Jump to content

ateist nasıl inkar etmeli, inanan nasıl ispat etmeli


Recommended Posts

arkadaşlar öncelikle ben ateist değilim, aranıza yeni katıldım ve katılım sebebimde forum tanıtımında düzeyli, seviyeli bir site olduğunun vurgulanıyor olmasıdır.

bu nedenle birbirinden farklı olan herkezin, ötekiler ayrımına uğramadan, birbirine saygılı olması, ümid ediyorum ki hepimizin temennisidir.

haddim olmayarak, ispat ve inkarın doğası (hakikatı)hakkında fikir beyan etmek istiyorum.

ispat bir varlık tır bir mevcud dur,yani kendi hakikati, başı-sonu vardır ve var olma amacı taşır.inkar ise bir yokluk tur oluşabilmesi için

kendi dışında gelişen bir kavrama, bir hakikate ihtiyaç duyar ki red gerçekleşebilsin yani 'inkar' vücuda gelsin, var olabilsin.(kısaca ispat olmadan inkar olamaz)

bunu örneklemek gerekirse;

bir adam, hiç görülmemiş bir varlığı ispat etmesi için o varlığın ya kendisini yada emaresini,hatta kat-i delillerinden bir tanesini göstermesi yeterlidir,

mesela ben bir (daha önce var olmadığını düşünürsek) elma gösterek yada elma çekirdeğini yada bunların fotoğrafını suretini göstererek elma nın varlığı hakkındaki davamı ispat edebilirim.

lakin beni inkar edecek birisi tüm dünyayı gezip dolaşıp hatta tüm kainatı araştırıp ne bir elma nede elma ağacı yada çekirdeğine yada suretine,

hatta fosiline, kalıntısına dahi rastlamadığını cihana göstermesi gerekmektedir.

İşte bu sebeple inkar eden bilmelidirki; bunu yapabilmek için tüm kainatı avucunun içine sığdırmak lazım gelir.

evet belkide gerçekten elma yoktur, hiç elma görmemiş,duymamış biri için bu doğrudur da.

ama bunu, 'ben görmedim,duymadım demek ki yoktur' tarzında bir inkar ile açıklamak akla mantığa ve vicdana sığmaz.

şöyle bir soruyla devam ediyorum, yaşamımızda herşey beş duyumuzdan ve bunlarla hissettiklerimizden ibaret mi dir?

gördüğümüz bir rüyayı gözümüz mü görür, sesini kulağımız mı duyar,kokusunu burnumuz algılar, akıl ve mantığımızla bir film gibi mi seyrederiz rüyalarımızı,

rüyada dokunduğumuz şeyler tenimize mi değmiştir? hepsinin cevabıda aynıdır ''hayır''.

demek varlığını şüphesiz kabul ettiğimiz fakat beş duyumuzla hissedemediğimiz şeyler vardır, ve heryerdedir.

Tanrıyı ispat tan önce, ispat ve inkar ın ne olduğunu acizane düşüncelerimle göstermek istedim.

İnanana da inanmayana da saygı şarttır.

Eğer yaratılmış ve cennet veya cehenneme yolculukta olmuş olsakda, bir şekilde oluşmuş dünyaya gelmiş yine bir gün ölecek, yok olacak olsak da; hangisine inanırsak inanalım, şu gercek değişmeyecektir;

BU DÜNYA HEPİMİZİN, VE KARDEŞCE YAŞAMAK DA HAKKIMIZ.

Saygılar Doğan Gülbudak

tarihinde gulbudak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 46
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

beni inkar edecek birisi tüm dünyayı gezip dolaşıp hatta tüm kainatı araştırıp ne bir elma nede elma ağacı yada çekirdeğine yada suretine,

hatta fosiline, kalıntısına dahi rastlamadığını cihana göstermesi gerekmektedir.

Inkar etmek, yanlis bir sözcük. Biz inkar etmeyiz. Inkar, bildigin bir seyi kabul etmemektir. Süperman in yoklugunu ispat etmek icinde, bütün kainati dolasmaniz gerektiginden hareketle, süperman vardir diye inanmanin, allaha inanmaktan ne farki vardir diye düsünmelisiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben sizin bir sitede homosexsuel resimleriniz var dersem.

Siz bana yok derseniz bende size olmadığını ispatla dersem ne olur?

Şimdi sizin böyle resimlerin olmadığını ispatlamanız için 100 milyonu aşkın internet sitesini dolaşmanız, hemde her bölümüne teker teker bakmanızmı gerekir yoksa bu resimlerin var olduğunu söyleyen kişinin size o resimlerin linkini vererek size iddiasını ispatlamasımı gerekir?

Sen şimdi bir hakime giderek "hakim bey şu kişi sokakta dolaşan pis bir adamı öldürdü" diye bir iddiada bulunursan bu sözleri sarf ettiğin kişininmi bunu ispatlaması gerekir yani o adamı öldürmediğini? Yoksa seninmi ispatlaman gerekir?

Şimdi böyle bir iddiada bulunulun kişi bu kişiyi öldürmediğini nasıl ispatlasın? Tüm dünyadaki insanları teker tekermi saysın? Diyelimki saydı ve eksik yok o yalancı kişi bunun öldürdüğü kişi sokaklarda kalan pis bir adamdı hiçbir yerdede kaydı yoktur derse?

Var diyenin ispatlaması gerekir yok diyenin değil.

Bir şey yoksa onun dedile ihtiyacı yoktur çünki zaten yok.

Olmayan birşeyin ispatı onun yokluğudur zaten var diyorsan al dersin.

Bunu anlamak çokta basittir tabi aklını arap saçmalıklarına takmadıysan...

Ben cebimde 100 metre boyunda canavar var dersem, sen ise yok dersen sana olmadığını ispatla dersem ne olur?

Hatta şöyle söylersem daha iyi anlaşılır saçmalıklarınız siz benim cebime baktıktan sonra yok dediğinizde haa haa haa tabi göremezsin o görünmez bir canavar dersem durum daha iyi anlaşılır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
.(kısaca ispat olmadan inkar olamaz)

Alakası yok.Asıl ispat olmadan inanmak olmaz.Olursa böyle mantıkdışı bir inanç olur.

Ayrıca bu inkar değil.Varolmayan şey inkar edilemez zaten.

Mesleyi tam tersinden düşünmüşsün.

Sen nasıl diğer tanrıların varolmadığı ispatlayabilyabilirsin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyada şu an milyarlarca insanın taptığı yüzlerce farklı tanrının herhangi birine inanmıyorsanız ona tapanların gözünde inkârcısınız, hatta ateistsiniz çünkü tek tanrı kendilerininkidir. Elbet dîninizin savunma mekanizmaları bu durumlarda devreye girer ve kendini kurtarmaya çalışır. Bir dinde öteki dinleri kötüleyen şu veya bu yazıtı bulmak zor değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Değerli arkadaşlar, henüz aranıza katılmış olmama rağmen, açtığım konunun üzeriniden bir kaç dakika geçmeden tarafınızca değerlendirilmesi, yorumlandırılması inanın beni çok mutlu etti.

Teşekkürü bir boç bilerek, devam ediyorum.

sevgili ateist; inkar etmek söyleminin yanlış bir sözcük olduğunu inan hiç düşünmemiştim.Eğer sizler inandıklarınızı ve/veya inanmadıklarınızı inkar kelimesiyle tasvir etmiyor,bu kelimenin bir ateisti ifade etmediğini söylüyorsanız, buna ilk tepkim şaşkınlık, ardından kabul edip saygı duymak olacaktır.

Lakin inkar bildiğin birşeyi kabul etmemektir diyorsun ki ben katılmıyorum, inkar bildiğin bir şeyi değil inanmadığın bir şeyi kabul etmemektir.

eğer bilmememek ve inanmamak arasındaki ince ve keskin çizgiye ışık tutmak gerekirse;

şeytan Tanrı yı inkar edenlerin ilkidir ve kimse Tanrı adına daha büyük bir inkar da bulunamamıştır, bu tüm insanlık tahinde böylece kesinlik arzeder, ben de madalyonun diğer yüzünü gösterip diyorum ki;

şeytan inananların en büyüğüdür. ispata da hazırım;

düşünün bir kere bizzat Tanrı ile kişisel bağlamda muhatap olma durumu şeytan için söz konusudur.

Bizzat görmüş konuşmuş hatta (birçok dinde kaynağıyla sabit tir ki) Tanrı nın eşşiz nimetlerine mazhar olup, Tanrı nın teveccühüne mazhar olmuştur.

ve tabi ki hikayenin sonu kibir, Adem e (Adem in şahsında Tanrı nın emrine) edilmeyen bir secde ve ilk itaatsiz yaklaşım tabiki inkar.

Şimdi aklı yerinde kim tüm bunlar sabitken (en azından aynı Tanrı ya farklı biçim ve metodlarla inanan, semavi dinlerin milyarlarca mensupları tarafından),

şeytan Tanrı yı bilmediğinden red etmektedir, ortada bir cehalet söz konusudur, görmemiş duymamıştır niçin inansın ki diyebilir. Şeytan zannımca tanrıyı benden çok daha iyi bilir hatta teşrifi mesaisi dahi vakidir, gözüyle görmüş, kulağıyla duymuş, diliyle konuşmuştur.

Herşeye rağmen işte o ince nokta burada oluşur;

bilmek, tanımak faklıdır inanmak, iman etmek farklıdır, hatta tarih inandığı halde iman etmeyenlerle müsamma dır.(Firavun, Nemrut, Ebu Cehil gibi)

Gelelim süpermen e (çocukluğumda çok düşkündüm) :)

eğer bu bir soruysa evet; ben süpermenin varlığını dava edinmiş isem , ve de ispat etmem gerekiyorsa, kendimi sayın Mustafa Topaloğlu ndan ayırıp davasına önem veren, saygın bir insan olarak öncelikle kripton dan işe başlayıp orada böyle bir bebeğin sevecen, dost canlısı,ve hayat deneyimine sahip olan anne baba tarafından dünyada getirilmiş olduğundan yola çıkarak, uçmasının aerodinamik açıdan gerekli şartlar sağlanırsa mümkün olabileceğine varana kadar ispatlamak la mükellefim.

Bana birisi süpermenle uğraşacağına şu inandığın Tanrı nı anlat bize, ispat et derse cevaben derim ki;

Tanrı yı ispat, benim gibi günahkar, hatalarıya ölçülebilinen, zaaflarıyla nitelendirilebilinen, gayet aciz buna rağmen birde kibirli şahsımı öne sürüp ben varım, ben ispatlarım diyemeyeceğim kadar mukaddes ve ulvi bir dava dır. Benim haddim değildir, ama soranlara (ne maksatla olursa olsun tereddütsüz) bu davayı ispat etmiş insanların delillerini, izahatlarını, yazdıklarını gösterek (yine de haddim olmayarak) bir iletişim vazifesi üstlenebilirim...

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

tarihinde gulbudak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İspatlanması gereken şey iddiaanın kendisidir. Biraz önce yazdığınız şeytan ve allah mevzusunu ispatlamak iddaa makamı olarak size düşer. Herhangi bir yolla ispatlarsanız burada kimse size itiraz etmez.

Bu arada ateistler de "tanrı yoktur" derseler onlarda bunun olmadığını ispatlamak durumundadır.

Tanrı vardır diyenlerin delilleri çürütülerek tanrı yoktur da denemez. Agnostik-ateist veya agnostik-teist olmak en mantıklısıdır.

Neticede bunlar birer inançtır herkes istediğine inanır ama problem inandığı şeyi topluma dikte ettirmemektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir müslümanın bir ateistten farkı sadece 1 dindir... Dünyada n sayıda din varsa ateist bu n sayıda dini reddederken, müslüman n-1 sayıda dini reddeder... Bu tür sözler yazılmadan önce biraz kafa çalıştırılmalı ve düşünülmeli arkadaşım... Yoksa senin kafanla her dine inanmamız lazım... Şimdi evreni dolaşıp Zeus yoktur diye göstermemiz mi lazım yani ?...

Link to post
Sitelerde Paylaş
İspatlanması gereken şey iddiaanın kendisidir. Biraz önce yazdığınız şeytan ve allah mevzusunu ispatlamak iddaa makamı olarak size düşer. Herhangi bir yolla ispatlarsanız burada kimse size itiraz etmez.

Bu arada ateistler de "tanrı yoktur" derseler onlarda bunun olmadığını ispatlamak durumundadır.

Tanrı vardır diyenlerin delilleri çürütülerek tanrı yoktur da denemez. Agnostik-ateist veya agnostik-teist olmak en mantıklısıdır.

Neticede bunlar birer inançtır herkes istediğine inanır ama problem inandığı şeyi topluma dikte ettirmemektir.

Tanrı kavramını genelleştirmeyin; dinlerin tanrısının yok olduğu pekala gösterilebilir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tanrı kavramını genelleştirmeyin; dinlerin tanrısının yok olduğu pekala gösterilebilir...

Dinlerin tanrısının iddialarını çürüterek dinlerin tanrısının olamayacağını gösterebilirsiniz (ki bunu gösterseniz de din yaşamaya devam edecek kuran derlenirken değiştirildi denilecektir, ayetler çıkarılacak var olanlar sil baştan yorumlanacak vs) doğru ama bilimsel olarak herşeyi bilmeden bir yaratıcı güç, bir amaç yoktur da denemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

değerli arkadaşlar farklı kişilerden ;

zeus u inkar için evreni mi dolaşalım.

sizin homosexüel resimlerinizin yayımlanıyor olduğunu söylesem, bunun olmadığını nasıl kanıtlayabilirsiniz.

ve bunlara benzer yaklaşımlar da bulunan bütün herkese hitap ediyorum;

Sonuna kadar haklısınız, zaten farklı düşünmüyoruz ki sizlerle aynı düşünceyi anlatma gayreti içerisindeyim,

Evet inkar adına bunları yapabilmek gerçekten neredeyse imkansız,

(çifte standart yapmadığımızı varsayarsak)

Zeus ne kadar imkansız ise, Şahsıma ait olduğu öne sürüldüğü varsayılan resimleri yalanlayabilmem ne kadar akla muhal ve pek güç ve imkansıza yakın ise, Tanrı nın reddi de o kadar ihtimali yok denebilecek kadar zor ve imkansıza yakındır.

Bu maddenin hatta kainatın doğasında var hepimiz tanık olmuşuzdur;

iftira, yalan, inkar, red vb. yapılabilmesi için yapan kişilerde hiç bir vasıfa sıfata mantıki akli delile ihtiyaç duyulmaz, (hani destekli yada desteksiz atıyor deriz avam dilinde)(çamur at izi kalsın mantığı modasını hiç yitirmez)yani kalite aramayız genellikle.

Fakat siz ateist arkadaşlar inanıyorum ki kendinizi hiçbir şekilde böyle değerlendirmezsiniz (yanılıyorsam düzeltin) içtenlikle söylemek istiyorum ki ben de sizi böyle değerlendirmiyorum.

Fakat bu sizler de kabul buyurursunuz ki bir sorumluluk gerektirir. (Spiderman filmlerinde slogan olmuş bir söz; Büyük güç büyük sorumluluk ister)

tabiki hiçbirimiz süper kahraman değiliz ama şunu unutmayınki sahip çıktığınız dava (insanlığın umum genelinin inandıklarına sizin inanmıyor olmanız en azından benim gözümde bu davanızı ehemmiyetsiz bir yere koymaktan beni alıkoyuyor) büyük bir dava ve bunun içinde;

'sana şimdi cebimde yüz metre boyunda bir canavar taşıdığımızı söyleseler sen de bunu inkar edemezsin zaten'' şeklinde bir beyan la değilde şahsi kanaatim odur ki daha akılcı yaklaşımlarla meseleye ele almak hem siz değerli ateist leri hem de sahip çıkmanız gereken büyük davanızı farklı ve yüksek bir konuma taşıyacaktır...

inkar edenin değilde ispat edenin bunu kanıtlamakla mükellef olduğuna gelirsek; kısmen katılıyorum.Ben kendi davamı ispata hazırım ve bu benim boynuma borçtur, niye sizin içinde aynı şey geçerli olmasın. bence inanç olsun inançsızlık olsun her dava kanıtlanabilir hatta kanıtlayabilmek uğrunda büyük değerler feda edilebilir olmalıdır...

Saygılarımla .Doğan Gülbudak

tarihinde gulbudak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
...

Zeus ne kadar imkansız ise, Şahsıma ait olduğu öne sürüldüğü varsayılan resimleri yalanlayabilmem ne kadar akla muhal ve pek güç ve imkansıza yakın ise, Tanrı nın reddi de o kadar ihtimali yok denebilecek kadar zor ve imkansıza yakındır.

...

Ne Zeus, ne Allah.

KocaBoğa.

Kitabı da inmeye başladı.

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...amp;#entry36164

.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Zeus ne kadar imkansız ise, Şahsıma ait olduğu öne sürüldüğü varsayılan resimleri yalanlayabilmem ne kadar akla muhal ve pek güç ve imkansıza yakın ise, Tanrı nın reddi de o kadar ihtimali yok denebilecek kadar zor ve imkansıza yakındır.

Bu maddenin hatta kainatın doğasında var hepimiz tanık olmuşuzdur;

Size artık el-insaf demekten başka bir şey diyemiyorum... :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

beni insafa çağıran kıymettar arkadaşım;

ben tanrı inkar edilemez demiyorum böyle bir mana çıkmışşa hata benimdir. özrümü kabul ediniz.

ben tam olarak diyorum ki;

çok yüksek bir ilim, fevkalade bir kudret, muazzam bir iktidar, sınırsız imkan ve olanaklara sahip olunmadan,

nasıl olur da ona inanmış hatırı sayılır sayıdaki insanın ortak inançları olan; ( tanrı sonsuz dur, sınırlandırılamaz, mutlak kudret O nun dur)

dedikleri bir Tanrı nasıl olur da lise den kalma bilgi görüş ve düşüncelerle ve/veya bilimsel bir efsane ye dönüşmüş belki de otorite dahi kabul edilmiş bir bilim adamı sonuç ta sınırlı olan ilim ve zeka ve güç ve imkanları dahilinde, her açıdan ve her sıfatıyla sonsuz olduğu kabul edilen (inanan lar böyle kabul eder) bir tanrıyı inkar edebilir, edebilse de davasına nasıl kati deliller getirebilir, akla sığdırabilir...

yoksa zeus un inkarı için Barbar Conan ı yada Hekül ü seyretmek bile yeterlidir. (bu birilerinin inandığı ama sonsuz olmak tan uzak tüm tanrılar içinde böyledir)

elinizdeki kap ne kadar büyük olursa olsun sonsuz bir okyanusu nasıl tartıp nasıl ağırmış yada çok hafif kaldı diye delil getirebilir ki.

sonu olduğu kabul edilen hiçbir şey sonu olmadığı kabul edilen hiçbir şeyi kavrayamaz hatta zat-i özellikleri hakkında fikir dahi yürütemez

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

tarihinde gulbudak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
ben tam olarak diyorum ki;

çok yüksek bir ilim, fevkalade bir kudret, muazzam bir iktidar, sınırsız imkan ve olanaklara sahip olunmadan,

nasıl olur da ona inanmış hatırı sayılır sayıdaki insanın ortak inançları olan; ( tanrı sonsuz dur, sınırlandırılamaz, mutlak kudret O nun dur)

dedikleri bir Tanrı nasıl olur da lise den kalma bilgi görüş ve düşüncelerle ve/veya bilimsel bir efsane ye dönüşmüş belki de otorite dahi kabul edilmiş bir bilim adamı sonuç ta sınırlı olan ilim ve zeka ve güç ve imkanları dahilinde, her açıdan ve her sıfatıyla sonsuz olduğu kabul edilen (inanan lar böyle kabul eder) bir tanrıyı inkar edebilir, edebilse de davasına nasıl kati deliller getirebilir, akla sığdırabilir...

BikBikBikBik.

Masamın altında yok.

Zeusa inananlar nasıl inanıyorsa, sende Tanrına öyle inanıyorsun.

KocaBoğa'nın olmadığını kanıtla bakalım.

.

Link to post
Sitelerde Paylaş
arkadaşlar öncelikle ben ateist değilim, aranıza yeni katıldım ve katılım sebebimde forum tanıtımında düzeyli, seviyeli bir site olduğunun vurgulanıyor olmasıdır.

Ya ben yanlış yerdeyim ya sen. Buranın tanıtımda yazıldığı gibi bir yer olduğunuz düşünüyorsan arkana bakmadan kaç!...

Burada eğer ateist değilsen, cahilsin, gerizekalısın, hatta beyinsizsin... Düşünmeden ve kıyastan yoksun bir moronsun... Çünki sen ateist değilsin...

Sadece ateistler düşünür, araştırı, sorgular ve bilir. Diğerleri papağanlık yapar.

Bence sen yanlış yerdesin... Derhal uzaklaş...

tarihinde AteshBey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir müslümanın bir ateistten farkı sadece 1 dindir... Dünyada n sayıda din varsa ateist bu n sayıda dini reddederken, müslüman n-1 sayıda dini reddeder... Bu tür sözler yazılmadan önce biraz kafa çalıştırılmalı ve düşünülmeli arkadaşım... Yoksa senin kafanla her dine inanmamız lazım... Şimdi evreni dolaşıp Zeus yoktur diye göstermemiz mi lazım yani ?...

Konu ile alakası ne?

N sayıdaki her din istisnasız bir ya da daha çok Tanrı'nın varlığını kabul etmiyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ya ben yanlış yerdeyim ya sen. Buranın tanıtımda yazıldığı gibi bir yer olduğunuz düşünüyorsan arkana bakmadan kaç!...

Burada eğer ateist değilse, cahilsiz, gerizekalısın, hatta beyinsizsin... Düşünmeden ve kıyastan yoksun bir moronsun... Çünki sen ateist değilsin...

Sadece ateistler düşünür, araştırı, sorgular ve bilir. Diğerleri papağanlık yapar.

Bence sen yanlış yerdesin... Derhal uzaklaş...

Arkadaşlar şahsım hakkında ki yorumlara (kusura bakmayın) ehemmiyet vermiyorum, lütfen olumlu yada olumsuz düşünce fikir ve duygularınızı paylaşınız.

söylemlerinizin tarafımca (hakaret seviyesinde) hakaret olarak dahi kabul edilmediğini söylesem, size saygısızlık yapmış olmam umarım.

eğer bu sitede ki, ''en azından saygı nın insana insan olduğu için bile olsa, gösterilmesi gereğine inanan ateist ler yoksa ve gerçekten siz tüm ateistlerin temsilcisi hükmüne sahipseniz lütfen bunu diğer ateist arkadaşlar da tasdiklesinler, ben inanıyorum ki sizin gibi düşünen birkaç ateisti geçmez.

dilersiniz, hodri meydan herkesin sizin gibi düşündüğünü ispatlayın (sitedeki ateist üyelerin yarısının sizi tastikler nitelikte cevap yazdırabilirseniz) ben de başımı önüme eğer arkama bakmadan buradan kaçarım...

Saygılarımla Doğan Gülbudak

tarihinde gulbudak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Arkadaşlar şahsım hakkında ki yorumlara (kusura bakmayın) ehemmiyet vermiyorum, lütfen olumlu yada olumsuz düşünce fikir ve duygularınızı paylaşınız.

söylemlerinizin tarafımca hakaret dahi kabul edilmediğini söylesem, size saygısızlık yapmış olmam umarım.

eğer bu sitede ki, ''en azından saygı nın insana insan olduğu için bile olsa, gösterilmesi gereğine inanan ateist ler yoksa ve gerçekten siz tüm ateistlerin temsilcisi hükmüne sahipseniz lütfen bunu diğer ateist arkadaşlar da tasdiklesinler, ben inanıyorum ki sizin gibi düşünen birkaç ateisti geçmez.

dilersiniz, hodri meydan herkesin sizin gibi düşündüğünü ispatlayın (sitedeki ateist üyelerin yarısının sizi tastikler nitelikte cevap yazdırabilirsen) ben de başımı önüme eğer arkama bakmadan buradan kaçarım...

Saygılarımla Doğan Gülbudak

Yok yok aynı zamanda utangaçtırlar da.

Sen şimdi böyle demogoji yapınca evliya kesilir her biri. Çok iyi adaptasyon yaparlar.

Ama forumu azcıcık dolaşır yazılanları biraz okursan durumu net bir şekilde görürsün.

Bu forumdaki ateistlerin abartmıyorum %90 ciddiye bile alınacak adamlar değil.

Ancak teistlerinde %90 i ayni sekilde...

3-5 kişi var tartışmaya değer...

Ben onlara takılıyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...