Jump to content

http://richarddawkins.net/


Recommended Posts

DAWKINS'TEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Bu arada Richarddawkins.nete uygulanan yasağın kaldırılması, sitenin ana sayfasında da duyuruldu. Artık Türkiyede yasaklı değil başlığıyla verilen haberin spotunda RichardDawkins.Nete Türkiyede uygulanan yasağın, hemen uygulanmaya başlanmak üzere, kaldırılmış olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyoruz denildi.

Yazıda siteye erişim engelinin, Harun Yahya takma ismiyle yazan Adnan Oktarın bir Türk mahkemesine başvurarak sitedeki bir okuyucu yorumunun kendisini aşağıladığını iddia etmesinden sonra konulduğu belirtilerek Ancak sitemize o konuda ne bir resmi şikayet gelmiş ne de mahkemede aleyhimize bir dava açıldığını bize resmen bildirilmişti denildi.

Yazı şöyle devam ediyor: Yasağın kaldıırlmasına çalışmak oldukça uzun ve çetin bir işti. Safımızda bize destek olan bir grup Türk avukata yoğun çabaları için en kalpten teşekkürlerimizi sunarız.

Bildiğimiz kadarıyla Türkiyede tüm mahkeme kararları temyize götürülüyor. Dolayısıyla yargıcın kararının geri çevrilip çevrilmeyeceği konusunda henüz kesin konuşamayız. Yine de her türlü yasaklamaya karşı kendimizi savunmaya devam edeceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Özgür Uçkanın FriendFeedde bildirdiğine göre, her ne kadar iddia konusu ifadeler Prof.

Dawkinse ait değilse de, bu tedbir kararı sonrasında davacı Adnan Oktar tarafından Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde Richard Dawkins sitesinin hazırlayıcılarına karşı bir hakaret davası açılmıştı.

.11.2010 tarihinde görülmeye başlandı ve 30.06.2011 tarihinde 4. Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemesi dava ile ilgili kararını verdi. Bilgi Üniversitesinden Prof. Dr. Yaman Akdeniz dahil bir grup hukukçunun yasal girişimleri sonucunda hakaret davası Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedilerek web sitesinin üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. Avukatların isimleri yazılmamış.Bilgi universitesi'nden prof.Dr.Yaman Akdenizin bu avukatlara liderlik ettiği belirtilmiş..

Dr. Yaman Akdeniz Leeds Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğretim Üyesidir. İnternet'le ilgili hukuk konularında ders vermektedir.

Aynı zamanda Cyber-Rights & Cyber-Liberties (UK) adlı kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütünün kurucusu ve başkanı ve Superonline Internet Hukuk danışmanıdır.

Orta okulu Kadiköy Anadolu Lisesi'nde okuyan Akdeniz, İtalya'da Ferrara Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesinde eğitim görmüştür.

İnternet'le ilgili Hukuksal konularda Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler düzeyindeki pekçok toplantıda sözlü ve yazılı görüşleri alınmıştır. En son Avrupa Geçici Parlementerler Komitesine (European Parliament Temporary Committee) Echelon Sistemleri (Echelon interception systems) ve insan haklarına etkileri konusunda bilgi vermiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...