Jump to content

şehirden uzak özgür bir köy inşa edelim.....

Recommended Posts

Şehirden uzak ....hem ekonomik sisteminden hem putperestliğinden hem kültüründen hem binalarından uzak bir köy hayal edin analatın ve onu kurmamız için bizi ikna edin .........

İnternette ortak bir sitede birleşmiş insanların birlikte kurduğu ilerlettiği özgürlüğün sembolü geliştiricisi olarak kabül ettiği seçtiği insanlardan oluşan sanatın bilimin köyünü inşa edelim .....

Sanat ve bilimle uğraşan tek geçim kaynağı yarattıkları eserler olan köylülerden kurulu bu köyde ,din adamlarının iş adamlarının adım atamadığı yeni bir uygarlık temelleri atalım ......

İlk basda 10-20 donüm arazi satın alınır, ilk kabileler yerleşir, akabinde de toplanan paralarla 30-40 dönüm yer alınır ve yerleşen köylüler kazandıklarının bellı bölümünü köye baışlar bunlarla ilgili tüm sözleşmeler yasal zeminler hazırlanır...

Bu uygarlık 3-5 yıl sonra evrensellesir hem web sitesi ile hem kurmuş olduğu doğal altarantıf yaşamıyla dunyanın diğer uygarlıklarından temsılcıler gelır görür yaşam şeklini köy halkını ....ev alma komşu alın geliştirimiş halini.....

Ne dersiniz ütopik gibi görünüor dimi ....ama bence imkansız değil ....mesela fianans sorunu sotle çözülebilir Web sitesinde 20.000 uye toplasak her uye aidatı 10 Tl olsa her ay 200.000 TL sadece uye aidat geliri olan cok güçlü bir oluşum olabiliriz

Bu köyün felsefik yapısını inanç doğasını kültürünü web sitesine kabül edeceğimiz insan yapısını köyün arazısının hangi bölgede olması gerektiğini sonraki safhalar da başka ülkelere cıkmak için başvusuru olup olmayacağını, everensel uygarlıkların toplulukların hangisinden nasıl destekler alabileceğimizi AMA HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ NASIL BİR KÖY İNŞA EDECEĞİMİZİ FELSEFESİNİ yazalım....

Sitelerde Paylaş

ilginç ve çok keyifli bir öneriymiş biri :)

ama rasyonel boyutu geriye itilmiş, duygusal boyutu abartılmış bir istek bu.

insan,doğa ile etkileşiminde araya "kültürünü"koyan tek canlı.doğadan uzak düşmüşlüğün endişelerini taşıyan bir insan için çok cazip görünebilir.Ama çoğu kez insanları toplumsal ilişkilerinden soyutlanmış bir şekilde yakalamak mümkün değil...atomize olmuş bir kent hayatında kendisinin farkedilmeziğinden ne kadar şikayetçi olsada,modern hayatın ona sunacağı yeni örgütlenmeler,kurumlaşmalar onun bu korkularını azaltıyor.

sistem içindeyken sistemi değiştirmek mümkün olmadığı gibi,yine bu sistem dahilinde kendi kurallarımızı koyup yaşatabileceğimiz bir dünya kurup "ayakta kalabilmek" pek mümkün değil.çünkü zaten sistem yarışma etiği üzerine kurulu ve insanca yaşayabilmek için daha çok kazanmak gerekiyor.

benzer şekilde,bugün binlerce insan için,kente gelmeden önceki kırsal kesimdeki hayat ortamı,bugünkü ortamından çok daha güvenli.en basitinden karısının,kızının eskisi gibi kalmalarını tercih ediyor ama olamayacağını biliyor.adapte olmaya çalıştığı kent hayatında ,adam,cuma namazlarını hiç kaçırmamak suretiyle yaşadığı dengesizliği kontrol altına almaya çalışıyor.

sistem içinde bambaşka bir hayat tahayyül etmek duygusallıktan öteye pek geçmez.bugün margarin reklamlarında bile,doğadan uzak kalmışlığın örselediği insana satılmak istenen margarin,süt ile özdeşleştirilip doğanın bir ürünüymüş gibi kakalanıyor :)

Sitelerde Paylaş

Çok romantiksin biri.:)

Bence sözünü ettiğin insanlar şehirlerde kalsın. Böyle daha verimli olurlar.

Köye bilimsel araştırmalar yapmak için sistemler kurmak kaç paraya patlar, haberin var mı? Hem bir iki taneyle kalmaz, yetmez. Zincirdir bu.

Bilimciyi o olanaksızlıklar içinde tatmin edemezsin. Bilim yapamaz.

Sanatçı için bile belli bir süre idare eder orası.

Artık dönüş yok biri...

Biz çok hoş, çok sade, dolu dolu bir tatil yeri/yaşam alanı kuralım, yılın belli ayları toplanalım, felsefe yapalım filan desen daha makul gibi..

Sitelerde Paylaş

...bakın fikir ilk aklıma geldiğinde sadece bir kitap projesiydi ,sonra rasyonelleşince tatil köyü projesine kadar geriledi .........neyse bahsettiğim sureç cok uzun ve sıkıcı meslek hayatımın verdiği tüm çelişkiler toplumsal hayatta dine bakış açım nedeniyle tüm sülalelemden aforoz edilmem ve yakın arkadaşlarıma uzaklaşmam hep bana bu ütopyanın üzerinde düşünme fırsatı verdi....

......ütopyam bir zamanlar sadece ekonomik di kapitalist sistemin dışında soayalistlere benzer bir yaşam modeli vaad ediyordu.....

.....daha sonraları ise ütopyamda dinsizlik ağır basdı... bakın inançsızlık demiyorum insan inanabilir sorun değil bence benimde inançlarım var fakat putperestlik günümüzde ki teizmin dönüşmüş haliyle birleşen karışan putperestlikten uzak arınmış bir yaşam modeli vaad ediyordu ütopyam....

.....bir zamanlar ada şeklinde düşünüyordum .....vs vs vs

.......şimdi gerçekçiliğe en yakın olanıyla hayal ediyorum...

evet çok zor ama imkansız değil

1- Yapılan hesaplar var tabiki neden imkansız değil finasmanın nasıl mümkün olduğunu anlatıcam ilerde IFEELGOOD sen haklısın ama henuz ayrıntılandıramadığım için yanlış anlaşılmış; ilk kabileler sanatçılar olacak, evrenselleşmiş vakıf halini almış kasası sanat eserlerinin parasıyla dolduğu gani gani paralandığımız zaman yani en ileri seviyelerde ise bilimsel araştırmalar için kabileler alıcaz kısaca o çok sonraki safha .....

2-ZENSEN Aslında bu hali en rasyonelleşmiş hali ah sen ilk hallerini bilseydin eh kolay değil üstünden askerlik gecdi,evlilik gecdi,meslek hayatı gecdi vs......ve sonunda en rasyonel halini aldı ....

.......aslında ben bunun kitabını yazmak istedim ..ama okuyanım olmadan yazamadım buralarda bu şekilde yazarken ilham alıyorum sanki canlı kitap gibi bişiy oluyor...:)

hem sonra bakın tutarsa yazar olucam bizim köylü diyeceksiniz daha köy oluşmadan bizim köyden biri yazar oluverdi diyeceksiniz ..web sitemizi kuracaz ....... yazarları davet edecez sitemize sanat halkın arasına inecek ...öle şehirden değil artık hasat köyden olacak ...........

Sitelerde Paylaş

şimdi gelinen safhada sunu netleştirelim ben sizden sadece hayal gücünüzü zorlamanızı istiyorum kurulur ya da kurulmaz ....diyelimki .....köy projesine gönül verenlerin sayısı onbinleri buldu .....web sitesi kuruldu ve üyelendik 20.000 üyemiz oldu...dernek boyutunda aidatlar topladık....10 tl den 200.000 yılda 2.4 mılyon tl paramız oldu derneğin parası yani sonrasında derneğimizin(köyümüzün) arazisini aldık binasını yapdık tesis şeklinde köy oluşdu her dernek üyesi gelip bellirli bir süre kalma hakkına sahip oldu bu da ödediği aidata göre belirlendi FİLAN ....

.........Başlangıcımız köyde felsefe yaparak tatil geçirmek olsun fakat iş boyutlandı,bazılarımızı yaşamını orda sürdürme kararı aldı ,sanata adadılar kendılerını....olay dillendi ve dunyaya şu şekilde yayıldı türkiyede insanlar köy diye uygarlık kurmuş işde yaşam şekli...........gibiymiş ........varmış.....yokmuş......şöleleri girebiliormuş .....ları asla sokmuolarmış .........işde şu kadar üyenin referansı ile insanlar girebiliyormuş ......türklerden nasıl böle bi şiy çıkdı anlamadık diyecekleri uygarlığı yazın arkadaşlar ......

nerde alalım arazimizi olimposdamı egedemi karadeniz yaylalarındamı şelaleremi yakın olsun denizemi.......

Sitelerde Paylaş

olimposda iki ağac ev görmek için dünyanın her tarafından yazın ne biçim turist gelıor bizim yaşam şeklimizi görmek için gelsinler kültürümüzü yaşamak için ....

sıaraya dizelim gavurları...orda yaşamak isterlerse donlarına kadar alalım:)

Sitelerde Paylaş

yaşam kültürümüz ne olsun ...

dinsiz olsun din adamları aracıları seyh sıh ımam haham rahip peder vs giremesin ....

işadamı olan giremesin ole yok parayı da basarım köyünüzde kalır havamaıda atarım yok sermayenin gücü vs tiplerini de sermayesinide sokmayalım....

felsefe sınavından gecirelim nıtcheden arıstodan sınav yapalım şaka şaka .....

sanat dışında bir mesleği olan mesleğini bırakmadan sürekli ikameti olan kabilelere katılamasın....IFEELGOOD gibi tatile gelsin .....

Sitelerde Paylaş

Hayaller güzeldir onları çekici kılan da budur :)

peki ya hayalleri gerçek kılan nedir ....bir hayal değilmiydi bugün uçaklarla ülkeler arası uçmak yada tv kutusu denilen bir aynadan sehirler ötesinde olup bitenleri izlemek ya da telefon hepsi bir hayaldi parayı icad ettiklerinde ticaretin ve ekonomik sistemlerin bu kadar gelişeceğini hayal etmek hayal değilmiydi ...........

....dincilerin olmadığı kilise caminin inşa edilmediği küçük en fazla 1000 kişilik bir tatil köyü inşa etmek çok mu zor ..............

şaka maka bu iş ıfeelgood un dediğine dönücek tatil köyü oluyo benim ütopik köyüm ..:)

Sitelerde Paylaş

o zaman nasıl olcak bu iş önce web sitemiz olcak uygarlığımızın kültürünü yerleştirecez sitemize ...yönetim kurulu üyelerimiz olacak ve onlar sürekli yeni üye seçimini denetleyecek objektif ölçütlerimiz olacak sonra finans işini halledecez sonrada ramazanda orda olcaz haha önce ramazanı kurtaralımda sonra kalan 11 ay için de kurtulmakla uraşırız ....

ateist hippi tatil köyü ...web sitesi de olsun .....

ramazan geldi hoş geldi der toplanırız .......:) bayram ederiz vallahi....

Sitelerde Paylaş

Amerika'da benzer bir topluluk var ama onlar bu hayaldekinin aksine dindar bir topluluk. Amish People.

Zaten bizim sıkıntımızda bu bir dine mensup olmayanlar dağanık durumdayız birlikte hiç bir şeyimiz yok ....oysaki ben müslümanlarla dolu bir mahalledeyim ve rahatsızım rahatsız edıolar .......ve yine müslümanlarla dolu bir baronun mensubu olarak avukatlık yapıyorum ve rahatsızım koskoca adliyede 3 tane avukat var ateist olan asıl bir organizasyona ihtiyacı olan varsa onlar da biziz.....

yoksa ne işim var köy möy ne uraşayım böyle .......köyün delisi olmaya meraklımıyım :)

Sitelerde Paylaş

Birileri o köye "allah yolunda" sizleri "cennete gitme" arzusu ile bazı "şeyhler" önderliğinde seve seve ve hiç bir manevi sıkıntı duymadan canlı canlı yakmaya geleceklerine eminim.

sivasda kuralım demedik köyü ........

ege ya da güney şu anda ramazan ayı değilmi müslüman olmayan binlerce insan kaynıor sahillerinde...kılıcdan geçirileni yok abartmayın lütfen biz anti islam birliği oluşturmayacaz......

ilk kabilelere bakarız yakılan varmı die ....keşif gruubunun başına gelenlere göre sonraki kabileleri yollarız:) işin şakası bir tarafa gerçeği şu tabi ki güvenlik çok önemli ben o sebeb ile zaten illaki Türkiye Cumhuriyetinde köy kurmak istemiyorum sanal ortamımız T.C. de olsun ama mesela Yeni Zellanda müthiş bir ülke hem toprak çok hemde nüfusun yarısı ateistmiş .. ..sınırlı düşünmeyin tüm sınırları aşalımm...T..C. İLE BAĞLI DEĞİLİZ BİZ DÜNYA VATANDAŞI OLACAZ....KÖYLÜYÜZ AMA MODERENİNDEN .....:)

Sitelerde Paylaş

sivasda kuralım demedik köyü ........

ege ya da güney şu anda ramazan ayı değilmi müslüman olmayan binlerce insan kaynıor sahillerinde...kılıcdan geçirileni yok abartmayın lütfen biz anti islam birliği oluşturmayacaz......

ilk kabilelere bakarız yakılan varmı die ....keşif gruubunun başına gelenlere göre sonraki kabileleri yollarız:) işin şakası bir tarafa gerçeği şu tabi ki güvenlik çok önemli ben o sebeb ile zaten illaki Türkiye Cumhuriyetinde köy kurmak istemiyorum sanal ortamımız T.C. de olsun ama mesela Yeni Zellanda müthiş bir ülke hem toprak çok hemde nüfusun yarısı ateistmiş .. ..sınırlı düşünmeyin tüm sınırları aşalımm...T..C. İLE BAĞLI DEĞİLİZ BİZ DÜNYA VATANDAŞI OLACAZ....KÖYLÜYÜZ AMA MODERENİNDEN .....:)

Onlara yeterki cennet de,yeterli tomurcuk meme de.

Boğazını kesmeye fizandan gelir bu adamlar.

Sitelerde Paylaş

Y.zellanda uzanmış ya; Kıbrıs'a gidelim halkın yüzde 90'ını gizli ateist :) ama çok sıcak

:9

uzak muzak neye uzak bizim <memleketimiz seçeceğimiz yer olacak böylece orası uzak olmayacak memleketin orası olacak hipi işi geyik di bizim hipilikle işimiz yok ..biz kararlı kesin ne yapdığını bilen bin kere düşünen bir kere hareket eden vatanını kendisi seçmiş, uygarlığını ataları değil kendisi kurmuş, dünyanın ilk uygarlığı olacaz of of cok fena anlattım :)

Sitelerde Paylaş

En önemlisi; eğitim, eğitmen, din bilgisi, din adamı, ibadethane, şeyh, lider,..vb. kişilerin nemalanmadığı, koltukların ve mertebelerin olmadığı bir köy olmasıdır. KKTC yi bilmiyorum ama Türkiye de mevcut kültür ve yasal mevzuat gereği bunun gerçekleşebileceğini sanmıyorum.

Sayın Biri, Madem ki avukatsın bunun yasal olabilirliğini araştır bakalım şayet olanaklı ise = Anadolumuzda yobazitenin en alt seviyede olduğu bi bölge buluruz heral.

unutma biri; okul olmıcak, çocuklarımız; okula, camiye, askere gitmicek, savaşmıcak sevişcek yani, sünnet olmıcak/tanrının yarattığı güzellik ve sağlıkta yaşayacaklar, hatta organik marihuana, dişi hint keneviri gibi sağlığa zararlı olmayan götürücüleri hep beraber kullanıp bütün köy Matrix 2 fiminde olduğu gibi dans edebilir miyiz? serbestçe kendi yasalarımız ortaya koyabilir miyiz?

Benim şartım bunlar. Uygunsa köyün balı, poleni benden.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...