kadarmis" der. :)

Şu yazdıklarını bir daha oku Cigi, dikkatli oku, özümseyerek oku...

O zaman benim gördüklerimi belki sen de görürsün:

1. Ego

2.Doğma... Tavan yapmış vaziyette...

3.Çelişki...

4.Önyargı

5.Niyet okuma...

Hepsi sende mevcut...

Doğmayı kelimelerle değerlendirerek anlayabilme yeteğin de başka bir abukluk...

Hiç puta tapan hayvan olmamaması ne şahane bir saptama olmuş hakikaten, unutmuşsun sanırım, "halbuki filler ve sivrisinekler ateistim diye bas bas bağırır ve bizzat tavşanların tepesinde nutuk atar, demeyi..." :)

Geçelim başka bir mevzuya...

Bir konuyu açıklarken, özellikle sen, kesinlikle sen, sakın ola ama sakın ola hayvanları temel alma...

Çünkü hayvan "doğalı" yaşar...

Sana Osho oku azıcık dediğimde, sırf seks konusunda doğalı ve serbestliği savunan bir adam olduğu için,-ki işlediği mevzularda hiç üstünde durulacak bir nokta bile değildir- adamı hiç ama hiç okumadan etmeden, adamın dünyayı ve hayatı ele alış şeklini hiç bilmeden, sırf başka bir konuda üstün çıkmak için, sen, Osho'yu, google'dan okuduğun bir kaç cümle ile "uyuşup seks yapan bir adam" olarak niteledin...

Noldu güzelim ateist hayvanlığa şimdi?

Bu ne iki yüzlülük?

Heyyyy heyyy!

Azıcık şuur!

Sen bu şuursuzlukla ister ateist ister deist istersen komunist ol, şuur yok şuur... Temiz bombacı olur senden başka bir şey olmaz... Dikkat... :huh:

Tartışma şeklin, yaklaşımın ve tüm tavrın Harun Yahya müritlerini andırıyor...

Bir o tarafa bir bu tarafa... İşine gelince hayvan güzel, işine gelmeyince hayvan e'e...

Şuur...

Çok daha fazla, çeşitli okuma yapman lâzım...

Üst üste iki veya üç tane "ben" öznesi olmayan cümle kurabilmelisin ilk olarak...

Öfkenle tanışmalı ve onu irdelemelisin, falan filan... İşin çok yani... ^_^

tarihinde esron tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Esron,

Sen ateist misin?Hayir...

Simdiye kadar sabirla ateistligin nasil oldugunu aciklamaya calistim ve senin kisisel inaclarini dile getirmedim.

Deistim diyorsun ve Cigi ile ateistligin ne oldugunu tartismaya cesaret edemiyenlerden daha gözü kara bodoslama daldin dua edip cihat yapan ateistler basligina.

He he heeee..

Bir tanrinin varligina inaniyorsun yani beynin ici fokkur fokkur dogmatizmle dolu oldugu icin benimle ateistligin ne oldugunu biraz zor tartisirsin.

Zaten ne sorularima nede yazdiklarima yanit vermeden benimle ugrasmaktasin.

Pehhhh.

Savundugum esit sistem hakkinda neden bir sey yazamiyorsun?Bende ego yoktur ama düsüncelerim saf gercek ateist berrakligindadir.

He he heeee.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana Osho oku azıcık dediğimde, sırf seks konusunda doğalı ve serbestliği savunan bir adam olduğu için,-ki işlediği mevzularda hiç üstünde durulacak bir nokta bile değildir- adamı hiç ama hiç okumadan etmeden, adamın dünyayı ve hayatı ele alış şeklini hiç bilmeden, sırf başka bir konuda üstün çıkmak için, sen, Osho'yu, google'dan okuduğun bir kaç cümle ile "uyuşup seks yapan bir adam" olarak niteledin...

Noldu güzelim ateist hayvanlığa şimdi?

Bu ne iki yüzlülük?

Arkadaslar,

Osho'yu duyan kim oldugunu bilen kitaplarini okuyan var mi?Eger bir bilen varsa nasil birisi oldugunu aciklasin....Hollanda'da bu adam Bhagwan Sri Rajneesh olarak taninmistir.Gecenlerde ayni buna benzer kendini tanri ilan etmis birisi Hindistan'da ölmüstü.Tapinaklarinda sex partileri düzenlenmekteydi.

Esron bu tip sapiklar icin evli insanlarin gittigi özel sex klubleri var.Hayvandan geliyoruz dediysek sapik genleri tasimiyorum...Sen hic yan gelip yayilmis grup sex yapan esek sürüsü gördün mü?

Osho denilen kisinin resmini görünce tanidim yeni bir dinin yaraticisi oldugunu biliyordum.Kitaplarini okumadim ama bir kac tanesini okuyacagim cünkü bu tip dangalaklarin müritleride her an karsima cikabilir. :)

Ateist hayvanlardan bazilari kimseye kolay kolay yem olmamak icin her an kulaklari, gözleri, burunlari tetiktedir.Refleksleri mükemmelldir cünkü sürü halinde gezmezler yalnizlardir.

Cigi icin böyle tip ateist bir hayvan diyebilirsin...Daha fazlasi var eksigi yok. :)

Esron istersen su deistligi tartisalim, ne dersin?

Ateistlik seni cok cok asmakta henüz yolun basindasin Esron kardesim. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cigi,

Öğrenemedin gitti, beni ne din, ne ateizm, ne başka bir izm ilgilendirmiyor... Herhangi bir iam'le insanın kendini bir görüşte tanımlamasını değil ama kendisini o izm'le özdeşleştirmesini ahmaklık olarak görürüm...

Ben deistimdir belki, belki pantesit belki de agnostiğimdir, ne tür bir izm'e girdiğim önemli mi? Kendimi bu izm'le mi kimlikleyeceğim? Salak mıyım ben?

Ondan sonra senin gibi sağa sola zıp zıp zıplayarak ateizmi anlatman gibi, kendimi dahil ettiğim izm'i mi anlatacağım millete, aslında biz şahaneyiz vs diye?

Sana, genellemeler sorunludur diyorum...

Bana ne senin ateizm nutuklarından?

Biri bana ateistim dedi mi, ben tek bir şey anlarım: Tanrı kavramı yoktur, bu kavramı reddetmektedir, nokta...

Niye bir ateist ahlâklı veya ahlâksız olsun? Kime göre neye göre ahlâk? Ahlâk dediğin, bana göresi, toplumun sana dayattığı doğrudur, o kadar...

Kullandığın bütün kavramlar göreceli... Kurduğun cümlelerde sabitleyeceğin hiç bir şey kavram yok...

Bir atesit rezil bir insan da olabilir şahane bir insan da... Bu, onu değerlendiren kişinin anlayışından yansıyandır... Kişi değiştiğinde, rezillik veya şahanelik durumu da değişir...

Güya beynin özgür, bu nasıl bir özgürlükse, sana öğretilen kavram ve kelimelerle düşünüp yaşamaktasın...

Geçiver bir kalem...

Kendini keşfet... Şuurlu ol... Sana dayatılan ve öğretilen kelimelerle kavramlarla yaşamak, yaşamak mı?

Bana ateizm hakkında falan soru sorma, ilgilenmiyorum, görüşlerimi yeterince net açıkladım... Bir imam kadar sabit cümlelerle konuşup yaşıyorsun... Bir imamın dine bakışı kadar sağlam ateistliğin...

Ve bir imam kadar ilginç dünyayı algılayışın...

Benim için yeni, değişik, beni düşündürecek, bana bir şey katacak, bilincimde bir kıpırdanma yaratacak hiç bir ifaden ya da görüşün yok, bunda samimiyim...

İster ateist ol, ister deist, ister müslüman...

Fark yaratamadıktan sonra ne yapayım ben, bozuk plâk gibi aynı şeyleri söylemeni niye dinleyeyim?

Cümlelerin hep aynı...

Sen şahanesin, diğer ateistler veya başka ist'ler dönek, omurgasız, vs vs...

En güzel sensin hep sen, daima sen... :lol:

Ve bana gelince...

Sen kadar güzel ve şahane olmadığıma, bana güzellik katacak bir fikirler, düşünceler, meseller, ve bunun gibi şeyler bulmaya çalışıyorum...

Şahaneliğime çok var daha...

Hahahahaha...

Baş baş...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biri bana ateistim dedi mi, ben tek bir şey anlarım: Tanrı kavramı yoktur, bu kavramı reddetmektedir, nokta...

Niye bir ateist ahlâklı veya ahlâksız olsun? Kime göre neye göre ahlâk? Ahlâk dediğin, bana göresi, toplumun sana dayattığı doğrudur, o kadar...

Kullandığın bütün kavramlar göreceli... Kurduğun cümlelerde sabitleyeceğin hiç bir şey kavram yok...

Bir atesit rezil bir insan da olabilir şahane bir insan da... Bu, onu değerlendiren kişinin anlayışından yansıyandır... Kişi değiştiğinde, rezillik veya şahanelik durumu da değişir...

Esron,

Yanina gelirsem ümügünü sıkarım, su böregi ve demli cay ikram edersen sıkmam... :)

"Tanrı kavramı yoktur, bu kavramı reddetmektedir, nokta..." noktayi büyük bir keyifle kaldiriyorum...Nokta yok ve olamaz.Takilip kaldigin ateistlik kavrami tarih oldu diyorum neden inanmiyorsun?

Yahu ben üstünüm demiyorum, düsüncelerim üstün...Müslümanlarin zihniyeti benden 400 sene geride, ateistlerin dinsizlerin genelinin 100 sene.

Bunda utanilacak bir sey yok ki...Benimde zihniyet olarak geri oldugum ateistler mutlaka vardir ve var...

Datli kardesim sen tanriya inaniyor musun, inanmiyor musun?Inaniyorsun...Daha ne hoplayip ziplayip ateist ahlakini ve ateizmle ilgili racon kesmeye calismaktasin...Yapma bunu cok komik oluyor.Hani simdi konuyu dagitmamak icin süper zenciyi öne sürmüyorum ama tanrini kanitlamak istersen IFeelGood kardesimin actigi "TANRI KESINLIKLE YOKTUR" basligi var sana orada cay kahve sunabilirim.Sen tanrinin varligini önce orada kanitla sinavi gec ondan sonra bir üst kategori ateistlik konusuna gel. :)

TANRI KESINLIKLE YOKTUR Tikla...

Neden benim savundugum sistemi tartismiyorsun?

Hukuku esit adaleti ateistler temin eder ve bu böyle olmustur olmaya devam edecektir.Fakat insanlari sömürmek isteyen kurnazlar kenarindan kösesinden centik acmislardir.Yasadigin ülkede hukukun "H" si yok sen neden bahsediyorsun?

Basbakanin ateistler hakkinda ulu orta söylediklerinin altlarini cizdigimde neden hic orali olmuyorsun.Ateistler hakkinda her tarafta karalama kötüleme ve pasivize etme mücadelesi varsa ateistlerinde ayni sekilde mücadeleye karsilik verme haklari vardir hatta daha fazla.

Yukarida koydugun nokta buhar oldu uctu.

Dinlere dogmalara yasamamis peygamberlere ossuruktan tanrilara inananlarin yasamlarini idame ederken ateistlerden hic bir üstünlükleri yoktur olmamasi gerekir.Hic bir yerde hic bir konuda.

Bunda hem fikir miyiz?

Hollanda'da ateistlerin neden ateist parti kurmak istediklerini simdi anladin mi?

Hadi sanada baş baş. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

:)

Zıplamaya devam ha?

Cigi,

Şimdiye kadar 16987652890000000 şekilde sana açıkladım:

1.Ben Tanrı'ya inanmam, bilirim, sen bu iki fiil arasındaki farkı anlamıyorsan ben ne yapabilirim? <_<

Sen beni hâlâ bu konuyu tartışmaya çağırıyorsun... Tartışılacak bir konu değil bu benim için neden anlamak istemiyorsun ki?

2. Bu tür düşünce sitelerinde ben kesinlik bildiren ifadelerden ziyade, insanların öznel yaklaşımlarıyla ilgilenirim... Yani, Tanrı Kesinlikle Yoktur, başlıklı forumu açmam bile ama örneğin "Neden Ateistim" forumunu açıp ilgiyle okudum...

Derdim görüşümü dayatmak, dayatılan bir görüşü tartışmak değil, insanların "neden öyle düşümdüklerini" anlamak...

Oluş gerçeğinden başka bir şeyle ilgilenmiyorum...

Ateizm şöyleymiş böyleymiş, şu kadar çeşidi varmış, vs vs... Bana ne?

Seni güdüleyen, kendi ideolojin de dahil, her türlü bölünme... Gruplama aşığısın...

Bir insanın ateistim demesi, sana yetmez... Hangi gruptan olduğunu bilmen gerek... Pozitif mi negatif mi?

Grubu sana uyarsa da yetmez...

Uzun boyluların olduğu X grubu mu, kısa boyluların olduğu X grubu mu?

Bu sende böyle devam eder gider, ta ki, Cigi ile "aynı tipte ve düşüncedeki üyeleri" bulup ayrı bir grup yapana kadar... :lol:

Bense bütünlük kavramına kafa yormaktayım... Doğala kafa yormaktayım... Bende var olan dış merkezli parçaları felan ayıklamakla meşgulüm, vs vs...

Anladın?

İşte tam da bu nedenle gelip böreğini yerken çayını içerken bunların tadını al... Denizi seyret... Güneşe bak...

Hayat şahane... :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

:)

Zıplamaya devam ha?

Cigi,

Şimdiye kadar 16987652890000000 şekilde sana açıkladım:

1.Ben Tanrı'ya inanmam, bilirim, sen bu iki fiil arasındaki farkı anlamıyorsan ben ne yapabilirim? <_<

Sen beni hâlâ bu konuyu tartışmaya çağırıyorsun... Tartışılacak bir konu değil bu benim için neden anlamak istemiyorsun ki?

Sanalda zıplayamam Esron kardesım ama Çarşamba günü bi hoppidi yaptım bulutların üzerine çıkıverdim aşağıya inince 3500 km. mesafe zıpladığımı anladım. :)

Demek sen tanrının olduğunu biliyorsun.Ne güzel sana fırsat işte tanrıyı kanıtlayıver.Adresini de biliyor musun? :)

He he he kendini aldatmayı iyi başarıyorsun...Tartışılacak bir konu değil ama tanrı var...E peki tanrı varsa senin tanrının kocası süper zenci de var...Tartışmak gereksiz bu konuda anlaştık...Çocukları olunca birlikte gider hediyelerini veririz.

Seni güdüleyen, kendi ideolojin de dahil, her türlü bölünme... Gruplama aşığısın...

Bir insanın ateistim demesi, sana yetmez... Hangi gruptan olduğunu bilmen gerek... Pozitif mi negatif mi?

Grubu sana uyarsa da yetmez...

Uzun boyluların olduğu X grubu mu, kısa boyluların olduğu X grubu mu?

Bu sende böyle devam eder gider, ta ki, Cigi ile "aynı tipte ve düşüncedeki üyeleri" bulup ayrı bir grup yapana kadar... :lol:

Esron sana milyar kez açıklasam, anlamamak için direnmektesin.

Yahu beni sistemlerin çarpıklıkları ve adaletsizlikleri ilgilendirmekte.Gerçek bir ateist dinin doğmaların ve doğma hukukunun hüküm sürdüğü sistemlerde ''Ateistlik tanrıyı red etmektir'' demekle kendini kandırmaktadır...

Ateistlik bir yaşam şeklidir ve saf gerçek doğru üstün olanıdır... Okadar.

Yaşadığı ülkenin sisteminde ses çıkartamamasını anlayışla karşılıyorum ama gerçeğin ne olduğunu bilmesi şartı ile...

Ateist, dinlere doğmalara olmayan tanrılara inananlar gibi kendini kandıramaz.!!!Böyle bir lüksü yok.

Hayat şahane ama bütün farklılıkların eşit koşullarda yaşadıkları bir sistemde, hayat süper ultra mega şahane. :)

Esron kardeşim ne zormuş Türkçe klavyede yazı yazmak, ter bastı yahu.Sankim ilkokula yeni başlamış gibi oldum. :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sürekli şikâyet, sürekli şikâyet... Canına yazık be Cigi... :lol:

Hayat kendiliğinden şahane ve senin bunu deneyimleme şansın hiç yok, üzücü durum bu benim açımdan...

Her şeyle sürekli kavga halindesin...

Hayat şahaneymiş ama sistem sorunluymuş ama bilmem ne şöyleymiş, bla bla bla...

Sistemin sorunlu olmadığı tek bir süreç oldu mu dünyada? O zaman hayat hiç şahane olmadı, neye dayanarak hayat şahane diyorsun?

Sana, sence iyi olmayacak haberlerim var:

1. Senin idealize ettiğin ateizm, dinlerin Tanrı kavramı kadar gerçek ve olasılığı da aynı...

2. Sen bu idelaize edip kavga ettiğin üç beş cümlenin peşinde zıp zıplarken, hayat geçiyor...

Hani diyorum, mezara girmeden tanışsan şu hayatla... :lol:

Memlekete geldin herhalde, hoş geldin, de ne işin var gelir gelmez internette?

İnternetten sistemi mi düzelteceksin? B)

Bu da iyi haber:

Düzelt kendini, garanti ediyorum dünya da düzelecek... :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Annem 72 yaşında ve laptopu var kullanmasınıda biliyor.Tv pek izlemem onun için ara sıra gazeteleri okuyor karıştırıyorum.

Esron kardeşim bu memeleket hakikaten kayış atmış, insanların beyinlerinin dişlileri sıyırmış.Yağlama yapmayı hiç bilmiyorlar...Hani zihniyet 400 sene geri diyordum ya...

Vaz geçtim 450 seneye çıkarttım...Ateistlerin genelininkini de 150 seneye... :lol:

Bak gördün mü tam 50 senelik hata yapmışım benim açımdan hiç iyi değil.Çok kızdım kendime çoook.

Hayatı tabii yaşıyorum ama kandırılıp sömürülen dua eden sahtekar çakma ateistler gibi değil.Birlikte olduğumuz zaman gülmekten karın krampları geçirebilirsin. :)

''Tüüüh şimdiye kadar neden gerçek doğruyu göremedim bir sürü boş yere zaman kaybettim'' diyeceksin. :)

Hakikaten doğru diyorum, bende yalan bulunmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece tüketmeyi bilen her adım başı tıkınan, çomaklarla güdülmeye alışmış koyunlara ''dua edıp cihat yapan ateistler'' ifadesi iltifat olmuş...

Gerçekten...

Bunların ne oldukları dahi belli değil...Çakma sahtekar müslümanlardan hiç bir farkları yok.Ancak deşelerseniz kem küm küke yapabiliyorlar.

Ya müslüler?Neyse onları bu başlığın içine katmayalım...Biraz daha gözlemledikten sonra riyakar sahtekar çakma müslüler başlığı açmayı düşünüyorum.

Esron kardeşim bu hayatın neresi şahane anlamadım...Yaban dağ keçileri, koyunlar ve tilkiler olarak üç saf var seçmem gereken...

Henüz tek tük insana rastladım ama çok az oldukları için saf oluşturamamışlar.

Bakacağız artık. :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

selam cigi...

galiba farkında olmadan ateizmin inançsal yönünü deklare ediyoruz...

"radikal bir ateist!"

ateizmi inançlaştıran! bireylerin ateizmde radikal noktaya ulaştığını düşünüyorum...

bu noktada radikal bir ateistin radikal bir teist'ten(dinci militandan) hiç bir farkı kalmayacaktır...

inanç paradigmasından kurtulmak isteyen bir birey inançsızlık paradigmasının esirimi olmaktadır?

tanrıdan ve tanrıya kul olmaktan kurtulmak isteyen insan tanrısızlığın kulumu olmaktadır?

Önce başlıkta olan düşünelerimi okumanı öneririm.

Evet radikal bir ateistim ama ateizme tapmıyorum...Özgürlüklerimin ve haklarımın idrakında birisi olarak onlardan 1 mm ödün vermem vermiyorum yaşamımı da o şekilde sürdürmekteyim.

Radikal ateistten başka anlamlar çıkartılmasın.

Türkiye'de yaşayan doğru dürüst ateist filan yok anladın mı? Çok azlar onlarda benim tanıdığım dostlarım ve iki elin parmaklarını belki geçer...

Benim ateistliğimi inanç gibi anlayan ve beni karalamaya çalışan kendilerine ateist diyenler ateist değillerdir.! Sahtekar çakma müslümanlardan hiç bir farkları yok. İslamın dümen suyunda riyakar sahtekar yalancı üçkağıtçı çakma müslümanlar gibi yaşamlarını sürdürmektedirler.

Bu insanların sanalda tutup kendilerini ''ateist'' olarak lanse etmeleri yalancılık ve iğrençliktir...Başka hiç bir şey değil.

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün dinlerin özünü ortaya koyanlar panteistlerdir.Panteizim ise teizmin içinde yeralmaz ateizim içinde yer alır.Vahdeti vüçutçu bütün tarikat akımlarının mutasavvuflarıda panteisttir.Ancak dü

şüncelerini bir anda söylemezler.Zamanla taliplerinin idraklerini beklerler.Aksi halde metazori düşünce vermiş olurlarki buda karşılarındaki insanları şahsiyetsizleştirir.

Dinlerin özü En başta Devletler olmak üzere hakim sınıflar tarafından çarpıtılmışlardır.Bunun nedenide sömürüdür.Bu sömürü insanları taa ölüme götürmeye kadarda vardırır.Onun içindirki dinsiz Devlet olmaz denir.Bu hakikatende böyledir.Aksi halde ortada ne Devlet kalır nede Devleti ortaya çokarabilecek güç sahibi sınıflar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...