Jump to content

Lütfen sadece ve tüm ateistler cevaplasın.


Recommended Posts

1- Naber?

2- Yaş kaç?

3- Sıkılıyorsun, değil mi?

4- İç çatışmaların oluyor mu? Gerçekten inanmadığından emin misin?

5- İnananlara karşı bir kızgınlık mı besliyorsun, yoksa irite mi oluyorsun?

6- Güneş sistemi gibi 200 milyar yıldızın sistemi olduğu ve bu rakamın çok daha fazla olduğuna kesin gözüyle bakıldığını biliyorsun değil mi?

7- Ne kadar büyük bir evrenden bahsettiğimizin 'gerçekten' farkında mısın?

8- Bir futbol sahası (100m-50m kabul edersek) 50 milyon santimetrekaredir, bir santimetrekareye 4 sinek sığdırabiliriz. Yani bir futbol sahasının yüzeyi 200 milyon sinekle kaplanabilir. 200 milyar sinek ise 1000 futbol sahasına sığar, güneş sistemi bilinen evrende şu büyüklüktedir, futbol sahasına konan sineğin binde biri. Peki güneş sisteminin içine 1 milyon güneş, güneşin içine bir milyon dünya, dünyanın yüzeyinin 510 milyon km2 bunun 510*1000*1000*4 = 2.040.000.000.000.000 yanyana durabileceği bir büyüklük anlamına geldiğini( bir m2 ye 4 insan ), dikkat ediyorsanız dünyanın içine insan koymadım, sadece yüzeyine yerleştirdim, ki doğru hesaplanması için çok daha fazla sıfırla çarpılması gerekir ama minimalize ediyorum, şimdi insanın evrendeki yerini şöyle rakamsal olarak yazalım

408.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 de 1

Şimdi tekrar başa alalım

200 milyon sinek bir futbol sahasına sığıyordu. İnsanı sinek büyüklüğüne çekelim;

2.040.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 futbol sahasına bir sinek konmuş, ve bu sinek diğer sineklere bütün bu futbol sahalarının kendisi için yaratıldığını söylemiş, diğer sinekler de buna inanmış.

8- Çok ümitsiz bir durum, değil mi?

9- Nasıl bir kafaya laf anlattığının farkında mısın?

10- Naber?

11- Sıkılıyor musun?

Ama iki deniz var biri tuzlu biri şekerli onlar şeymiş ve bunu Allah yazdı Kuranda hep var aç bak, hehe idiot. Bunu bir düşün bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu da sana benden 1- ne saçmalamışsın böyle 2- ne alakasız şeyleri bir araya getirebiliyorsun3- bindörtyüz yil kadar önce iki farklı denizin birbirine kavuşmayacagini bilmek keza zor değil ve sıkı dur: günümüzden ikibinbeşyüz yil önce dünyanın etrafını yaklaşık olarak hesaplayan var tabi taksimetre denen cihaz bile 2bin yıldan daha eski bir buluş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

2006'da kayıt olmasına rağmen beş seneden beri soramamış bu soruları.

Yine mal-mal sorular...

Kasıtlı yapıyor.

Eğer forumu okuyorsa beş senede bunların cevabını çoktan almış olurdu.

Gerçi okumuyorsa da alırdı bence...

tarihinde Khan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu da sana benden 1- ne saçmalamışsın böyle 2- ne alakasız şeyleri bir araya getirebiliyorsun3- bindörtyüz yil kadar önce iki farklı denizin birbirine kavuşmayacagini bilmek keza zor değil ve sıkı dur: günümüzden ikibinbeşyüz yil önce dünyanın etrafını yaklaşık olarak hesaplayan var tabi taksimetre denen cihaz bile 2bin yıldan daha eski bir buluş.

Ateist misin?

emek vermiş :p

2006'da kayıt olmasına rağmen beş seneden beri soramamış bu soruları.

Yine mal-mal sorular...

Kasıtlı yapıyor.

Eğer forumu okuyorsa beş senede bunların cevabını çoktan almış olurdu.

Gerçi okumuyorsa da alırdı bence...

Sanırım ateistsin, ama okuduğunu anlamakta sıkıntı yaşıyorsun ya da okumamışsın.

Üç arkadaş da ateist olup olmadığını yazsın lütfen.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Jagataı,sende sinek kadar us varsa ben çıhar Istanbulda Galata kulesinden eşşekler gibi İA deye bağırırım.

Sen bırah sinekleride saatta 60,000 km hız yapan bir feze aracı güneş sistemizin en yakın komşu gezegene gitmek için 50,000 yıl gerekmektedir.

Uzahdakıları sana bırahdım.

Deyelimki senin bir Allah var.Bukadar muazzamlar muazzamı evrenleri yaratan senin hemşoyu peygamber yapacah.

Ona aşıh olacah

Dünür başılıh yapacah

Sekreterlik yapacah.

Arada bir gızıp

yarattıhlarına

Eşşek

Pislik

Maymun

Köpek

Domuz deyecek.

Hem bir kısmını cehennemlik yaratıp sonrada neden cehenemlik oldunuz deyecek Heeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Bir dohtora görünseniz eyi olur.

O sizi bir eline geçirirse size yapacağını çooh eyi bilmektedir:-))))))).

Netmiş netmiş,Marsda(arşda) Mehemmet fıstanlısı Allahısıyla oturmuş gonuşmuş gonuşmuşlar.Mehemmedin gözleri gamaşmasındeye Allah araya bir ipek perdede germiş.

Ulan böylelerine dindar degil putperest denir.

Hani sizin Allah mekenden Cihetten Münezzehti.

İşiniz gücünüz YALAN.

Var olan bir muazzam gücede iFTİRE.

Neymişler,INANÇLIYMIŞLAR.

Yücegüce iFTİREDEN ötede nar kimin sacın üstünde götünüz yanıp KEBEB olacah.

Kuçularda afıyatla yiyerler vallaaaa:-))))

MÜKEFET BEKLERKEN CAZA GÖRECEKSİNİZ.

İftireden dolayı.

Tolonbeg

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya benim ya da yukarı da Jagatai yi linc etmeye girisen yazarlarin bir okudugunu anlama problemi var. Jagatai nin soylemi her ne kadar bir sonuca varmiyorsa da ateist bir soylem. Dam ustunde saksagan tamam ama adamin ya da kadinin kimseyi dine filan davet ettigi yok. Ne bu hiddet bu celal?

Aralık tan beri foruma girmiyordum, gene eski tas eski hamam.

Daha kendi icimizde birbirimizi anlamaktan aciziz, hosgorusuz oldugunu iddia ettigimiz islamperverlere biz mi ornek olacagiz?

Lutfen ya...

Cok yanlizim atam...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dam üstünde saksağan filan değil, bence çok güzel sorular. Ateistforum'da yazan ve ateistleri sıkıştırdığını düşünen inanırların ortalama tavrı bu.

Gayet yerinde tespitler. Çok şeker bence...

Atesitleri de eleştirmiş, orada da biraz gönderme var ve işte onların yanıtları zor..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında söylemek istediğim şuydu, azınlığımızın anladığı üzere, ki bu yüzden "zula" ve özellikle "IFeelGood" arkadaşıma teşekkür ederim:

1) "Naber?" yazdıklarımın tamamen sarkastik olduğunu belirtmek adına sorulmuş bir soru

2) "Yaş kaç?" Yaşı gerçekten merak ettim, foruma 2005 yılında üye olduğumda 17 yaşındaydım ve dünyayı değiştirebileceğimizi/ değiştirmemiz gerektiğini düşünüyordum. Şu an 23 yaşındayım ve iki ihtimalin de karşısındayım, ne değiştirebileceğimize, ne değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum.

3) "Sıkılıyorsun değil mi?" İyi niyetli bir iştir ateist militanlık, gençlik ister, ruhen ve fiziken, insan sevgisindendir burada laf anlatmak, bir kişi ateist olsa ne seni cennetine davet eden bir tanrın vardır ne olmasa cehenneme, ama yazarsın, anlatırsın ya, hep bundandır, insan sevgisi. Yazdıklarının karşılık bulmaması canını sıkıyor mu, bu sormasını istedim kendine ateistin.

4) "İç çatışmaların oluyor mu? Gerçekten inanmadığından emin misin?" Ateizmi anti müslümanlığa indirgeyip indirgemediğini öğrenmeye çalıştığım samimi bir soruydu.

5- "İnananlara karşı bir kızgınlık mı besliyorsun, yoksa irite mi oluyorsun?" İkisi de gençliktendir, düşüncelerinizin gençliğinden, "üzülüyorum, acıyorum, doğa belgeseli izler gibi üzülüyorum" cevabını verecek bir ateist aradığımdandır bu sorum da.

6- Güneş sistemi gibi 200 milyar yıldızın sistemi olduğu ve bu rakamın çok daha fazla olduğuna kesin gözüyle bakıldığını biliyorsun değil mi? Ateizmin saldırılacak bir inanç sistemi, islamiyet olmadan önce de var olduğunu, kaç ateistin Kuran'ın saçmalıklarından yola çıkarak ateist olduğunu düşündüğünü, kaçının gerçekten ateist olduğunu görmek istedim.

7)Ne kadar büyük bir evrenden bahsettiğimizin 'gerçekten' farkında mısın? 6. soruya vurgu yapmak için sorduğum bir soru.

8)Burada anlattığım hesaplamam ve yargım ateiste "zekanın sınırları vardır, yarışabilirsin, ama aptallığın sınırları yoktur, aptallığa savaş açamazsın" ı vermek içindi.

9) "Nasıl bir kafaya laf anlattığının farkında mısın?" Bütün ateistlerden ricamdı bu soru soru değildi, "gidin lütfen sevişin, bir kahve için, futbol hakkında konuşun, yazın gelmemesinden konuşun, müslümanlara laf anlatmayın güzel kardeşlerim" di.

"Ama iki deniz var biri tuzlu biri şekerli onlar şeymiş ve bunu Allah yazdı Kuranda hep var aç bak, hehe idiot. Bunu bir düşün bence." Bu cümle de kendime karşı bir müslüman gözüyle verdiğim cevabımdı.

Şimdi nasıl hissediyorum peki, bir ateist ne saçmaladığımı sorup üzerine bir de ilginç bir şekilde taksimetrelerden bahsetti, bir ateist bana üzülüp en azından emek verdiğimi söyledi, anadilinde yazılanı anlayamayan bir ateist mal olduğumu söyledi, başka bir ateist beni müslüman ilan edip yettiğince dalga geçtiğini düşündü, cidden çok ince esprilerdi, aslanlar huriler falan çok güldüm, Azeri bir ateist neden Azerbaycanlı ateistlerin olduğu bir sitede olması gerektiğini anlattı kendine, bir ateist arkadaşım ateist olduğumu anladı ve nihayet gerçek bir ateist, ateist olduğumu ve neye vurgu yapmak istediğimi anladı. ( Bu paragrafta ateistten kastım, ateist ve kendini ateist sanan müslüman düşmanlarıdır, aynı kelimeyle isimlendirdiğim için zula ve IFeelGood'tan özür dilerim.)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistler neden eleştiriye gelemiyor? Aslında yazı direkt eleştirmiyor, ateistlerin inanırlar karşısında bazen ne diyeceğini bilemez hale gelmesi, absürd bulduğu o inançları taşıyıp savunanlara karşı "e pes artık" diyecek kıvama gelmesi meselesinden girmiş, neden bu forumda yazdığınız, sizi nelerin güdülediğini kendinize sormanızı sağlayacak sorulardan çıkmış.

Soruları da bakış açısı da beni çok heyecanlandırdı doğrusu.

Bir kere daha gördük ki kimi ateistler, oklar kendilerine döndüğünde bir inanır kadar tutucu.

Ben şahsen jagatai'nin kimi sorularını üzerime alınıp hemen sorgulamaya başlamama ve yanıtları kendime vermekte hemen hiç zorlanmama rağmen, o açıklamaları sözcüklere nasıl dökeceğim konusunda zorluk çektim.

Bu durumda da dedim ki, acaba savunmaya mı geçrim..

Acaba bu genç adam aslında hassas bir damara mı temas etti de zorlandım.

Sağol jagatai.

Senin gibi rahat, ateistliğiyle zerre kadar sıkıntısı olmayan, kendisiyle de dalga geçebilen ve eleştirmekten çekinmeyen insanları gördükçe umut doluyorum.

Yaptığın şey küçük bir ayar vermedir, haberin ola..

Mesaj da tarafımdan alınmıştır.

Sevgilerimle.:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizmi bir panzehir veya bir ilaç gibi görerek söylüyorum, ya da görene söylüyorum, ateizmin/ateistin/ateistforum'un amacı nedir? Ne kadar başarılıdır? Başarısızlık varsa bu neye yorulmalıdır? Kime yorulmalıdır? Yöntemler tekrar gözden geçirilmeli midir? Ya da bir yöntem olmalı mıdır? Bir uğraş olmalı mıdır? Kuran'daki saçmalıklar olmasaydı ateist olacak mıydık? Kurandaki saçmalıklar sadece Kurandaki saçmalıklar mıdır?

Ateistin Kurandaki saçmalıkları görenden fazlası olması gerektiğini düşünüyorum, buradan müslümana seslenenin de farkında olmadan kendi müslümanlığına seslendiğini, müslümanın düşüncelerine tahammülsüzlüğüne ancak kendi iç çatışmalarının neden olacağını düşünüyorum, bilimden yoksun bir ateizmi kabul edebilirim, ama gördüğüm kadarıyla felsefik açıdan da yoksun tartışmalardan fazlası yok, "senin peygamberin böyle, senin allahın böyle" bunu mu göstermek istiyorsunuz insanlara? Bu kadar mısınız? Bunlara katılmıyor değilim, ama bu da değilim, anlatmak istediğim bir şey yoktu bu başlığı açarken, rica ettiğim bir şey vardı: "kendini ateist sananlar müslümanlarla kavga edip tanrılara savaş açıp stres atsınlar, ateistler ise sevişmeyi unutmasın, güzel bir beş çayından bu saçmalıklar için vazgeçmesinler lütfen"di. Ateistforumda çok az ateist olması beni hiç şaşırtmadı, bu yüzden mi sinirlenmiyorum diye sorduğumda, evet, kendini ateist sanan birinin eğlence kaynağı müslümandır, ateistin eğlence kaynağı da kendini ateist sanan, burada çok ince(?) espriler yapıp laf sokan (?) arkadaşlar oldu, onlarla dans etmek istesek yarım saat sonra müslüman bir saat sonra ateist iki saat sonra hristiyan olduklarını kendilerine iddia ettilebiliriz, ama dediğim gibi, aptallığa savaş açmakla vakit kaybetmek istemeyeceğim kadar güzel çay yapan kafeler var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizmi bir panzehir veya bir ilaç gibi görerek söylüyorum, ya da görene söylüyorum, ateizmin/ateistin/ateistforum'un amacı nedir? Ne kadar başarılıdır? Başarısızlık varsa bu neye yorulmalıdır? Kime yorulmalıdır? Yöntemler tekrar gözden geçirilmeli midir? Ya da bir yöntem olmalı mıdır? Bir uğraş olmalı mıdır? Kuran'daki saçmalıklar olmasaydı ateist olacak mıydık? Kurandaki saçmalıklar sadece Kurandaki saçmalıklar mıdır?

Ateistin Kurandaki saçmalıkları görenden fazlası olması gerektiğini düşünüyorum, buradan müslümana seslenenin de farkında olmadan kendi müslümanlığına seslendiğini, müslümanın düşüncelerine tahammülsüzlüğüne ancak kendi iç çatışmalarının neden olacağını düşünüyorum, bilimden yoksun bir ateizmi kabul edebilirim, ama gördüğüm kadarıyla felsefik açıdan da yoksun tartışmalardan fazlası yok, "senin peygamberin böyle, senin allahın böyle" bunu mu göstermek istiyorsunuz insanlara? Bu kadar mısınız? Bunlara katılmıyor değilim, ama bu da değilim, anlatmak istediğim bir şey yoktu bu başlığı açarken, rica ettiğim bir şey vardı: "kendini ateist sananlar müslümanlarla kavga edip tanrılara savaş açıp stres atsınlar, ateistler ise sevişmeyi unutmasın, güzel bir beş çayından bu saçmalıklar için vazgeçmesinler lütfen"di. Ateistforumda çok az ateist olması beni hiç şaşırtmadı, bu yüzden mi sinirlenmiyorum diye sorduğumda, evet, kendini ateist sanan birinin eğlence kaynağı müslümandır, ateistin eğlence kaynağı da kendini ateist sanan, burada çok ince(?) espriler yapıp laf sokan (?) arkadaşlar oldu, onlarla dans etmek istesek yarım saat sonra müslüman bir saat sonra ateist iki saat sonra hristiyan olduklarını kendilerine iddia ettilebiliriz, ama dediğim gibi, aptallığa savaş açmakla vakit kaybetmek istemeyeceğim kadar güzel çay yapan kafeler var.

Bu forum islam icin bir virüstür,asisi da yoktur dostum :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş

kendini ateist sanan birinin eğlence kaynağı müslümandır, ateistin eğlence kaynağı da kendini ateist sanan, burada çok ince(?) espriler yapıp laf sokan (?) arkadaşlar oldu, onlarla dans etmek istesek yarım saat sonra müslüman bir saat sonra ateist iki saat sonra hristiyan olduklarını kendilerine iddia ettilebiliriz, ama dediğim gibi, aptallığa savaş açmakla vakit kaybetmek istemeyeceğim kadar güzel çay yapan kafeler var.

Izlanda, Yeni Zelanda veya Isvec'te yasadigini anladim ama yanlis anladiysam düzeltirsin.Bu ülkelerde yasiyorsan bence cok haklisin...Nüfusun yüzde 65 inden fazlasi ateist olan Hollanda'da sistem izin vermese dahi insanlari polarize etmeye calisan huzur kaciran cayini icerken zehir eden dindar yobaz bagnazlar dolu.

Islam Hurma Cumhuriyetinde yasayan ateistleri ise Dua Edip Cihat Yapan Ateistler basligina davet ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu insanlar ne yapıyor? Çayımıza mı tükürüyorlar? Ben cidden anlamıyorum, 2004 yılından beri basbas bağırırım ateist olduğumu hiçbir ortamda saklamadım, gördüğüm en büyük tepki bazı kişilerce sevilmemek oldu, ki bu da umrumda olmadı, bu tip sorunlar yaşıyorsanız bence bunu biraz da kendinize yormalısınız, ya da bilmiyorum nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz ama ben Türkiyede çığırtkanlığı yapıldığı kadar ateist düşmanı olduğunu düşünmüyorum, antiateizm hareketlerini antiateist hareketler olarak kabul etmek sanırım yanıltan, muhakkak haklılık payınız var ama dediğim gibi ateistlere karşı tutumun bu denli kötü olduğunu düşünmüyorum. Velhasıl konudan da sapmak istemiyorum, benim derdim müslümanlarla değil, başlığı açış nedenime ters düşüyor, aksine müslümana laf anlatmaya çalışan ateistle, umutsuz bir uğraş içerisinde ömründen yemesinden bahsediyordum sadece ateistin konu nerelere geldi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...