Jump to content

Ahlaksız internete son !


Recommended Posts

Sevgili arkadaşlar,

Biz hep şimdiye kadar, yasakçı zihniyetin internet yasakları karşısında direndik. Bu çok yanlış. Çünkü biz yasağa karşı direndikçe, onlar daha da şevke geliyorlar.

Bu zihniyete, yasakçılığın utanmazlık olduğunu asla anlatamazsın. Anlatamayacağın gibi, utanmasını da sağlayamaz, tam tersine yaptığıyla gurur duymasını sağlarsın.

Ayrıca, onun hiç bir sitesi yasaklanmadığı için, o zaten tamamen özgür ve bu nedenle senin sansürün onun umurunda bile değil. Blakis seni sansürledikçe zevk alıyor.

Bu nedenle, artık hiç bir ses getirmeyen internet ysakçılığı karşıtlığı yerine, canla başla internet yasağının savunulmasını teklif ediyorum.

Çünkü, yasaklardan kurtulmanın tek çözüm yolu budur.

Nasıl bir yasak öneriyorum? Bu insanlar sansür istiyor değil mi? Sebep olarak neyi gösteriyorlar? İnternette kendilerinin ve çocuklarının gördükleri şeylerden rahatsız olduklarını söylüyorlar değil mi?

Pekiyi başkaları gördüğü için rahatsız olduğunu söyleyebilen var mı? Henüz yok. Biraz daha kuvvetlenirlerse, açık açık "bizim görmek istemediğimizi siz de göremezsiniz" diyecekler. O yüzden yol yakınken, onları kendi silahlarıyla vurmamız gerekir. Nedir o silah? Problem olan şey, Internette gördüğün bazı şeylerden rahatsız olmak değil mi? O halde bundan sonra biz de onlarla aynı fikirdeyiz. Yani internette gördüğümüz şeylerden rahatsız olduğumuz için, sansür istiyoruz.

Nasıl mı sansür? Olması gerektiği gibi elbette. Bu gündemdeki son internet yasağı hazırlıkları servis sağlayıcılar üzerinden yapılmayacak mı? Ok, öyleyse biz de öyle yapılsın diyoruzz. Servis sağlayıcıları, çeşitli paketler sunacakmış değil mi? Evet biz de bunu sonuna kadar destekliyoruz. Tek bir farkla. Kim, hangi gördüğünden rahatsız olup şikayetçi oluyorsa, sansürlenen kişi o olacak.

Şöyle ki; Her servis sağlayıcı, her kullanıcıya bir sansür kontrol paneli verecek. Ve orada kategorilere ayrılmış şekilde sansürleri kendisi seçecek. Dilerse hiç birini seçmeyecek, dilerse hepsini seçecek. Eğer bu fikir yaygınlaşıp dayatılırsa itiraz da edemezler. Çünkü dediğim gibi, henüz "Ben aslında bana ters gelen sitelere, kendimin değil, sizin girmenizden rahatsız oluyorum" diyebilecek aşamaya gelemediler. Hal böyle olunca, "Al sana istediğin kadar sansür". Gir kontrol paneline, istersen bütün siteleri sansürle. Hatta senin sansür paketine biz de yardımcı olalım.

Üstelik bir değil, yüzlerce sansür paketine sahip olabilecekler. Böylece, internette biz onlardan kurtulmuş olacağız, onlar da bizden.

Yasaklı internet mi istiyorsun? Al sana yasaklı internet.

Eğer bu önerim uygulanırsa, artık kimse her gördüğü kendine ters gelen siteyi TİB'e şikayet edemeyecek. Çünkü şikayet etse bile, TİB de ona, "O site zaten sansür paketlerinde var. Gir sansür kontrol paneline istediğin siteyi kendine kapattır" demek zorunda kalacak.

Ayrıca, standard paket dedikleri güya sansürsüz paketteki sansürlü sitelerin de hepsini açmak zorunda kalacaklar. Ya da onları tercihe göre seçilebilen sansür paketlerine eklemek zorunda kalacaklar.

Eğer özgür internet ortamı istiyorsak bu yasağı savunmamız gerekiyor. Aksi halde yasaksız internet savunanları, p.rnocu diyerek çamur atıp, sindirmekten başka bir şey yapmıyorlar. Ama tam tersine onlardan fazla yasağı savunursak; bu sefer onlar p.rnocu durumuna düşecekleri için, bu fikiri kabul etmek zorunda kalacaklar. Aksi halde, "Ahlaksızlığa hayır! İnternete yasak gelsin" yürürüşleri yaparak, onları p.ornocu durumuna düşüreceğiz.

Bu uygulama başlayınca, artık kendisine ters gelen siteleri şikayet de edemeyecek. Çünkü o siteleri ya göremeyecek, ya da gizliden kendi sansürünü kaldırıp görse bile, "Sen o siteyi nasıl gördün, Muhafazakar paketi kullanmıyor musun, utanmaz!" lafını yiyecek.

Ben bu fikri iyi anlatabilmek ve yaygınlaştırabilmek amacıyla bir script hazırladım. Ama malesef bu scripti dağıtacak, yayacak zamana sahip değilim. Bu nedenle genç ve dinamik arkadaşlarımdan bu scripti çeşitli bloglarda ve sitelerde kullanarak yaymalarını ve scripti başka sitelere de dağıtmalarını rica ediyorum.

Bu script, bazı insanlara, internette sadece kendilerinin olmadığını, binbir çeşit hayat felsefesi olan insanlar olduğunu, şimdi yapıldığı gibi, şikayet üzerine, bir sitenin herkese kapatılmasının ne kadar saçma olduğunu, çok iyi anlatan bir script. Script'i kullandığınız zaman, çok komik durumların ortaya çıktığını göreceksiniz. Bu nedenle fazla espri katmamaya çalışarak, konuya odaklanan kişinin, konsatrasyonunu bozmamaya çalıştım. Ayrıca karşı tarafı da fazla kızdırmamaya çalıştım ki; scrpiti kullanınca belki onların arasından da nadiren de olsa, vaziyetin ne kadar absürt olduğunu anlayan olur. İşte bu nedenle bazı kesimlere biraz dokundum ama yerden yere vurmadım. Böyle yapmamın bir diğer sebebi ise, scriptin her kesime yayılarak desteğinin artmasını istememdir. Çünkü çok rezil edersem, bağcıyı dövdüğüm için üzümü yiyememiş olurum.

Bu scripti özellikle javascript dili kullanarak hazırladım ki; internet sitesi olmayanlar da bilgisayarına indirip, kullanıp denesin, başkalarına da gösterebilsin.

Şimdi scripti nasıl kullanacağınızı anlatacağım:

Aşağıdaki iki satırı, scriptin sitenizin neresinde çıkmasını istiyorsanız orasına yapıştıracaksınız, Fakat yapıştırdığınız yerin genişliği 740 pixelden az olmamalı. Çoğunlukla sayfaların en altı idealdir.

<div id=sansur>Sansürpanel</div>

<script type="text/javascript" src="sansur.js"></script>

Scriptin kendisini ise şu adresten indirebilirsiniz : http://sansuristeriz.freevar.com/sansur.rar'>http://sansuristeriz.freevar.com/sansur.rar

Scriptin çalışan hali ise şu adrestedir: http://sansuristeriz.freevar.com/

Fakat lütfen bloglarınızdan bu verdiğim adrese boşu boşuna link vermeyin. Çünkü ben o adresi sadece dosyayı yüklemek için açtım. Yani o adres ile ile artık ilgilenmeye vaktim yok. Aranızda bazı çok becerikli arkadaşlar var. Onların sayesinde daha düzgün bloglarda yayınlanmasını ve oralardan dağıtımının da yapılmasını çok arzu ederim.

Scriptin içinde, "Özel sansür paketleri" ekleyebileceğiniz kısım da ayırdım. Nasıl ekleneceğini de yine scriptin içinde açıkladım.

Fakat bu konuda bazı tavsiyelerim olacak. Eğer oraya sansür paketleri ekleyip yayınlarsanız, ateizm konusunu ön plana çıkarmasanız daha geniş kesime hitap etmiş olursunuz. Çünkü bildiğiniz gibi, ateistlerden çıkmış bir fikir olduğu anlaşılırsa, "Dinci-Ateist" çekişmesinin bir parçası olarak algılanarak, daha geniş kesimlerin desteklemesi imkanını kaybetmiş oluruz.

Scriptin yayılmasını sağlayabilecek arkadaşlara yardımları için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ayrıca script sizin kendinizindir. Dolayısıyla ve özellikle burası ateist site olduğu için kullandığınız yerlerde burayı kaynak göstermezseniz daha iyi olur.

Saygılar, sevgiler.

tarihinde Notamatik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Internet ciktigindan beri küresel dünya da ic ice girdik.Yalanlar saptirilamiyor artik.Internet Türkiye de yasaklanarak halkin biliclenmesi engelleniyor.Benim ölcegimde baltayi kendi ayagina vurmaktir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi niyetini anlıyorum ama önerin mantıklı değil.

Dinde bu şekilde işliyor.

İnsanlar birini kısıtlamak için kendilerini kısıtlatmaya razı.

Doğru şekilde anlatılırsa sansürün ahlaksızca kullanıldıgını insanlara anlatabiliriz.

Daha önce bunu başardım ve aynı şekilde anlatmaya devam ediyorum.

Sizde absürt yollara başvurmak yerine ahlaksızca kullanıldıgını insanlara anlatmaya calısın.

tarihinde difficulty tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
önerin mantıklı değil.

Evet ama bunu söyledikten sonra, neresinin mantıksız olduğunu söylemen gerek miyor mu?

Şimdiki sistem ile benim önerimi kıyaslayalım bakalım hangisi mantıklı:

Şikayet edilen bir sitenin kapatılması durumunda, şimdiki sistem:

Şikayet eden: Memnun, çünkü şikayet ettiği site kapatılmış.

Site sahibi: Üzgün, çünkü sitesi kapatılmış.

Siteyi severek takip edenler: Üzgün, çünkü artık o siteye giremiyorlar.

Bir de şimdi benim önerdiğim sisteme bakalım:

Şikayet eden: Memnun, çünkü şikayet ettiği site kapatılmış.

Site sahibi: Memnun, çünkü sitesi, sitesinden rahatsız olanlar hariç, herkese açık.

Siteyi severek takip edenler: Memnun, çünkü hala bu siteye girebiliyorlar.

Bir de şimdi tersten giderek, sağlamasını yapalım bakalım hakikatten benim önerim mantıksız mıymış :

Şikayet edilen sitenin kapatılmadığı durumunda. Yani şikayet reddediliyor:

Şimdiki sistemde:

Şikayet eden: Üzgün.

Site sahibi: Memnun.

Siteyi sevenler memnun.

Benim önerimde:

Şikayet eden: Memnun. Çünkü o siteyi sansür kontrol panelinden zaten kapatabiliyor.

Site sahibi: Memnun.

Siteyi sevenler memnun.

Bu kadar sade bir şekilde anlattığım halde hala mantıksız diyecek olursan, lütfen bu sefer, yine sadece mantıksız deyip çıkma, neresinin mantıksız olduğunu söyle.

Doğru şekilde anlatılırsa sansürün ahlaksızca kullanıldıgını insanlara anlatabiliriz.

Taksimlerde onbinlerce kişi yürüdü, internette sansüre hayır diyen binlerce yazı yazıldı. Bu insanların hiç birisi sansürün ahlaksızca olduğunu anlatamayan, sen ise anlatabilen insan isen, nasıl anlatabildiğini bize de söylersen çok iyi olur. İş doğru anlatmaya gelirse; binbir türlü anlatılıyor ve kime sorsan en iyi anlatma şeklinin kendisininki olduğunu söylüyor. Yoksa sen de mi öyle söyleyeceksin?

ahlaksızca kullanıldıgını insanlara anlatmaya calısın.

Taşıma suyla değirmen dönmez. Senin bu önerin, tam olarak olmasa da şuna benziyor. Alkollü araç kullanmaaya getirilen yasağı kaldıralım, bunun yerine, insanlara alkollü araç kullanmanın sakıncalarını anlatalım. Hiç bir zaman, hiç bir konuda, sakınca anlatmakla çözüm bulunmaz. Eğer öyle olsaydı, ortalıkta sakıncalı bir şey kalmazdı. Çünkü herşeyin sakıncası anlatılıyor.

Ayrıca; diyelim ki, insanlara sansür meselesinin ahlaksızca kullanıldıüğını anlattın ve anladılar. Sonuç ne olacak? Artık siteleri kapatmaktan vaz mı geçecekler? Diyelim ki vaz geçtiler. Şikayet ederek kapattırmak isteyenler ne olacak? "Sansürün ahlaksızca kullanıldığını o kadar güzel anlatırım ki; tek bir tane bile şikayet eden kalmaz" mı diyeceksin yoksa? O halde şu annneye anlat bakalım nasıl anlatacaksın?

Bir annenin, 8 yaşında bir kızı var. Bu çocuk, bir gün siteden siteyi tıklayarak, tesadüfen bir erotik siteye giriyor. Ardından da erotik sitelerde bolca bulunan, p.rno sitelerden birini tıklıyor. Daha sonra o p.rno sitesinden ötekini tıklaya tıklaya, hayvanlarla seks yapan, bilmem neresine şişe sokan, en iğrenç görüntülerin segilendiği sitelerden birine giriyor. Aksi gibi, bu çocuk; annesinin işyerinde olduğu saatlerde, ödevleri nedeniyle internete girmek zorunda.

Haydi bakalım anlat şimdi bu anneye; internette sansür diye bir şey olmaması gerektiğini, nedeninin ise sansürün ahlaksızca kullanılması olduğunu. Bakalım umurunda olacak mı? Anlatamazsın. Çünkü ister muhafazakar olsun ister ateist, hiç kimse bu durumu kabullenemez.

Ama sen hala, "Ben öyle bir anlatırım ki; anlamadık kimse kalmaz" diyorsan anlatmaya şimdiden başlasan iyi olur. Çünkü önceki iletinde yaptığın gibi, anlatmadan anlatmaya çalıştığunda, kimse anlamıyor.

Saygılar, sevgiler.

tarihinde Notamatik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet ama bunu söyledikten sonra, neresinin mantıksız olduğunu söylemen gerek miyor mu?

Mantıksız olma sebebinide anlattım ya işte.

Anlaşılmayan şey neresi?

Annene sansürü çocuklara uyguluyorlarmış gibi yapıp kendilerine uyguladıklarını anlat bakalım annen sansürü kabul ediyormu..

Ahlaksızca kullandılgını bu şekilde anlatabilrsin.

Söylenildigi gibi yapılmıyor.

tarihinde difficulty tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mantıksız olma sebebinide anlattım ya işte.

Anlaşılmayan şey neresi?

Arkadaşım nerede anlattın? Ya ben körüm, ya sen hayal görüyorsun. Hangi iletinde, "Senin önerin mantıksız ÇÜNKÜ ..... .... ..... ...." diyerek, önerimin sakıncalı tarafını yazdın?

Veya hangi iletinde, "Senin önerin ...... .... sorununu çözmüyor" dedin?

Varsa yoksa, tek yaptığın şey; "Ben anlatırım insanlar da anlar" demekten öteye bir şey söylememek. Oysa ki bu sadece "senin önerin" ve senin mantıklı da olsa, mantıksız da olsa başka bir önerinin olması, benim önerimin mantıksız tarafını söylediğin anlamına gelmez. Bırak mantıksız yanını söylemiş olmayı, benim önerime eleştiri getirebildiğin manasına bile gelmez.

Annene sansürü çocuklara uyguluyorlarmış gibi yapıp kendilerine uyguladıklarını anlat bakalım annen sansürü kabul ediyormu..

İletileri biraz daha dikkatli okuyup, üzerinde biraz daha fazla düşünüp ondan sonra cevap vermen yerinde olur. Bunu yapmadığın, "anneye" kelimesini, "anneme" olarak okumandan anlaşılıyor. Gerçi anlatmak istediğini saptırmaz ama ne kadar hızlı ve dikkatsiz okuduğunu belli eder.

Dönelim konuya. Sana bunun cevabını zaten verdim anlamak istemiyor musun? Sen ısrarla diyorsun ki; "Sansürü çocuklara uyguluyorlarmış gibi yapıp kendilerine uyguladıklarını anlat". Yahu bunu sağır sultan bile biliyor. Sen herhalde bunu yeni anladığın için, kimse bilmiyor sanıyorsun. Bilmeyen yok, herkes biliyor. Bildikleri halde, sansür isteyen istiyor, istemeyen istemiyor.

Kaldı ki, diyelim ki; yukarıda bahsettiğim anne, bilmiyordu da sen söyledin öğrendi. Bu durumda sana ne cevap vereceğini sanıyorsun? Şöyle bir cevap mı verecek?

-- Aaa öyle mii? Demek çocukları bahane edip kendi işlerine gelmeyen siteleri kapatıyorlar hee? O zaman ben artık site şikayet edip kapattırmaktan vaz geçiyorum. Varsın çocuğum, po.no sitelerde gezinsin dursun. İsterse atlarla s.eks yapan, hatta birbirlerini kıçına şişe sokanların sitelerinde cirit atsın, psikolojisi bozulsun, yeter ki o utanmazlar p.no siteleri bahane edip kapattıramasın.

Memlekette sayıları on milyonları bulan, sıradan erotik siteleri dahi kapattırmaya çalışan dinci, dindar, muhafazakar insanlardan vazgeçtik, sen bunları son derece modern, hatta ateist ailelere bile anlatamazsın.

Neden anlatamazsın? Çünkü, anlattığın aile muhafazkar ise, senin bu söylediğini duyunca, bir tane site kapattırıtorsa, 10 tane kapattırmaya başlar zira, çocukları bahene edip, kapatılan siteler zaten muhafazakar insanların işlerine gelmeyen siteler. Kalanların ise çoğu Doğu-Batı sentezli orta dereceli kültürlü ve bu nedenle muhafazakarların işine gelmeyen sitelerin bahaneyle kapatılması onların da pek umurunda değil. Yani yılan bunlara da dokunmamış oluyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kültürü geçerli olduğuna göre, anlattığın şey, bunların da umurunda değil. Geriye ise, son derece aydın, küçük bir azınlık kalıyor ve bunlara anlatmaya gerek yok, çünkü anlatılacaksa, sen sor o anlatsın.

Eğer anlatmayla olsaydı, sana ikidir söylüyorum, hiç bir konuda hiç bir düzenlemeye gerek kalmazdı. Anlatmak öyle kolay bir şey değil. Örneğin, sana anlata anlata dilimde tüy bitti ama sen yine de bir dahaki iletinde aynı şeyleri yazacaksın.

Saygılar, sevgiler.

tarihinde Notamatik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Saçmalıyorsun sonra yine saçmalıyorsun.

Adam gibi anlatmayı bilmiyorum o zaman böyle absürt bir yola başvurayım demekten başka birşey değil senin yaptıgın.

Bu kadar saçmalıga cevap vermek bile bir hata.

-- Saçma.

-- Neresi saçma?

-- Saçma.

-- Tamam da neresi saçma?

-- Absürt.

-- Absürt olma sebebi ne?

-- Mantıksız.

-- Neresi mantıksız?

-- Saçma.

-- Saçma olan yerini söyle.

-- Söyledim ya!

-- Ne söyledin?

-- Saçma.

Anlaşılan, arkadaş, "Bildik yöntemlerin dışında olduğuna göre, mutlaka bir yeri saçmadır" diyecek ama diyemiyor. Zorladığım halde önerimin saçma bir tarafını bulup söyleyemiyor. İnsan bu kadar çok saçma lafını sarfettikten sonra, benim de bu kadar ısrarımdan sonra, bari zorlamayla da olsa uyduruk bir mantıksızlık bulmaya çalışır ama onu bile yapamıyor.

Saçma tarafını sen söyleyemiyorsun, bari ben söyleyeyim: "Bildik tanıdık yöntemlerimn dışında". O yüzden saçma. Eğer saçma olmasaydı, biz bu yöntemi bilirdik. Bilmediğimize göre, demek ki saçma. Eğer saçma olmasaydı, uygulanan bir yöntem olurdu, bu yüzden saçma.

Başlık 100 kereden fazla okunmuş. Hiç bir olumlu yanıt gelmediğine göre, anlaşılan, sadece bu arkadaş değil, ateistforum ahalisinin çoğunluğu aynı fikirde: "Saçma, çünkü bildik yöntemlerin dışında". Olumlu yorum gelmemesinin sebebi bu. Bu arkadaşın dışında olumsuz yorum gelmemesinin sebebi ise, saçma olan tarafının kayıp ve gizli olmasından dolayı bulunamaması.

Yani bir yerleri mutlaka saçma ama kimbilir neresi.

Ve yine anlaşılan, ateistforum ya tatile çıkmış, ya yeni fikirlere kapatılmış, ya da her ne olmuşsa olmuş.

Bari en iyisi, ateist forum tatilden dönene kadar biz de tatile çıkalım. Eski haline dönerse, biz de döneriz.

Çünkü: Bu kadar emek sarfettikten sonra, olumlu veya olumsuz eleştiri alınamadığı halde, yazmaya devam etmek de saçma. En azından saçma derken neresinin saçma olduğunu söylediğim için, içim rahat bir vaziyette, belirsiz bir süre için, herkese şimdilik, hoşçakalın.

(Not: Moderator arkadaşlardan, eğer olabiliyorsa, başlığın kilitlenmesini, veya silinmesini veya tavan aarasına postalanmasını rica ediyorum. Çünkü olası bir içinde cevap olmayan bir cevaba cevap vermek zorunda kalmak istemiyorum.)

Saygılar, sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...