Jump to content

Yaşam Mükemmel midir ?


Recommended Posts

yaşam mükemmel midir ?

yoksa gelişmekte ve mükemmel olmaya doğru ilerlemekte midir ?

mükemmelliği yakaladığında , bütün boşlukları doldurduğunda , yok mu olacaktır ?

mükemmelliği yakalamış bir varlığın , gelişimine son noktayı koymuş olması gerekmez mi ? Yani varlığının anlamını yitirmesi gerekmez mi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Mukemmele" ulasildigina ve "gelisimin sonunun" geldigine,kim neye gore karar verecek?

Aklın değil , Zekan buna karar verecek. Ona biraz izin ver konuşsun. Onun fısıltılarını dinle. Eminim duyacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zombi;

Benim zekam ve onu veren zihniyet, hic bir seyin ne oldugunu kesin olarak ve onu mutlaklastirarak, hic bir metafizik, etik, ideolojik ve inancsal nokta koymaz.

Baska zekalarin nokta koydugunu, benim zekam gozlemler, gozlemini dile getirir, teoriye tasir, teorisini test eder ve ya olgulastirir, ya da gozlemini bilgi olarak dile getirir.

Her halukarda da, herturlu gozlem ile dile gelenin yenilenebilecegini, yanlislanabilecegini kisaca; surekli suregelen surec icinde degisebilecegini ortaya koyar. Her gozlem o anda dile gelen bir virguldur.

Bu virgulu de dile getiren temel,epistemolojik olarak evrensel mekan genisligi ve yine epistemolojik olarak insanoglu turu ve onun biridir.

Taki baska bir alternatif cikana kadar, ya da insanoglunun kendinden cikan bu zihniyet, insanoglunu her turlu zihinsel,dusunsel, davranissal, yasamsal ve iliskisel; kurdugu duzensel vesistemsel insanlastirana ve evrensellestirene kadar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaşam mükemmel değildir, denize ulaşmaya çalışırken yenen kaplumbağaların biri olabilirdik, her gün elini yıkarken katlettiğin trilyonlarca bakteriden bir de olabilirdin.

Karmaşıklaşan canlılar evrimin çıkmaz sokağıdır, Afrika'dan sıcak, vahşi hayvanlar, virüsler ve açlığa rağmen kuzeye çıkmayı başaran beşbin son homo sapiens'ın çocukları olamayabilirdik. Karmaşıklaşan canlıların %99'ı yok oldular, insan ırkı da büyük ihtimalle öyle olacak , zekamız sayesinde garip bir avantaj yakaladık, ama o bizim de sonumuzu getirebilir.

Uygun sıcaklık, kaynaklar, su ve diğerleri olmadığında gelişim duracak, 3-4 milyar yıl sonra bu gezegen yaşanmaz hale gelecek, aşağı yukarı bunu da biliyoruz.

Sağ elindeki atomlar ile sol elindeki atomlar muhtemelen birkaç farklı süpernova patlamasında pişirildiler. Bir güneş patlamasını bir yokoluş diye düşünüyorsanız bunu bir daha düşünün. Sen ve ben kopyalanabilen ataların sonuncusuyuz. Çok soğuk sıkıcı bir evrende de uçuşan toz parçacıkları olarak da son bulacağız.

Ama bunu bilmek güzel... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yasamin mukemmelligi yas da mukemmelsizligi, sadece onu degerlendiren beynin verdigi sifatlardir. Bu sifatlar da,her beyne ve duzeyine gore goreceli ve degiskendir.

Zaten akil bilincalti olarak yasamdan her turlu tatminse,onu inanc olarak mukemmellestirecektir.

Baska bir akil ise, bilincalti olarak yasamdan rahatsiz, ise o zaman o yasami mukemmel kilamayacaktir.

Sonucta akiloyle veya boyle,kendini doyuma ulastirir.

Onemli olan aklin doyumu degil; gozlemin onunun acik olmasi ve aklin takintilari ile carpitilmadan ve aklin takintilarina uyarlanmadan, oldugu gibi gozlenebilmesidir.

Ondan sonra da bu gozlem, bir ...e goreye gore degerlendirilir. Herkesin ...e goresi de kendi duzeyince ve kendine uygundur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı dogmatikçiler şu dünyaya ve çevreye bak nasıl mükemmel diyorlar. Hadi oradan. Kaç defa, kaç tane bug(açık) saydım dünyada... Hele insanı saymıyorum bile. Bir kere hayat demek canlı demektir bize(insanlara) göre. Eeee, insanlar mükemmel mi!?! Çok üzgünüm ama insan mükemmeli bırak, normal düzeyde bile değil. Kendimden örnek vereceğim. Gözüm bozuk, :) Bu bile yeter... :) Senin gözün bozuksa diğer insanlarda yok deniyor. Beni ilgilendirmez. Mükemmelse bir şey, bu tür sorunlar olmayacak. Daha neler sayarım da hadi uzatmamak için yazmadım. Köpekbalıkları bile bizden önde... Dişim kırıldı küçükken, yenisi çıkmıyor. Böyle bir şey olmaz... :) Mükkemmel tasarım ve mükemmel yaşam... üzgünüm ama çok beklersiniz... :) Yok böyle bir mükemmellik insan açısından.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben anladim anlmasina da biraz tersten anladim her halde.

Bir tez atilmis yasam gelisiyor ve sonunda mükemmele ulasincada haliyle bitecek

Tam terside mümkündür.

Yasam her gecen gün daraldikca daraliyor ve sonunda cikis noktasina tekrar giriyor.

ve mükemmel yine bitiyor.

mükemmelden ciktik mükemmele gidecez diye arada kaynayip duruyoz.

Bir gün gelecek atletler 100 metreyi 0 saniyede kat edecekler. göreceksiniz.......

Link to post
Sitelerde Paylaş

yaşam mükemmel midir ?

yoksa gelişmekte ve mükemmel olmaya doğru ilerlemekte midir ?

mükemmelliği yakaladığında , bütün boşlukları doldurduğunda , yok mu olacaktır ?

mükemmelliği yakalamış bir varlığın , gelişimine son noktayı koymuş olması gerekmez mi ? Yani varlığının anlamını yitirmesi gerekmez mi ?

Sence?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...